kızlar ben dün yaptım aşuremi 4 kase yedimmm :))) ama o kadar yordu ki beni dün bel bacak ağrısından yatamadım
Kızlar kurabiyelerin bir kısmını yaptık çok şükür. Bir kısmını diyorum çünkü ancak 20 tane yapabildik anamm ne kadar zormuş.. Ellermiz, belimiz koptu vallahi.. Pişirmede bişey yok ama üzerini şeker hamuruyla kaplamak ve süslemek ince detay istiyor.
Bunları sabaha kadar bekleticez iyice kuruması için sonra da poşetlere koyup tüllerle fiyonk yapıcaz :)
oohhh yarasın ellerine sağlık Allah kabul etsinn :)
bende geçen gün haberlerde izledim ayy canım nasıl çekti saat gece 11
bolulu hasan usta'dan söyledim hemen kocamandı yedim 2 tane ama hala istiyo canım belki bu akşamda söyler yerim
ben beceremem yapmayı çok zor sanki:26:
Ohhhh afiyet olsun canımm zor değilde uğraştırıyor netteki tariflere bakarak yaptım önemli olan buğdayın iyice erimesi diğer malzemelerde harmanlıyorsun benimde canım tatlı istedi yemekten sonra eşim ne pastanede ne markette bulabilmiş bim de bulmuş ilaç gibi geldi anlatamam :)))))))
Kızlar kurabiyelerin bir kısmını yaptık çok şükür. Bir kısmını diyorum çünkü ancak 20 tane yapabildik anamm ne kadar zormuş.. Ellermiz, belimiz koptu vallahi.. Pişirmede bişey yok ama üzerini şeker hamuruyla kaplamak ve süslemek ince detay istiyor.
Bunları sabaha kadar bekleticez iyice kuruması için sonra da poşetlere koyup tüllerle fiyonk yapıcaz :)
dur ya bende söyliyim yiyim bari aklıma getirdin
ilk doğumuda ordamı yaptın canım ?
perşembe günü gidip görücem paylaşırım öğrendiklerimi tabiki :)
çok teşekkürler bildilendirdiğin için..
rica ederim canım
ilk hamileliğimi de şu an ki gibi 4 ayrı branş doktorun takibinde geçirdim maddi durumum hepsini özelde yapacak kadar iyi değildi
sağlığımda hastane hastane dolaşacak durumda değildi ve her türlü işimde ve muayenelerimde yalnızdım,
bir günde bütün doktorlara görünüp tek günde aradan çıkarıyodum hastane işini
bu yüzden mecburen muayenelerim de doğumum da devlette oldu malesef
cnnm üzülme sağlığı iyiyse kilo alır.kilolu doğmasa da doğumdan sonr sütünle alır...Bende şimdi geldim hastahaneden bebek 2300 yine dedi iki hafta geriden geliyor dedi çok canım sıkıldı:-(cuma günü tekrar gidecem umarım 4 günde biraz alır.meyve yiyeyim bol bol belki işe yarar.bende hep aynı kilodayım.
Doğuma giden arkadaşlar haberlerinizi bekliyorum inşallah çok güzel doğumlarınız olur.kaç haftalık oldunuz bebek kaç kilo görünüyor?
onu ban sorun banaaaaaBenimde ellerimde gece uyurken oluyor uyuşmuş şekilde uyanıyorum bazen ayaklarımda da var
kuzum bende denemedim yapmadım yapamam da..hamarat kadın işi o maşallah bizim kızlara...yaa ben beceremem hiç aşureyi denemedim gerçi ama zor değilmi yapması:26:
2,5 cm açılmam varmışşşşş
Tahmin ediyordumebe olacak kadınım vallahiiiii
Oğlum 3 kg ı gecmiş.
Kasılmalarım tarif ettim usg muayenesi esnasında
Cok iyi tarif ediyorsun bunlar kasılma ve açılmana bakmalıyım bu durumda dedi
Beraber dogumhaneye gittik.
Hiçççç Cnm acımadı.
O benden cok şaşırdı valla. O kdr sancım ağrın olmuş açılman olmuş
Maşallah dedi
Nst de iyi çıktığım için eve geri geldik.
Bu haftayı tamamlaman gerek dedi.
Ciğerleri açısından.
Sancım çıksaydı ilaç verecekti onuda vermedi
cnm üzülmeeeekızlar pek sık giremiyorum ben ama şey...bugün gittik doktora 32+6yım ama bebek 39 küsur çıktı kilosu3400 boyu52 böyle büyük bebeklerde ani ölümlerle karşılaşabiliyoruz dedi doktorum...şekerim de yok ama büyük ve büyük olmasına sevinemiyorum da..perşembe günü tekrar gel ciğer geliştirici iğne yapalım dedi...bu iğneden kaç gün sonra doğum oluyo??ben aralık sonu beklerken hatta ocağa kayar belki derken kasımda gelicek bizim tosun...korkuyorum da çok çok erken...offf napıcam ben yaa...bebek içerde oksijensiz kalabilir dedi...normal bebekler bu büyüklükte içerde en fazla bir hafta kalırlar senin bebeğin daha da büyümeye devam ederek 6-7 hafta daha kalamaz dedi doktorum:26:ben de taşıyabilemem zaten karnım da çok büyük:26:ne yani şimdi doğuma mı alıcak beni haftaya iyice aptallaştım yaaa
Bende yanlış biliyormuşum dedim yaa=))Evet canım çarşamba günü aşure günü. Ben yanlış yazdım sonra düzelttim. Inan yakın olsak görüşürdük sana da işlerdi annem. Ben talha ya hamileyken bi tulum işledim. Denizci modeli şapkalı falan yakın olsak sana verirdim inan ki :))
Oğlum 3 kg ı gecmiş.
Hiçççç Cnm acımadı.
Maşallah dedi
Ciğerleri açısından.
Oğlum 3 kg ı gecmiş.
Hiçççç Cnm acımadı.
Maşallah dedi
Ciğerleri açısından.
sor sor bende öğrniyorum bu sayede süper oluyo sultancım=))Canım bende standart 5 kg'lık düdüklü tencerede yapmayı düşünüyorum. 2'şer çorba kasesi (normal büyüklükte) nohut fasulye haşlasam yeterli olurmu o zaman canım? Dövmeyi de 2 çorba kasesi koysam? of ne çok soru sordum dimi? ://
hadi gözün aydın canım ilacını düzenli iç muhakkakDoğurmadım kızlar :) şimdi hastaneden çıktık dr sancın var ama az dedi şimdilik eve gönderelim dedi nadilat verdi onu içicem şiddetli olursa kurtuluş yok sezeryana alıcak
çok emek istiyor çokKızlar kurabiyelerin bir kısmını yaptık çok şükür. Bir kısmını diyorum çünkü ancak 20 tane yapabildik anamm ne kadar zormuş.. Ellermiz, belimiz koptu vallahi.. Pişirmede bişey yok ama üzerini şeker hamuruyla kaplamak ve süslemek ince detay istiyor.
galiba bende dayanamıcam kv lere elirken bana aşure bulun dicem gizooooodur ya bende söyliyim yiyim bari aklıma getirdin
canım sonuçta evladıın yanında sağlıklı bu en önemlisi özel devlet o mutluluğun yanında eminim hiç kalmıştır :)
perşembe günü gidicem işte bende normal doğum yapma isteğim çok fazla inş Allah nasip eder de normal olur.normal doğumu teşvik eden bi hastene olarak duydum bakıcaz artık :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?