2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Çok geçmiş olsun canım... Bazı çocuklarda hemen çıkıyor bazılarında 8. Ayda bile çıkıyor... Yalnız sadece yoğurt peynir tüketmemekle olmaz canm... İçeriğinde süt tozu peynir altı suyu olan herşey yasak... Bir de o şekilde diyetine devam et bakalım ne olacak... Bizim çok şükür geniş çaplı diyetle sıkıntılarımız bitti... Beni ilk başta rutin kontrolleri için götürdüğüm doktor süt allerjisi olabileceği yönünde uyardı.. Sora allerji doktoruna götürdüm o doğruladı... Malesef bu tip allerjik çocuklardaki karın ağrıları kolik sancılarıyla çok karıştırılıyor...

Canım rota aşısı da kanlı ishal yapabiliyor sanırsam.. Ancak yine de iyi değerlendirmek lazım... Başka ne tip semptomlar var çocukta olara da bakmak lazım... Allah tez elden şifasını versin ağır şeyler yaşamışınız...

Hoşgeldin geçmiş olsun canım... Sizin de başınızdan bayağı şeyler geçmiş bir daha yaşamazsınız umarım,..

aaaaay çok üzüldüm, bende cuma günü yaptırdım rota aşısını tedirgindim ama simdilik birşey yok, insallah senin yavrunda da ters birşey yoktur, Allah yavrularımızı bizlere bağışlasın onlarla sınamasın, anlamadığım pazartesini niye bekliyorlar? ayrıca yaptığım araştırmalarda rota aşısının bazı bebeklerde kanlı ishal yaptığı yazıyordu, geçmiş olsun

yavrum yaaaaaa küçücükleer insan onların başına gelen hastalığa talihsizliğe dayanamıyor, gördüğünüz göreceğiniz bu olsun, Allah hastane kapılarına düşürmesin birdaha, bende ilk 10 gün sadece mama verdim sütüm yoktu sonra az az geldi sürekli pompa ile sağdım, ucu da yoktu bebek tutamıyordu, umudumun bittiği anda sütüm yavaş yavaş azaldı, biz de mamayı giderek azalttık ama biberon yerine kaşık ya da şırınga ile verdik, birkaç kere biberon da verdik tabi ama biberondan önce ve biberondan sonra memeye tutturdum memeyi unutmasın diye insallah sütün kesilmez canım dediğin gibi damlası bile kar, şu da var mamayla büyüyen de sağlıklı oluyor bence

Merhaba benim oglumda mamayla besleniyor gogsumu hic tutamadi hep sagarak verdim sut o da azdi ve kalitesizdi ilk bir ay 150 gr aldi 2. Ay mamaya basladik hala sutumu sagiyorum cikan azcik sutu ilac yerine veriyorum kilomuz normalin altinda. Riskli bir gebelik gecirdim bebegimi kaybedicem korkusundan gebeligin tadini cikaramadim ustune birde sikintili lohusalik benim moralimi bozdu ama keyfimiz sagligimiz yerinde cok sukur onemli olan o sanada gecmis olsun birdaha boyle sikintilar yasamazsiniz umarin

Gözün aydı canım:)

mrb kızlar
yeni gelen arkadaşlar olmuş hoşgeldiniz... bebişleriniz hayırlı olsun, sağlıkla büyüsünler inşallah...
yine hasta olan kuzucuklarımız var allahım acil şifalar versin

kızlar uzaktan bi akrabamızın kızı hamileydi son günleriydi
lekelenmesi olmuş dr.unu aramış dr.da çarşamba kontrolumüz var nasılsa diye önemsememiş
kontrole gittiğinde suyunun bittiği ve bebeği kaybettiklerini öğrenmişler
kıyafetleri eşyaları odası belki ismi bile hazırdı heycanla bekleniyodu aman allahım nasıl acı
çok etkilendim çok üzüldüm allahım kimselere vermesin böyle acı şuan onun psikolojisini düşünmek bile çok zorr
kaybettiği bebeğini doğurmuş ayyy allahım sen koru yarabbim ne ağır imtihanlar var...

bebişlerimiz sağlıklı olsun önemli olan o. sizde çok sıkıntılar yaşamışsınız geçmiş olsun. sözkonusu evlat olun herşey çok farklı oluyor. mamma milkmaker diye bir damla var onu kullandım. öncesinde sütüm 40 ml geliyorken o damladan sonra 100 e çıktı. damlanın etkisimi bilemiyorum tabi. yinede az sütüm yeterli değil. az da olsa sütümüzü verebiliyoruzya ne mutlu bize.

yavrum yaaaaaa küçücükleer insan onların başına gelen hastalığa talihsizliğe dayanamıyor, gördüğünüz göreceğiniz bu olsun, Allah hastane kapılarına düşürmesin birdaha, bende ilk 10 gün sadece mama verdim sütüm yoktu sonra az az geldi sürekli pompa ile sağdım, ucu da yoktu bebek tutamıyordu, umudumun bittiği anda sütüm yavaş yavaş azaldı, biz de mamayı giderek azalttık ama biberon yerine kaşık ya da şırınga ile verdik, birkaç kere biberon da verdik tabi ama biberondan önce ve biberondan sonra memeye tutturdum memeyi unutmasın diye insallah sütün kesilmez canım dediğin gibi damlası bile kar, şu da var mamayla büyüyen de sağlıklı oluyor bence[/QUOTE]

Allah kimseyi düşürmesin hastanelere evlat olunca daha zor. bende öyle yapıyorum önce emziriyorum sonra mama veriyorum. sütüm kesilmesin diye.o kadar zamandır biberonla besleniyor memeyi bırakmadı sükürler olsun. süt akımı azalıncaa bırakıyor tabi o ayrı. bazen memede uyumak istiyor nasıl mutlu oluyorum. Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin.

hoşbulduk. çok üzüldüm yaaa. nasıl doktormuş o yaaa. gel muayene edim diyememişmi. kime güvencez yaa. ölü yavru doğurmak of yaaa. Allah kimseye göstermesin böyle bir acı.

afedersinz ama o doktor salakmiymis hamilelikte lekelenme mutlska biseylerin yolunda olmdgni gostrr benim lekelenmem oldu dabah 4tepanikle acile gttm acilma kanamasyms. nasil duranildi o akrabam Allah sabir versin

Off Allah sabır versin başı sağolsun arkadaşının... Dediğin gibi büyük imtihanlar bunlar... Allah kimsenin başına vermesin...

Nasil bir drmus o ya lekelenme onemsenmez mi allah kimseye o aciyi yasatmasin cok zor

hepinize çok çok teşekkürler... üniversiteden çıkardık haftasonu bir işlem yapmadıkları için ve iki defa kaka yaptı kanlı değildi daha fazla mikrop kapmasın diye çıkardık fotoğrafı resimdeki gibi sizce kötü mü? pazartesi bir kaç doktora götüreceğim, inşallah cerrahi bir işlemi yoktur el kadar bebeğim, inşallah rotavirüsü yan etki yapıp geçmiştir. ben süt alerjisine dünden razıyım artık, neler tüketiyorsun bana listeni verirmisin, tavuk eti var mı mesela sebzeler var mı? sizlere ne kadar dua etsem az Allah korusun herkesin evladını...

son kaka resmi

arkadaşlar böyle resimler yayınlamak istemiyorum ama insan panik yapınca her şey yapıyor bu son kaka resmi saat 14:10 da yaptı, arkasına taşmış bebeğimin ishal gördüğünüz gibi resimde sadece o kadar kan var ve ortada yeşil mukus var, 2 gündür sadece anne sütü ile besledim hiç mama vermedim sizlerde de böyle oldu mu yardım edin lütfen.

kaka resmi

Cok gecmis olsun, benim bebegimin kakasida hep bu sekilde seninki gunde kac defa yapiyor bizimki her emmeden sonra yapardi bikac gundur sabahlari yapmiyor ve hepsi parlak ve sumuksu olur

Bizimde kakamiz böyle sadece kan yok biz hiç suphelenmiyoruz alerjidrn yüzünüzde kuruluk ve egzama var krem kullanıyoruz geçiyor ablası çok öpüyor ondandir diyoruz acaba hata mi yapıyoruz ama kuziminda kakasi böyleydi kafam karışti

Canım diyet yapmadığımız dönemde bizim kakamızda aynen bu şekildeydi... Aşırı mukuslu sizin de kakanız ve azımsanmayacak kadar da kan var malesef.. Bana gıda allerjisi gibi geliyor... Ama mutlaka bir allerji doktoruna görünmenizde fayda var bence...

Cok gecmis olsun, benim bebegimin kakasida hep bu sekilde seninki gunde kac defa yapiyor bizimki her emmeden sonra yapardi bikac gundur sabahlari yapmiyor ve hepsi parlak ve sumuksu olur

Kızlar doktorumun bana yasaklı olarak verdiği liste ve benim yediklerim şu şekilde size de örnek teşkil edebilir.. Ancak öncelikle doktorunuza danışınız:)) zira eğer allerjiniz yoksa benim gibi sütünüzün kalitesi azalmasın ve eziyet çekmeyn:)))

Şimdii liste şu şekilde:

Doktorun verdiği yasaklı liste şu şekildeydi; süt ve süt ürünü içeren herşey ( içeriğinde süt tozu peynir altı suyu olan herşey dahil) dana eti, yumurta, domates, turunçgillerin hepsi ( limon dahil) , nar ve ürünleri, baharatların tamamı, çerezlerin tamamı, kabuklu deniz hayvanları ve balık, tropik meyveler, soya ürünleri, susam ve ürünleri. Tüm yemekler z. yağı ile pişiriliyor ayçiçek yağı da yasaklı...Diyeti yapmak zor tabi ama hiç bozmamak gerekiyor yoksa al baştan olursun ve bebeğe zarar vermiş olursun.. Bu yüzden sabırla diyeti yapmaya devam.. Diyetin bu kadar geniş olması da süt ve süt ürünü allerjisi yanında çoklu gıda allerjisine de bu çocukların yatkınlığı ve dahası onlara karşı da allerji olabileceği olasılığı...

Benim yediklerim şöyle: marul dereotu maydanoz zeytin ( bu kahvaltım oluyor ) sebzelerden enginar ıspanak pırasa kereviz bezelye karnıbahar olur ama gazdan dolayı yemiyorum.. Yani sebzelerde sıkıntı yok salçasız baharatsız limonsuz ve z. Yağı ile piştiği sürece.. Makarna bulgur pirinç pilavı buğday yeşil mercimek kırmızı mercimek nohut kuru fasülye patates havuç bunlarda sıkıntı yok... Kuzu eti yeniliyor ki protein açısından çok önemli tavuk yiyorum... Bazent tatlı krizine giriyorum emzirdiğim için yumurtasız sütsüz sodalı ve zeytinyağlı kek yapıyorum havuçlu elmalı kuru kayısılı aynı şekilde kurabiye yapıyorum... Un ve irmik helvası kavuruyorum:) sütsüz tereyağsız ama ne yapayım:) meyvelerden elma armut ayva yenilebilir... Bu arada ben çok sütümü arttırıyor diye hurma yiyordum o da tropik meyveymiş o da yasak.. Aklıma bunlar geliyor valla:)

bazen böyle oluyor fakat cuma günü çok fazla idi neredeyse avuç içi kadar hemen apar topar hastaneye gittik, rengide mi böyle sizin?

mukuslu olmayacakmış diyorlar mukuslu olunca sorun var olduğunu gösteriyor...

teşekkür ederim canım yarın doktora gideceğiz işte daha büyük sorunlar çıkmasa tek duam o...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…