çok güzel yapıyorsun canım sık sık kitap okumaya devam et, çok faydası oluyor,
hem daha erken hem de düzgün konuşuyorlar
ben de kızım 4-5 aylıkken kitap okumaya başladım ilk anlamlı ve bilinçli kelimesini 5 aylıkken söyledi
13-14 aylıkken 2-3 kelimeli cümleler kuruyordu
şimdi 4 yaşında müthiş bir kelime dağarcığı var
ah ah senin kfc lar aşureler hala bugün gibi aklımda
bi de abinin küçükken sana taktığı lakap çıkmıyor aklımdan
rahatlamıştır inşallah biraz prenses
ben kızımın saçlarını 2 kere kazıtmıştım 1 yaşına kadar kel dolandı kuzum
benim oğlan çok ekstrem bişiy olmazsa 10 da uyur 4-5 e kadar uyanmaz çok şükür gece uykusundan yana sıkıntımız yok
Allah muhabbetinizi bozmasın, bebeklerinizin de sizin de sağlığınızı, huzurunuzu daim etsin inşallah
eylüle ben de dünür gidecektim ama kerem in yavuklusu olduğunu öğrendim
canım 57-67 kaç olursan ol, çoook güzel görünüyorsun hiç takma kafana
hem sen kısa zamanda istediğin kiloya da gelirsin sende o potansiyel var
sağol canım sizin de çıkıyor herhalde hayırlı olsun
benim oğlanda 5 dk bıraksam çığlık çığlığa ağlıyor, akşama kadarda kucakta tutamam bir çocuğum daha var sonuçta,
ne yapacağımı şaşırdım valla, eller sürekli ağzında belli ki çok kaşınıyor, aynen mert de her bulduğunu ağzına sokup kaşımaya çalışıyor beceremeyince çığlığı basıyor, ilaç için doktora, en ufak zararı varsa kullanmayım dedim hiçbir zararı yok merak etme dedi
aynı ilacı aft çıktığında kızımda da kullanmıştık bir zararını görmedim,
bugün bir sefer sürdüm diş etlerine, biraz rahatlattı sanki
bebekler ilk 4 ay kadar doyduklarını bilmez her meme verildiğinde alırmış, daha sonraki aylarda ise sadece acıktıklarında emerlermiş belki bebeğin acıkmadan emzirmek istiyor olabilirsin,
bir ihtimalde bebekler 3 aydan sonra etrafla daha çok ilgilenmeye başlıyor, senin bebeğinde etrafla ilgilendiği için emmek istemiyor olabilir
karanlık ya da loş, az eşyalı, dikkat çekici fazla birşey olmayan sessiz bir ortam seç emzirmek için
kucağına alır almaz emzirmeye çalışma, kucağında yatsın bir süre, gözlerine bak gülümseyerek sohbet et, başını okşa, ellerini öp,
açsa bir süre sonra aranmaya başlar, memeyi yanağına dudağına dokundur onun almasını bekle, sen zorlama,
işe yaramadıysa o an bırak bir süre sonra tekrar dene, aç olduğuna eminsen ve birkaç denemeden sonra hala emmediyse uyurken emzirmeyi dene
bu birçok annenin ve bebeğin yaşadığı bir süreç sabırlı ol inşallah kısa sürede atlatırsınız
canım sen de denize anlattığım gibi dene belki dikkati dağılıyordur
belki de yeterince emiyor ama önsüt ağırlıklı alıyordur, önsütün bir kısmını sağdıktan sonra emzirmeyi ya da 2 saat boyunca aynı memeyi vermeyi dene
şu an ki kilosu boyu güzel ama 300 gr alması düşündürücü
maşallah kumrulara, onlar ne tatlı şeyler öyle Allah nazarlardan saklasın hepsini
güzel kızı bulmuş konuşur anlaşır tabi annesi
maşallah çook tatlı bu kız
oyyy zamanın yollarda geçiyor desene Allah kolaylık versin
annenin bakması çok iyi olmuş, o kadar süre başkasına emanet etmek çok zor olurdu
ilahi Aysun sen çok yaşa emi
maşallahhepsi birbirinden şeker bunların
maşallah boyu kilosu çok güzel, aşınız da sıkıntısız geçer inşallah
anacım rahat bırak ayçamı durmadan tartıp durma, moralini boşa bozma, ilk aylar kadar almamaları çok normal, hareketlendiler artık
çağanda yakışıklı bir delikanlı maşallah, Allah ömürlerini güzel eylesin
kız sen insanın ömrünü uzatırsın vallahi, aynı inattan benim oğlanda da oluyor gündüzleri
kız sen insanın ömrünü uzatırsın vallahi, aynı inattan benim oğlanda da oluyor gündüzleri
Valla gece uykusunda gündüz inadina raziyim canimbu ne zamana kdr boyle devam edecek hic bilmiyorum. Ciddi ciddi acaba ben mi beceremiyirum ddiye düşünmeye basladim
ben de burdayım canım, benim bebeler çoktan uyudu nerdeyse uyanacaklar ben uyuyamıyorum
Tuğbaaaa yoldaşım benim cinnet geçirmeme ramak varrrrrr:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Dogrudur valla inanirim ben dun aglaya aglaya salladim valla ahmedi. Ayagimda çocuk salliyorum bi yandanda nenni söylüyorum ben uyuyakaliyirum çocuk uyumuyo yaaa Allah daha iyi etsin. Bugün bi abla bana şükür et ki uykusu uzasin neye sukredersen uzatir bereketlendirir dedi. Boyle demesi beni düşündürdü. Sonra hakikaten şükür ettim. İlk aylarda kolik haliyle uğraşmak ve benim doğum tahribatimla isler dahada zordu. Öyle boyle buyuyecekler iste canim...
Bgn düşünüyorum 4ay bitti ama sanki bi sene gibi o kdr uzun geldiki bana.
Geceli gündüzlü 8 ay eder canım, dün memede uyuyor dedim bu gün onu da yapmıyor derdini çözemiyorum elim kolum bağlı eşimi gönderiyorum yanımdan çünkü ona sataşıp kavga çıkarıyorum bari o uyusun
Benimki yanimda fosur fosur uyuyo anam gick oluyorum...
Bak Yeliz emzirdim güzelce ayagima aldim uzun uğraşlar sonucunda uyutmayi basardim. Derin uykuya geçsin diye tam 20 dk daha bekledim hic kipirdamadi ay dedim iyi çok güzel uyuyo aldim koydum yanima. Patates cuvali gibi yigildi daha mutlu oldum iyi uyuyacaz en sonunda diye. Gittim ikinlokma bisiler yedim su içtim WC girdim geldim yatağa girdim tam yattim uyandi. Simdi yine ayagimda napsam bilemiyorum
Sana ne oldu canm sendemi uyuyamadin yoksa uyutaninmi olmadi:))
Canım gündüzde uyumuyorlar anlamıyırum ki, demek bunların modeli böyle az uyuyorlar. Bende kocama fena gıcığım bi kaşık suda boğasın geliyo, gelmiş sen uyu ben bakayım diyo on dakika da çıldırtır çocuğu kucağıma geri verir.
Canım biz çekcez bunun yolu yok uyumuyorlar işte
çok güzel yapıyorsun canım sık sık kitap okumaya devam et, çok faydası oluyor,
hem daha erken hem de düzgün konuşuyorlar
ben de kızım 4-5 aylıkken kitap okumaya başladım ilk anlamlı ve bilinçli kelimesini 5 aylıkken söyledi
13-14 aylıkken 2-3 kelimeli cümleler kuruyordu
şimdi 4 yaşında müthiş bir kelime dağarcığı var
rahatlamıştır inşallah biraz prenses
ben kızımın saçlarını 2 kere kazıtmıştım 1 yaşına kadar kel dolandı kuzum
benim oğlan çok ekstrem bişiy olmazsa 10 da uyur 4-5 e kadar uyanmaz çok şükür gece uykusundan yana sıkıntımız yok
Allah muhabbetinizi bozmasın, bebeklerinizin de sizin de sağlığınızı, huzurunuzu daim etsin inşallah
eylüle ben de dünür gidecektim ama kerem in yavuklusu olduğunu öğrendim
canım 57-67 kaç olursan ol, çoook güzel görünüyorsun hiç takma kafana
hem sen kısa zamanda istediğin kiloya da gelirsin sende o potansiyel var
sağol canım sizin de çıkıyor herhalde hayırlı olsun
benim oğlanda 5 dk bıraksam çığlık çığlığa ağlıyor, akşama kadarda kucakta tutamam bir çocuğum daha var sonuçta,
ne yapacağımı şaşırdım valla, eller sürekli ağzında belli ki çok kaşınıyor, aynen mert de her bulduğunu ağzına sokup kaşımaya çalışıyor beceremeyince çığlığı basıyor, ilaç için doktora, en ufak zararı varsa kullanmayım dedim hiçbir zararı yok merak etme dedi
aynı ilacı aft çıktığında kızımda da kullanmıştık bir zararını görmedim,
bugün bir sefer sürdüm diş etlerine, biraz rahatlattı sanki
bebekler ilk 4 ay kadar doyduklarını bilmez her meme verildiğinde alırmış, daha sonraki aylarda ise sadece acıktıklarında emerlermiş belki bebeğin acıkmadan emzirmek istiyor olabilirsin,
bir ihtimalde bebekler 3 aydan sonra etrafla daha çok ilgilenmeye başlıyor, senin bebeğinde etrafla ilgilendiği için emmek istemiyor olabilir
karanlık ya da loş, az eşyalı, dikkat çekici fazla birşey olmayan sessiz bir ortam seç emzirmek için
kucağına alır almaz emzirmeye çalışma, kucağında yatsın bir süre, gözlerine bak gülümseyerek sohbet et, başını okşa, ellerini öp,
açsa bir süre sonra aranmaya başlar, memeyi yanağına dudağına dokundur onun almasını bekle, sen zorlama,
işe yaramadıysa o an bırak bir süre sonra tekrar dene, aç olduğuna eminsen ve birkaç denemeden sonra hala emmediyse uyurken emzirmeyi dene
bu birçok annenin ve bebeğin yaşadığı bir süreç sabırlı ol inşallah kısa sürede atlatırsınız
canım sen de denize anlattığım gibi dene belki dikkati dağılıyordur
belki de yeterince emiyor ama önsüt ağırlıklı alıyordur, önsütün bir kısmını sağdıktan sonra emzirmeyi ya da 2 saat boyunca aynı memeyi vermeyi dene
şu an ki kilosu boyu güzel ama 300 gr alması düşündürücü
maşallah kumrulara, onlar ne tatlı şeyler öyle Allah nazarlardan saklasın hepsini
güzel kızı bulmuş konuşur anlaşır tabi annesi
maşallah çook tatlı bu kız
oyyy zamanın yollarda geçiyor desene Allah kolaylık versin
annenin bakması çok iyi olmuş, o kadar süre başkasına emanet etmek çok zor olurdu
ilahi Aysun sen çok yaşa emi
maşallahhepsi birbirinden şeker bunların
maşallah boyu kilosu çok güzel, aşınız da sıkıntısız geçer inşallah
anacım rahat bırak ayçamı durmadan tartıp durma, moralini boşa bozma, ilk aylar kadar almamaları çok normal, hareketlendiler artık
çağanda yakışıklı bir delikanlı maşallah, Allah ömürlerini güzel eylesin
kız sen insanın ömrünü uzatırsın
vallahi, aynı inattan benim oğlanda da
Amin çok teşekküer ederim😇😇
oluyor gündüzleri
Günaydınnnn
Beyşnsiz dicem ayıp olacak
Nefrrt ediyorum böyle konuştukları için neler çektim bende osikolojim yerşne gelmedi
Kaldı ki ben sağıp veriyorum mama da vermiyorum sadece anne sütü alıo
Kolayıma geliomuş sağıp vermek nasıl kolay olacaksa
Maşallah buna esraaa rabbim uzun n sağlıklı ömürler versinnn
Koca adam ya yakışıklıpa bakkll
Hahaha bu süper olmuş işte Aysun delü seni
Süper yapmışsın kızzzz:))
Beyşnsiz dicem ayıp olacak
Nefrrt ediyorum böyle konuştukları için neler çektim bende osikolojim yerşne gelmedi
Kaldı ki ben sağıp veriyorum mama da vermiyorum sadece anne sütü alıo
Kolayıma geliomuş sağıp vermek nasıl kolay olacaksa
Maşallah buna esraaa rabbim uzun n sağlıklı ömürler versinnn
Koca adam ya yakışıklıpa bakkll
Hahaha bu süper olmuş işte Aysun delü seni
Süper yapmışsın kızzzz:))
ben 10 kaşık kızıma içiriyorum kalanı kendim içiyorum birde ılık olsun soğuk olmasın dikkat et daha çok işe yarıyor
cnm bişey anlatamadı süreleri azmış sadece pamir ve diğer vefat eden yavrularla ilgili konuştular izlemediğin iyi olmuş ben üzüldüm
cnm banyo yaptırmak değil zaten her gün yapılan
ben hergün şampuanlamıyorum
küvetini doldur bir kovada sıcak su al yanına çünkü küvette haraket ettikçe su çabuk soğuyor
sıcak sudan arada eklersin suyun sıcaklığı iyi olur
elini kafasının altına koy o zaten çırpınıyor suda oynuyor su daha çok yoruyor bebişleri enerjilerini boşaltıyorlar
az önce banyodaydık nasıl oynuyor bir görsen babası çekseydi gönderirdim sana
çıkartırkende üstüne biraz su döküyorum belki çiş falan yapmıştır suya farketmemişimdir diye
alışır cnm sen dene ahmedi yormamız lazım huzursuzlaştırmadan
ben çok alıştım saat 8 banyo saatimiz oldu sonrasında yağlanma (çok şükür artık ağlamıyor hatta masaja bile vaktim kalıyor ) pijamalarımızı giyiyoruz kucakta şarkı söylüyoruz dans ediyoruz gözler gidiyor zaten sanki artık beni yatır diyor
cnm ben verdim dün hatta tok tutarmı diye ama emdiğiyle aynı sürede uyandı
ben kaşıkla verdim az yaptım 40 ml su bir tatlı kaşığı pirinç unu ama tam dolu değil tatlı kaşığı yani silme sonra içine milupanın pirinçli mamasından bir tatlı kaşığı koydum şeker atmadım mamada var diye tattım şekersizdi ama kızım severek yedi daha olsa onuda yerdi
bugün emerek uyudu bakalım fark ne olacak
benim gece ve gündüz sütüm iyi çok şükür ama akşam vakti azalıyor koşturmaktan sanırım bişeyde yiyemiyorum çok fazla iştah yok
yediğim tatlılar anca kilo yapıyorsu ve uyku yoksa sütte yok
Ya kiZlar oglum dort bucuk aylik oldu nerdeyse daha cok gazi olmaya basladi. Soguk almamasina ozen gosteriyorm ama yok gaz dolu minicik karni ya. Geceleri inliyo uyuyamiyo kuzum( o inledikce bende uyuyamiyorm ne yapacagimi sasirdim dun kimyonla rezeneyi karistirip verdim bi ise yaramadi yine gece uyumadik (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?