2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

Balı biliyorumda dut pekmezinin bi zararı olmaz heralde. Napcamı şaşırdım o kadar zor bi bebekki psikolojim alt üst. Zehir veriyoruz sanki anlamıyorum derdi ne. Bütün gün aç bıraktım vermedim yine ağlamıyo uyuyo uyanıyo oynuyo dr bile ilk kez gördüm böyle dedi ya

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gizemcim hazir meyve puresi organik sutlac filan denedin mi aylarina uygun olanlarindan belki alir.muzlu olanlari tatlidir cocuklar sever gibime geliyor ama belli olmaz tabi.
Ya kizlar bu demir damlasini herkese baska soylemisler kimi 7 damla kimi 8 kimi 5 diyor.kafam karisti bizim ebe icine 4 damla yazmis.markaya gore mi degisiyor anlamadim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Off hakikaten şaka gibi.. Benim kızımda mama yemiyo biberon almıyo hatta bende sana soracaktım bi gelişme varmı diye çünkü 2 hafta snr işe başlıcam bunun stresini yaşıyorum. Eylül emmeyi tamamen bıraktı mı prki ? Pekmez eğer doğalsa yani şekersiz köy pekmezi falansa bi zararı olacağını düşünmüyorum.

Denemedim canım sütlaç.ama hazır şeftali elma vs denedim. Yedi onu.ama ben cam rendede yapınca evde yapılanı yemiyo.hazırda içime çok sinmiyo . Ama şu saatten sonra seçme şansım kalmadı neyi nasıl yiyosa öyle vericem kilo kaybı var çünkü. Yapcak bişeym yok

Yok canım aklı fikri meme işte sürekli emmek istiyo sütüm var kilo aldırmıyo ama hiç 😕
Çok zor çok

Pekmezin hiç zararı yol aksine faydası çok var ben kızıma 3.aydan itibaren her gün aç karnına muhakkak birçah kaşığı beriorm hem doktormuzda önermişti hakik pekmez ise zarar göremessin iştahsızlığı döem dönem olut bebeklerin birde bunu deneyebilirsin sevebilir tabak yda biberonla veriliyor ama bence biberon daha iyi çnki baya sıvı olduğu için kaşıkla zor oluyor.Bide kendi tutmayı seviyorsa biberonu ona tutrmaya çalış ozman başarma duygusubile yemeğe gayret ediyor.Eğitim gördüğümde hocalarımız anlatıyordu.

Bütün aralık bebişleri çok güzel maşallah ya.. Melek onlar. Bizde dün kontrole gittik bu ay 600 gr almış sağlık ocağındaki hemşire çok kötü bi tavırla hmmm çok a almış annesi sütün yetmiyo dedi. Hayır çok takan biri olsam olan sütüm de gidicek tavır o kadındaki.Bende drumuz sadece anne sütüyle besleniyosa 500 gr üstünde alması yeterlidir görüşünde dedim. Ben bu sağlık çalışanları arasındaki çelişkiyi anlamıyprum e kabul edemiyorum. Bu ay işr başlıcaö biberon almadığı için ve kaşıkla da çok doyurucu olacak kadar süt içemeyeceği için mecburen kaşık mamasıyla takviye edeceğim diyorum kaşık maması ne diyor.. Gülermisin ağlar mısın. Neyse hafif bi gribi olduğu için aşı olmadık şuruba başladık..

O kdr yorgunumki iki saat uyuyabildim ancak. Ahmedde uyanmadan sürekli agliyo sallanmak istiyor salliyorum daliyor. Koyuyorum 5-15dk sonra uyaniyor. Gerçekten çok umutsuzum çok...

Teşekkür ederim.muzlu pirinçli var ama milupanın daha denemedim. Artık 2 saatte bi ne yiyosa ne istiyosa onu yediricem.corba yemiyosa alışmasını bekleme gibi bi lüksüm yok çok mutsuzumm

Yok canım aklı fikri meme işte sürekli emmek istiyo sütüm var kilo aldırmıyo ama hiç 😕
Çok zor çok

Aynılar bizimkiler ya:) emziğim ben bildiğin. Allah yardımcımız olsun başka dert vermesin, neyse sen çalışmıyorsun bildiğim kadarıyla öyle böyle emzirirsin en azından.. Kilo almaya da başlar en kısa zamanda inşallah..

Dokuntu oncesinde hic temas halinde oldunuzmu
Malesef benim oglum asisiz ken su cicegi cikardi insalla sizde ayni durumla karsi karsiya kalmazsiniz

Kızlar 4.ay aşısı nı yaptırmamış olanlar varsa aşıya gitmeden bir saat önce ateş düşürücü verip gitsinler aşı sonrası ateş çıkmasını önlüyor. Bende haftaya gidicem aşıya umarım ateş siz geçiririz

Dokuntu oncesinde hic temas halinde oldunuzmu
Malesef benim oglum asisiz ken su cicegi cikardi insalla sizde ayni durumla karsi karsiya kalmazsiniz

Canm Pazartesi su çiçeğini çıkardı temas gecen hafta ortası salı günü basından öpmüştü , korkum o yönde , kuluçka evresinde bulaşıyormuş , yavrun kaç aylıklken çıkardı , gecmiş olsun, zor oldumu atlatmak

Evet çok ama 24 saatte uyuduğu tek uyku 8saat sabah 3saat uyuyor genelde sonra uyaniyi iki saat uyanik kaliyo öğleden önce bi daha uyuyo sonra uyaniyo iki uç saat uyanik kalip bi daha uyuyo sonra aksam üzeri 6.30-7.00 civari bidaha uyuyo o kdr başkauyku yok sabah 6ya kdr.

Benin ooglum böyle olmadan önce gece 2-3civarinda uyuyordu bende bunu erkene çekmek için 7-8den sonra yatirmayim dedim. İste ne olduysa o zaman oldu. Artik sabah 6dan önce uyumuyor. Ben yaptim yani benim suçum Çocuğumun boyle olmasi.

Gece boyu uyumayan bir bebegi gunduz uyutmadan hic bir kuvvet tutamaz. Ben yapamam heleki ahmedi canm. Cabucak katildigi icin dr cok aglatmayin uyku egitimi veremezsiniz zaten dedi. Bu herseyi dahada kotu yapar gunduz uykularini kisa tutmaya calisin1.30 saatlik iki uyksu olsun dedi. Ama ahmed zaten onkdr uyumuyoki.surekli uyanip tekrar uykuya daliyo.

Onerin için tesekkur ederim tatlim artik saldim bi tek gece cayini deneyecegim inş o kdr bide şu su terapisi gibi olan banyoyu ama önce esinle anlasmam lazim

battı güzelim bana sık sık batar o rahat uyuyamam bir türlü, aman işte hayat, insan birşeylere takıyor kafayı,
o mesajı yazdıktan sonra aşağıda isminizi göremeyince burda pek bi yalnız hissettim kendimi başka yerlere bakarken bilgisayar üzerinde sızmışım

canım az önce bi arkadaşın yaptığı alıntıda gördüm ahmed gündüz 8 saat kadar uyuyorsa gece uyuyamaması normal
hergün 15 er dk kısaltmaya çalışsan bu uyku süresini, belki gece uyurdu
ben öyle düzene soktum ikisinin de uykusunu

Gunaydınnnnnnn
Gözümden uyku akıyor.
Allah bebişlereee uyumayan annelere sabır versin
Umarım şuan uyuyosunuzdurrr (

günaydın canım, hayırdır canım sen neden uykusuz kaldın, çocuklar hasta değildir inşallah

geçmiş olsun, maşallah boyu kilosu çok güzel, vajina yapışması çoğunlukla 1-2 krem uygulamasından sonra düzeliyor bildiğim kadarıyla, canını sıkma
müdahaleye gerek kalmadan açılır inşallah

ben de senin gibi düşünüyorum 6 aylık olana kadar ek gıdaya geçmiycem ama arada az az 1-2 çay kaşığı tattırıyorum ek gıdaya geçişte zorluk çekmesin diye, sen de ilk başlanacak gıdalardan tattırabilirsin

benim bebişim canım
ben çocuk doktoruna götürmüyorum canım, aile hekimimiz çok iyi, sağlık ocağına aşıya götürdüğümde aile hekimimize de uğruyorum

canım birazdan dışarı çıkcam diş için olan o jelin adı neydi?
not etmemişim bi kenara

ayy yerim o bdığıııı çok tatlı sukunet maşallah allah nazarlardan korusun
tatlı kuzucum benim

Son düzenleme:

Ay Gizem'cim zor işin canım ya...Allah yardımcın olsun yemeyen çocuk da ayrı sıkıntı.. Eer köy pekmezi ise yani şeker ilavesz doğal pekmezse pek sıkıntı olacağını sanmıyorum zira bliyorsun biz vanilya şurubu bile vermek zorunda kaldık zaman zaman.. Ondan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum ama doktoruna sor canım...

Ben aşı öncesinde ilaç vermedim... Ateşi de en fazla 37.3 e çıktı... Hiç ilaç vermemiş oldum... Bence ateşi çıkmadan verme sen de canım... İllaki ateş yapmıyor çünkü...

Aradan oldukca zaman gectikten sonra su cicegi cikartmis gecme ihtimali yok fikrimce dokuntu baslamadab uc gun once sadece bulasabiliyor aile dokuntuyu gec farketmediyseler risk yok
Benik oglum 8 aylikti cikardiginda zor bir donemdi amq sukur atlattik
ilk olarak sirt bolgesinde sicak olan yerde cikiyor
bulasmasindan sinra 17.gunde cikiyor genelde

İnş canım çok teşekkürler😕

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…