sevgili anneler,
Bazı bebişlerin uyku problemi yaşadıklarını görüyorum. Ege'nin uyku düzeninden çok memnunum ben. Nazar değmesin hiç uykusuz gecelerin annesi olmadım. Ege'den yola çıkarak gözlemlediğim bazı konularda tavsiyelerde bulunmak istiyorum, umarım sizlerin de işine yarar. Özellikle de çalışan anneler uykusuz gecelerden kurtulabilir.
Öncelikle Ege'yi doğumundan beri asla kucağımda uyutmadım. Memede uyumasına izin vermedim, hep yatağında uyku evresine geçti. Ege 2,5 aylıkken kendi odasında uyumaya başladı. Akıllı telefonumuza Baby Alarm diye bir program indirdim uyanırsa eşime arama yapıyor telefon(bebek monitörlerine o kadar para harcamak teknolojiyle beraber gereksiz bir hal almış, sakın para vermeyin derim) Bence en önemli konulardan biri çocuğun anneye minimum bağımlılıkta uykuya geçişi. Ne kadar dış etki olmadan uykuya geçebiliyorsa o kadar kaliteli, düzenli ve uzun uyku süresi oluyor. Kokuyu almalarındanmıdır nedir Ege bizim odada yattığı süreçte çok sık uyanıyordu ama odasını ayırdığımdan beri uyku saati çok daha uzadı.
Ege'nin uykuya geçiş anında odasında da bulunmuyorum sadece kapı aralığından gözlemliyorum. İlk zamanlarda gece lambası kullanıyordum ancak bunun dikkatini dağıttığını farkettim ve artık gece lambası da kullanmıyorum. Bu da dikkati dağılmadan daha rahat uykuya geçmesini sağlıyor.
İkincisi eğer mama veriyorsanız bu da uykuyu etkiliyor. Ben SMA mama kullanıyordum ve Ege'de hiçbir problem yoktu. Daha sonra uygun olsun diye Bebelac aldım ama pişman oldum, 2 gün kullandım ve 2 gün gazdan mafoldu çocuk.. ee haliyle uykuya geçiş de zor oldu uyku saati de kısa oldu. Bunu fark eder etmez hemen SMA'ya geri döndüm. Şimdi yine çok rahat uyku çekiyoruz.
Üçüncüsü mama verdiğim için bolca su içiriyorum ve gündüzleri 5-6 kaşık rezene çayı içiriyorum ki bu da rahat kaka yapmasını ve uykuda da rahat etmesini sağlıyor. Suyu az tüketirse kaka yapamıyor ve bu da huzurunu kaçırarak uykusunu etkiliyor.
Dördüncüsü, Ege'nin uyku saatleri artık çok düzenli ve uyku saati gelirken önce onunla oynuyorum, şarkı söylüyorum, yere atarak döne döne kendisini yoruşuna şahit oluyorum, sonra banyosunu yaptırıyor, karnını doyuruyorum ve yine odasına koyarak yatağında sakin bir şekilde uykuya geçişini gözlemliyorum.ır.
hic onemli degil canm.Merhaba arkadaşlar
Oğlum 11 aralık doğumlu, yarın inşallah sünnet yaptıracağız, lokal anestezi ile..
Acaba uykusunu almış bir şekilde mi götürsem, ya da uykusuz gitse de uyuşturucu iğneden sonra uykuya mi dalsa? Zaten o kısım uyuşuk olacak, Sünnet esnasında da piş piş yapıp uyarmasına mani olabiliriz belki diye düşündüm?
Günaydın
Herkese iyi haftalar
Biz aşı olduk bugün ilkinde cok az ikincisinde cok ağladı
Bende onunla beraber tabi.
Bi bi hafta geç oluyoruz aşıları ikinci aşımızda ist a gitmiştik orda da yaptırmamıştık
O yüzden aksamıştı
Ama artK yavaş yavaş bi kaç gun geriye çekiliyor. Her ay
Allah benim sabrımı sınıyo sanırım. 3 gündür aç yemiyo ne muhallebi ne meyve ne çorba ne biberondan mama. çok yoruldum eşimle hep kavga ediyoruz bu yüzden. Ben yediremiyoşum yesin diye parka bile gidip orda denedik. Yok yemiyo psikolojim bozuldu artık
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bu eslerde cok oluyor artik. gelsin kendi yedirsin.
cocuk ymiyorsa biz napalim canm..
aaa...
hadi bozma moralin gizoss..
seftaliyi genelde sever cocuklar.
seftalili bisey denedin mi..
Allah benim sabrımı sınıyo sanırım. 3 gündür aç yemiyo ne muhallebi ne meyve ne çorba ne biberondan mama. çok yoruldum eşimle hep kavga ediyoruz bu yüzden. Ben yediremiyoşum yesin diye parka bile gidip orda denedik. Yok yemiyo psikolojim bozuldu artık
Emziren daha dogrusu emzirmek icin benim gibi cebellesen hatunlar nesfit yiyebiliyormuyuzz cocuga sikinti yaratmasin ??
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Sende mi zorla emziriyorsun ?.
Ben de tracy hogg un .uyku eğitimi metodunu uyguluyorum 10 gündür, anlattiklarin o yöntemle paralel uygulamalar. Oğlumun uyku saatleri daha düzenli beşiğinde uyuyor ama tek sorun gündüz uykularinin kısasürmesi. 30 dakika uyuyor genelde, halbuki 1,5 saat uyuması gerekiyormus bir uykunun..
Inşallah büyüdükçe oturur
Sizde gündüz uykuları nasıl?
Canım kandı rengi açık kırmızıydı, koyu değildi, seninki nasıldı esra
Gizem arı mama yedir biberon o olmadı kaşık oda olmadı şırıngayla çek az azsık yedir bacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?