sevgili anneler,
Bazı bebişlerin uyku problemi yaşadıklarını görüyorum. Ege'nin uyku düzeninden çok memnunum ben. Nazar değmesin hiç uykusuz gecelerin annesi olmadım. Ege'den yola çıkarak gözlemlediğim bazı konularda tavsiyelerde bulunmak istiyorum, umarım sizlerin de işine yarar. Özellikle de çalışan anneler uykusuz gecelerden kurtulabilir.
Öncelikle Ege'yi doğumundan beri asla kucağımda uyutmadım. Memede uyumasına izin vermedim, hep yatağında uyku evresine geçti. Ege 2,5 aylıkken kendi odasında uyumaya başladı. Akıllı telefonumuza Baby Alarm diye bir program indirdim uyanırsa eşime arama yapıyor telefon(bebek monitörlerine o kadar para harcamak teknolojiyle beraber gereksiz bir hal almış, sakın para vermeyin derim) Bence en önemli konulardan biri çocuğun anneye minimum bağımlılıkta uykuya geçişi. Ne kadar dış etki olmadan uykuya geçebiliyorsa o kadar kaliteli, düzenli ve uzun uyku süresi oluyor. Kokuyu almalarındanmıdır nedir Ege bizim odada yattığı süreçte çok sık uyanıyordu ama odasını ayırdığımdan beri uyku saati çok daha uzadı.
Ege'nin uykuya geçiş anında odasında da bulunmuyorum sadece kapı aralığından gözlemliyorum. İlk zamanlarda gece lambası kullanıyordum ancak bunun dikkatini dağıttığını farkettim ve artık gece lambası da kullanmıyorum. Bu da dikkati dağılmadan daha rahat uykuya geçmesini sağlıyor.
İkincisi eğer mama veriyorsanız bu da uykuyu etkiliyor. Ben SMA mama kullanıyordum ve Ege'de hiçbir problem yoktu. Daha sonra uygun olsun diye Bebelac aldım ama pişman oldum, 2 gün kullandım ve 2 gün gazdan mafoldu çocuk.. ee haliyle uykuya geçiş de zor oldu uyku saati de kısa oldu. Bunu fark eder etmez hemen SMA'ya geri döndüm. Şimdi yine çok rahat uyku çekiyoruz.
Üçüncüsü mama verdiğim için bolca su içiriyorum ve gündüzleri 5-6 kaşık rezene çayı içiriyorum ki bu da rahat kaka yapmasını ve uykuda da rahat etmesini sağlıyor. Suyu az tüketirse kaka yapamıyor ve bu da huzurunu kaçırarak uykusunu etkiliyor.
Dördüncüsü, Ege'nin uyku saatleri artık çok düzenli ve uyku saati gelirken önce onunla oynuyorum, şarkı söylüyorum, yere atarak döne döne kendisini yoruşuna şahit oluyorum, sonra banyosunu yaptırıyor, karnını doyuruyorum ve yine odasına koyarak yatağında sakin bir şekilde uykuya geçişini gözlemliyorum.
Beşincisi evde 2 tane köpeğimiz var ve Ege'nin çok dikkatini çekiyorlar. Bazen Ege uyanırsa, ağlamaya yeltenirse 1 tanesi hemen oyuncaklarını taşıyor Ege'ye bu da ağlamadan biranda sakinleşmesini sağlıyor onun.. Şaka gibi biliyorum ama benim en büyük yardımcılarım köpeklerimiz :))
şuan aklıma gelen çok net şeyler yok ama eklemek istediklerim olursa yazarım. umarım işinize yarayabilecek notlar vardır.
tşkler kızlar
evet biraz erken ama normalmiş... amin allah yardımcımız olsun
tuba ağrı kesici verdim ama fayda etmedi sanki
diş kaşıyıcıyla istediği gibi kaşıyamıyo ve sinirleniyo
sulu da susuz da var kaşıyıcısı ama o benim elimi istiyo...
hep vermeyin diye duyyorduk uzmanlardan
ben hiç vermedim ama verilmesinde de bi sakınca yok sanırım
artık ben de az az vercem...
amin canım
evet bundan sonrası kolay olur inşallah...
benimki de oturmak istiyor hele kucakta yatması mümkün değil hep kalkmaya çalışıyor
buarada uyku eğitimin için tebrik ederim canım maşallah nazar değmesin çok güzel alıştırmışsın
evet çok şükür yakınız allah eksikliklerini göstermesin
esracım geçen alıntılamıştım yazını
uçup gitti
bikaç arkadaşa daha yazmak istiyodum ama unuttum yorgunluktan kafa kalmıyo
Program süper oldu çok teşekkürler bilgi için :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
gülay maşallah kuzunaaaa nasıl bakış atmış öyle yerim
2saat ne güzel suda tutmuşsun öyle!
ben tek başıma hiç yıkamadım
küvetinde ya annemle ya eşimle yıkıyorduk ama son birkaç haftadır babası kucağında yıkıyo artık çünkü ağırlaştı
ama ben daha sık yıkamak istiyorum tek başıma halledebilirmiyim bilmiyorum
aslında cesaretliyimdir ama üşütmekten yada kucağımda yıkarsam ağzına burnuna su kaçırmakan korkuyorum bi de çok hareketli o da tırstırıyo
Bugün Ali yine düştü kızlar şu ergo babydenparka gittikk dönerken geri takıyodum bel kemerini takarken küçcük aradan düştü çimene toprak yumuşaktı korktu ağladı bişey olmadı şükür onca milletin arasında kimse yardımcı olmadı 1 adam geldi sadece yanıma genç boynuna kafasına baktı yerden kaldırtmadı bişeyi yok korma üzülme dedi.Our böyle şeyler yanlız çıkma minicik bebekle dışarı zor olur dedi.Başladım ağlamaya hıçkıra hıçkıra neden ben bu kadar yanlızım benmi hatalıyım acaba Ali babasını tanımıyor bile 1,2 kez gördü 3 aydır ondada ağladı dudaklarını büzüp kaçıyor..Pöfff çok kötü birgün bugün Alime birşey olmdı şükür ama Rabbim korudu.. Bu kadar şeyi yaşıyorum Rabbime duam evladımla sınasın inşallah..
Bugün Ali yine düştü kızlar şu ergo babydenparka gittikk dönerken geri takıyodum bel kemerini takarken küçcük aradan düştü çimene toprak yumuşaktı korktu ağladı bişey olmadı şükür onca milletin arasında kimse yardımcı olmadı 1 adam geldi sadece yanıma genç boynuna kafasına baktı yerden kaldırtmadı bişeyi yok korma üzülme dedi.Our böyle şeyler yanlız çıkma minicik bebekle dışarı zor olur dedi.Başladım ağlamaya hıçkıra hıçkıra neden ben bu kadar yanlızım benmi hatalıyım acaba Ali babasını tanımıyor bile 1,2 kez gördü 3 aydır ondada ağladı dudaklarını büzüp kaçıyor..Pöfff çok kötü birgün bugün Alime birşey olmdı şükür ama Rabbim korudu.. Bu kadar şeyi yaşıyorum Rabbime duam evladımla sınamasn inşallah..
Bugün Ali yine düştü kızlar şu ergo babydenparka gittikk dönerken geri takıyodum bel kemerini takarken küçcük aradan düştü çimene toprak yumuşaktı korktu ağladı bişey olmadı şükür onca milletin arasında kimse yardımcı olmadı 1 adam geldi sadece yanıma genç boynuna kafasına baktı yerden kaldırtmadı bişeyi yok korma üzülme dedi.Our böyle şeyler yanlız çıkma minicik bebekle dışarı zor olur dedi.Başladım ağlamaya hıçkıra hıçkıra neden ben bu kadar yanlızım benmi hatalıyım acaba Ali babasını tanımıyor bile 1,2 kez gördü 3 aydır ondada ağladı dudaklarını büzüp kaçıyor..Pöfff çok kötü birgün bugün Alime birşey olmdı şükür ama Rabbim korudu.. Bu kadar şeyi yaşıyorum Rabbime duam evladımla sınamasn inşallah..
bugun migrostan oyuncaklar aldik Mete'ye %50indirim var ya.cok kalabalikti ama somurmusler resmen pelus kurbaga zurafa muzikli isikli org en guzelleri. aklnzda olsn fiyatlar yari yariya
Kızlar ben nehire dün 20cc li anne sütüyle karıştırılmış 2 tatlı kaşığı pirinç unu verdim birde demir damlasına başladım 2 damlayla yavaş yavaş başlayım dedim, kakasında kan oldu yine sizce pirinç unu mu yoksa demir mi yaptı, kakanın rengini boyama değil bildiğinniz kırmızı kan gördüm
Kızlar 4. Ay aşılarından sonra da 1-2 gün banyo yasak mı?
Kızlar 4. Ay aşılarından sonra da 1-2 gün banyo yasak mı?
hayır 4. ay aşılarında banyo yasak değil. ama ben yine de aşı olduğu gün yıkamadım. 4. ay aşıları 2. ayda yapılanların aynısı. ama 2. ayda verem olduğu için yasaktı. ve 2. ayda ateş olmamasına rağmen 4. ay aşısında Ege ateşlendi. ben de minoset şurup verdim, ılık suyla sildim vücudunu, sonra biraz rahatlayıp uyudu. gece problem çıkmadı ama her kontrol ettiğimde ateşi yüksekti. ateşini mutlaka takip et.
Benim doktor yapıldığı gün için yaptırma dedi... Ben garanti olsun diye ertesi gün de yaptırmamıştım:)
Büyüyecekler Öle böyle ama gözümden sakınırken nasıl böyle büyük hatalar yapıyorumolur canım öyle şeyler, şükür birşey olmamış, üzülme. Ege'nin başına bi kaza getirmedim daha şükür. ama ufacık bebekler bunlar. yeğenim bu kadarlıkken, annem bebek arabasında bağlamasına rağmen kaymış sıkışmıştı arabanın bi yerlerine. o an korkuyor, üzülüyor insan ama sonralar gülünüyor ona. Şuan yeğenim Irmak 8 yaşında, annem anlatıyor ''ay ırmak bebek arabasında kaydırmışım sıkışmıssın viyak viyak ağlamıştın'' diye. Irmak bile gülüyor şuanda :)))
hiç canını sıkma, olur böyle şeyler... eee babalara gelince hepsi böyle merak etme. onlar bizim gibi değiller. ve ne kadar uğraşılsa uğraşılsın bebişler için de anneler daha özel :)))
Mira öyle evet yukardada yazdıgım gibi büyük bir zararda gelebilirdi off çocugumu kendi elimde sakat yapıcaktım az kalsın..Allahım evlat büyütmrk ne de zormuş.Geçmiş olsun canım ya... Bunlar olacak düşe kalka büyüyorlar:) üzme kendini...
Evet canım sorunlarımız var malesef çocugumda etkileniyor zaten geleceği için kaygı duyuyorum kıyamıyorum böyle birşey oluncada çok aşırı etkileniyorum..Canim cok uzuldim ya esinle sorunun old okumuştum yanlış hatırlamıyorsam Psikolga falan beraber gidelim desen doguman sonrami boyle oldu ilk cocukmu bizde ilk cocuk ve ciddi bir mesafe herkese var yani üzülme kendini allaha birak dogru yolu sana en dogru gösteren rabbim insallah
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ayyy canim ya uzulme demeyecegim istemem uzulmeni ama.uzulmeyede engel olunmuyor. Bu yaşananlar değilde en çok enyayakin inşa kimlerden destek gorememek koyuyor insana. Bazen bu kocalar hanimlarinin yüklerini hafifletmek yerine sirtlarinda bi kambur olabiliyor. Bizimkide ilk bebek ve bende nerdeyse hemen hemen her gün agliyorum. Esim oglumla iyi kotu ilgileniyor ama ben umurunda değilim bu konuda çok.bencil davraniyor...neyse asil mesele ben değilim.sizsinz şuanda. Allah iki cihan saadeti huzuru versin sanirim şuanda ihtiyacimiz olan tek şey huzur. Çok optum canim senide tontis ali beyi de:))
demir ilaci lekesi gciyo mu kizlar ya...
Myrules Cok sagol cnm inş bulurum
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?