2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Saatin yedisi ben hala uyuyamdım, ablama sinir oluyorum benim bebeğimde uyumuyordu anne oldun artık normal hiç bi anne uyumZ diyor, zannediyorki iki saatte bi kalkıp emzirmeyi dert ediyorum, keske öyle olsa 2 saat kesintisiz uykuya hasretim.bebeğimin gerçekten uyumadığını anlamıyorlar ve bu aydaki normal beebekler uyuyorlar kendisi de fosur fosur uyudu şimdi bana ahkam kesiyor yok uyunmaz yok normal filan. Ben isyan etmiyorum alıştım uykuızluğa ama insanların anlamamasına üzülüyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Uyumayan allerjisi olan hasta olan bebeklerin annelerine rabbim güç kuvvet ver.amin
Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin gerisi hepsi geçer.sıkmayın canınızı rabbim sevdiği kulların önüne zorluklar çıkarırmış isyan etmeyip sabretsin ki cennetini kazansın.
Ben popomda sinekler uçuşarak uyuyom iki çocukla maşallahbenim sonum vahim desene

Bir uyumayanda burda var ustelik grip oldu bebegim öluyorum, yorgunluk ve uykusuzluktan yine bu sabah 6 ya dogru esime verdim uyudum bu bile iyi geldi simdi uyandi, benimde kaynanam sagolsun dun bana yardima gelmis saat 5 de bir saat sonra zaten esim geldi, birde yakiniz hic ilgilenmiyor :/ iyice sogudum kadindan birde midesi bozulmus aksam yemek yemeyip tam uyurken yemek hazirlartti, gidicem eve dedi burda kaldi hic gerek yokken.. Kaynanasindan dert yananlara gicik olurdum ama tam onlardan oldum uzuluyorum bu halimd bebegiminde su burnu bir acilsa rahat edicek cok kotu hali

Kaynana mı? Oda ne?ben doğum yaptım 2. Ayda torununu görmeye gelebildiler.

Canım benim aklıma geldi bnim bebek zatüre olmuştu 2 ,5 aylıkken öksürüyordu burnu tıkalıydı, o zaman bir çay kaşığı ihlamur veriyordum şimdi daha çok bile verebilirsin belki bi faydası olur çok geçmiş olsun tatlım

Canım durumun zor çok zor hem yeme içme hem de uyku bskımından zor... Ancak bence gece altını değiştirme... Yani kakasını çok fena yaptıysa neyse ama çiş yaptıysa sadece değiştirme... Ben değiştirmiyorum meme emip direkt tekrar yatırıyorum...böylece sabaha kadar uyuyor...

Geçmiş olsun canım...

Canım seninde gündüzün bizden kötü geçiyordur iki çocukla popon koltuk görmüyordur bırak da gece sinekler uçsun :) :)

4. ay aşımız beklediğimden kötü oldu 2. ayda böyle olmamıştı bebeğim aşırı huzursuz sürekli inliyor ve sürekli ateşli, 3 kez ateş düşürücü verdim 12 saat içinde üzerine ince şeyler giydiriyorum ama hasta olur üşütür diye de korkuyorum yine de ateş kulaktan hep 37,5-38,5 doktora mı götürsem ne yapsam aslında aşıdan sonra normal ateş huzursuzluk biliyorum ama korkuyorum ya bir şey olursa ateşten diye

hayırlı yolculuklar canım

geçmiş olsun canım, inşallah çabucak iyileşir, ateşi düşer

Birden fazla çocuğa bakmak gerçekten çok zor, çocuk ne kadar akıllı olursa olsun çocuk sonuçta, ilgi istiyor, oyun istiyor, döküyor saçıyor, yedir içir, yıka pakla, döktüğünü topla derken insanda takat kalmıyor. Bebeğim hiç kucaktan inmek istemeyen, daha yatırır yatirmaz ciyak ciyak ağlayan, gündüz uykusu nerdeyse sıfır bir bebek bu yüzden diğer çocuğumla ilgilenirken dahi kucağımda oluyor. Aynı anda birini emzirirken diğerinin üzerini değiştirdiğim ya da birinin saçını tararken diğerini ayağımda sallayarak sakinleştirmeye çalıştığım anlarım çok oluyor. Akşama yatağa nasıl düşüyorum, gün nasıl akşam oluyor farkına bile varmıyorum. Yaş 35 bünye dayanmıyor ama yine de anneligin verdiği güçle direniyorum

Bu kan damlasını neye göre miktarını veriyolar anlamadım. Benim kızımda 6600 5 damla dedi ben de henüz başlamadım..

canım bizim aile hekimi kilo başına 1 damla dedi

oyy geçmiş olsun kuzuma,
Sizin evin ısı dengesizliğinden oldu
herhalde

aynı benim kızım "anne senin işin ne zaman bitecek" diyor, "sen böyle dağınık olursan, yemeğini kendin yemez, tuvaletini yaparken bile beni çağırırsan benim işim bitmez" diyorum her seferinde sadece 1 gün oyuncaklarını topluyor, tuvalete kendi gidip geliyor ertesi gün yine aynı tas aynı hamam :)

canım Allah kolaylık versin allerji başlı başına sıkıntı zaten büyük ihtimal bebeğinin uykusunu da etkiliyordur allerji, bir de bütün bebekler aynı değil ki benim oğlum gece çok güzel uyur ama gündüz uyusa bile çabucak uyanır, başarısız mı hissetmeliyim hayır çünkü 4 yaşındaki kızım bebekken nasıl uyku düzeni olusturduysam aynı şekilde düzene oturtmaya çalışıyorum ama olmuyor. Gece top atsan uyanmayan oğlum gündüz en ufak seste uyanıyor daha da uyumuyor. Kızım gündüz 2 saatlik 2 uyku uyur gece de 10 saat civari uyurdu, ama bu öyle değil , çünkü her bebek aynı değil. Sen de kendini suçlama, inşallah zamanla düzene girer uykusu

Benim kızım da öyle ya çataldan düşeni yemeyen, kahvaltı dışında hiçbir öğünü bağırış çağırış olmadan iştahla yemeyen (sevdiği yiyecekler dahil), bir çocuk. Doktor tavsiyesiyle ve hijyenik büyütücem diye herkesi karşıma alarak yanlış yaptığımı sonunda anladım. Kızım da doktoru bir konuda dinlemedim o da bulamaç şeklinde verilen kahvaltıyı vermedim herşeyi ayrı ayrı yedirdim. İyi ki de dinlememisim tek güzel yediği öğün kahvaltı. Şimdi bu bebeğimde ben ne yersem ona da minik bir parça tattırmaya başladım, çocuklara faydasi olmayacak çay, cikolata, bisküvi gibi şeyler hariç tabi.

Benim kızımın 7-8 civarı tamamen bitmişti kusması. O zamana kadar ilk zamanlar her öğün, oturmaya başladıktan sonra daha seyrek olmuştu kusmaları. Saat başı mama olmaz canım onu bir düzene sokmaya çalış, beslenme aralarını uzat biraz. İki saatten kısa mama vermekte kusmaya neden oluyor çünkü

Neden gece 2 saatte bir emzirmeni söyledi anlamadım tartı alımı çok güzel. Bizim aile hekimi kilo başına 1 damla dedi demir için, prospektuste 5 damla yazıyor. Kızımda da 5 damla demişlerdi, doktoruna sormadan verme bencede.

Asyamca tskler canım iyiki hatirlattin aldim havlu da.

Yeliz oyledir zaten
Bi "haklisin çok zor, allah yardimcin olsun " diyemiyorlar!
Hep " herhalde yani, ne uykusu, biz de öyle büyüttük, ohoo o daha ne ki"
!!!
Anca kucumsuyorlar sıkıntimizi

Sukunet sağol canim

Yoldayiz buarada... Biara çok agladi ama halasi kucagindayken başını vurdu askılıga
İstemeden oldu ama içim cız etti

Canım seninde gündüzün bizden kötü geçiyordur iki çocukla popon koltuk görmüyordur bırak da gece sinekler uçsun :) :)

Gel gör bakimm akşama kadar benden rahatı varmıbirazdan dışarı çıkacam şal almaya.elimden gelse sezeryan olmasam üçüncüyü hemen yapardımama bünyem elvermiyoherkesin bana dediği tek laf bu dünyada işin iyi öbür dünyanda iyi olur inşallahamin
Not:annem alt katımda oturuyo

Allah nzarlardan korusun daha iyi ol inşallahhhhhh:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…