öyle cnm.. hepimiz acemiyiz yavaş yavaş öğreniyoruz.. telaş etme hiç..
biz de seni ve meteyi öptük teyzesi..
bebeğinin kilosu gayet iyi canım, benimki de 4. ayında mamayla 6700 oldu, 500 gr almış, oy maşallah. hiç dert edilecek birşey yok bence.
küstüm beni nie çağırmadınız
Günaydınlar kızlar..
beni hatırladınız mı bilmiyorum ama ben sizi ara ara takip ettim hep ama bir türlü yazamadım
18 Aralıkta kızım Ece dünyaya geldi ve yoğun bir maraton başladı
Allaha şükür sağlıkli ancak hep bir şeylerle uğraştık
önce karın ağrıları, damak düşmesi, bronşit, gaz, gıda alerjisi, bitmeyen pişik, kulak iltihabı, vajinal yapışıklık, gündüz uykusuzluğu.. daha aklıma gelmeyen çok şey
hep birşeylerle uğraştık ve yazamadım
genel anlamda iyi çok şükür ama işte Allahım beterinden saklasın
bu konularda uzmanlaştım diyebilirim :)
umarım kuzularınız iyidir
saolun içimi rahatlattınız biraz.Çünkü şunu düşündüm süt var diyorum ya acaba ben mi az emziriyorum da az kilo aldı diye düşündüm de.....
büyüdüğü hareketlendiği için galiba dimi..
neyse sağlıklı ya çok şükür bütün bebişler sağlıkla büyüsün inşallah
Maşallah canım kilosu çok çokk iyiymiş önemli olan sağlıgı bence takılma kiloya benim oğlumda 8 kiloydu hiç kilo almadıgı gibi birde 500 gr vermiş
Saglıgı yerinde olsun inşallh..
saol gülaycım (gülaydı dimi:44:)
dr az demedi zaten kilo alımı giderek azalıyo dedi.En önemlisi sağlık tabii dediğin gibi
Evet Gülay :)
Zaten normal olanı oo azalıcak hatta dahada azalıcak düşünsene her ay 1 kilo dan fazla alsa tosuncuk olur tottolarını kaldıramazlar yerden..
ay allahım ben doğuma gitmeden önce evde çektim sancılarımı biraz hastahanelerde sürünmiim suni sancıyı yemiim diye, sancımla ev temizledim. doğumdan geldim 3 gün sonra yine başladım temizliğe( evde 2 köpek olunca yeri geliyo günde 2-3 kere yer siliyorum, ama dağanıklıkta üstüme tanımam :))
kızlar ama benim sütüm var niye boyle oldu anlamadım bebeğim gece 4 saate kdr uyuduğu oluyo gündüz 2 saat acıkmıyo gerçi bazen skk sık emmek istiyo emerken bırakmak istemiyo ama emmeyi bitirince sıkıyorum göğsümü oldukça fazla süt çıkıyo niye az kilo aldı ki olabilir mi normal mi
canım ben de sma veriyorum. ay kontrolüne gittiğinde doktorun bebeğine uygun bir beslenme planı çıkaracaktır. ben de bu ay kontrolde ne diyecek diye bekliyorum. kaşık mamasından kastın şu kavonozdaki hazırlarsa ben vermeyi düşünmüyorum onlardan. içleri deli gibi koruyucu dolu, 3 günde bozulacak meyve sebzeden kavonoz maması yapıyorlar 2 yıl sktsi var, şaka gibi. bence 1 numaralı obezite nedenleri... ben bizim çocukluğumuzdaki gibi tarhana, muhallebi, et, balık, meyve çocuğu yapmayı planlıyorum. bizim çağımızda ne obezite olan var ne hastalıklı olan...
Heyaa ben geldiimm.
Ali beyi uyuttum zar zorr çay malası sonra uykuya geçicem..
Ali beni istemiyor
Ağlarken biri ayy yavruumm sen ne güzelsin diyince koc ağız kahkahası atıyorKapıya gelenin kucagına atılıyor ban geri gelmiyor sıpa
Bebişlerin sevdiği kitaplar varmı??
Yada tavsiye edeceğiniz masal kitabı alıcamda bugün çok kararsız kaldım..
Oğlumda benim gibi kitap kurdu olsun erkenden başlayalım..
Fısher prıcenin eğitici kitaplarına baktım 70,50 çüüss yaaçocuk bebek diyince uçmuşlar..
Günaydınlar kızlar..
beni hatırladınız mı bilmiyorum ama ben sizi ara ara takip ettim hep ama bir türlü yazamadım
18 Aralıkta kızım Ece dünyaya geldi ve yoğun bir maraton başladı
Allaha şükür sağlıkli ancak hep bir şeylerle uğraştık
önce karın ağrıları, damak düşmesi, bronşit, gaz, gıda alerjisi, bitmeyen pişik, kulak iltihabı, vajinal yapışıklık, gündüz uykusuzluğu.. daha aklıma gelmeyen çok şey
hep birşeylerle uğraştık ve yazamadım
genel anlamda iyi çok şükür ama işte Allahım beterinden saklasın
bu konularda uzmanlaştım diyebilirim :)
umarım kuzularınız iyidir
Öyle deme canım ahmet yasin zor bi bebek ne yaparsan yap uyumuyor, bir yerde okumuştum çevreye duyarlı alert bebekleri çok çok karanlık odada uyutmak lazımmış ve hiç ses gelmeyecekmiş, acaba dışardan üstten alttan tıkırtı gürültü filan mı geliyo tatlım yaa, bu çocuk seni mahvetti (benimki de beni ama benimki kesin gazından çünkü iyi çıkarırsam uyuyo) bide camlara kalın perde öi denesel ne bileym aklıma bu geldi, allah yardımcımız olsun, ninniler için sağol, öpüyorummm gazlRımız gitsin kısmı tam bana göre :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba arkadaşlar kizimin saçı çok döküldüğü ve bunları yutup kakasinda çıkıyor ve görünmüyor kurdan ile karıştırınca cok fazla saç çıkıyordu. Bizde ikea tüy toplayıcı aleti ile söyle saclarına gezdirdik. Ne görelim tutam tutam geliyor bizde hem yazın sıcaklar ile kafası pişmesin diye hem dökülmesin hemde gurlessin diye banyo sirasinda ilk önce makas ile kısalttık sonra kafasını sampuani ile kopurttuk Mach3 tıraş bıçağı ile kazıdık ve bebegim hiç ağlamadı ve cok rahatladı. Mach3 hem 3 bıçak hem deriyi kanatmiyor. Tekrar çıkmaya başladı bile :)))
Canm yok tutuo ben yaptm oldu zaten az cıvık olou ama olsn doktor da en güzeli zaten öyle dedi 😄beni onayladı😃 tescilledi😃
Sağıyorm sütü azcık fırında ısıtıyorm agzı sıkıca kapalı kavaonızda sonra parmağım yanmayacak kadr sıcak olduğunda mayayı katıyorm 30-60 cc ye 1 çay kaşığı 120 cc ye 1 tatlı kaşığı sonra kavonozu sıkıca kapayıp sarıyorm normal sıcaklıkta olan biryerde havluyla sarp 4-5 saat bekletiorm sonra açıorm günlük taze yapıorm daha ii oluyor
Yada mama ile yapabilirsin 120 cc içme suyunu kaynat ılısın 50 derece civarı 5 ölçek mama kat karştr daha sonra maya yoğurdu ekle 1 tatlı kaşığı sıkıca kapat sar havluya 4-5 saat beklet afiyet olsun
Cıvık olucak biraz akışkan doktor bu bebekler için daha ideal dedi biŞm yediklerimiz kadar katı olması önemli değil önemli olan mayalamak ve vitaminmiş canm😀 ama ben yinede 6 saat tutmaya çalışıyorm iyce dursn die öğlen 3-4 arası yoğurt yedirmek daha sağlıklı
anne sütüyle yoğurt yapılabildiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, ek gıdaya geçince ben de denerim
kızım 4 aylıkken ek gıdaya ilk olarak yoğurtla başlatmıştı doktor, belki benim hiç sütüm olmadığı için yoğurtla başlatmıştır bilmiyorum,
mamadan yapılan yoğurdu tavsiye etmemiş, sütle yap demişti,
kızım hala bayılır yoğurda ama onun deyimiyle anne yoğurdu olacak bakkal yoğurdunu sevmiyor
oğluma daha ek gıdaya geçmedim ama tattırıyorum arada bazı şeyleri, yoğurtta tattırdım ilk verdiğimde yüzünü ekşitti ama ikincide beğendi
canım ben sütümü hiç sağmadım o yüzden sağma mak. falan da almadım ama mama ile mayalamak fena fikir değilmiş :) şimdi söle diyeceğim biz normalde yoğurt mayalarken bir gün bekletiriz dolapta yani mayalağımız günden sonraki gün dolapta dinleir diğer günde yeriz bebeklere mayaladığımız yoğurdu kaç gün bekletecez mayaladığımızı n ertesi günü mü yedirecez birde prinç unlu mama ile mayalasam olurmu :) çok sordum yaa
bebek yoğurdu sabahtan mayalanıp bekletmeden aynı gün içinde verilebilir canım,
kendimiz için yaptığımızda dolapta bekletmemizin amacı katılaşması, bebek yoğurdunun katısı değil az cıvığı makbuldür, yoğurdum katı olsa da kızıma verirken çırpardım ben
pirinç unlu mamadan olacağını sanmıyorum onu doktora sormak lazım
Canım ben hiç uyku eğitimi olayın filan girmedim açıkçası,oı yüzden benimki öğrenemedi kendi kendine uyumayı, nedendir bilmem yani kafamda bi rasyoneli yok, sizin yaptığınız daha doğru bliyorum ama ninni ile ve Sallayarak uyutmaktan yanayım her ne kadar içimi şişirsede:) ama sizi tebrik ediyorum en doğrusunu yapıyorsunuz
uyku eğitimi bana hoş gelmiyor açıkçası, hele ferber yöntemine hiç sıcak bakamıyorum, bu yöntemle eğitim verenlere de...
hogg nispeten daha sıcak gelse de ben anadolu usulü iç içe, koyun koyuna uyutmayı seviyorum
tek sıkıntım meme bağımlılığı onu da atlatabilirsek hiç eğitime girmiycem
zamanı gelince çocuk kendini eğitiyor zaten,
kızımı ilk yıl sallayarak, ninniyle, öpe koklaya uyuttum sonra, 1 yaşına yeni girmişti, 14-15 aylık civarıydı
"men datmaya didiyo" dedi gitti yattı, o gün bugündür uykusu gelince kendi yatar uyur
ben de ninni falan bilmem uydurduğum şarkıları söylüyorum bazen bi gün dandini dandini dastana diye bi başladım. heves ettim ninni söylemeye. benim kız bi kahkaha patlattı kapattım çenemi
oof kizlar cnm cok sikkincuma gunu 200tl verip dolgusunu degistrtdigm disim sizliyo yine
aci cektgime mi yanayim 200tl yi mi yanayim. :banghead:
"Atin beni denizlere yalan dunya size kalsin....."
geçmiş olsun, benim de çekilecek, doldurulacak, çok dişlerim var, oğlan biberon tutamadığı için müdahale edemiyorum,
aç kalır dişçiye gidersem, ek gıdaya geçene kadar bekliycem ama bakalım ne olacak
anne sutu verenler bu ayda yetiyor m sutunuz.
sanki benmki azaldi gibi hissettim.
hep biseler kemirmek ister gibi...
biraz nce 45 lik mama verdim icti.
gece versem boyle beni birakir mi acaba.
inanin her cocuk farkliymis.
cagan in bebekliginin gozun sevim.
en azndan cuk cuk cuk emiyordu .
mama da veriyodum arada ama memeden hic vazgcmiyodu
eskiden günde birkaç kez sağıyordum şimdi sağmaya kalmıyor pek,
ya benim de azaldı sütüm ya da paşam daha fazla emiyor, yine de huzursuzluğu yok demek ki doyuyor diye düşünüyorum
Bu aralik bebelerinin memeyle olan sorunu nedir3 aydir zor emziriyorum haftaya 5 aylik olucak hasta hala kilo verdi, doktor ek gidaya gecerse seni daha cabuk birakir diyo, ayrica sekerli ve tatli seylerden baslamiycakmisiz tatsiz purelerle baslayip corbayla devam edelim diyor, muhallebi ve meyvalara alisirsa pureleride reddebilicegini soyledi, buarada saglikli olsun kilo onemli degil desekte kilo alsin istiyorum istiyorum birde cok yakinimda benimle birlikte dogun yapan yakinlarim var onlarinki tosun birde guzel emiyorlar biliyorum yanlis ama kiskaniyorum ayrica benim bebek donmuyor da biraktigim gibi kaliyor :) hic gayreti yok bu konuda :)
Bu aralik bebelerinin memeyle olan sorunu nedir3 aydir zor emziriyorum haftaya 5 aylik olucak hasta hala kilo verdi, doktor ek gidaya gecerse seni daha cabuk birakir diyo, ayrica sekerli ve tatli seylerden baslamiycakmisiz tatsiz purelerle baslayip corbayla devam edelim diyor, muhallebi ve meyvalarcanim sirsa pureleride reddebilicegini soyledi, buarada saglikli olsun kilo onemli degil desekte kilo alsin istiyorum istiyorum birde cok yakinimda benimle birlikte dogun yapan yakinlarim var onlarinki tosun birde guzel emiyorlar biliyorum yanlis ama kiskaniyorum ayrica benim bebek donmuyor da biraktigim gibi kaliyor :) hic gayreti yok bu konuda :)
Ben hatırlıyorum canım seni, Allah bağışlasın Ece' ne Allah uzun ömürler versin
doğumdan sonra hepimizin hayatı maraton halini aldı, hepimiz bazı zorluklar sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz,
hepsine dayanılır alışılır, Allah acılarını göstermesin yeter ki...
2009 ağustosunda kızımın doğumuyla başlamıştı benim maraton tam artık büyüdü koşumuz düşük tempoda devam edecek derken
7 aralıkta oğlumun gelmesiyle yeniden tempo artırdım, hatta eskisinden daha hızlı koşmam gerekiyor,
ikinci çocuk olduğu için bazı sorunları ilkinden daha kolay atlatsam da sonuçta her çocuk farklı ve farklı yöntemler bulmayı gerektiriyor
kızım 1 yaşına kadar düzenli olarak gündüz uykusunu uyurdu ( 1 yaşında gündüz uykusunu bıraktı malesef ) ama oğlumu gündüz uyutmayı başaramıyorum, uyusa da en küçük tıkırtıya uyanıyor ve uyandığı zaman kendi başına yatıp oynamak ona sıkıcı geliyor
sürekli kucakta olmak, oturmak, gezmek istiyor, biri sürekli konuşsun agucuk gugucuk yapsın istiyor
eee iki çocuk olunca sürekli onunla ilgilenmem mümkün olmuyor ve daha bırakır bırakmaz kıyamet kopuyor
benim en büyük sıkıntı çektiğim konu bu, kendi başına oturunca rahatlarım diye umut ediyorum
ay benim paşamda alert malesef, o karanlık sessiz ortamı oluşturmak imkansız olduğu için gündüz uyuyamıyor,
akşam da ablası uyuyana kadar uyuyamıyor, kızım da öyleydi en ufak seste açardı gözlerini ama tekrar uyuyabiliyordu ama oğlum bir uyanınca daha uyuyamıyor
al sana değişik ninnipek severim mircan kaya ninnilerini
[video=dailymotion;xu8tsx]http://www.dailymotion.com/video/xu8tsx_bizim-ninniler-esekli-ninni_kids[/video]
sıhhatler olsun, biz kızımınkini kazımıştık ama oğlumun ki o kadar çok dökülmediği için kazımadık, zaten doğuştan kel geliyor benim kuzular
anne sütüyle yoğurt yapılabildiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, ek gıdaya geçince ben de denerim
kızım 4 aylıkken ek gıdaya ilk olarak yoğurtla başlatmıştı doktor, belki benim hiç sütüm olmadığı için yoğurtla başlatmıştır bilmiyorum,
mamadan yapılan yoğurdu tavsiye etmemiş, sütle yap demişti,
kızım hala bayılır yoğurda ama onun deyimiyle anne yoğurdu olacak bakkal yoğurdunu sevmiyor
oğluma daha ek gıdaya geçmedim ama tattırıyorum arada bazı şeyleri, yoğurtta tattırdım ilk verdiğimde yüzünü ekşitti ama ikincide beğendi
bebek yoğurdu sabahtan mayalanıp bekletmeden aynı gün içinde verilebilir canım,
kendimiz için yaptığımızda dolapta bekletmemizin amacı katılaşması, bebek yoğurdunun katısı değil az cıvığı makbuldür, yoğurdum katı olsa da kızıma verirken çırpardım ben
pirinç unlu mamadan olacağını sanmıyorum onu doktora sormak lazım
uyku eğitimi bana hoş gelmiyor açıkçası, hele ferber yöntemine hiç sıcak bakamıyorum, bu yöntemle eğitim verenlere de...
hogg nispeten daha sıcak gelse de ben anadolu usulü iç içe, koyun koyuna uyutmayı seviyorum
tek sıkıntım meme bağımlılığı onu da atlatabilirsek hiç eğitime girmiycem
zamanı gelince çocuk kendini eğitiyor zaten,
kızımı ilk yıl sallayarak, ninniyle, öpe koklaya uyuttum sonra, 1 yaşına yeni girmişti, 14-15 aylık civarıydı
"men datmaya didiyo" dedi gitti yattı, o gün bugündür uykusu gelince kendi yatar uyur
geçmiş olsun, benim de çekilecek, doldurulacak, çok dişlerim var, oğlan biberon tutamadığı için müdahale edemiyorum,
aç kalır dişçiye gidersem, ek gıdaya geçene kadar bekliycem ama bakalım ne olacak
eskiden günde birkaç kez sağıyordum şimdi sağmaya kalmıyor pek,
ya benim de azaldı sütüm ya da paşam daha fazla emiyor, yine de huzursuzluğu yok demek ki doyuyor diye düşünüyorum
Uyku konusunda sana katılıyorum biri sagımda biri solumda uyuyo ohh sabaha kadar miss
Şu ölümlü dünyada herşeyin tadını çıkarıyorum ilk başta yavrularımın.kocaikinci planda.oda memnun bu durumdan diğer köşede o yatıyo.
Neee sancıyla mı? 3. Gün mü ?😳 ben daha günlük işlerimi yeni yeni kendim yapmaya başladım ama kızım çok zor bir bebek sağolsun o yüzden :) seninki takip ettiğim kadarıyla ideal bebek maşallah nazar değmesin :)
yok canım onları ben de vermem. Hero baby bin falan muhallebileri satılıyor ya toz halinde mama olarak ondan bahsettim. Ya da evde muhallebi yapıp vermek? Bi arkadaşım muhallebi Bi işe yaramıyor tok tutmanın dışında diyordu araştırıyorum ben de
sorma bronşitte bin civarı harcadım sadece. bezi kremi damlası oooo saymakla bitmez...Geçmiş olsun çook genelde hep sıkıntılıyız hastaneden bu yana gelmiyoruz..
Çocuk dr iyii para kazanıyor
güzdüz kolik müzikleriyle mayıştırıp zorla uyutuorum. en büyük şansım pusetinin ray sistemi var. sallıyorum. az önce 24dk uyudu sadeceBen hatırlıyorum canım seni, Allah bağışlasın Ece' ne Allah uzun ömürler versin
doğumdan sonra hepimizin hayatı maraton halini aldı, hepimiz bazı zorluklar sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz,
hepsine dayanılır alışılır, Allah acılarını göstermesin yeter ki...
2009 ağustosunda kızımın doğumuyla başlamıştı benim maraton tam artık büyüdü koşumuz düşük tempoda devam edecek derken
7 aralıkta oğlumun gelmesiyle yeniden tempo artırdım, hatta eskisinden daha hızlı koşmam gerekiyor,
ikinci çocuk olduğu için bazı sorunları ilkinden daha kolay atlatsam da sonuçta her çocuk farklı ve farklı yöntemler bulmayı gerektiriyor
kızım 1 yaşına kadar düzenli olarak gündüz uykusunu uyurdu ( 1 yaşında gündüz uykusunu bıraktı malesef ) ama oğlumu gündüz uyutmayı başaramıyorum, uyusa da en küçük tıkırtıya uyanıyor ve uyandığı zaman kendi başına yatıp oynamak ona sıkıcı geliyor
sürekli kucakta olmak, oturmak, gezmek istiyor, biri sürekli konuşsun agucuk gugucuk yapsın istiyor
eee iki çocuk olunca sürekli onunla ilgilenmem mümkün olmuyor ve daha bırakır bırakmaz kıyamet kopuyor
benim en büyük sıkıntı çektiğim konu bu, kendi başına oturunca rahatlarım diye umut ediyorum
çok geçmiş olsun, baya imtihanlar atlatmışsınız, hiç kolay değil
İnşAllah şimdiden sonra sağlık dolu günleriniz olsun..
8 aralıkta n.doğum yaptım, 5 martta doktora gittim, düzensiz az kanamam vardı, rahim ağzı yarası varmış
doktor fitil ve krem verdi, kanama durdu. yara için bida kontrole gitmedm. ama kontrole gidip smear testi yaptırmam gerek
ay canım ne kadar çok şeyle uğraşmışsın, çok geçmiş olsun. şimdi iyidir umarım. bol sağlıklı günler bebişine...
ay kuzu aşı mı oldu, ağlamıştır kıyamam
evet canım 4. ay aşıları onlar ve bacaktan. 2. ayda ateş yapmayan bu aşılar Ege'ye 4. ayda ateş yapmıştı, umarım ateşsiz atlatırsınız gününüzü ve gecenizi.
canım hiçbir aşının yapıldığında şişmemesi lazım. sadece 2. ayda yapılan verem aşısı verem uzmanları tarafından yapılmalıydı, çok zor bir aşı, ve iyi yapılan bir verem aşısı yapılırken beyaz bir şekilde leblebiden az küçük bir boyutta kabarması ve bu kabarıklığın 3 gün içinde inmesi lazım, daha sonra yok olan verem aşısının yeri bu aylarda sinek ısırığı gibi belli olmalı ve iltihap, kızarıklık vs olmamalı. ve annem çocuk hemşiresi bana şunu söyledi, her banyoda koltukaltını kontrol et, 5-6. ayında beze çıkabilir, o iyi değil, öyle bir durumda doktora git dedi. ben kontrol ediyorum koltukaltını şuanda bişey yok.
benimde 20 lik cekilen yer sizliyor yemek yiyemiyorum o tarafla.
gercekten pahaliya yapmis tek dolgu fiyatiysa
bizimku 180 dedi 125 e yapiyor.
hatirliyorum canm.
ck gecmis lsun hepsi ustuste gelmis.
vajinal yapisikliki bnde merak diyorum.
nasil oluyor.
dr a gosteremedm son gittigimizde oksurukle basimiz dertteydi. soramadm bie onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?