- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
- 158
Bu aralik bebelerinin memeyle olan sorunu nedir3 aydir zor emziriyorum haftaya 5 aylik olucak hasta hala kilo verdi, doktor ek gidaya gecerse seni daha cabuk birakir diyo, ayrica sekerli ve tatli seylerden baslamiycakmisiz tatsiz purelerle baslayip corbayla devam edelim diyor, muhallebi ve meyvalara alisirsa pureleride reddebilicegini soyledi, buarada saglikli olsun kilo onemli degil desekte kilo alsin istiyorum istiyorum birde cok yakinimda benimle birlikte dogun yapan yakinlarim var onlarinki tosun birde guzel emiyorlar biliyorum yanlis ama kiskaniyorum ayrica benim bebek donmuyor da biraktigim gibi kaliyor :) hic gayreti yok bu konuda :)
Canım benim bebeğim de aydaşlarına göre:) zayıf... Zaten çok küçük doğdu ama dediğin gibi kilo alsın yakalasın istiyor insan diğer bebekleri.. Ama artık bıraktım o düşünceyi ben de... Her bebeğin gelişimi cidden farklı... Elbet bizimkiler de kilo da alacak büyüyecekler de... Bir bakmışın ileride obezite(Allah korusun) sorunları da olmuş... Benim kızım da henüz tam dönüş yapmıyor.. Yan tarafına doğru arada bir dönüyor... Ama doğduğu günden beri kafasını kaldırıp yere sağlam basıyor.. Dediğim gibi değişikler:))
Bu arada ben de kızıma özel kitap henüz almadım ama masal kitapları aldım onları okuyorum her gün:)) aynı senin gibi vurgular yaparak... Başlarda dikkatle dinliyor sonlara doğru hafif sıkılıyor başka yönlere bakıyor ama sonunu getiriyoruzamaç burada anlaması değil tabi kitaba alışkın olsun...roman da gayet okunabilir:)
Meme ve ek vida mevzuunda birşey diyemem canim Dr unla istişare etmissiniz zaten ama şu dönme mevzusuna çok takilma. Bak benim oğlum Ahmed yasin hem dehşet hareketli bi bebek sanarsin yurumeden önce ucmayi öğrenecek bir gün topuklarindan kivilcim çikaracak diye korkuyorum. Hemde çok gayretli bi bebek bu konuda dönme olsun oturma ayağa kalkma ziplama vs çok gayretli. Ama buna rağmen daha yeni sirt üstünden yüz üstüne dönüyor hemde uzun uğraşlar sonucu yüz üstünden sirt üstüne hic dönemiyor nerdeyse bir iki kere döndü oda dengesini kaybetti bence çünkü döndükten sonra ben buraya nasil geldim burasi neresi der gibi bakıyordu:)))
Bide bazi bebek erken yürür oturur sürünür bazisi erken konuşur. Erken konuşan geç yürüyor erken yürüyen geç konusuyor genelde böyle oluyor yani:))) ikisi birden erken yapan bi bebek görmedim varsa da istisnadır bence:)). Sen senin bebeğine takilma canim belki erken konuşanlardan olur??:)) bu arada Ahmed yasin 9aralik doğumlu canim.
benmkide bu ay 500 gr aldi almadi gibi. bide bronsiolit gcirdi iyice istahsizlasti.
dogum kilosu 3070
4200
5300
5900
6500 du . yalniz simdi kilo kaybetti 6200 bo 61 cm
canım bikaç sayfa önlerde ya da bikaç gün öncelerde bi annemiz dönmeyle ilgili çok güzel egzersiz önerileri yazmıştı, ama hatırlayamıyorum kim ve nerde yazdı, geçmişi az kurcala bak istersen...
aynen bu aralık bebekleri meme düşmanı çıktı, benimki artık sadece sabahları 1 posta emiyo, sonra mama( emziren anneler devam etsinler bizim yerimize de, bol bol sütleri olsun inşallah... kızlar bi de bana demişlerdi ki süte çok nazar değer, kimseye söyleme, kimsenin yanında emzirme. valla dolu dolu olan memeler 1 gecede söndü, artık ben de nazar değdi herhalde diyorum... emziren anneler söylemesin kendine saklasın allah korusun nazar olur...
Anlık planlar yapıyolar muhtemelen Nursel süt kaydeşler ya Aras ile Eylüll hoop bir anda kendilerini alışverişte buluyolardır
İnşallah tekrar toplanırız açık havadar biryerde Deniz gelicek mayısta dha çok kişi görüşürüz.Sen nasılsın??
merhaba burda birkaç kişi diş kontroli için gidince .bende büyük bir hevesle gittim.ama büyük bir hüsrana uğradım 20 ik dişlerimin 3 ü çıkmamıştı gömülü kalmışlar ve orda çürümüşler.çıkan 20 lik dişimde çürümüş ve biran önce çene cerrahına gitmemi söyledi diş doktorum.Allahtan diğerler
nde sorun yok:)çok korkuyorum zamanım çok .araka dişlerimin ağrıdığını sanıyordum ama sorun 20 liklerdeymiş.
birkişi bu yaş için kitap zormuş sesli kitaplar var çocukların ve bebeklerin hoşuna gidiyor.benimkide çok seviyor kitabı kitaplarla mamasını yiyor.
migrosta da varhttp://www.okuloncesimarket.com/pro/4370/62/Parkta
küstüm beni nie çağırmadınız
Bende büyüme atağı deyip geçiyorum artıkben gene de bi test yapacağım canım, adet olacakmışım gibi karın-kasık-bel ağrım var 3 haftadır ama
Anışcığım haftada bir-iki gün bizde de böyle ultrahuysuzluk oluyor, hiç memnun edemiyoruz hanımefendiyi
ben hep büyüme atağıdır diye düşünüyorum ve rahatlıyorum
bu nöbetlerin peşine bir iki yeni davranış muhakkak geliyor
mesela şimdi başkasının kucağındayken bana gelmek için kollarını uzatıp eğiliyor
Amin canımmBenim kuzu yine hasta
Kahrımdan ölücem en sonunda o kadar koruyorum biri geliyor hooppp grip bulaştırıp gidiyor
Yine birinden bulaştı alerjıden burnu akıyo sanmıştık ama gripmiş ve Aliye bulaştı bugün öksürdü birkaçkez
Yarın dr götürücem.
Oğlum hasta omasın düşmesin artık Allah'ım Amin..
Ali bu ay kiloda almamış 7600 100 gram filan almış yani ama ebe ek gıda için erken dedi..
Zayıfladı kuzum hala huysuz ama sohbet edip bütün gün oyunlar oynayınca pek neşeli bugün misafirim vardı ve tüm gün Ali ile konuştu oyun oynadı kuzum çok mutluydu bugün hep beni görmekten sııldı babasıda evdeydi birsürü nazlar yapıldı tabi yavrum ya Rabbim herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin inşallah..
Bende diyorum bu çocuk niye başkasında dudağını büküyooGünaydınnnn
Ya kızlar sizin bebekleriniz de anne babası dışındakileri yadırgıyor mu? Her haftasonu annem geliyor mutlaka görmek için öyle olduğu halde dün kadının kucağında bir ağladı bir ağladı... Ki normalde ağlayan bir bebek değil.. Babama geçti onda da ağladı:) bize geliyor susuyor sakinleşiyor:)) annem çok bozuldu üzüldü ya
Haha buna çok güldüm işteeeeeBenimki de sadece teyzesini yabancılıyo herkesin kucağına gidiyo ona gidince dudağını büzüp ağlıyır ablamda çok üzülüyor niye bana böyle yapıyor diyor, hamileyken onun yüzünden çok ağlamıştım acaba ondan mı :))
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Ben hatırlıyorum canım seni, Allah bağışlasın Ece' ne Allah uzun ömürler versin
doğumdan sonra hepimizin hayatı maraton halini aldı, hepimiz bazı zorluklar sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz,
hepsine dayanılır alışılır, Allah acılarını göstermesin yeter ki...
2009 ağustosunda kızımın doğumuyla başlamıştı benim maraton tam artık büyüdü koşumuz düşük tempoda devam edecek derken
7 aralıkta oğlumun gelmesiyle yeniden tempo artırdım, hatta eskisinden daha hızlı koşmam gerekiyor,
ikinci çocuk olduğu için bazı sorunları ilkinden daha kolay atlatsam da sonuçta her çocuk farklı ve farklı yöntemler bulmayı gerektiriyor
kızım 1 yaşına kadar düzenli olarak gündüz uykusunu uyurdu ( 1 yaşında gündüz uykusunu bıraktı malesef ) ama oğlumu gündüz uyutmayı başaramıyorum, uyusa da en küçük tıkırtıya uyanıyor ve uyandığı zaman kendi başına yatıp oynamak ona sıkıcı geliyor
sürekli kucakta olmak, oturmak, gezmek istiyor, biri sürekli konuşsun agucuk gugucuk yapsın istiyor
eee iki çocuk olunca sürekli onunla ilgilenmem mümkün olmuyor ve daha bırakır bırakmaz kıyamet kopuyor
benim en büyük sıkıntı çektiğim konu bu, kendi başına oturunca rahatlarım diye umut ediyorum
ay benim paşamda alert malesef, o karanlık sessiz ortamı oluşturmak imkansız olduğu için gündüz uyuyamıyor,
akşam da ablası uyuyana kadar uyuyamıyor, kızım da öyleydi en ufak seste açardı gözlerini ama tekrar uyuyabiliyordu ama oğlum bir uyanınca daha uyuyamıyor
al sana değişik ninnipek severim mircan kaya ninnilerini
[video=dailymotion;xu8tsx]http://www.dailymotion.com/video/xu8tsx_bizim-ninniler-esekli-ninni_kids[/video]
sıhhatler olsun, biz kızımınkini kazımıştık ama oğlumun ki o kadar çok dökülmediği için kazımadık, zaten doğuştan kel geliyor benim kuzular
anne sütüyle yoğurt yapılabildiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, ek gıdaya geçince ben de denerim
kızım 4 aylıkken ek gıdaya ilk olarak yoğurtla başlatmıştı doktor, belki benim hiç sütüm olmadığı için yoğurtla başlatmıştır bilmiyorum,
mamadan yapılan yoğurdu tavsiye etmemiş, sütle yap demişti,
kızım hala bayılır yoğurda ama onun deyimiyle anne yoğurdu olacak bakkal yoğurdunu sevmiyor
oğluma daha ek gıdaya geçmedim ama tattırıyorum arada bazı şeyleri, yoğurtta tattırdım ilk verdiğimde yüzünü ekşitti ama ikincide beğendi
bebek yoğurdu sabahtan mayalanıp bekletmeden aynı gün içinde verilebilir canım,
kendimiz için yaptığımızda dolapta bekletmemizin amacı katılaşması, bebek yoğurdunun katısı değil az cıvığı makbuldür, yoğurdum katı olsa da kızıma verirken çırpardım ben
pirinç unlu mamadan olacağını sanmıyorum onu doktora sormak lazım
uyku eğitimi bana hoş gelmiyor açıkçası, hele ferber yöntemine hiç sıcak bakamıyorum, bu yöntemle eğitim verenlere de...
hogg nispeten daha sıcak gelse de ben anadolu usulü iç içe, koyun koyuna uyutmayı seviyorum
tek sıkıntım meme bağımlılığı onu da atlatabilirsek hiç eğitime girmiycem
zamanı gelince çocuk kendini eğitiyor zaten,
kızımı ilk yıl sallayarak, ninniyle, öpe koklaya uyuttum sonra, 1 yaşına yeni girmişti, 14-15 aylık civarıydı
"men datmaya didiyo" dedi gitti yattı, o gün bugündür uykusu gelince kendi yatar uyur
geçmiş olsun, benim de çekilecek, doldurulacak, çok dişlerim var, oğlan biberon tutamadığı için müdahale edemiyorum,
aç kalır dişçiye gidersem, ek gıdaya geçene kadar bekliycem ama bakalım ne olacak
eskiden günde birkaç kez sağıyordum şimdi sağmaya kalmıyor pek,
ya benim de azaldı sütüm ya da paşam daha fazla emiyor, yine de huzursuzluğu yok demek ki doyuyor diye düşünüyorum
Uyku egitimi konusunda katiliyorum görunce yazmadan edemedim agzina saglik arkadasim:)
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu aralik bebelerinin memeyle olan sorunu nedir3 aydir zor emziriyorum haftaya 5 aylik olucak hasta hala kilo verdi, doktor ek gidaya gecerse seni daha cabuk birakir diyo, ayrica sekerli ve tatli seylerden baslamiycakmisiz tatsiz purelerle baslayip corbayla devam edelim diyor, muhallebi ve meyvalara alisirsa pureleride reddebilicegini soyledi, buarada saglikli olsun kilo onemli degil desekte kilo alsin istiyorum istiyorum birde cok yakinimda benimle birlikte dogun yapan yakinlarim var onlarinki tosun birde guzel emiyorlar biliyorum yanlis ama kiskaniyorum ayrica benim bebek donmuyor da biraktigim gibi kaliyor :) hic gayreti yok bu konuda :)
yok canım onları ben de vermem. Hero baby bin falan muhallebileri satılıyor ya toz halinde mama olarak ondan bahsettim. Ya da evde muhallebi yapıp vermek? Bi arkadaşım muhallebi Bi işe yaramıyor tok tutmanın dışında diyordu araştırıyorum ben de
Gunaydin gulay, biz oglumla tum gun yanliziz benim tvyle hic aram yoktur ev cok sessiz oglan cok tirsak :) disardaki her sesi yadirgiyor agliyor ben daha anlamadigini dusunerek okudugum kitaplari sesli okuyorum ona ozel bisey almadim, roman okuyorsam tonlamali okuyorum hosuna gidiyor baya guluyor :)
benmkide bu ay 500 gr aldi almadi gibi. bide bronsiolit gcirdi iyice istahsizlasti.
dogum kilosu 3070
4200
5300
5900
6500 du . yalniz simdi kilo kaybetti 6200 bo 61 cm
Heyaa ben geldiimm.
Ali beyi uyuttum zar zorr çay malası sonra uykuya geçicem..
Ali beni istemiyor
Ağlarken biri ayy yavruumm sen ne güzelsin diyince koc ağız kahkahası atıyorKapıya gelenin kucagına atılıyor ban geri gelmiyor sıpa
Bebişlerin sevdiği kitaplar varmı??
Yada tavsiye edeceğiniz masal kitabı alıcamda bugün çok kararsız kaldım..
Oğlumda benim gibi kitap kurdu olsun erkenden başlayalım..
Fısher prıcenin eğitici kitaplarına baktım 70,50 çüüss yaaçocuk bebek diyince uçmuşlar..
Evet evet okudum o yaziyi denedikde :) sag olasinbenimki emmedigi gibi biberon ve mama dusmani cok daha zor isim tum gunum bunu emzirmeye calismakla geciyor
Buarada nekadar cok mete varmis sanirim benimle birlikte 3 kisi gerci bizimkinin ismi cok uzun :)
Muhammed ismail mete :)
Muhammedi ben, ismaili esim meteyide yegenim istedi kimseyi kirmadim :)
dişçiye gittiğim gün de emzirdim cnm ağrı şekme boş yere.Drumuzu aradım bişey olmaz dedi internette de araştırdım genelde de emzirmişler haberin olsun cnm
ESRAAAAA
Msj kutuna bakar mısın cano:)
Uyku konusunda sana katılıyorum biri sagımda biri solumda uyuyo ohh sabaha kadar miss
Şu ölümlü dünyada herşeyin tadını çıkarıyorum ilk başta yavrularımın.kocaikinci planda.oda memnun bu durumdan diğer köşede o yatıyo.
Uyku egitimi konusunda katiliyorum görunce yazmadan edemedim agzina saglik arkadasim:)
http://www.unnado.com/kampanyalar/net-cocuk/OTQ2Ng-- bu stede çok güzell ürünler oluyo bakabilirsiniz
20 likler benimde hepsi curukmus. dolgu yapilmaz dedi en sonu cekilcek bunlar dedi. cabuk curuyormus..
ozledik hayatim nerelerdesin
Meme ve ek vida mevzuunda birşey diyemem canim Dr unla istişare etmissiniz zaten ama şu dönme mevzusuna çok takilma. Bak benim oğlum Ahmed yasin hem dehşet hareketli bi bebek sanarsin yurumeden önce ucmayi öğrenecek bir gün topuklarindan kivilcim çikaracak diye korkuyorum. Hemde çok gayretli bi bebek bu konuda dönme olsun oturma ayağa kalkma ziplama vs çok gayretli. Ama buna rağmen daha yeni sirt üstünden yüz üstüne dönüyor hemde uzun uğraşlar sonucu yüz üstünden sirt üstüne hic dönemiyor nerdeyse bir iki kere döndü oda dengesini kaybetti bence çünkü döndükten sonra ben buraya nasil geldim burasi neresi der gibi bakıyordu:)))
Bide bazi bebek erken yürür oturur sürünür bazisi erken konuşur. Erken konuşan geç yürüyor erken yürüyen geç konusuyor genelde böyle oluyor yani:))) ikisi birden erken yapan bi bebek görmedim varsa da istisnadır bence:)). Sen senin bebeğine takilma canim belki erken konuşanlardan olur??:)) bu arada Ahmed yasin 9aralik doğumlu canim.
valla canım ben daha hiç araştırmadım onları.. ama yeğenime arı mamadan veriyorduk. çok seviyordu. ben de ondan vercem diyorum da eşim de sağolsun ''meltem ben arı mamanın fabrikasını gezdim, çok kötü bi yer'' falan diye anlattı ben de tiksindim... biz işimizden dolayı çok fabrika gezdik, o hala geziyo :))
ama ülkerin mama fabrikası ankara'da ve çok temiz, çok hijyenik onu da ben gördüm gözlerimle, ama ürün kalitesi tartışılır...
evde yaptığım muhallebiyi vereyim diyorum, annem de pirinç unu verme kilo yapar obezite nedeni diyor... doktorlar da tavsiye etmiyormuş.. bilmiyorum napcağımı... herhalde ayına göre çorba, balık, et onlara dayanıcam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?