2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

canım bikaç sayfa önlerde ya da bikaç gün öncelerde bi annemiz dönmeyle ilgili çok güzel egzersiz önerileri yazmıştı, ama hatırlayamıyorum kim ve nerde yazdı, geçmişi az kurcala bak istersen...
aynen bu aralık bebekleri meme düşmanı çıktı, benimki artık sadece sabahları 1 posta emiyo, sonra mama ( emziren anneler devam etsinler bizim yerimize de, bol bol sütleri olsun inşallah... kızlar bi de bana demişlerdi ki süte çok nazar değer, kimseye söyleme, kimsenin yanında emzirme. valla dolu dolu olan memeler 1 gecede söndü, artık ben de nazar değdi herhalde diyorum... emziren anneler söylemesin kendine saklasın allah korusun nazar olur...

Benimki 3,250 dogdu hastane cikisimiz 3,100 idi hic bi zaman cok kilo almadi mamadan nefret ediyor memeyi istemiyor zor bi bebek, bende kilo takinti oldu resmen, su cocuk memeyi rahat rahat emse bir oh diycem, gercekten aslinda saglikli olsunda kilo onemli degil ama turk toplumunda bebegin ilk once kilosu soruluyorya bide ay cirpi bacak falan diyorlar iyice deliriyorum... benimkide saglam basiyor yattigi yerden hep kafa yukarda :) yuz ustu koyup gittigimde saat yonunde donmus ve hareket etmis buluyorum ama donmuyor sirt ustu yari oturur vaziyette durmaya bayiliyor :)

:) masallah canim sana ahmet yasin gibi bir bebekle ugrasmakta sabir isi :) cok hareketli olsaydi ondanda sikayetci olurdum kesin banada yaranilmaz buarada benimki erkende konusmaz cunku ben cok konusmuyorum :) sorunlar bitmiyor emmiyor uyumuyor hep mizmiz insallah guzel gunler goruruz bugunumuze sukur..

dişçiye gittiğim gün de emzirdim cnm ağrı şekme boş yere.Drumuzu aradım bişey olmaz dedi internette de araştırdım genelde de emzirmişler haberin olsun cnm

Evet evet okudum o yaziyi denedikde :) sag olasin benimki emmedigi gibi biberon ve mama dusmani cok daha zor isim tum gunum bunu emzirmeye calismakla geciyor

Buarada nekadar cok mete varmis sanirim benimle birlikte 3 kisi gerci bizimkinin ismi cok uzun :)
Muhammed ismail mete :)
Muhammedi ben, ismaili esim meteyide yegenim istedi kimseyi kirmadim :)

Son düzenleme:

Iyiyim kuşum hep aynı benim koca şehir dışında bende anneme geçtim dün akşam geldim eve. Benim ev ikeanin orda takılıyorum kızlara. Ayy hemen buluşalım ama ev daha rahat olur sanki emişme açısından bu sefer bende toplanalim sen nasılsın ali nasil

Son düzenleme:
merhaba burda birkaç kişi diş kontroli için gidince .bende büyük bir hevesle gittim.ama büyük bir hüsrana uğradım 20 ik dişlerimin 3 ü çıkmamıştı gömülü kalmışlar ve orda çürümüşler.çıkan 20 lik dişimde çürümüş ve biran önce çene cerrahına gitmemi söyledi diş doktorum.Allahtan diğerler
nde sorun yok:)çok korkuyorum zamanım çok .araka dişlerimin ağrıdığını sanıyordum ama sorun 20 liklerdeymiş.

birkişi bu yaş için kitap zormuş sesli kitaplar var çocukların ve bebeklerin hoşuna gidiyor.benimkide çok seviyor kitabı kitaplarla mamasını yiyor.
migrosta da varhttp://www.okuloncesimarket.com/pro/4370/62/Parkta

20 likler benimde hepsi curukmus. dolgu yapilmaz dedi en sonu cekilcek bunlar dedi. cabuk curuyormus..

meltemcim maasallah ege ye dogustan fanatik

küstüm beni nie çağırmadınız

Ayy kıyamamm
İnan yazını görünce nasıl utnadımmm
Oysa geçen telde konuştuğumız da bi daha gelirsem seni çağıracağıma söz vermiştim((
Gizo gelmiş ikeaya hadi gel dedi bende alel acele taksiye atladım geldim
Utkuyu da görürdük me iyi olurdu aslındaaaaa
Bende büyüme atağı deyip geçiyorum artık
Hetgün yeni bi huy
Şimdi ağzından emziği çıkartıp tersini takıp ısırıo
Acıyınca da ağlıyo falan
Bakalımmneker öğrencez dahaaa:))
Amin canımm
Böyle böyle büyüyürlar öikroplara alışıyorlarr
Çok geçmiş olsun ben yazana kdr iyileşmiştir inş
Şimdi masıll
Bende diyorum bu çocuk niye başkasında dudağını büküyoo
Adam seçme olayı için erken sanıodum ama demek ki değilmiş
Oy yerim onları yaaa annelerini de tanırlarmışşşş
Haha buna çok güldüm işteeeee
Olabilir benim oğlan da kv ye gidince aynısını yapıo
Kv de dio ki aaaa bu insan mı seçiooy
Yoo diyorum bende. Sizi yadırgıyp galiba. Hiç tanımadığı görmediği komşularıma bile gülücükler saçıyo diyorummm

Son düzenleme:

ah canım o yakın dönemde doğanlarla kıyas malasef benim hayatımı kararttı diyebilirim
benim kızımdan 10 gün önce doğan bir akraba çocuğu vardı, o 1 yaşına kadar emdi benim kız ememedi ilaç niyetine olan sütüm de bitti,
o ek gıdaya geçince herşey yedi benim ki yemedi,
hala o her bulduğunu yer benim ki yememek için 40 bahane bulur,
etrafımızdaki herkes (eşim dahil) kızımı hep onunla kıyasladı "bak o uzadı sen kısasın, bak o tombul oldu sen zayıfsın" diyorlar kızıma,
bana da annesini örnek veriyorlar hep bak o ne bulduysa verdi, sen doktor tavsiyesine uydun vermedin hiçbir şey çocuk çelimsiz kaldı,
bakamadın sen bu çocuğa diye delirtiyorlar 4 yıldır beni
onların bunaltmasıyla ben de çocuğu bunalttım yesin diye zorladım hep ama yemedi, ben ağzına soktum o kustu,
sonunda bıraktım yedirme çabasını ne isterse onu veriyorum, bakamadın diyenlere kulağımı tıkadım, yoksa ya birini boğucam ya da sinir hastası olacam
şimdi ben üstüne gitmiyorum diye hiç yemediği şeyleri denemek istiyor, merak ediyor ama zorlasam hayatta yemez inatlaşırdı biliyorum
her çocuk farklı senin ki benim ki yemez başkasının ki yer, insan kendi çocuğu da şöyle iştahla yesin içsin istiyor ama bazen olmuyor ne yapalım
kızımın dediği gibi "her istediğimiz gerçek olmayabilir, üzülme "

ben de muhallebinin sadece tok tuttuğunu başka bir işe yaramadığını duymuştum, benim kızım muhallebi sevmediği için
çok da araştırmadım, ama şimdi oğluma ek gıdaya geçtiğimizde vermeli miyim vermemeli miyim bilmiyorum bir bilgiye ulaşırsan bize de haber et lütfen

çok güzel bişiy yapıyorsun canım, devam et okumaya, okurken karşına, ağzını görebileceği şekilde yatır ya da oturt
arada renkli resimli kitaplar da okursan resimleri göster, onları tasvir et "çocuk yeşil kazak giymiş, kızın saçında kırmızı kurdele var" gibi
belki şimdi anlamayacak ama erken ve seri konuşmasında çok katkısı olacak,
ben anlamasa da 4 aylık olduktan sonra her gün kitap okudum kızıma,
tekrar ederek öğretmediğimiz, papağan gibi taklit etmeden direkt kişiye yönelik ilk kelimesini 5 aylıkken söyledi,
1 yaşında 3-4 kelimeli cümle kuruyordu o bıdık boyuyla, onun konuşmasını görenler yolda çevirip yaşını soruyordu
4 yaşına geldi hala susturabilmiş değiliz sürekli bıdır bıdır konuşur, kendi hikayeleri, şiirlerini, şarkılarını uydurur
yaşıtları kendisini anlayamıyor diye biraz sıkılıyor ama kendinden birkaç yaş büyüklerle çok iyi arası

benmkide bu ay 500 gr aldi almadi gibi. bide bronsiolit gcirdi iyice istahsizlasti.
dogum kilosu 3070
4200
5300
5900
6500 du . yalniz simdi kilo kaybetti 6200 bo 61 cm

canım geçmiş olsun hasta mı hala ayçacık

bebek deyince uçuyor o markalar, kırtasiyeden bol resimli küçük hikayeciklerden alıver bence canım,
büyük paralar vermek yerine 1 tl lik kitaplardan bol bol alıp değişik değişik okunması daha mantıklı geliyor bana

üç isim mi oyyyy bana iki isim bile uzun geliyor,
benim paşamın da ilk adı muhammet adaş sayılırlar

dişçiye gittiğim gün de emzirdim cnm ağrı şekme boş yere.Drumuzu aradım bişey olmaz dedi internette de araştırdım genelde de emzirmişler haberin olsun cnm

canım emziriliyor dendi ama korkuyorum yine de ya zarar verirse diye
biraz tırsağım bu konuda

kızlar kuzenim de mart ayında doğum yaptı.oğlunun kalbinde üfürüm varmış.kendiliğinden geçebilir beslenmesine dikkat edin demiş doktorlar.bu konuda bi bilginiz var mı ? inşallah iyileşir yavrucuk:26:

Uyku egitimi konusunda katiliyorum görunce yazmadan edemedim agzina saglik arkadasim:)

sağolun canlarım, kendi çocukluğumu düşünüyorum en mutlu olduğum anlardan biriydi annemle birlikte koyun koyuna uykuya daldığım anlar,
gün içinde yaptığımız ya da yapamadığımız herşeyden daha önemliydi benim için o anlar,
uyumadan önce son gördüğüm şeyin en sevdiğim insan olması beni mutlu ediyordu çünkü
bende çocuklarımın o mutluluğu yaşamasını istiyorum

Eki Görüntüle 1094268

doğar doğmaz şampiyonluk gördü babasının oğlu :))

Fenerin uğuru Ege Deniz :))

maşallah küçük şampiyona

http://www.unnado.com/kampanyalar/net-cocuk/OTQ2Ng-- bu stede çok güzell ürünler oluyo bakabilirsiniz

canım aynı ürünler .............. a da geliyor ben oradan almayı tercih ediyorum
hem kargo ücreti yok hem de unnado ya göre daha sorunsuz alışveriş yaptım

20 likler benimde hepsi curukmus. dolgu yapilmaz dedi en sonu cekilcek bunlar dedi. cabuk curuyormus..

oy benim de hepsi çürük 20 liklerin, ama ikisi dolgu yapılabilecek durumda, 2 sinin kaçarı yok çekilecek

ozledik hayatim nerelerdesin

orda burda şurdayım canım
sabit bir noktam yok, hareket halindeyim,
geçen hafta kardeşimin kız istemesi vardı, yakın akraba düğünü, köyden gelenleri ziyareti derken koşturup durdum
o arada bir mastit, bir alerjik rinit atağı geçirdim (hatta geçiremedim devam ediyor)
öyle işte yoğunluk yoğunluk

ilahi tuğba senin mesajlarına bayılıyorum kııız
benim ki de öyle bilinçsiz bir dönüş yaptı aynı şekilde baktı o geldi gözümün önüne
erken konuşan geç yürüyor gerçekten de, ben de ikisini de erken yapan görmedim

muhallebi konusundaki bilgi için teşekkürler canım, boş kilodan hoşlanmadığım ve yararından şüpheli olduğum için kararsızdım muhallebi konusunda,
demek ki muhallebi vermiycem arada verirsem de arı mama olmayacak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…