ah canım o yakın dönemde doğanlarla kıyas malasef benim hayatımı kararttı diyebilirim
benim kızımdan 10 gün önce doğan bir akraba çocuğu vardı, o 1 yaşına kadar emdi benim kız ememedi ilaç niyetine olan sütüm de bitti,
o ek gıdaya geçince herşey yedi benim ki yemedi,
hala o her bulduğunu yer benim ki yememek için 40 bahane bulur,
etrafımızdaki herkes (eşim dahil) kızımı hep onunla kıyasladı "bak o uzadı sen kısasın, bak o tombul oldu sen zayıfsın" diyorlar kızıma,
bana da annesini örnek veriyorlar hep bak o ne bulduysa verdi, sen doktor tavsiyesine uydun vermedin hiçbir şey çocuk çelimsiz kaldı,
bakamadın sen bu çocuğa diye delirtiyorlar 4 yıldır beni
onların bunaltmasıyla ben de çocuğu bunalttım yesin diye zorladım hep ama yemedi, ben ağzına soktum o kustu,
sonunda bıraktım yedirme çabasını ne isterse onu veriyorum, bakamadın diyenlere kulağımı tıkadım, yoksa ya birini boğucam ya da sinir hastası olacam
şimdi ben üstüne gitmiyorum diye hiç yemediği şeyleri denemek istiyor, merak ediyor ama zorlasam hayatta yemez inatlaşırdı biliyorum
her çocuk farklı senin ki benim ki yemez başkasının ki yer, insan kendi çocuğu da şöyle iştahla yesin içsin istiyor ama bazen olmuyor ne yapalım
kızımın dediği gibi "her istediğimiz gerçek olmayabilir, üzülme"
ben de muhallebinin sadece tok tuttuğunu başka bir işe yaramadığını duymuştum, benim kızım muhallebi sevmediği için
çok da araştırmadım, ama şimdi oğluma ek gıdaya geçtiğimizde vermeli miyim vermemeli miyim bilmiyorum bir bilgiye ulaşırsan bize de haber et lütfen
çok güzel bişiy yapıyorsun canım, devam et okumaya, okurken karşına, ağzını görebileceği şekilde yatır ya da oturt
arada renkli resimli kitaplar da okursan resimleri göster, onları tasvir et "çocuk yeşil kazak giymiş, kızın saçında kırmızı kurdele var" gibi
belki şimdi anlamayacak ama erken ve seri konuşmasında çok katkısı olacak,
ben anlamasa da 4 aylık olduktan sonra her gün kitap okudum kızıma,
tekrar ederek öğretmediğimiz, papağan gibi taklit etmeden direkt kişiye yönelik ilk kelimesini 5 aylıkken söyledi,
1 yaşında 3-4 kelimeli cümle kuruyordu o bıdık boyuyla, onun konuşmasını görenler yolda çevirip yaşını soruyordu
4 yaşına geldi hala susturabilmiş değiliz sürekli bıdır bıdır konuşur, kendi hikayeleri, şiirlerini, şarkılarını uydurur
yaşıtları kendisini anlayamıyor diye biraz sıkılıyor ama kendinden birkaç yaş büyüklerle çok iyi arası
canım geçmiş olsun hasta mı hala ayçacık
bebek deyince uçuyor o markalar, kırtasiyeden bol resimli küçük hikayeciklerden alıver bence canım,
büyük paralar vermek yerine 1 tl lik kitaplardan bol bol alıp değişik değişik okunması daha mantıklı geliyor bana
üç isim mi oyyyy bana iki isim bile uzun geliyor,
benim paşamın da ilk adı muhammet adaş sayılırlar
canım emziriliyor dendi ama korkuyorum yine de ya zarar verirse diye
biraz tırsağım bu konuda
Kızlar ben işe geri dönmeyi şuan için düşünmüyorum bugün istifa ettim iznim bitince bu yüzden evdeyim kızımı büyütmek istiyorum bakıcak kimsesi olmayab ailesinden destek alamayan varsa ben bakarım inanın baş ederim istanbuldayım lütfen izülmeyin böyle şeyler yazılınca içim parçlanıyor annişler 3-4 çocuğa bakamam ama kızmla beraber başka bir bebeğe bakabilirim hemşire olan kardeşim 5 ten sonra hep yanımda kalıyor.Lütfen siz burada böyle dertler yaşayınca rahat hissedeniyorm kendimi nedense 😪😪😪
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim nerde oturuyorsun sen, ben calismiyorum evdeyim :) ama beraber cocuk bakicak bir arkadas isterim acikcasi saka bi yana cok incesin sag olasin ben kendi cocuguma zor bakiyorum, bir baskasina teklif etmeyi aklima bile getiremem masallah sana[/
Gaziosmanpaşa canm yeni taşndm buraya bahçelievlerden😪
Ayy napım dayanamıorm bu minik kuzulara annelerinede yaa içim gidio bende bakıcak kimse bulaamadm ayrıldm işten
Kızlar yazınca içim parçalanıyor.Ooo ben başederim beni bi tanısan komşular der bana yedi düvele yetişirsin sen die😄😄😄
Sen nerdesin canm semt olarak
Gerçi metro metrobüs saolsn heryer yakın oluo insana😄
Canim nerde oturuyorsun sen, ben calismiyorum evdeyim :) ama beraber cocuk bakicak bir arkadas isterim acikcasi saka bi yana cok incesin sag olasin ben kendi cocuguma zor bakiyorum, bir baskasina teklif etmeyi aklima bile getiremem masallah sana[/
Ayy napım dayanamıorm bu minik kuzulara annelerinede yaa içim gidio bende bakıcak kimse bulaamadm ayrıldm işten
Kızlar yazınca içim parçalanıyor.Ooo ben başederim beni bi tanısan komşular der bana yedi düvele yetişirsin sen die😄😄😄
Ben sisli kurtulusta oturuyorum ama annem gop ta oturuyor :) bi taraftan yakin sayiliriz :))
Ben sisli kurtulusta oturuyorum ama annem gop ta oturuyor :) bi taraftan yakin sayiliriz :))
Hii geldkçe uğra😄😄😃😃
Canım kanunen hakkım var üniversitede araştırma görevlisiyim doktoramı bitirmeme çok az kaldı, alamazsın demediler tabi ama evde kaldıkça biraz işler değişecekti neyse ya karışık bi durum, inşallah büyür bebeklerimiz bir an önce de bizde rahat ederiz
Hii geldkçe uğra😄😄😃😃
Bebegi birakir kacarim :)😃😃
Bebegi birakir kacarim :)😃😃
Bakarmki kaçç😀😀 bidaha vermem ama. Hihihi
ne güzel böyle iyi niyetli insan bulmak zor artık, bu arada ben de gaziosmanpaşada oturuyorum az kişi var bizim buralardan görünce sevindim nedense
ne güzel böyle iyi niyetli insan bulmak zor artık, bu arada ben de gaziosmanpaşada oturuyorum az kişi var bizim buralardan görünce sevindim nedense
Aaaa bnde çok svndm biz en iysi gop anneleri bulşması yapslm😄😄
Bakarmki kaçç😀😀 bidaha vermem ama. Hihihi
Ah ah tanisan kendisini, senin bebegide yoldan cikarir uyumaz uyutmaz emmez mama icmez kendin ararsin gel al veledini diye 😀
Aaaa bnde çok svndm biz en iysi gop anneleri bulşması yapslm😄😄
evet aklıma geldi benim de buluşanlara özeniyorum ne güzel...
Ah ah tanisan kendisini, senin bebegide yoldan cikarir uyumaz uyutmaz emmez mama icmez kendin ararsin gel al veledini diye 😀
Ya yola getrrsem ne alcan bana😀😀😀hahaha
Bende evlenmeden once orda oturuyordum aslinda tamda gop sayilmaz gopa bagli, yeni acilan vialanda yakindi evimiz
Ya yola getrrsem ne alcan bana😀😀😀hahaha
Koca bir hayir dua :) birde makul olculerde bi tesekkur hediyesi 😉
Bende evlenmeden once orda oturuyordum aslinda tamda gop sayilmaz gopa bagli, yeni acilan vialanda yakindi evimiz
bende 12 yıl vialandın karşı tarafında tepede gözüküyor ztn oralarda oturdum sonra eskiden gopa bağlı olan şimdi ayrı ilçe olan sultançiftliğine geldim ve oraya da evlendim 16 yıldır burdayım gopu iyi biliyorum o yüzden :)
Koca bir hayir dua :) birde makul olculerde bi tesekkur hediyesi 😉
Şaka kız duan ywter
bende 12 yıl vialandın karşı tarafında tepede gözüküyor ztn oralarda oturdum sonra eskiden gopa bağlı olan şimdi ayrı ilçe olan sultançiftliğine geldim ve oraya da evlendim 16 yıldır burdayım gopu iyi biliyorum o yüzden :)
Sultanciftliginide biliyorum canim hey gidi gop :) simdilerde gitmesemde yolum dusmuyor onceden cok giderdik meydanda ataturkun onunde bulusurduk arkadaslarla ☺️Bizde cok eski oraliyiz biliyormusun bilmem kucukkoyu babam orada 30 kusurdur esnaf :)
Şaka kız duan ywter
Prensesin annesi ben Ali'yi bırakabilirim sana
Bütün gün mahfediyo beni evde iş yapamıyorum yemek te yiyemiyorum açlıktan ölücem en sonunda
Alide zafer iaretli bir poz verir :) sürekli sürekli ağlıyor çocuk ya ağlarken gülüyo güldümü
Bugün arkacaşım aradı alıp ben bakıcam çocugu nasıl zayıflatmışsın diye dedim allll
Sultanciftliginide biliyorum canim hey gidi gop :) simdilerde gitmesemde yolum dusmuyor onceden cok giderdik meydanda ataturkun onunde bulusurduk arkadaslarla ☺️Bizde cok eski oraliyiz biliyormusun bilmem kucukkoyu babam orada 30 kusurdur esnaf :)
küçükköyü bilmem mi sürekli geçiyoruz gop merkeze giderken, hatta eşimin orda sevdiği bi kaç yer ver canı istediğinde illa gider ordan alır üşenmez 5-10 dklık yol özel arabayla ztn bize.. merak ettim nerelisin genelde trakyalı ve göçmen ağırlıklıdır o civarlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?