Kızlar ballar canlar! Özledim siziiii
Bayağıdır yazamadım okuyorum ama hızına yetişilmiyo bu aralık analarının sayfalar akıyor...
Hepinizin yüreğine sağlık çok şey öğreniyoruz birbirimizden
Biz gittik geldik kvlere... Orda da oldu bitti mevlütümüz çok şükür... Yolculuk korktuğumdan iyi geçti...
Ama şu diş ağrılarımız yoruyo bizihep huysuzluk mızırdanma! Oynatıyorum kucağımda seviyorum yok!
Ağrısı tuttu mu hiçbirşey sakinlestirmiyo dun çığlık çığlığa bağırıyordu aksam soyup doooğru banyoya...
Ama gücüm yetmiyor... tatili olmayan bi iş büyük bir sorumluluk bu
Kendimi resetlemek eski enerjik halime dönmek istiyorum
Eskiden eşim seni seyredince ben yoruluyorum derdi ya da bu kizin enerjisi hic bitmiyor derdi
Ama bitiyormuş
Allahım henüz tek çocuk!!! Sen yardım et allahım...
Ben hatırlıyorum canım seni, Allah bağışlasın Ece' ne Allah uzun ömürler versin
doğumdan sonra hepimizin hayatı maraton halini aldı, hepimiz bazı zorluklar sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz,
hepsine dayanılır alışılır, Allah acılarını göstermesin yeter ki...
2009 ağustosunda kızımın doğumuyla başlamıştı benim maraton tam artık büyüdü koşumuz düşük tempoda devam edecek derken
7 aralıkta oğlumun gelmesiyle yeniden tempo artırdım, hatta eskisinden daha hızlı koşmam gerekiyor,
ikinci çocuk olduğu için bazı sorunları ilkinden daha kolay atlatsam da sonuçta her çocuk farklı ve farklı yöntemler bulmayı gerektiriyor
kızım 1 yaşına kadar düzenli olarak gündüz uykusunu uyurdu ( 1 yaşında gündüz uykusunu bıraktı malesef ) ama oğlumu gündüz uyutmayı başaramıyorum, uyusa da en küçük tıkırtıya uyanıyor ve uyandığı zaman kendi başına yatıp oynamak ona sıkıcı geliyor
sürekli kucakta olmak, oturmak, gezmek istiyor, biri sürekli konuşsun agucuk gugucuk yapsın istiyor
eee iki çocuk olunca sürekli onunla ilgilenmem mümkün olmuyor ve daha bırakır bırakmaz kıyamet kopuyor
benim en büyük sıkıntı çektiğim konu bu, kendi başına oturunca rahatlarım diye umut ediyorum
ay benim paşamda alert malesef, o karanlık sessiz ortamı oluşturmak imkansız olduğu için gündüz uyuyamıyor,
akşam da ablası uyuyana kadar uyuyamıyor, kızım da öyleydi en ufak seste açardı gözlerini ama tekrar uyuyabiliyordu ama oğlum bir uyanınca daha uyuyamıyor
al sana değişik ninnipek severim mircan kaya ninnilerini
[video=dailymotion;xu8tsx]http://www.dailymotion.com/video/xu8tsx_bizim-ninniler-esekli-ninni_kids[/video]
sıhhatler olsun, biz kızımınkini kazımıştık ama oğlumun ki o kadar çok dökülmediği için kazımadık, zaten doğuştan kel geliyor benim kuzular
anne sütüyle yoğurt yapılabildiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, ek gıdaya geçince ben de denerim
kızım 4 aylıkken ek gıdaya ilk olarak yoğurtla başlatmıştı doktor, belki benim hiç sütüm olmadığı için yoğurtla başlatmıştır bilmiyorum,
mamadan yapılan yoğurdu tavsiye etmemiş, sütle yap demişti,
kızım hala bayılır yoğurda ama onun deyimiyle anne yoğurdu olacak bakkal yoğurdunu sevmiyor
oğluma daha ek gıdaya geçmedim ama tattırıyorum arada bazı şeyleri, yoğurtta tattırdım ilk verdiğimde yüzünü ekşitti ama ikincide beğendi
bebek yoğurdu sabahtan mayalanıp bekletmeden aynı gün içinde verilebilir canım,
kendimiz için yaptığımızda dolapta bekletmemizin amacı katılaşması, bebek yoğurdunun katısı değil az cıvığı makbuldür, yoğurdum katı olsa da kızıma verirken çırpardım ben
pirinç unlu mamadan olacağını sanmıyorum onu doktora sormak lazım
uyku eğitimi bana hoş gelmiyor açıkçası, hele ferber yöntemine hiç sıcak bakamıyorum, bu yöntemle eğitim verenlere de...
hogg nispeten daha sıcak gelse de ben anadolu usulü iç içe, koyun koyuna uyutmayı seviyorum
tek sıkıntım meme bağımlılığı onu da atlatabilirsek hiç eğitime girmiycem
zamanı gelince çocuk kendini eğitiyor zaten,
kızımı ilk yıl sallayarak, ninniyle, öpe koklaya uyuttum sonra, 1 yaşına yeni girmişti, 14-15 aylık civarıydı
"men datmaya didiyo" dedi gitti yattı, o gün bugündür uykusu gelince kendi yatar uyur
geçmiş olsun, benim de çekilecek, doldurulacak, çok dişlerim var, oğlan biberon tutamadığı için müdahale edemiyorum,
aç kalır dişçiye gidersem, ek gıdaya geçene kadar bekliycem ama bakalım ne olacak
eskiden günde birkaç kez sağıyordum şimdi sağmaya kalmıyor pek,
ya benim de azaldı sütüm ya da paşam daha fazla emiyor, yine de huzursuzluğu yok demek ki doyuyor diye düşünüyorum
Canım bu ninniye bayıldık biz güle güle uyuduk şimdi:) senin bebeğininde gözlerinin içi gülsün hep insallah:) daha doğrusu tüüüüüüümmmm aralık annelerinin:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canım bu ninniye bayıldık biz güle güle uyuduk şimdi:) senin bebeğininde gözlerinin içi gülsün hep insallah:) daha doğrusu tüüüüüüümmmm aralık annelerinin:)
canım 4. ay uyku eğitimi için ideal bir ay, bu ay biraz sancılı da olsa çok güzel uyku alışkanlıkları edindirebilirsin. benim önerim; öncelikle gece uykusuna geçmeden yarım saat önce odasına al, loş bir ışık olsun, hiç konuşma, oyun oynatıp algılarını açma, bu yarım saatte uykuya hazırla, mesela gece uykusuna mutlaka pijama giydir, gece uyurken kullandığın eşyaları asla sabah kullanma, mesela uykuda kullandığın battaniyeyi ayır, bir tane uyku arkadaşı edin, onunla konuşarak uyur. yatağına koy ve odasından çık, biraz bekle, ağlarsa odaya gir kucağına al sakinleştir ve sakinleşir sakinleşmez yatağa koy, bunu bikaç kere dener, ağlayarak yanına çağrır ve kucak ister, bunlar daha süt kuzusu, ama inan 3-5 bi yerden sonra direnci kırılacak ve kendi kendine uyuyakalacak. her seferinde odaya girme süreni biraz daha aç, ilk seferde 3 dk ise 2 de 5, 3 te 10 dakika gibi. bebeğinin direncine göre ayarla zaman dilimini. 2-3 gün yorar ama sonra rahatlarsın. uyku da öğretilebilir bir şey. canını sıkma illa ki başaracak. bebişin kucak rahatlığına ve sıcaklığına da alışmış bence bunun arasını açtıkça yatağında uyuması da kolay olacaktır. biliyorum kıyamayacaksın ama her ağladığında kucağa gelen bir bebek ağladığı zaman bunun olacağını ve hop anne kucağında sıcacık yatacağını bilir. sen ne kadar kararlı olursan bebeğin de o kadar dirinçsizleşecektir. umarım en kısa sürede çözersin durumu.
canım bebeğinin kilosu gayet iyi. benimkine bile 4. ayında 6700 e çok iyi dediler. üzülme hiç.
Canim benimki dudaklarını buze buze ağlıyor bu aylarda normal galiba
Canim benimki basıyor ama aralarında 4 ay olan bir yigenim var o bu aylarda adım bile atıyordu biz daha dönüyoruz bile bebekten bebeğe değişiyor bu tür şeyler
Canim inek sutune alerjisi varsa yoğurt veremedim die biliyorum bizim doktorumuz alerjili bir bebeğe yoğurt verilirse şoka girer demişti bizde başlarda alerjıden ssupheleniyorduk
Canim demir damlası yapıyor
Bence kilosu çok çok iyi canım masallah
Sende yanına yatıp emzirsen? Belki öyle yattığı yerde uykuya dalar
Tesekkur ederim canımlarım hepinize okudum ama cevap yazmakta gec kaldım hepsini deniyorum bakalım sonuc alabilcekmiyim cok aglıyor cok ınatcı kime cekti bilmemCanım belki yatakta sorun sıkıntı vardır bi yatağını iyice silip havalandır eğer yine uyumuyorsa başka yere başka odaya yatırmayı dene canım
Tesekkur ederim canımlarım hepinize okudum ama cevap yazmakta gec kaldım hepsini deniyorum bakalım sonuc alabilcekmiyim cok aglıyor cok ınatcı kime cekti bilmemayrıca hepinizin kandili mübarek olsun dualarda bulusalıp insallah rabbim evlatlarımızla sınamasın hayırlı kul hayırlı evlat eylesın amın
Günaydın kızlar
Cok zor bi hafta geçirdik giremedim
Geçmişi okuyamadım tabi
Herkes iyidr umarım
İlk başta püreyi yiyemeyeceği için suyuyla başlıyoruz canım ama daha sonraki meyvelerde direk püre seklinde başlayabiliriz 6. aydan sonra mamayı pek vermezsin canım çorbalarla yoğurtlarla öğünü geçirirsin anne sütü vermeye devam tabiki tatlımmm :)
yok cnm estağfurullah deneye deneye öğreniyoruz işte.. bence yaptığın yemeklerin suyuna parmağını batır yalat.. hani damak tadı oluşsun ilerde sewçmesin. ben öyle yapıyorum hiçbir zararını görmedim..
sanıyorum önce elmayla başlayıp 3 gün onu deniyorlar sonra başka meyve. çünkü herhangi birine alerjisi varsa 3 günde ortaya çıkar o zaman sen neyden kaynaklı alerji olduğunu bilirsin..
bence önce meyve suyuyla başla elma armut falan gibi.. sonra pirinç unları var muhallebi yani. ben herobaby kullanıyorum tavsiye ederim.. onu kullanabilirsin gece.. o zaman güzel uyur karnı tok olunca.. 6. aydan sonra da bir öğününü sebze püresi çorbası olarak ayarlayabilirsin.. çok da sakınmamak lazım nazlı yemek seçen çocuk olmasınlar..
tabi bunlar benim fikrim cnm..
Ayyy sükunet bacim ne güzel gaz veriyosun bana:)) çok mutlu oluyorum sen boyle şeyler yazinca:)) hamileyken de seni cok merak ediyorum msjlarin çok içten yazmistin iki gün yer yüzüne ayak basmamistim:)) çocuk gibiyim bende bide çocuk büyütmeye calisiyorum:)))))
Bu arada ahmet bir haftadir sabah 9 dan evvel uyumuyo. Gece yarim yada bi saat uyuyo o kdr dua ediniz please
Sende nazi badireler atlatmissin çok geçmiş olsun cnm
Canım vanilya surubunu aldım ama koymadım mamaya pek sağlıklı durmuyor görsen mısır şurubundan yapılıyor sanırım
mevlute az kaldi kayinv.geldi bugun mutfak dolaplarinu sildi ic dis.cuma kadin gelcek halilar gitti yikanmaua petdeleri se yikycam ohh ev miss. ama tabiiki cok surmeycek bu tmzlik hemn kirlnck
Uzun oldu farkindayim bende koyduk bir kere adaş :) kitap okumaya devam ediyoz, insallah faydasi olur canimbicir bicir benimle konussa cok mutlu olurum oncden evde birisiyle telefonla konusana kadar kendi sesimi duymazdim :) oglum sayesinde eve ses geldi hemde oyle boyle degil
Kiyaslamak konusunda etrafimdakiler degilde ben daha kotuyumbebegin 20 gunluktu bu yakinlarimiz bize geldi benimki sabahtan aksama kadar agladi, onlarin bebegi emdi uyudu emdi uyudu benden 15 gun once dogum yapmist, birde bana oyle emzirme boyle emzir soyle tut gazini cikar falan demislerdi aksam delirmistim aglamistim hungur hungur sanirim o gunden sonra psikolojik olarak etkilendim her ay cok guzel kilo aliyor bebekleri gece boyuncada uyuyor hala masallah allah banada nasip etsin.. Guzel guzel emen bebekleri kiskaniyorum resmen
Ben hatırlıyorum canım seni, Allah bağışlasın Ece' ne Allah uzun ömürler versin
doğumdan sonra hepimizin hayatı maraton halini aldı, hepimiz bazı zorluklar sıkıntılar yaşadık, yaşıyoruz,
hepsine dayanılır alışılır, Allah acılarını göstermesin yeter ki...
2009 ağustosunda kızımın doğumuyla başlamıştı benim maraton tam artık büyüdü koşumuz düşük tempoda devam edecek derken
7 aralıkta oğlumun gelmesiyle yeniden tempo artırdım, hatta eskisinden daha hızlı koşmam gerekiyor,
ikinci çocuk olduğu için bazı sorunları ilkinden daha kolay atlatsam da sonuçta her çocuk farklı ve farklı yöntemler bulmayı gerektiriyor
kızım 1 yaşına kadar düzenli olarak gündüz uykusunu uyurdu ( 1 yaşında gündüz uykusunu bıraktı malesef ) ama oğlumu gündüz uyutmayı başaramıyorum, uyusa da en küçük tıkırtıya uyanıyor ve uyandığı zaman kendi başına yatıp oynamak ona sıkıcı geliyor
sürekli kucakta olmak, oturmak, gezmek istiyor, biri sürekli konuşsun agucuk gugucuk yapsın istiyor
eee iki çocuk olunca sürekli onunla ilgilenmem mümkün olmuyor ve daha bırakır bırakmaz kıyamet kopuyor
benim en büyük sıkıntı çektiğim konu bu, kendi başına oturunca rahatlarım diye umut ediyorum
ay benim paşamda alert malesef, o karanlık sessiz ortamı oluşturmak imkansız olduğu için gündüz uyuyamıyor,
akşam da ablası uyuyana kadar uyuyamıyor, kızım da öyleydi en ufak seste açardı gözlerini ama tekrar uyuyabiliyordu ama oğlum bir uyanınca daha uyuyamıyor
al sana değişik ninnipek severim mircan kaya ninnilerini
[video=dailymotion;xu8tsx]http://www.dailymotion.com/video/xu8tsx_bizim-ninniler-esekli-ninni_kids[/video]
sıhhatler olsun, biz kızımınkini kazımıştık ama oğlumun ki o kadar çok dökülmediği için kazımadık, zaten doğuştan kel geliyor benim kuzular
anne sütüyle yoğurt yapılabildiğini bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu, ek gıdaya geçince ben de denerim
kızım 4 aylıkken ek gıdaya ilk olarak yoğurtla başlatmıştı doktor, belki benim hiç sütüm olmadığı için yoğurtla başlatmıştır bilmiyorum,
mamadan yapılan yoğurdu tavsiye etmemiş, sütle yap demişti,
kızım hala bayılır yoğurda ama onun deyimiyle anne yoğurdu olacak bakkal yoğurdunu sevmiyor
oğluma daha ek gıdaya geçmedim ama tattırıyorum arada bazı şeyleri, yoğurtta tattırdım ilk verdiğimde yüzünü ekşitti ama ikincide beğendi
bebek yoğurdu sabahtan mayalanıp bekletmeden aynı gün içinde verilebilir canım,
kendimiz için yaptığımızda dolapta bekletmemizin amacı katılaşması, bebek yoğurdunun katısı değil az cıvığı makbuldür, yoğurdum katı olsa da kızıma verirken çırpardım ben
pirinç unlu mamadan olacağını sanmıyorum onu doktora sormak lazım
uyku eğitimi bana hoş gelmiyor açıkçası, hele ferber yöntemine hiç sıcak bakamıyorum, bu yöntemle eğitim verenlere de...
hogg nispeten daha sıcak gelse de ben anadolu usulü iç içe, koyun koyuna uyutmayı seviyorum
tek sıkıntım meme bağımlılığı onu da atlatabilirsek hiç eğitime girmiycem
zamanı gelince çocuk kendini eğitiyor zaten,
kızımı ilk yıl sallayarak, ninniyle, öpe koklaya uyuttum sonra, 1 yaşına yeni girmişti, 14-15 aylık civarıydı
"men datmaya didiyo" dedi gitti yattı, o gün bugündür uykusu gelince kendi yatar uyur
neyse benim gibi düşünenler olunca çokk seviniyorrum.)bende oğluşumu öpe koklaya koynumda uyutmayı seviyorum.hatta ilk 2 ay benimle beraber uyudu:)her ne kadar yanlış deselerde ben onunla uyumayı seviyorum.şu anda a emerek uyuyo başka türlü uyumayı bilmiyor ama uyuduktan sonra beşiğine koyduğumda sabaha kadar uyuyo yerini yadırgamıyor.bebekten bebeğe değişiyo snırım yer yadırgaması.
senin o çocuk gibi hallerin çok datlu ben napayım, ne güzel işte sen ahmedi büyütürsün ahmed seni
etmez miyim hep dua ediyorum başta sen, bütün bebeği uyumayan arkadaşlara
özellikle her uykusuz kaldığımda uzun uzun dua ediyorum size
benim badireler bitmez güzelim biri biter peşine başka bişiy eklenir,
ne mastit bırakıyor yakamı ne alerji, ikisiyle de başım fena dertte,
alerji her mevsim değişiminde perişan ediyor beni, mastit desen ayda en az 2-3 kere oluyor alıştım artık ikisine de
mısır şurubuysa uzak durmak lazım, belki ev yapım pekmez deneyebilirsin o zaman
güle güle kirletin canım darısı benim evin başına
insan ne kadar etkilenmiycem desede etkileniyor bazen haklısın,
senin kuzunun da emmesi düzene girer, ek gıdaya geçişi de sorunsuz atlatırsınız inşallah,
bebek evin neşesi, sesi... hele ilk kelimelerini söylesin ev şenlik yerine dönüyor
sık sık kitap okur, onunla sohbet eder, bir iş yaparken yaptığın işi anlatırsan, yani mümkün olduğu kadar çok kelime duymasını sağlarsan
kısa zamanda bıcır bıcır konuşur kuzun seninle
esimn israri uzerne kusbasli engnar pisirdikk.
esm izmirl ck seviyor enginar
ama icerden hicde hos kokular gelmiyor.
sulu etli ymeklerle aram yok.
...
bir nsann en sevdigi yemek engina olablir mi.
hele ki ben adanaliyim
...
hele ki ben adanaliyim
Günaydın kızlar
Cok zor bi hafta geçirdik giremedim
Geçmişi okuyamadım tabi
Herkes iyidr umarım
...
hele ki ben adanaliyim
aaa Esracım enginar sevilmez mi ya :)) ben de bir Karşıyakalı olarak eşini tebrik ederim, ama enginar dediğin etli değil zeytinyağlı güzel olur... offf hele ki bi de dolması olacak, yeme de yanında yat... allahım allahım iyiki hamile değilim şuan çıkardım hemen enginar almaya...
aaa Esracım enginar sevilmez mi ya :)) ben de bir Karşıyakalı olarak eşini tebrik ederim, ama enginar dediğin etli değil zeytinyağlı güzel olur... offf hele ki bi de dolması olacak, yeme de yanında yat... allahım allahım iyiki hamile değilim şuan çıkardım hemen enginar almaya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?