2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

ay valla napılır bilmiyorum ki ( çok üzülüyorum ya sana da Ahmet'e de ( Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Sen evde yalnızsın anladığım kadarıyla. ama çok yorgum düşüyorsun canım, azıcık dinlenmeye vaktin olsa en azından bu kadar koymaz uykusu, zamanla illa düzelir. ara ara yardıma birilerini çağırsan sana destek olacak, ne bileyim anne, kaynana, kardeş, en azından gündüzleri senin dinlenmene yardımcı olurlar. biraz biri biraz biri kalabilir mesela 1er hafta falan. hem sen dinlenirsin, hem kafan az rahatlar ne bileyim işte madem sorun çözülmüyor en azından sorunla yaşarken az rahat olma yöntemleri düşünmek lazım. ama yine de sıkma canını zamanla düzelecektir, dediğin gibi yapısı o herhalde.

valla Ahmed kaç cc emiyir bilmem ama artik 50-60 yudum aliyor sadece ama emme sikligimiz en fazla iki saat. Ek gidaya daha hic baslamadik ama bu ay az kilo alabilir çünkü çişinde bi azalma sezdim hayir olsun inş.

Canim yenindogum yaptigimda annemle Esim tarristi annem artik gelip kalmaz.esimde benim gidip kalmami istemiyor artik. Ablam ve Kiz kardeşimin okulları var. KV de alt katimda zaten ama ben bunhaldeyim durumu sen anladin saniyorum ki:) benim oğlum kolikken yardima desteğeihtiyacim varken bir bbuçuk ay şehir dişina ccikti ben kendim idare ettim bundan sonrada kimseye eyvallah etmem Allahin izniyle Allah saglik sihhat aile huzuru versin ben bakarim yavruma... Tek istediğim esimden biraz manevi destek iki güzel söz o kdr... Yani ayakta durmaya calisiyorum güç bela. Rabbim görüyor elbet derdimi söylemeye bile geregim yok. Ama inan insan ilişkileri beni bu durumdan daha çok yoruyor

Yarın rotanın 2.dozu var bakalım kilo almışmı bu cadı 😕

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben araştırdım Menenjitten ölen çocuklar var geçen sene o nedenle bu sene yaygın aşılardan(bir basketbolcuun kızı oldü)
Hacı adayları aşılanıyor o nedenle onlara bulaşmıyor virüsü taşıyorlar bebeklere çocuklara geçiyor hersene yeni bir virüs katılıyor aramıza

Ama bebekler bu aydan sonra daha az kilo almaya başlıyor cnm

anlıyorum canım allah yardım etsin, emin ol bütün forum sana dua ediyor. dediğin gibi allah sağlık sıhat versin yavruna her türlü bakılır. ben de ailemden uzaktayım eşimin ailesi bi garip zaten ama bir şekilde doğru yanlış büyütcez işte ağlasa da zırlasa da büyüyecekler, allah evlat acısı göstermesin gerisi kolay.

Gülaycım şu menenjit aşısının sorulduğunu arayıp bulup alıntı yapamadım da burdan da okur arkadaşlar, ben anneme sordum ne diyosun menenjit aşısına diye. (annem çocuk hemşiresi) dediki yaptırma meltem, menenjit canlı aşı yani içinde canlı menenjit mikrobu var, hiç yoktan vücut kabul etmez bi de menenjit olur onunla uğraşırsın dedi. biz hastahanede aşıdan sonra menenjit vakası çok gördük çok uğraştık dedi. ben anneme çok güveniyorum ve bu yüzden yaptırmama kararı aldım. rotavirüse de yaptırma zaten 1 yaşa kadar koruyor para tuzağı olan bir aşı, ssk yıllık açığını kapatmak için para politikası için yapıyor bunu.

Gülaycım şu menenjit aşısının sorulduğunu arayıp bulup alıntı yapamadım da burdan da okur arkadaşlar, ben anneme sordum ne diyosun menenjit aşısına diye. (annem çocuk hemşiresi) dediki yaptırma meltem, menenjit canlı aşı yani içinde canlı menenjit mikrobu var, hiç yoktan vücut kabul etmez bi de menenjit olur onunla uğraşırsın dedi. biz hastahanede aşıdan sonra menenjit vakası çok gördük çok uğraştık dedi. ben anneme çok güveniyorum ve bu yüzden yaptırmama kararı aldım. rotavirüse de yaptırma zaten 1 yaşa kadar koruyor para tuzağı olan bir aşı, ssk yıllık açığını kapatmak için para politikası için yapıyor bunu.[/QUOTE]

bunları duyduğuma sevindim. rotavirüsü bize de önermemişlerdi para tuzağı diye.ben de yaptırmadım ama zaman zaman aklıma geliodu acaba yanlış mı yaptım diye.içimi rahatlattın cnm teşekkürler

arkadaslar merhaba. sizden acik yardim bekliyorum

4,5 ayini doldurdu arda bebek. ama geceleri 2defa 2saat,sonra 2defa 1 saat sonra yarim saat yarim saat uyuyo. uyandiginda emmeden tekrar uykuya dalamiyor.
neler neler denedim.doymuyodur diye emzirdikten sonra mama verip uyuttum,gece cayini denedim,banyo yaptirip uyuttum. erken yatirdom,gec yatirdim.hicbiri uzun uyumasini saglamadi. ben surekli uyanmaktan bitmis durumdayim.

feber yontemi olan aglatma bana gore degil. tracy hoggin yontemini ise denedim ama basaramadim.

bunlar disinda yardim edebileceginiz bir sey varsa size cok cok cok tesekkur edecegim. aranizda benimle ayni kaderi paylasan var mi?

canım bebeklerin uykuya geçişi çok önemli, eğer memede uykuya geçen bir bebekse, gece uyandığında aç olmasa bile emerek uyumak ister. aynı şekilde mesela sallanarak uyuyan bir bebekse gece uyandığında sallanarak uyumak ister. bu yüzden bıkmadan sıkılmadan kararlı bir şekilde tracy hogg yöntemine devam et, eminim başaracaksın. bebeklerin direnci bizden daha düşük, denedikce olacaktır. memede uyutmamaya çalış. karanlık veya loş bir odada dikkatini dağatacak hiçbir şey olmamasına özen göster. bir de şu var, bunu daha önceden de yazmıştım, eğer bebeğinle hala aynı odada uyuyorsan odasını ayırmayı dene, gece uykuları 1-2 gün içinde daha uzun olacaktır. aynı odada uyurken anne kokusunu aldığındanmıdır nedir zırt pırt uyanıyorlar, ben Ege'min odasını 2,5 aylıkken ayırdım, 8 gün sonra 5 aylık olacak ve çok şükür uykusuz bir anne olmadım. ha eğer odası ayrıysa belki de buna hazır değildir, tekrar aynı odada uyumasına izin ver bir süre. her bebek kendini hazır hissetmezmiş bu oda olayında.
valla canım burda seninle aynı sorunu yaşayan çok anne var onlar da çözüm arıyor ben sana çok yardımcı olamayacağım ama sadece bu oda konusunu dene derim...

Bizim çocuklarımız deney tahtasımı nefret ediyorum şu devletin iğrenç politıkalarından yaslarından kendi çocukları ölsünde düzeltme yapılsın..Onlara birşey olmuyor tabii olan bizlerrr uff sinirlerim bozuldu aslında hiç bir aşıyı yaptırmıycaktım benn ama eşim ısrar ettiii güvenemiyorum kii hep çıkar hep çıkar bu ÜLKEDEN NEFRET EDİYORUM...

Ben varım canım tamamen beni anlatmışsın sanki..
Deli gibi acıkmış olarak uyanıyo mama falan vermiyorum gerçi sadece anne sütü
Ama bende herşeyi denedim ayrı oda yatır kaldır yöntemi ( ferber yöntemi bana görede değil) tıka basa karnı tok yatırdım iuice emzirdim banyo karanlık ortam hafif bebek müzikli ortam yok anam yok kendi kendine uykuya da dalsa yanına yatıp beraberde uyusak beşiğindede olsa aynı şekilde sabaha kadar defalarca emmek için uyanıyo bende uyudummu uyumadımmı bilemiyorum hiç bişey anlamıyorum uyuduğumdan sanki hep uyanığım
Aç olduğunu yada sütümün yetmediğni flan düşünmüyorum hiç allaha şükür sütüm var ve kilo alımı çom iyi maşallah
Uyanması tamamen alışkanlık bence !! Ve bu alışkanlıktan nasıl vazgeçiricem bilemiyorum
Emzrimiyim diyorum uyandığında ama asla uyumuyor
Kızımda böylemiydi hiç hatırlayamıyorum 8 sene geçti

Var canım, ben daha kötüyüm hatta, gazdan oluyor bizimki, ben arrtık çare aramayı bıraktım 6. Ayın gelmesini bekliyorum

Selam kızlarr
Biri beni kovsun yavv Ali uyudu ama uykum gelmor sabah ne halt edicem bilmiyorum..

bencde daha erkn cnm.
sanirm ben 4 yasndan once deldirmicem..emerken yatarken arkasindaki klipsi batar.
ama insan da dedigin gibi gomek istiyorrr

beni bu küpe sevdasına iten nedenler
-"erkek mi bu" soruları -evde hazır küpelerimizin olması -şimdi deldirsem anlamaz düşüncesi -ilk çocuk olması :)

ama hepsinden önce kızımın sağlığı, ben de çok düşünüyordum batar diye gerçektende gece rahatsuz ederr. Diş olayını hiç düşünmemştim, Allah korusun kulağını falan yırtar ( neyse ben 6 ayı değil de 1 yaşını bekleyeyim
MiraKar bizim altın künyemiz 40ında takıldı hiç çıkmadı bayılıyorum ya çok yakışıyor bebelere

cnm ya valla allah sabır versin sana .inş düzene girer uykusu da biraz rahat edersin.doktor ne diyo bu konuda?
Valla bisi demiyo ne desin gece cayi önerdi ise yaramazsa yapacak bisi yok bol bol dua edin dedi:))). Uyku eğitimini sordum aahmed yapamaz cabuk katilan bi bebek dedi
benide kovmuuyorlar bebeğim 4 saattir uyuyor ben ayaktayım ve her gece böyle...

Selam kızlarr
Biri beni kovsun yavv Ali uyudu ama uykum gelmor sabah ne halt edicem bilmiyorum..

Allah sizi ne etmesin hemiiii!!!! Ben burada olaydim sizi bi kovardim vi kovardim nasil kacacaginizi sasirirdiniz heee.. yapmayin boyle hareketler kizlar yüreğme inecek yaaa

Günaydınnnnnnnn
Kızlar ben çok yogunun yaaaa kıçım yer görmüyor vallaaa
Bazıları girip en azından okuyabiliyor ben onu bile yapamıyorum
Trtey teyyy
Akşamları yarım saat 1 saat kendime ait zamanım oluyor
Ama ondada gizlerim kapanıyor
Aral dün bisikletten düştü feci sekilde suratını betona çaktı
Şimdi okula götürdüm digeri uyuyor uyanmadan gireyim dedim

Herkes iyi dini vukuat yok dimii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…