- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
- 158
anammm Allah korusun ya... Valla Ahmed her ay ortalama 700gr aliyor ama kaka az yapiyo:)))
En fazla 8-10 saat arasi 10 saati aşmaz ama kendihalinde ddeğil uyaninca emzir salla ittire kaktira uyutmaya calisiyorum
Uykusunu almadan uyaninca Uyut beni dermiscesine agliyor... Bgn iyice kotuledi. ayagimdan indirince uyaniyo nerdeyse daha beşiğine koyamadim saat 2de uyudu 2.20 de uyandi hala derin daldirip beşiğe koymaya calisiyorum. Öğlen 2 tabiki. Ben daha hic doğru düzgün uyumadim. Kesimde gelmiş yinemi uyuttum diyo. Ben binuyku düzeni otursun hic olmadi öyle.mudehale edeyim simdi uyku duEni bile yok iyice batirmak istemiyorum diyorum ama anlayana. Bi bellemişler gündüz çok uyuyo ondan gece uyumuyo diye. Gelip o mizmiz bebeğe baksinlar bakalim katiliyo çocuk ağlamaktan napabilirim tabikide uyutucam. Gece bakan da ben gündüzbakanda sanki ben cçok meraklisiyim.
Dr soyledimde gece cayi verin dedi bende iseyaramazsa ne yapayim ddedim dua edin yapicak bisi yok dedi:))
Bizim.bebeğimiz zaten kolik bi bebekti tatlim geceleri hic uyumazdik ta hamileligimde geceleri çok hareketlenirdo uyutmazdi beni yapisi boyle belki de. Amannn ne bileyim ya tek bildiğim ben düzeltmek için mudehale ettikçe geç yatirdilca az uyuttukca daha beter olduğu.
Bak hala ayagimda simdi indirip yerine koymaya calisacagim uyanmaz ins
valla Ahmed kaç cc emiyir bilmem ama artik 50-60 yudum aliyor sadece ama emme sikligimiz en fazla iki saat. Ek gidaya daha hic baslamadik ama bu ay az kilo alabilir çünkü çişinde bi azalma sezdim hayir olsun inş.Masal almıo çok hareketli ama herşeye saldırıyor ama yemiyor pek hala 90 cc mama yetio bazen daha az yiyo ek gıdalarda çorba asla yemio ancak sütaç muzlu yoğrrt tek maşşah ahmede nazar değmesin
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Canim yenindogum yaptigimda annemle Esim tarristi annem artik gelip kalmaz.esimde benim gidip kalmami istemiyor artik. Ablam ve Kiz kardeşimin okulları var. KV de alt katimda zaten ama ben bunhaldeyim durumu sen anladin saniyorum ki:) benim oğlum kolikken yardima desteğeihtiyacim varken bir bbuçuk ay şehir dişina ccikti ben kendim idare ettim bundan sonrada kimseye eyvallah etmem Allahin izniyle Allah saglik sihhat aile huzuru versin ben bakarim yavruma... Tek istediğim esimden biraz manevi destek iki güzel söz o kdr... Yani ayakta durmaya calisiyorum güç bela. Rabbim görüyor elbet derdimi söylemeye bile geregim yok. Ama inan insan ilişkileri beni bu durumdan daha çok yoruyoray valla napılır bilmiyorum ki( çok üzülüyorum ya sana da Ahmet'e de ( Allah yardımcınız olsun ne diyeyim. Sen evde yalnızsın anladığım kadarıyla. ama çok yorgum düşüyorsun canım, azıcık dinlenmeye vaktin olsa en azından bu kadar koymaz uykusu, zamanla illa düzelir. ara ara yardıma birilerini çağırsan sana destek olacak, ne bileyim anne, kaynana, kardeş, en azından gündüzleri senin dinlenmene yardımcı olurlar. biraz biri biraz biri kalabilir mesela 1er hafta falan. hem sen dinlenirsin, hem kafan az rahatlar ne bileyim işte madem sorun çözülmüyor en azından sorunla yaşarken az rahat olma yöntemleri düşünmek lazım. ama yine de sıkma canını zamanla düzelecektir, dediğin gibi yapısı o herhalde.
cnm ya valla allah sabır versin sana .inş düzene girer uykusu da biraz rahat edersin.doktor ne diyo bu konuda?Kizlar ahmed 6 sularinda 40 dk uyumustu hala uyumuyo ya mahvoldum bittim ben
Kızlar bugün dr a gittik Aras için rutin kontroller
Rota bın 2. Dozu vuruldu
Bu sene menenjit aşısı gelmiş öneririm ama zorlamam çünkü ücretli dedi
Duyanınız oldu mu ya da dr u öneren
Bilemedim daha önce duymadığım için. Bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir
12.ve 24.aylarda yaptırılıyorlmuş
Sadece24. Ayda da yapılabilirmiş
valla Ahmed kaç cc emiyir bilmem ama artik 50-60 yudum aliyor sadece ama emme sikligimiz en fazla iki saat. Ek gidaya daha hic baslamadik ama bu ay az kilo alabilir çünkü çişinde bi azalma sezdim hayir olsun inş.
Canim yenindogum yaptigimda annemle Esim tarristi annem artik gelip kalmaz.esimde benim gidip kalmami istemiyor artik. Ablam ve Kiz kardeşimin okulları var. KV de alt katimda zaten ama ben bunhaldeyim durumu sen anladin saniyorum ki:) benim oğlum kolikken yardima desteğeihtiyacim varken bir bbuçuk ay şehir dişina ccikti ben kendim idare ettim bundan sonrada kimseye eyvallah etmem Allahin izniyle Allah saglik sihhat aile huzuru versin ben bakarim yavruma... Tek istediğim esimden biraz manevi destek iki güzel söz o kdr... Yani ayakta durmaya calisiyorum güç bela. Rabbim görüyor elbet derdimi söylemeye bile geregim yok. Ama inan insan ilişkileri beni bu durumdan daha çok yoruyor
valla Ahmed kaç cc emiyir bilmem ama artik 50-60 yudum aliyor sadece ama emme sikligimiz en fazla iki saat. Ek gidaya daha hic baslamadik ama bu ay az kilo alabilir çünkü çişinde bi azalma sezdim hayir olsun inş.
Canim yenindogum yaptigimda annemle Esim tarristi annem artik gelip kalmaz.esimde benim gidip kalmami istemiyor artik. Ablam ve Kiz kardeşimin okulları var. KV de alt katimda zaten ama ben bunhaldeyim durumu sen anladin saniyorum ki:) benim oğlum kolikken yardima desteğeihtiyacim varken bir bbuçuk ay şehir dişina ccikti ben kendim idare ettim bundan sonrada kimseye eyvallah etmem Allahin izniyle Allah saglik sihhat aile huzuru versin ben bakarim yavruma... Tek istediğim esimden biraz manevi destek iki güzel söz o kdr... Yani ayakta durmaya calisiyorum güç bela. Rabbim görüyor elbet derdimi söylemeye bile geregim yok. Ama inan insan ilişkileri beni bu durumdan daha çok yoruyor
Ben araştırdım Menenjitten ölen çocuklar var geçen sene o nedenle bu sene yaygın aşılardan(bir basketbolcuun kızı oldü)
Hacı adayları aşılanıyor o nedenle onlara bulaşmıyor virüsü taşıyorlar bebeklere çocuklara geçiyor hersene yeni bir virüs katılıyor aramıza
arkadaslar merhaba. sizden acik yardim bekliyorum
4,5 ayini doldurdu arda bebek. ama geceleri 2defa 2saat,sonra 2defa 1 saat sonra yarim saat yarim saat uyuyo. uyandiginda emmeden tekrar uykuya dalamiyor.
neler neler denedim.doymuyodur diye emzirdikten sonra mama verip uyuttum,gece cayini denedim,banyo yaptirip uyuttum. erken yatirdom,gec yatirdim.hicbiri uzun uyumasini saglamadi. ben surekli uyanmaktan bitmis durumdayim.
feber yontemi olan aglatma bana gore degil. tracy hoggin yontemini ise denedim ama basaramadim.
bunlar disinda yardim edebileceginiz bir sey varsa size cok cok cok tesekkur edecegim. aranizda benimle ayni kaderi paylasan var mi?
bunları duyduğuma sevindim. rotavirüsü bize de önermemişlerdi para tuzağı diye.ben de yaptırmadım ama zaman zaman aklıma geliodu acaba yanlış mı yaptım diye.içimi rahatlattın cnm teşekkürler
anlıyorum canım allah yardım etsin, emin ol bütün forum sana dua ediyor. dediğin gibi allah sağlık sıhat versin yavruna her türlü bakılır. ben de ailemden uzaktayım eşimin ailesi bi garip zaten ama bir şekilde doğru yanlış büyütcez işte ağlasa da zırlasa da büyüyecekler, allah evlat acısı göstermesin gerisi kolay.
Gülaycım şu menenjit aşısının sorulduğunu arayıp bulup alıntı yapamadım da burdan da okur arkadaşlar, ben anneme sordum ne diyosun menenjit aşısına diye. (annem çocuk hemşiresi) dediki yaptırma meltem, menenjit canlı aşı yani içinde canlı menenjit mikrobu var, hiç yoktan vücut kabul etmez bi de menenjit olur onunla uğraşırsın dedi. biz hastahanede aşıdan sonra menenjit vakası çok gördük çok uğraştık dedi. ben anneme çok güveniyorum ve bu yüzden yaptırmama kararı aldım. rotavirüse de yaptırma zaten 1 yaşa kadar koruyor para tuzağı olan bir aşı, ssk yıllık açığını kapatmak için para politikası için yapıyor bunu.
4,5 ayini doldurdu arda bebek. ama geceleri 2defa 2saat,sonra 2defa 1 saat sonra yarim saat yarim saat uyuyo. uyandiginda emmeden tekrar uykuya dalamiyor.
neler neler denedim.doymuyodur diye emzirdikten sonra mama verip uyuttum,gece cayini denedim,banyo yaptirip uyuttum. erken yatirdom,gec yatirdim.hicbiri uzun uyumasini saglamadi. ben surekli uyanmaktan bitmis durumdayim.
feber yontemi olan aglatma bana gore degil. tracy hoggin yontemini ise denedim ama basaramadim.
bunlar disinda yardim edebileceginiz bir sey varsa size cok cok cok tesekkur edecegim. aranizda benimle ayni kaderi paylasan var mi?
ay ben de bayılıyorum küpeli kızlara :)) ama bence erken, en azından diş sıkıntısının geçmesini bekle, çünkü diş çıkarma döneminde kulaklarda ağrı olabiliyor ve sürekli kulaklarını çekiştiriyorlar, allah korusun yırttırırbiz yeğenimin kulaklarını 9 aylıkken deldirmiştik, yanlış hatırlamıyorsam 3 diş çıkarmıştı ve diş çıkarma sorunu geçince deltirmiştik...
bencde daha erkn cnm.
sanirm ben 4 yasndan once deldirmicem..emerken yatarken arkasindaki klipsi batar.
ama insan da dedigin gibi gomek istiyorrr
Bence de henüz erken canım henüz daha küçücükler yatarken ederken sıkıntı olabilir.. Meltemin de dediği gibi kaşımayla yırtabilir... Doktorlar da pek önermiyorlar... Benim kızın kolunda künye vardı doktor görünce bu yaş grubunda altını takıyı önermiyoruz çıkarın dedi:)))
Selam kızlarr
Biri beni kovsun yavv Ali uyudu ama uykum gelmor sabah ne halt edicem bilmiyorum..
Valla bisi demiyo ne desin gece cayi önerdi ise yaramazsa yapacak bisi yok bol bol dua edin dedi:))). Uyku eğitimini sordum aahmed yapamaz cabuk katilan bi bebek dedicnm ya valla allah sabır versin sana .inş düzene girer uykusu da biraz rahat edersin.doktor ne diyo bu konuda?
benide kovmuuyorlarbebeğim 4 saattir uyuyor ben ayaktayım ve her gece böyle...
Selam kızlarr
Biri beni kovsun yavv Ali uyudu ama uykum gelmor sabah ne halt edicem bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?