Arkadaşlar ismini hatirlamiyorum bi arkadaşimiz bebeginin bacagindan küt küt sesler geldigini söylemisti kimdi o ve sonuç ne olmuştu benim oglumun bacaklarindan hareket edince küt küt sesler geliyor
2 hafta önce kızım da yapışma var diye bahsetmiştim 5. ay kontrolümüzde açılma olmamıştı doktoristeğe bağlo olarak çocuk cerrahisine yönlendirdi korktum kendi doktorumu aradım oda bana doktor süleyman engin akhan ı önerdi bu hafta gittik çok tatlı bi doktor kesinlikle açtırma yapmamamızı söledi türkiyede her 10 kız çocuğundan 6 sında oluyormuş 1 yaşında da oluyormuş yaşındada o yüzden kız annelerinin çiş ve kaka yaptıktan sonra temizliğe dikkat etmesi gerektiğini orasaı için ıslak mendil kullanılmaması evdeyken tabiki ve kuru tutulması gerektiğini ve kaka yaptıktan sonra mutlaka yıkamamız gerektiğini v.s. söledi şimdi içim çok rahatladı
Gözün aydın canım kolaylıkla atlatırsınız inşallah...ilk defa senden duyup öğrenmiştim ben de.. Ama sık rastlanıyormuş baksana...
aman canım ben 40 mevlüdü yaptım, daha doğrusu eşimin babaannesi yaptı, benim kimsem yok burda, bi kız kardeşim Ege'yi görmeye geldiği zamana denk geldiği için o geldi, beraber gittik. Kimseyi tanımam etmem benim için çok sıkıcı geçti. ha sağolsunlar okudular ettiler Allah kabul etsin inşallah. Mevlüt takımı alacaktım, Ege 52 günlüktü yaptığımızda, ama takımları 40a göre yapıyorlarmış, düdük gibi göründü gözüme bi de 70ten başlayan paraları veresim gelmedi.. o da çok gereksiz bir takım zaten.. yaz geliyo bebeğine bi sürü ciciler alabilirsin :))) ayrıca mevlüt yaparsan biz forumcana İstanbul ayağı geliriz, arada bizim bebişlere de bi nazar duası bişeyler okunur :)) (forum adına konuştum artık kusur olmasın )
Ayrıca aman borç her zaman olur. e bi de ev borcu diyosun, şükret ki kendi evim dediğin bir yuvan var ve 3 sene sonra kalmayacak o borç. bebeğin 3 yaşına geldiği zaman ona bir dünya sosyal aktivite yaptırabilsin borç yerine :)))
hiç kendini sıkma mevlüdünü yapcaksan yap gelen gelir gelmeyenin de birşeyi olduğunda davet ettiklerinde lafını söyler sen de gitmezsin... insan zaten böyle zamanlarda anlıyor kimin değerli olduğunu. böyle özel anlara burun kıvırıp gelmeyecek insanı ben bi daha arayıp sormam valla ...(sen gaza gelme yine de)
Zaten yaparsam sizi çağıracambizimkiler burun kıvırırlar.söylediğinin hepsinede katılıyorum
aynen bende ilk defa duydum ilk başlarda çok üzülmüştüm ama allah dermansız dert vermesin konu evlatlarımız olunca insan ne yapacağını şaşırıyor inş kolaylıkla biter 1 aylık bi süreçte düzelir dedi
arkadaşlar şu emzirme için çok şey denedim. olmadı. şimdi son 3 taktiği paylaşacağım;
1) kuru inciri kaynatıp suyunu içmek süt yapıyormuş. (eşimin arkadaşı bu şekilde faydalanmış)
2) e-bebekte satılan alkolsüz maltlar süt yapıyormuş. (Almanya'da yaşayan arkadaşım tavsiye etti, orda tüm emzikli anneler bunu tüketiyormuş.)
3) motilium adında bir mide ilacı beyaz kasları çalıştırdığı için süt yapıyormuş. (bu bir mide ilacı sabah ve akşam 1 er tane kullanmak süt yapıyormuş, babasının vefatında sütü kesilen arkadaşım bu yolla tekrar emzirmeye başlamış)
ben bugün 1 ve 2. yöntemi uygulayacağım. sonuçları buradan tekrar paylaşacağım. ancak 2. yönteme emin değilim, ilacın kağıdında emziren annelerin dr veya eczacısına danışmasını söylüyor. ne olursa olsun günde 1 kere emziriyorum, onu da riske atamam. Ancak arkadaşın doktoru da çok ünlü ve çok güvenilir bir doktor onun da bir bildiği vardır diye düşünüyorum.
valla adasini uyuttum 8.30 da.Esraaaaa bızdk nasıl bakalm
Yelizzzz nehrcik napıyoo 😄😄
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
valla adasini uyuttum 8.30 da.
ik gundur yogurt veriyorum.
ilk gun icim suzm yogurt vermistim cok guzel istedi.
fazla vermedim ama.
bugunde koy yogurd vardi
onu verdm
yuzun eksite ksite ydi.
ama pek istekli yemedi.
benmde azaliyor gittikce sanki.
ki gecedur yatarkn mama veriyorum hemde ögün miktari kadar.
dereotu birde encok yesil uzum prolaktin cogaltiyormus...
meltem.
yarin bnde incir suyu iceyimm.
az yiyorum ndan luyor galba benm.
bide adana kbap ve baklava kunefe yedim mi oluyorrr.
pek pahali sutum var
Esraaaaa bızdk nasıl bakalm
Yelizzzz nehrcik napıyoo 😄😄
Nehircik zavallım kendi kendine takılıyo artık bende ders çalışmaya çalışıyorum arada girip sizi okuyorum:) masalımı öp benim için olar mı:)
Kozlar cevap verirseniz çok sevinirim şimdiye kadar mukuslu kakadan bahsediyorduz biz de yoktu şimdiki kakamiz da azda olsa mukus vardi sonuç ne oldu tahlil yaptıranlar yaptitcam da diğer kakamizi bekliyorum çok canim sikildi
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
evet canım yazın geliyoruz.sen gene sahilde falan yürüyüyşe ççıkıyormuşsun.ben şırnakta tıkılıp kaldım şimdi rapor aldım çalışmıyorum da tırlatmaya az kaldı belki de tırlattım ama farkında değilim.geçen akşam bi yere gittik oturmaya canlı müzik varmış.neyse 1saat falan oturduk.canli müzik başladı.2 3 şarkıdan sonra bizimki acıktı.bizde tıpış tıpış eve geri döndükk
ben de ilk defa çıktımhep yağış oluyodu soğuktu . boşver sıkma canını tıkılıp kalmak her yerde aynı bebişler iyi emsin iyi uyusun biz mutlu oluruz. o da olmayınca insan zıvanadan çıkıyo şu an öyleyim uyumadı ya bi türlü .misafirler vardı sesten mi etkilendi acaba
inş artar canım aslında gün içinde süt gelmese de bi pompayla sık sık sağsan süt üret emri gidiyo beyne.bi süre sonra artar dye düşünüyorumvardır bu almanların bi bildiği... son umudum işte deneyeceğim, bişey kaybetmem inşallah artar da ben de az rahatlarım üzülüyorum ememiyor diye
evet canım ben de malt içeçeğini attım işte dolaba soğuyunca akşam gibi falan içicem. şimdi de incir içtim :) ilacı danışmadan içmicem..
şimdi sadece sabah uyanınca emiyor. sonra süt olmadığı için sinirleniyor, mama içiyor. aslında meme tutmakta bir sıkıntısı yok olsa emer. inşallah şunlardan birileri de işe yarar da azıcık artar. zaten ek gıdaya geçicez yavaş yavaş 1 sabah 1 de akşam uykusunda emsin ona razıyım...
inş artar canım aslında gün içinde süt gelmese de bi pompayla sık sık sağsan süt üret emri gidiyo beyne.bi süre sonra artar dye düşünüyorum
ay canım işte sabah bi emiyo o sonra mama vermeden önce zorluyorum sinirleniyo süt yok diye mamayı içiyo. sonra pompayla sağıyorum, gün boyunca 10-15 cc anca çıkıyo((
şu inciri maltı denedim. moralim psikolojim de iyi. hala umudum var umarım olur. günde 1 posta daha emse ona da razıyım. 1 sabah 1 akşam :)) zaten ek gıdaya da geçicez o yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?