2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

canım olay özel hastahane devlet hastahanesi değil, şimdi burada siyasi tavırla olayları anlatmak istemiyorum, bebişlerimizi konuştuğumuz bir alanda devletin hastana, hasta hakları, ilaç hakkı, tamgün yasaları, tavsiye edilen mamalar, aşı politikaları vs gibi konularda bizleri ne kadar anlamsızlıklara sürüklediklerini anlatmak istemiyorum. ancak eğer bir doktor, hemşire veya sağlık çalışanı tanıdığın varsa sana bunları çok detaylı anlatabilir. ssk'nın her sene verdiği açıkların bi şekilde muayene, ilaç, aşı gibi şeylerle kapatıldığını hepimiz biliyoruz, meydanlarda bunlar söylenmese de... sağlığın ücretsiz olduğu bağrıldıkça olmadığını hepimiz biliyoruz, yaşıyoruz... siyasi içerikli konulara girmeyeyim. ben sadece bildiğimi söyledim. rota veya menenjit gibi para ile yapılan aşılar tamamen kişinin kendi tercihidir. rota 1 yaşa kadar koruyuculuğu olan ve her ay etkisi giderek düşen bir aşı, yani bu ay daha güçlü korurken öbür ay biraz daha azalıyor... ben tercih etmedim, para tuzağı olarak gördüm, pişman da değilim, benim doktorum da tanıdığım birçok çocuk doktoru da tavsiye etmedi. benim içim rahat şuanda, ha sen yaptırmışsın ne güzel senin de için böyle rahat, sorun yok bence.

Bugun evliligimizin 2. Yili :) dun alisverise gittik kavga edip donduk bugunden cok ümitli olmasamda insallah bi hediyeylen gelir

umarım hediyen gelir canım:)
ama hiç bişey değil de ilk anneler günümüzde güzel 1-2 söz gelecek mi hediye gelecek mi ben onu merak ediyorum :))

mevlutu atlartik cok sukur baya kalabalik olduk Ama cook yorulduum uykysuzum.

ya kizlar metenin kulagnn arkasnda kucyj bi bolgede kuruluk var. egzama zona olabilir mi

ben geçen sene ilk anneler günü hediyemi almıştım.çocuk bakımı ile ilgili bir kitap eşimden:)

demek ki senin bu sene de hatırlanacak anneler günün :))

ya kizlar metenin kulagnn arkasnda kucyj bi bolgede kuruluk var. egzama zona olabilir mi

oh maşallah allah kabul etsin canım.
Mete'nin kulağına gelince, Ege'nin de oluyor doğduğundan beri, aynı şey mi bilmem, ama ben banyoda kulaklarına çok dokunmuyorum su kaçar falan diye, banyodan sonra ılık suyla nemlendirdiğim bir tülbentle kulak arkalarını ve kıvrımlarını temizliyorum geçiyor. böyle kuru kuru pütür pütür oluyor, ben terden vs kirleştiğini düşünüyorum. doğduğundan beri bu şekilde temizliyorum bir sorum yok. ama seninki yeni oluştuysa doktora göster farklı birşey olabilir.

biz sen kendini yanlız hissetme diye uyumuyoruz Tuba herşey senin için
ben de senin ahmed gibiyim, çok az uykum var. gündüz de uyumam öyle...

iki çocukla Allah yardımcın olsun Deniz,
Aral'a da çok üzüldüm ama düşe kalka büyüyecekler işte

bende pembe giydirioyurm bandana takıyorum gene de erkek mi ? diye soruyorlar
bende artık "evet erkek " diyorum bıktım valla, güzel kızlarımızdan ne istiyorlar

arkadaşlar dün yazcam yazcam başka şeyler yazarken kaynadı gitti
dün Ege Bey ayaklarını ağzına götürüp cap cap yemeye başladı :))
çok tatlı ya :))

ay benim de çok hoşuma gidiyor o halleri ya :)) benim kız ayağı tuttu ama ağza ulaşamıyor henüz
geceleri dikkat et canım, çorap değil de ayaklı pijama giydir (en doğrusu hiçbişey giymemek ayağa ama )
çorabını çıkartabilir, b, arkadaş bebeğinin böyle boğulma tehlikesi geçirdiğini söylemişti

evet canım ayaklı pijama giydiriyorum, gündüz çıplacık ayakları, az daha ısınınca gece çorap da giydirmicem..

umarım hediyen gelir canım:)
ama hiç bişey değil de ilk anneler günümüzde güzel 1-2 söz gelecek mi hediye gelecek mi ben onu merak ediyorum :))
Ayyy bak onu bende merak ediyorummmm
Dün avm nin birinde anneşer gününe özel hediye çeki vardı
Aaa anneler günü mi yaklaştı dedim eşim de duydu. Bakalım beklemedeyiz:26:
Bilemiyorum artık ama dediğin de mantıklı
Demek ki bi genişleme olayı var:))

Allah kabul etsin canım
Ddarısı başıma
Tembelliği bırakıp ne zaman yapcam bakalım
Arasın da bazen oluyor ama farkettim ki kustuğunda kulağının arkasına kaçıyor yatarken
Orda kuruyo
Seninki de öyle birley olmasın?deriye yapışık silince çıkmıyorsa olabilir
Bizde egzama yaşadık bacaklarda kısa çaplı
2gğn krem kullandım geçti. Yayılmadan önlem almak lazım bu durumlarda
evet canım ayaklı pijama giydiriyorum, gündüz çıplacık ayakları, az daha ısınınca gece çorap da giydirmicem..
Yaa bizimki daha beceremio o hareketi kilodan mı acaba
Bacakların maşallahı var asla gelmez ağzına
Seninkini boy kilo nasıl:))

Son düzenleme:
Yaa bizimki daha beceremio o hareketi kilodan mı acaba
Bacakların maşallahı var asla gelmez ağzına
Seninkini boy kilo nasıl:))

canım Ege 4. ay kontrolünde 6700, 66 cm di. kilosu iyi çok şükür ama yalan olmasın tombik falan değil, bacakları daha yeni incecik 1 kat kıvrımı var. ama uyanık olduğunda hep yere atıyorum hareket etsin diye, bi de biliyosun bizim 2 tane köpek var, onları çok izliyor, onlara bakma sevdasına dönmeye başlamıştı.. çok hareketli, çok obur olmasına rağmen çok kilo almıyor, hareketten kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. bi de bu işler bebekten bebeğe değişiyor. benim bir arkadaşımın Ege'den 1 hafta küçük ikizleri var, 1i 3. ayında fıldır fıldır dönmeye başladı diğeri hala dönemiyor. dönemeyen ayakları tutuyor, ağzına götüremiyor daha ama tutuyor, dönen de ayakları yakalayamadı. ikizler de bile değişiyor işte gelişim. üzülme sakın. kiloyla ilgisi olduğunu da düşünmüyorum, yeğenim çok tombikti 4. ayında 8600 ya da 8900 dü emin değilim ama o da sokuyordu ayakları... eğer yatakta, ana kucağında falan tutuyorsan bolca yere at, etrafına renkli oyuncaklar at, hareketlerini çok etkiler.

Off sorma Anılım yaa
Gerçekten öyle resmen alışkanlık uyaniyimde iki fırt çekim geri yatiyim düşüncesii
Kaç sefere denedim misal yarım saat önce emmiş uyumuş ama uywnmış diyorum aç değildr uykusu bölünmüştr emziğni veriyim pışpışlıyım fln nerdeeeeee
O meme emilecek
6.aya girdik ilk günden beri böyle bi gece olsun uzun uyuduğunu bilmem
Bu böyle sürücek galiba yaşına kdr belkide daha fazla
Tek avuntummm sağlıklı olması anne sütü alması nankörlük etmiyimm
Ama sen bu işe bi çözüm bulursan banada söyle canoo

Denizcim geçmiş olsun Aral a yaa varmı yüzünde fln bişeyy kıyamamm

Hani uykuyu seven anaların uykucu çocukları nerde yaaaaaa
Hamileykenn akşamüstü 3-4 e kdr uyuduğumu bilirimmm ki normaldede deli gibi severim uykuyu bıraksalar 3 gün yataktan çıkmadan uyuma potansiyeline sahibimdir ama 3-4 saat deliksz uyuduğumu hatırlamıyorum doğurduğumdan berii kandırıkçılık yapmayın
Bu çocuk kime çektiiiii

burda var bi tane uykucu annenin uykucu oğlu.eve misafir gelsin onların kucağında uyuyor doktora gidelim babasının omzunda uyuyor.geçen lcw ya gittim.benimki de kucağımda başı omzumda yani.arkamda bi kadın 'aaa bebek uyumuş'dedi.bktım benim bebek.uykusu gelsin yetrki hiçbir şey engel olamıyor ona

bi tane de ben varım pakizeg gibi aynı, uykucu annenin uykucu oğlanı :))) aslında normal saat uyuyor uykucu diyince yanlış anlaşılmasın ama çok düzenli uykusu, uyku saatlerini biliyorum artık, %95 şaşmaz :) darısı başınıza...

Senin ve herkesin kandili mübarek olsun canım...
Bu arada doktora sordun mu pekmez ve demir ilacı olayını kan ne oldu?

demir ilacini sordum canim ama henuz cevap gemedi. ben yavas yavas basladim ek gida vermeye her ne kadar ne verecegimi nasil pisirecegimi bilmesemde nasil hasliyor sebzeleri suzuyorsunuz kizlar ben hasliyorum kabaklari sonra eziyorum sonra tulbetten geciriyorum azcik cikiyor ve su oluyor bir suru islemden gecmis oluyor sizin yaptiginiz kolay basit yontem varmi ?

Biri hareket mi dedi:))
Sen gel de Arası gör bi an olsun durmuo. Hep yerde kucakta
Ana kucağında yatmanın mümkünatı ypk
Dr bu çok hareketli hrp bağlayın araba koltuğuna dedi. Konttole gittiğimizde bağlanamıştıl
Dr muayene edemedi yani. Hiç durmuo kollar ayaklar
Aras seninkinden 2 kilo fazla. Çok da hareketli. Bunlarla ilgili değilse demek ki tembel

Evet bi de burda var uykucu annenin uykusuz oğluuu
Hiç alakası yok hamişlikle uykunun. Öyle olsaydı Arası da uyanık göremezdik)
Benimde avuntum aynı balımm sağlıklı olsun da varsınnuyansın ne yapalk
Tamam bir hal çare bulursam söylerim(
Yaşına kdr deme Burcuuuu korkutma beniiiii:18:

hareketliyse başlar yakında, tembel falan deme kız bebişe :)) hiç bi bebek tembel değildir, az daha büyüsünler daha neler görcez, ne işler açacak o hareketler başımıza :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…