2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469

maşallah egeye, ben karıştırmıyorum kahvaltılıkları tek tek veriyorum tadını alsın diye, bir ondan bir ötekinden çok mutlu oluyor
böyle bir bulamaç 4 yıl kadar önce kızıma yapmıştım tadına bakmamla çöpe dökmem bir oldu, ondan sonra benim için bulamaç sayfası kapandı

canım senin kuzun aralık sonu doğmuştu sanırım, daha yeni 5 aylık olmuştur, sütün varsa hiç acele etme ek gıda için
sizin yediklerinize ilgisi varsa az az tattırabilirsin, o da başlangıçta 1-2 çay kaşığını geçmesin
bizim ek gıdaya geçişimiz şöyle oldu
oğlum 5,5 aylıktı kucağımda oturuyordu ben de bir taraftan kahvaltı yapıyordum, tam çatalı ağzıma götürecekken elimi tutup ağzına doğru çekti işte o gün ek gıdaya başladık, zaten epeyden beri biz yemek yerken bize bakıp ağlıyordu

ben tam haşlıyorum cıvık pek sağlıklı gelmiyor bana, cici bebe vermiyorum bence gereksiz bir gıda
hele ki süt 1 yaşına kadar kesinlikle vermeyi düşünmüyorum demir eksikliği yapıyor
tarhana bebekler için çok faydalı bir gıda, sevmesi çok güzel

Kızlar bakın bakalım kilolar gitmis mi..

gitmiş hiçbir şey kalmamış maşallah sana

Yaramazliga başladık biz teyzeler

benim oğlanda sehpanın köşesini ısırıyor

Aferin azraya
o da tırtıl gibi mi gidiyor
mert tırtıl gibi sürüne sürüne kıvrıla kıvrıla gidiyor kafasını gömüyor, popo yukarda bacakları vücudu ileri atıyor kolları kurtarmaya çalışıyor debelenip duruyor, başarırsa pek mutlu, başaramazsa da olduğu yere yatıp çığlık atıyor
uzun zaman oldu vücudunu kaldıramadı hala tırtıl modunda

maşallah kuzuya

ilgi manyağı ettik canım biz çocukları, bu kadar ilgiye napacaklarını şaşırıyorlar
bu çocuklar hep mi böyle bize piyangodan mı çıktı bunlar
ben de benim pamuğa çorap giydiremiyorum offf anne çok sıcakladım diyip atıyor çorabı ayaklar buz gibi oluyor tabi

yerim ben onun taş arayan gözlerini
benim pamuk kızım da öyleydi, "bi daha yapma tamam mı" diyordum başını sallıyordu 6 aylıkken
mama nerde diyordum biberonuna bakıyordu, ver, al gibi komutları anlıyordu,
5 aylıkken abla dedi
mertte en çok boğazını biliyor oğlum gel mama ye diyorum yürüteciyle koşup yanıma geliyor
bugün elimde mama tabağını gördü heyecanlandı, bir çığlık attı
verdim tabağı bana baktı, tabağa baktı içi boş dudağını büküp tabağı attı yere
elini ver, otur, kalk, gel gibi kelimeleri anlıyor, ama henüz anlamlı bir kelime yok
ama böyle giderse ilk olarak "yemek ver" diyecek herhalde

Meltem çok afedersin ama oha:)

çılgın

maşallah kuzuya, inşallah seni üzmeden yer bütün yemeklerini, mamalarını
dondurucudan çıkan sütü sevmesi çok iyi benim oğlan sevmedi boşa gitti onca sütüm

kiz ne agladim n agladim sehzade beyazid ve ogullarinaaaa

kız başka ağlıycak şey bulamadın mı

kızlar böyle bir yazı buldum

çok fazla araştırmaya zamanım yok detaylı araştıramadım, vakti olan arkadaşlardan, daha güncel daha detaylı bilgiye ulaşan olur belki
bu arada ben çok çok az tuz kullanıyorum mertin çorbalarında

link veremiyorum ...... şeklinde çıkıyor

Ben hergun agliyorum cok yoruldum emmemesinden hic bir yere gitmiyorum, valla bu esler cok biliyor bende vazgectim yeter diyorum esim sutun cekilene kadar mama yok diyor aldigim mamalari arabasinda gezdiriyor ki zaten dene biberon ve mamayida kabul etmez sanirim, bizinki kabul etmiyor senin sansin bebeginin kilosu iyi bizimkinin kilosuda az ben hep evdeyim haftasonu max 3 saat disarda duruyorum acikma saatinde evdeyim kosa kosa o yuzden cikmakta istemiyorum artik esimle surekli kavga eder olduk ben emmedigi icin surekli stresliyim 2 kalabalik ev oturmasina bile gidemiyorum salliyorum cit duysa uyaniyor millet sasiriyor bu cocuga emmiyor diyorum, enteresan yorumlar geliyor buarada zorla emip 7,8 ayda memeye donen bebekler cokmus canim 2 ay daha disimizi sıkalim ondan sonra olmazsa olmasin artik senin bebis uyanikken aliyor mu ?. Cok yazdim cok doluyum kusura bakma dahada soyliycek cok sey var aslinda

Sağol canımcım birfşeyler yapıyor kendi çapında:)

canım kızım son zamanlarda ben bişey yerken bakıyor ve resmen ağzını oynatıyor çok dikkatle izliyor sanırım kızım da ek gıdaya geçmek istiyor 20 aralıkta doğdu 2 hafta sonra kontrole gittiğimde sorayım bakalım doktor ne diyecek. buarada şu burun aspiratörünü her kullandığımda sana dua ediyorum

Aynı şey bendede var o kadar dertliyimki birimi emmesi ile ilgili birsey desin hemen gözlerim doluyo çok doluyum bende bu konuda ..dogdugundam beli sadece hastanede iki gün sıkıntı olmadan emzirdim ondan sonra hep bi savaş hep bi savaş bir kere olsun korkmadan ya acaba emcekmi yada yine agliycakmi kendini iticekmi demeden emziremedim ve zaten hasta oldu 1 ay önce tikandı memede nefes alamadı ve iyice sogudu memeden ve birakti şimdi sagarak veriyorum ki azaldi sütüm hatta kesiliyo bide mamayıda iciremiyorum sadece ek gida istiyo onuda nasil yapicaz bilemedim...kusura bakma kafani sisirdiysem tek degilsin bu emzirme konusunda yani

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kızlar çok sinirliyim çok.... Dün Meltem sağolsun onun önerdiği bir facebook grubuna üye oldum orada bakınırken bir de ne göreyim... Ocak ve şubat ayında Medipolde yapılan aşılardaki soğuk zincir kırıldığı için aşıların etkisiz olduğu ve tekrar yaptırılması gerekmekteymiş... Bu konuyla ilgili aslında aileleer aranmış ama beni arayan olmadı ben de hemen hastaneyi aradım bilgilerimi aldılar geri dönüş yapacaklarmış... Gizemin de medipolde olduğunu biliyorum ama onun dışında olanlar da varsa bilgilensin istedim... Bundan sonra sağlık ocağında yaptıracağım ve güya vurulmuş olduğu aşıları sanırım tekrar olacak... Çocuğuma ne idüğü belirsiz virüsleri verdiklerine mi yanayım aşı takvimimizin alt üst olmasına mı yoksa çocuğumun gözyaşlarına mı

Kafa sisirmek nedemek canim bende seni iyi anliyorum biliyorum tek biz degiliz cok yipratici bir donem bende 2 ay sorunsuz emzirdim senin bebis kac aylik benimde sol memem de sut azaldi, bikac gun emzirdikden sonra sagicam kesilsin istemiyorum buarada benim bebegim emmedigi zaman bile ac gibi degil yeterli kiloda
almiyor memeyi gorunce beni resmen itiyor kafasini ceviyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ya canım kahvaltıya zaten 4-5 gün oldu başlayalı, daha önceden tek tek tattırıyordum. ama o bidik bidik şeyleri tek tek yedirmek çok zor oluyor, çok yoruluyor ve sinirleniyor. istiyor ki ağzına löp löp dolsun... ama tek tek verdiğimde de yiyiyor. zaten onu öyle verirken de taneli olarak da ayrı ayrı da veriyorum. ama ufak ve arkası yavaş gelen lokmalara sinirleniyor.
dediğin doğru ama ayrı ayrı tek tek verilmesi daha iyi. ama en azından bu ayı böyle geçiricem sanırım. ağzına sadece peynir veriyorum mesela, ben dönüp 2. peyniri alana kadar ağzını açıp bağrıyo, böyle oldu mu küt küt veriyorum :))

canım az önce esselaya da açıkladım, bu oburix ağzı dopdolu olsun istiyor ayrı ayrı verdiğim zaman iş yavaşlıyor çok kızıyor. bi süre böyle devam edeyim de sonra karıştırma işini bırakıcam.

aaa inanamıyorum... bu nasıl iş ya ?!! saçmalık... peki bilginin doğruluğu neymiş bişey öğrenebildin mi? belki de hastahaneleri karalama politikasıdır... rekabet böyle şeyler yaşatıyor.
mesela ben hala şu aptamil GDO hikayesine güvenemiyorum, firma diyorki bunlar bizi karalama politikası rekabetten dolayı, bağımsız labaratuarlara göndericez ürünleri böyle bişey kesinlikle yok diyorlar...
eee tabii ne olursa olsun bebeklerin üzerinden uygulanan herşey sinirlerimi bozuyor.
canım ben de sağlık ocağında yaptırıyorum. zaten artık ASM'ler performansa dayalı çalıştıkları için hem çok temiz hem çok ilgililer. Bizim hemşiremiz Ege'nin herşeyini ezbere biliyor. ayda bir evde ziyaret ediyor. aşılar da aşı tarihine göre getirtiliyor. ben ASM'deki ilgi, alaka ve hijyenden çok memnunum.

merhaba mirakar,
bende aşılarını orada yaptırdım.aradım bana da geri dönüş yapacaklarmış.Saçmalık yani inşallah doğru değildir.

Meltemcim sanırım doğru bu olay malesef hala telefon bekliyorum ama gizemle görüştüm onu aramışlar mesela... Bi zim de babamızı bir numara aramış o sonradan görmüş tekrar arasınlar diye aramamış... Sağlık ocakları evet iyi diyorlar ama ne hikmetse bizim sağlık ocağından hiç ilgi görmedik ya... Ayda bir geliyor diyorsun bize aşısı geliyor diye bile dönmediler şuaana kadar haa belki dışarıda yaptırdığımı biliyorlar diye... Neyse artık ben de orada yaptıraağım.. Aradım verem aşıısının tutup tutmadığı önce anlamak gerekiyormuş verem savaşta test yapılacak sonra olmazsa vurulacak... Diğer aşıları da tekrar olacak yeniden aşı takvimi oluşturacağız ... Off offf ...

merhaba mirakar,
bende aşılarını orada yaptırdım.aradım bana da geri dönüş yapacaklarmış.Saçmalık yani inşallah doğru değildir.

Canım inşallah değildir ama sanırım doğru belirli bir tarih aralığındaki aşılar sıkıntılıymış ama biz o tarihlere giriyoruz heralde... Bakalım dönüş yaptıklarında bilgilendirelim birbirimizi...

hay allahım ya... saçmalık ben bile çok sinirlendim... umarım aşılar tutmuştur. canım doğruluğu kesinse seri bir şekilde hallet, aşıların belli aralıkları ve süresi olmalı o geçince zaten yapılmasının anlamı yok...
hayır gidip yaygarayı bassan rezillik çıkarsan dava açsan ne diyecekler...

ne sacmalik sen arastrmaci bir anne olmasaydin ve o siteye girmeseydin nasil ogrenebilirmissin bir kere arayip bir daha aramayarak bir not posta mail yokmu bu hastanenin ayrica cocugum bir daha agliycak basa donucek cok kizdim
herseyde bi hayir vardir insallah dogru degildir.

10 aralık dogumlu canım benim oglumda öyle çok hareketli bagrinip duruyo ben anlamiyorum nerden geliyo enerjisi...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen canım zaten sağlık ocağındaki doktor gelin sizinle tekrardan aşı takvimi yapalım ve ona göre vurulsun dedi... Haftaya çarşamba 6. Ay aşımızı olacağız sonrasında 1-1.5 ay kadar sonra da boşa giden aşılarımız olacak büyük ihtimal... Bilmiyorum valla ne diyecekler şimdilik bekliyorum haberi bakalım ne olacak... Allah yazdıysa bozdun çocuğumun başına birşey gelirse dediklerinin dik alasını yaparım tabi...

Heralde bu cumartesi hastaneye gittiğimde söyleyeceklerdi diye umuyorum:s inşallah vardır bunda da bir hayır... Herşeyi hayra yora yora bir hal oldum ama şükür yine de çok şükür

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152499402156563&set=vb.34200781562&type=3&theater

kızlar Zahide Yetiş'in programında DR. Hayri Gözlükgiller diye bi hıyar tarifler verip duruyor.
muhallebilerde şeker, süt, pişmemiş irmik,
çorbalarda tuz falan var...

ve insanlar bu tarifleri yapıyor... Yanlış anlamayın ama bebeğini annane veya babaanneye bırakanlar dikkat etsin... biçok kişi dr. tv'de söyledi, zahide'nin programında söyledi, obez yapmıyomuş bu mama, çok zeki yapıyomuş falan diye aldanıp yapabiliyor. gözümüz açık olsun kızlar.
benim eşimin babaannesi geçen gözümün önünde çocuğun emziğini aldı bala batırdı, kızdım ben de... ee emziği almıyo böyle alır biz hep böyle yapardık dedi... dedim bal kesinlikle yasak, hem ben emziği sadece uykuya geçerken veriyorum o yüzden almıyor dedim. bozuldu triplendi bana, ama kimse kusura bakmasın, gözümün nuru gibi büyütüyorum çocuğumu hiç kimsenin kocakarı yöntemlerini yapamam...

sizinle de paylaştım ki çocuğa başka biri bakıyorsa uyanık olalım, annelerimizi, KVlerimizi bilgilendirelim..

bize de yaz ne olacağını, merak ederim...

Kızlar kapıya iki kadın geldi birşeyler anlattı dinlemedim
Aşı yapacaklarmış
Ekstra bir durummuş
Sağlık bakanlığından geliyorlarmı54 aylığa kdr olan çocuklara
Yaptırmadım nedir ne değildir size geldi mi böyle birileri?????

Canım ya şnanamıyorum
Bu nasılbir vurdumduymazlık
Hiç ihmale gelir mi
Aptal mı bunlar
Dava etmek lazım böyleleri akıllamöazlar
Başkalarına da zarar verirker akılları başlarına gelmeyince
İnanamıyorum çok sinirlendim!!!!!
Muhakkak haber et peşini bırakma sor sıruştur bakanlığa
Bi zararı olur mu olmaz mı. Bu ne yaa!!
Kusura bakma seni sakinleştirmem gerekirken iyice gerdim belki ama çok gıcık oldumm

canım Mirakarın yazısını okudun mu???
acaba sadece medipolde değil de tüm sağlık bakanlığından çıkan aşılarda mı problem mi var ???
ne anlattılar ne aşısı dediler??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…