Eki Görüntüle 1144032
bu da ege beyin kahvaltısı,
yumurta sarısı, peynir, zeytin, tam buğday ekmek içiyle menemen suyu, kasede cici bebe,
hepsini döküyorum kaseye, karıştırıyorum,
1 ondan 1 su 1 ondan 1 su :)))
maşallah egeye, ben karıştırmıyorum kahvaltılıkları tek tek veriyorum tadını alsın diye, bir ondan bir ötekinden çok mutlu oluyor
böyle bir bulamaç 4 yıl kadar önce kızıma yapmıştım tadına bakmamla çöpe dökmem bir oldu, ondan sonra benim için bulamaç sayfası kapandı
günaydın kızlaaaaaar, ya ne güzel siz ek gıdaya başlamışsınız ben çok tedirginim ek gıda konusunda şuan emzirmek kolay geliyor , ilk 2 ay mama verdik sonra anne sütüne geçtim 3 aydır sadece anne sütü alıyor zayıf bir bebek ama dr kilo alımını iyi bullduğu için ek gıdaya başlatmadı acaba su vermeye başlasammı diyorum çok terliyor.
canım senin kuzun aralık sonu doğmuştu sanırım, daha yeni 5 aylık olmuştur, sütün varsa hiç acele etme ek gıda için
sizin yediklerinize ilgisi varsa az az tattırabilirsin, o da başlangıçta 1-2 çay kaşığını geçmesin
bizim ek gıdaya geçişimiz şöyle oldu
oğlum 5,5 aylıktı kucağımda oturuyordu ben de bir taraftan kahvaltı yapıyordum, tam çatalı ağzıma götürecekken elimi tutup ağzına doğru çekti işte o gün ek gıdaya başladık, zaten epeyden beri biz yemek yerken bize bakıp ağlıyordu
Gunaydin teyzeler kardeşler:)))Eki Görüntüle 1144098
Nasılsınız kızlar canım seninki de tedaviyle olmustu galiba yanlış hatırlamıyorsam bende hem emziriyorum hem ek gıda veriyorum çok sukr şimdilik iyiyiz ama biberon vermedim vermiyorum emzik de vermiyorum ama kızlar yumurtayi tam mi haşliyorsunuz yoksa biraz cıvık mi oluyor bi de cici bebeyi pişiriyo musunuz sütle bu arada kızım tarhana yi çok sevdi çok saglikli bi besinmis
ben tam haşlıyorum cıvık pek sağlıklı gelmiyor bana, cici bebe vermiyorum bence gereksiz bir gıda
hele ki süt 1 yaşına kadar kesinlikle vermeyi düşünmüyorum demir eksikliği yapıyor
tarhana bebekler için çok faydalı bir gıda, sevmesi çok güzel
Kızlar bakın bakalım kilolar gitmis mi..
gitmiş hiçbir şey kalmamış
Yaramazliga başladık biz teyzeler
benim oğlanda sehpanın köşesini ısırıyor
Azra 3-4 gündür sonunda dönmeyi başardı
Bugün de bir baktım döndü sonrasında da emeklemeye başladı:)
Dün akşam üstü damağıda belli belirsiz br beyazlık gördüm gibi geldi.. Anam dedim diş mi acaba.. Pek göstertmedi.. BugÜn baktım dişin ucu görünüyor:))). Kızım atak yaptı bu hafta:)
Aferin azraya
o da tırtıl gibi mi gidiyor
mert tırtıl gibi sürüne sürüne kıvrıla kıvrıla gidiyor
uzun zaman oldu vücudunu kaldıramadı hala tırtıl modunda
maşallah kuzuya
Allah kolaylık versin canım sabır işi tabıkı.. ve o da sende var... Rabbim ikinci çocukta sorunsuz buyutmenı nasıp etsin
başka gam keder vermesinn
ek gıda işi sıkıntılı olabılıyor..
canım esselacımm basınız sagolsun
Allah taksiratını affetsin..
selimciğee geçmiş olsun yaaa nasıl cıktı kolu akıl almaz bişeyyyy
cok aglamıstır kuzucummm...
evet canım günler hep aynı ama bnm hayatımdan atraksıyon eksık olmuyor
şimdi uyuttum Ali Kerem i ahandaa aglıyorrrr
ev darmaaa dumannnn ....
ama ben biraz fazla ilgili bi anneyim ondan da oluyor bu dağınıklık
onlara kalıtelı zaman gecırtecegım dıye canım çıkıyor ..
hele arallll
daha bugun havuza gırıcem dıye tutturdu.. hep bahcelerdeyız valla :)
gıttı en sonunda ayaklarını soktu ay cok sıcakmış dıoo bı baktım ayak buzzz zar zor eve soktum
yedır gıydır yıka ılgı alaka uyku derken
ztn bende sızıyorummm
Amannnn Allah a cok sukurrrr enınde sonunda büyüyecekler
herseyden ote onların mutluluğu .. bnnm hayatımdaki en degerlı varlıklar..
ilgi manyağı ettik canım biz çocukları, bu kadar ilgiye napacaklarını şaşırıyorlar
bu çocuklar hep mi böyle bize piyangodan mı çıktı bunlar
ben de benim pamuğa çorap giydiremiyorum offf anne çok sıcakladım diyip atıyor çorabı ayaklar buz gibi oluyor tabi
kızlar arada bısey sorayım yıne gecmıse donup alıntı yapcammm
kerem babannesıne ınıyor bazen babannesının avızelerı taşlı hanı şu elmas gıbı olanlar
babannesı ogretmışş taşş nerde keremmm dıyınce avizeye bakıyor hemen
hatta burda bızım evde sorduk ılk sefer baktı
baktı kı taşı yokk bı daha soruyoruz yokkk bakmıyorrüasagı ınıyoruz soruyoruz nerde taş dıye
bakıyor :)))
normal mı sızcee bu tur seyler yauuu
yerim ben onun taş arayan gözlerini
benim pamuk kızım da öyleydi, "bi daha yapma tamam mı" diyordum başını sallıyordu 6 aylıkken
mama nerde diyordum biberonuna bakıyordu, ver, al gibi komutları anlıyordu,
5 aylıkken abla dedi
mertte en çok boğazını biliyor
bugün elimde mama tabağını gördü heyecanlandı, bir çığlık attı
verdim tabağı bana baktı, tabağa baktı içi boş dudağını büküp tabağı attı yere
elini ver, otur, kalk, gel gibi kelimeleri anlıyor, ama henüz anlamlı bir kelime yok
ama böyle giderse ilk olarak "yemek ver" diyecek herhalde
Meltem çok afedersin ama oha:)
Haha yarın sabah deniyeceğim:)
Demin senin yazıyı eşime de okudum azra da oyun halısındaydı... Bir tane ineği var soruyorum azraya " çabuk bunun adını söyle" :)) boş boş baktı koptuk:))
Ben de sürekli konuşuyorum aslında daha çok şarkı söylüyorum:)) konuştuğumda da çocuk gibi konuşmam doğru öğrensin kelimeleri diye ama bakalım:)
çılgın
kızlarrr yazdıklarınızı henüz okuyamadım o kdarr yorgunum kiii... umarım bütün bebişler keyiflidir. bugün doktora gittik 1 hafta gecikmeli olarak 5 ay kontrolüne .7350 g olmuşuz. doktor amcası kilo alımının sınırda olduğunu söyledi. yavaş yavaş ek gıdaya geçelim dedi.
emmek 3. aydan beri problem zaten ek gıdada zorlanmam inş. akşam uyumadan önce doğru dürüst emmiyodu hiç içime sinmemeye başlamıştı . ben de hipp in pirinçli kaşık mamasından aldım.dondurucudan çıkardığım 100 ml sütümle mama yaptım yedirdim. bi sevdi bi sevdi kahkahalarla yedi.kaşıkla yemek hoşuna gitti sanırım . inş hep hoşuna gider. yarın yoğurt vericem onu da sütümle mayalamayı denicem inş başarırım.olmazsa devam sütüyle denerim. avakado aldım olgunlaşmasını bekliyorum sebzelerden sonra onu da bi denerim.doktor yoğurt -sebze- meyve sırasını önerdi.
içimde bi umut bi heyecan emzirirken hep zorlanıyorum bunları yesin en azından :26: yoğurt 1 çay bardağına kadar mı çıkarılıyodu kızlar? bu arada doktor bağırsak problemlerini azaltmak için sebzeleri rondoyla fln çekmeyin tel süzgeçten geçirin dedi.
benim çilek reçeli doktordan o kadar nefret etti ki çığlık çığlığa ağladı soracaklarımı unuttum
maşallah kuzuya, inşallah seni üzmeden yer bütün yemeklerini, mamalarını
dondurucudan çıkan sütü sevmesi çok iyi benim oğlan sevmedi boşa gitti onca sütüm
kiz ne agladim n agladim sehzade beyazid ve ogullarinaaaa
kız başka ağlıycak şey bulamadın mı