- 4 Aralık 2012
- 1.083
- 24
- 158
Meltem çok afedersin ama oha:)
:)))
merak etme azra da yapar yakında, 1 günde egenin 2 aydır yaptıklarını yapıverdi bi de artı diş çıkardı :))
yaa canım çok canım çıkıyor ama sürekli çocuğun tepesinde onu göster bunu göster çen çen çen konuş... bi de hiç agucuk gugucuk sevmedim egeyi hep büyük adam gibi konuştum, eşim diyo ki kafayı yedin ne kadar uğraşsan da yapacağı varsa yapar diyodu ama şimdi elimi bile öptürebilirim eşime :))
ya canım çok çabuk öğreniyorlar, bak yarın elinde 2 nesne olsun, sürekli göstererek isimlerini söyle, genelde sabah ilk uyandıklarında çok verimli oluyorlar.
yani ege gece uykusunu deliksiz uyuduğu için sessiz sedasız dinlendiği için öyle düşünüyorum. sabah onu emzirdikten sonra hemen uğraşıyorum.
sen de dediğim gibi 2 nesne göster, mesela emzikle çıngırak... 2-3 güne elinde tutup sorduğunda doğrusuna yönelir.
annem de 2 sabahtır gel gel yaptırmaya çalışıyor, elleri dansöz gibi kıvırıyor onu biraz geç yapacak sanırım..
bak dediğime yarın başla 3 gün sonra haklı olduğumu yazacaksın burada :))
sabah algıları çok açık ve öğrenmeye de çok açıklar.
Haha yarın sabah deniyeceğim:)
Demin senin yazıyı eşime de okudum azra da oyun halısındaydı... Bir tane ineği var soruyorum azraya " çabuk bunun adını söyle" :)) boş boş baktı koptuk:))
Ben de sürekli konuşuyorum aslında daha çok şarkı söylüyorum:)) konuştuğumda da çocuk gibi konuşmam doğru öğrensin kelimeleri diye ama bakalım:)
hahaha valla beni de güldürdün Mirakar :)))
maşallah egeye çok cabuk öğreniyorlar biz de 10 gündür memlketteyız babamız evde ela denize gel babası gel yapmayı öğrettık biraz da bay bay yapıyor ama karıştırıyor heheh çok tatlıı
Saol cnm bu aksam aldim yrn denycmNe kusuru bezelyede serbest koy 10-15 adet :) havuç patates bezelye güzel oluyo 1 çk tereyağıyla:)
Patlıcan mantar bakla dışında bütün sebzeler serbest canım.
Ben pancar bile denedim:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
annem de 2 gündür öyle gel babası gel gel gel yapıyor, elleri dansöz gibi kıvırıyor, beceremedi, ama az uğraşınca onu da öğrenir herhalde :))
insan çok duygulanıyor çok mutlu oluyor birşeyler öğrettiğini görünce, umarım hepimizin bebişleri, vatana millete ailesine hayırlı ve başarılı evlatlar olurlar :)))
bi tane öğretmen arkadaşım demişti ki ''evde annenin eğitemediğini, okulda bizim eğitmemiz bekleniyor...'' bu cümleye çok takıldım. aslında çok doğru.
içimizdeki tüm güzellikleri yavrularımıza vermeye çalışıyoruz ve gün gelip onlarla gurur duyacağımıza inanıyorum ben... yıllar sonra bu sayfada hala konuşur muyuz bilmem ama belki içimizde grup grup görüşenler olur ve birbirlerinin çocuklarını görünce bile duygulanırlar...
mesela 25 yıl sonra birisi sana kalkıp '' ay ela deniz de büyüdü doktor, öğretmen vs oldu'' diyecek ve çok duygulanacaksın... ona ne kadar emek verdiğini düşünüp gurur duyacaksın...
tüm temennim bütün bebeklerin iyi ahlak, terbiye ile namuslu ve şerefli, onurlu, iyi bir eğitimle büyüdüklerini görmek...
ay ben de iyice şişirdim haaa, okudum da yazdıklarımı.. ne gerek var şimdi 25 yıl sonrasının hayallerine dedim :)) ama temeli sağlam atmak lazım...
annem de 2 gündür öyle gel babası gel gel gel yapıyor, elleri dansöz gibi kıvırıyor, beceremedi, ama az uğraşınca onu da öğrenir herhalde :))
insan çok duygulanıyor çok mutlu oluyor birşeyler öğrettiğini görünce, umarım hepimizin bebişleri, vatana millete ailesine hayırlı ve başarılı evlatlar olurlar :)))
bi tane öğretmen arkadaşım demişti ki ''evde annenin eğitemediğini, okulda bizim eğitmemiz bekleniyor...'' bu cümleye çok takıldım. aslında çok doğru.
içimizdeki tüm güzellikleri yavrularımıza vermeye çalışıyoruz ve gün gelip onlarla gurur duyacağımıza inanıyorum ben... yıllar sonra bu sayfada hala konuşur muyuz bilmem ama belki içimizde grup grup görüşenler olur ve birbirlerinin çocuklarını görünce bile duygulanırlar...
mesela 25 yıl sonra birisi sana kalkıp '' ay ela deniz de büyüdü doktor, öğretmen vs oldu'' diyecek ve çok duygulanacaksın... ona ne kadar emek verdiğini düşünüp gurur duyacaksın...
tüm temennim bütün bebeklerin iyi ahlak, terbiye ile namuslu ve şerefli, onurlu, iyi bir eğitimle büyüdüklerini görmek...
ay ben de iyice şişirdim haaa, okudum da yazdıklarımı.. ne gerek var şimdi 25 yıl sonrasının hayallerine dedim :)) ama temeli sağlam atmak lazım...
Saol cnm bu aksam aldim yrn denycm
Meltem kiz cok derinlere dalmissin :))
Aslndaa ben de dusnmuyor degilim 25 yil somrasi olmasa da ilkokula basladgi zamanlari dusnyrm.Ben de ogretmenim ya meteyle konisyrm bazen :)) benim sinfmda olmaycaksn ama diyrm ogretmenler odasina da "anneee" diye girmk yok dyrm :) cok uzakmis gini gelyr ama hic de degil dogrdk dogrcaz derken 6 ay oldu ua..r
yaa valla ne biliim bugün çok duyguluyum nedense...
anneler her zaman yavrularının hayatını planlar, bak sana 1 hikaye;
kardeşim ilk doğum yaptı, yeğenim ırmak 2-3 günlük falan, kahvaltı sofrasında annem başladı ''meltem sen okulu bitir şu işi yap, boncuk sen şöyle yap'' falan demeye, sonra komşuya kahveye gitti...
kardeşim : '' yaa annem de bıktırdı kaç yaşındayız hala hayatımızı planlıyor..''
5 dk. sonra;
''ayyy ırmak büyüyünce ona çello alıcam''
''yüzmeye gönderirim''
''burda oturursak, şu liseye gelir...''
gibi cümleleri dizdi :)))
annelik işte, hep planlıcaz, hep hayal edicez, ama onlar hep kendi çizgilerinde yol alacak kendimizi en önemlisi buna alıştırmamız lazım...
kızlarrr yazdıklarınızı henüz okuyamadım o kdarr yorgunum kiii... umarım bütün bebişler keyiflidir. bugün doktora gittik 1 hafta gecikmeli olarak 5 ay kontrolüne .7350 g olmuşuz. doktor amcası kilo alımının sınırda olduğunu söyledi. yavaş yavaş ek gıdaya geçelim dedi.
emmek 3. aydan beri problem zaten ek gıdada zorlanmam inş. akşam uyumadan önce doğru dürüst emmiyodu hiç içime sinmemeye başlamıştı . ben de hipp in pirinçli kaşık mamasından aldım.dondurucudan çıkardığım 100 ml sütümle mama yaptım yedirdim. bi sevdi bi sevdi kahkahalarla yedi.kaşıkla yemek hoşuna gitti sanırım . inş hep hoşuna gider. yarın yoğurt vericem onu da sütümle mayalamayı denicem inş başarırım.olmazsa devam sütüyle denerim. avakado aldım olgunlaşmasını bekliyorum sebzelerden sonra onu da bi denerim.doktor yoğurt -sebze- meyve sırasını önerdi.
içimde bi umut bi heyecan emzirirken hep zorlanıyorum bunları yesin en azından :26: yoğurt 1 çay bardağına kadar mı çıkarılıyodu kızlar? bu arada doktor bağırsak problemlerini azaltmak için sebzeleri rondoyla fln çekmeyin tel süzgeçten geçirin dedi.
benim çilek reçeli doktordan o kadar nefret etti ki çığlık çığlığa ağladı soracaklarımı unuttum
anneler annelerrr bi soru dahabebiş yeni doğduğunda mama almıştık ama kutu hiç açılmadı ben de üstün zekamla onu buzdolabında sakladım.yoğurt mayalarken kullanırım diye çıkardım skt fln bakarken o sinir bozucu uyarıyı gördüm: Buzdolabında saklamayınız! sakladım bile de napim şimdi atayım mı ? sizce?
cnm ben de sorcam tableti de işe yarasa yazardı canını sıkmayayım dedim. aman boşver sağlık olsun sen elinden geleni yaptın. Ege de iştahla yiyo zaten mamasını da içiyo .ben de mamayla büyümüşüm turp gibiiim maşallah. 2 yıldır nezle bile olmadım ordan anla. ben de elimden geldiği kadar emziricem .dediğin gibi önce meme sonra mamayı denerim. gittiği yere kadar artık. pekmez önerin çok mantıklı denicem mutlaka canım saol.maşallah canım bebişine
canım hiç korkutma kendini, bizim emmelerimiz de çok sıkıntılıydı, 2,5 aylıkken mamaya başladık, şimdi 1 kere emiyor ama ben her şekilde yine de emsin diye debeleniyorum. ama ek gıdamızda hiçbir sıkıntı yok.. sen de korkma.. sakın korkak uzatma elini, hopp diye sokuver :))
yoğurt ne kadar veriliyor maksimum ben bilmiyorum, ben hala yoğurdu 4-5 kaşık veriyorum, soğuk olduğu için çok içime sinmiyor. zaten benim minik de soğuk hiç bişeyden hazetmiyor. meyveleri bile rendeledikten sonra sıcak suyla ılıtıyorum.
canım avakadoyu çok iyi yapmışsın.. ben ek gıda topiğinde de yazmıştım okuyunca şaşırmıştım, avakadonun yağı, anne sütünün yağına çok yakın özellikteymiş ve zeka gelişimine artıları çok fazla.
ama sen yine de bolca emzirmeye çalış. dr.un ne dedi bilmiyorum ama emziren anneler için, önce emzirin daha sonra ek gıda verin diyorlar geçiş döneminde...
için rahat olsun, gerilme rahat rahat atlatırsın...
haa bu arada şunu da ekleyeyim. Ege avakado yerken yüzünü buruşturuyor tadı buruk geliyor. ben içine azıcık pekmez katıp veriyorum.
kolay gelsin canım sana, geçiş hikayelerini bekleriz artık :))
yaa canım bi de söylicem söylicem unutuyorum bu bira mayası ben de bi işe yaramadı((
anladım cnm sağol. bugün migrosta günlük süt bitmiş alamadım ben de mamayla yaparım demiştim .bi deniym de süte dönerim zaten ben de büyük ihtimallecanım ben doğumda alıp koymuştum 1 kutu mama... ben de hiç ağzını açmadan buzdolabına attım. 2,5 aylıkken verdim. hatta sonraları da dolapta tuttum mamayı, ama baktım dolapta ağzı açıldıktan sonra nemleniyor, artık dışarda tutuyorum.
ya canım mamayla yapılan yoğurdu hiç beğenmedim ben kıvamı da yoğurt gibi gelmiyo. zaten 1 kere yaptım ege de yemedi yapmadım bi daha.
şimdi günlük şişe sütle yapıyorum.
Cnm bence az az ver ya da Günboyu emziriyorum akşam ek gıda ver hem memeyi unutmaz hem de güzel uyur. Zaten kahvaltiliklari tadımlik ver bence alışsın yemeyen çocuk zordur. Ben sukunetten Gaza geldim peynir veriyorum zeytini 2 ye bölüp yalatıyorum dedi ben de yaptım çok sevdi sıpa menemenin suyuna az ekmek içi eziyorum seviyor. Doyumsuz değil ama tadimlik
Az az ver canım doyumluk değil tadımlık ver 1-2 çay kaşığıyla başla 1-2 tatlı kaşığına kadar artırırsın, hem yeni tadlara alışır, hem de doymadığı için emmeye devam eder.
Bu arada geçmiş olsun, selimin kolu çıkmış, okudum ama yoğunluktan yazamadim bir türlü, Allah beterinden saklasın, başka dert keder vermesin
evet tavsiyeler için tşkler kızlar tadımlık gidiyoruz bizcanım önce emzir, daha sonra ek gıda ver, emziren anneler için ek gıda kuralı budur.
benimki emmediği için ve çok obur olduğu için ben umursamıyorum her türlü veriyorum.
ama doktorumuz, hemşiremiz ve annem bu şekilde söylemişlerdi zamanında.
benim sütüm hiç yok gibi sadece sabah emiyor, ama yine de ek gıdayı da mamayı da vermeden önce zorluyorum, 2 coplasa bile onu bile kar sayıyorum.
off kelebek ya bugün delirtti yine beniEssela arkalarda yazin basin sagolsun selimede gecmis olsun benim bebeginde her ekleminden ses cikiyor korkuyorum bazen ek gida konusunda benimde bebegim memeyi zor aldigi icin doktor gec baslatti sebze ile kesinlikle doyumluk degil yavas yavas once sebzeler sonra yogurt en son meyve olucak sekilde 8-9 aylarda ogun oturtabilirmisiz
yanına alcakları kızlar hatırlatmış ben tatil kısmına değinmeden geçemedimkizlar kocacim evlilik yildonumuz icin tatil rezervasyonu yaptirmis tatile gidiyoruz ayin 20 de nasil gidecegim bilmiyorum kizimla ilk tatilimiz olacak cok heycanliyim dun ona minnacik bikini aldim yanima baska neler alsam?
miraaa maşallah azraya yerim akıllı bıdıkımıAzra 3-4 gündür sonunda dönmeyi başardı
Bugün de bir baktım döndü sonrasında da emeklemeye başladı:)
Dün akşam üstü damağıda belli belirsiz br beyazlık gördüm gibi geldi.. Anam dedim diş mi acaba.. Pek göstertmedi.. BugÜn baktım dişin ucu görünüyor:))). Kızım atak yaptı bu hafta:)
meltem çok güzel gidiyosunuz canım sana da bravo valla iyi yetişiyosunmaşallah oğluşa :))
canım benim bebeğim de erkek, yürüteç almadım daha ama bu ay içinde alıp koyucam. yeğenimi de koyduk, komşum oğlunu koydu, arkadaşlarımdan da koyanlar var.
ben ek gıda olarak,
sabah; peynir, zeytin, cici bebe ve yumurta sarısı karıştırıp veriyorum.
saat 10 civarı meyve veriyorum. elma, armut, şeftali, avakado değiştirerek.
öğlen; sebze püresi veriyorum. havuç, kabak, patates, bezelye, enginar. genelde 2 veya 3 tane sebzeden mix yapıyorum.
ikindi yoğurt veriyorum.
akşam; muhallebi yapıyorum.
haftada 1 sebze saatinde tavuk ciğeri veriyorum.
bazen muhallebililerine pekmez katıyorum, avakadoyu da pekmezle veriyorum.
sağol denizcimcanım esselacımm basınız sagolsun
Allah taksiratını affetsin..
selimciğee geçmiş olsun yaaa nasıl cıktı kolu akıl almaz bişeyyyy
cok aglamıstır kuzucummm...
evet canım günler hep aynı ama bnm hayatımdan atraksıyon eksık olmuyor
şimdi uyuttum Ali Kerem i ahandaa aglıyorrrr
ev darmaaa dumannnn ....
ama ben biraz fazla ilgili bi anneyim ondan da oluyor bu dağınıklık
onlara kalıtelı zaman gecırtecegım dıye canım çıkıyor ..
hele arallll
daha bugun havuza gırıcem dıye tutturdu.. hep bahcelerdeyız valla :)
gıttı en sonunda ayaklarını soktu ay cok sıcakmış dıoo bı baktım ayak buzzz zar zor eve soktum
yedır gıydır yıka ılgı alaka uyku derken
ztn bende sızıyorummm
Amannnn Allah a cok sukurrrr enınde sonunda büyüyecekler
herseyden ote onların mutluluğu .. bnnm hayatımdaki en degerlı varlıklar..
taş diyip diyip avizeyi göstermişse bikaç kere olabilir denizkızlar arada bısey sorayım yıne gecmıse donup alıntı yapcammm
kerem babannesıne ınıyor bazen babannesının avızelerı taşlı hanı şu elmas gıbı olanlar
babannesı ogretmışş taşş nerde keremmm dıyınce avizeye bakıyor hemen
hatta burda bızım evde sorduk ılk sefer baktı
baktı kı taşı yokk bı daha soruyoruz yokkk bakmıyorrüasagı ınıyoruz soruyoruz nerde taş dıye
bakıyor :)))
normal mı sızcee bu tur seyler yauuu
ay bu egecik te pek bilmişnormal canım bravo kereme..
artık nesnelerin adlarını ve kendi adlarını öğrenebilirler...
ben de egenin önüne oyuncaklarını, biberonunu, emziğini atıyorum, farklı uzaklıklara ve aralıklarla.
soruyorum ''ege biberonun nerde'' ege ona doğru hamle yapıyor, sürünerek gidip alıyor.
alkışlayıp aferin yapıyorum çılgın gibi seviniyor.
artık herşeyin adını söylüyorum.
kendi adını da ayırt ediyor, yerde yatarken eline oyuncak veriyorum onunla ilgilenirken arkasından uzaktan sesleniyorum ege diye, hemen döndürüyor kendini, oyuncağı bırakıyor, bakıyor. ama deniz dediğim de bakmıyor, oyuncakla oynamaya devam ediyor :))) çocuğa 2 isim koyduk ama deniz diye seslenmediğimiz için öğrenemedi(
egeye evet, hayır öğrettim.
yani cevap olarak yapamıyor henüz. ama evet mi oğlum diyorum, başını sallıyor evet şeklinde.
hayır mı oğlum diyorum, hayır olarak sallıyor.
ama evetin ya da hayırın anlamını kavradığını ve cevap olarak yaptığını zannetmiyorum, tamamen görsel ezberden :))
ama artık baya cin oldular, maşallah de oğluna nazar boncuğunu eksik etme
canım güneş kremi unutma sakın, bioderma al. ciltte tabaka olarak kalıyormuş bebek kremleri öyle olmalıymış, cilt emmemeli.
ince yazlık şapkalara geç, ama yine de ne olur ne olmaz yazlık kulakları kapatan bere koy yanına.
ben bere almadığıma pişman oldum arada rüzgar çıkıyor çünkü, çarpar diye korkuyorum buradan aldım artık.
iyi tatiller canım, herhalde en güzel en anlamlı evlilik yıldönümün olacak :))
gunes kremini dr sorucam canim alerjimizden dolayi hepsini kullanamiyoruz ama biodermayi sorarim onerirse alirim. evet bu yil kizim ben ve esim cok guzel olur insallah tesekkurederim meltemcim.
Bu soruyu bnde meral ediyorum bizde tatile cikiyoruz bu hafta sonu memlekete gidiyoruz ama :) koydeki golde cimeriz bizde artik :) yanima ne almaliyim bilmiyorum aslinda biliyorum bebegimin herseyini almayi dusuniyorum :) ates dusurucusu alerji kremi bide bebegim icin acaba sinek spreyi gunes koruyucusu alsammi diye dusunuyorum sinek koruyucu zararli olurmu acaba tavsiyeleri bekliyorum kizlar :)
ogrenirsem yazarim canim yada sen burdan okurmusun canim ben yazana kadar ooo :)
evet saolsun canim cok dusuncelinir gerci sevgiliyken daha dusunceliydi :)valizim baya kabarik olacak sanirim hepsini alim.
Canım birde mutlaka çarşaf battaniye falan al otellerde bin bir türlü insan kalio biz her ay biyere gidiyoruz esimin işi sebebiyle. yatak yorgan toplanıyoruzçamaşır suyumu bile alıyorum çok tiksiniyorum.
eminim suan bizim evden temizdir sekerim :)carsaf alirim ama inan temizlik yapmak falan istemiyorum artik yoruldum yemek temizlik 8 aydir evin icinde nasil olursa olsun yatarim:)
ay suprrr bir hediyeeee
bi sene eşimde bana sürpriz yapıp tatil almıştııı
bebek için gerekenler tam bilmşyorum ama ylda oyalanacağı oyuncalar al
havlu al bol bol
ne kdr güneşten koruyacak olsanda ona ozel güneş koruyucu yusek faktörlü krem
sinek önleyici spreylerden al
tırnak makası normal makas
pişik kremi isilikler için ozel bi solüsyon var ondan da al istersen
ateş dusurucu ateş olcer vs vs...
kendın ıcınse şıpıdık terlıkkkk
mayo bıkını pareo havlu bakım ıvır zıvırları
ay simdi hepsini okuyup koydum sanki yarin gidiyorum daha 2 hafta var :)
yanına alcakları kızlar hatırlatmış ben tatil kısmına değinmeden geçemedim
süperrr bir hediyenereye gidiyosunuz canım
denizz kum güneşş oyyyy çok özledim tatil yapmayı ama bu yaz yine belirsiz..
adem ile havva otel canim ilk defa belek tarafina gidicem guzelmis begenirsem ayrintilari yazarim otel benim icin yemek konusunda problem olucak ama kizima hergun ozel corba yapcaklar onun icin sevdim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?