2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
Meltem çok afedersin ama oha:)

:)))
merak etme azra da yapar yakında, 1 günde egenin 2 aydır yaptıklarını yapıverdi bi de artı diş çıkardı :))
yaa canım çok canım çıkıyor ama sürekli çocuğun tepesinde onu göster bunu göster çen çen çen konuş... bi de hiç agucuk gugucuk sevmedim egeyi hep büyük adam gibi konuştum, eşim diyo ki kafayı yedin ne kadar uğraşsan da yapacağı varsa yapar diyodu ama şimdi elimi bile öptürebilirim eşime :))
ya canım çok çabuk öğreniyorlar, bak yarın elinde 2 nesne olsun, sürekli göstererek isimlerini söyle, genelde sabah ilk uyandıklarında çok verimli oluyorlar.
yani ege gece uykusunu deliksiz uyuduğu için sessiz sedasız dinlendiği için öyle düşünüyorum. sabah onu emzirdikten sonra hemen uğraşıyorum.
sen de dediğim gibi 2 nesne göster, mesela emzikle çıngırak... 2-3 güne elinde tutup sorduğunda doğrusuna yönelir.
annem de 2 sabahtır gel gel yaptırmaya çalışıyor, elleri dansöz gibi kıvırıyor onu biraz geç yapacak sanırım..
bak dediğime yarın başla 3 gün sonra haklı olduğumu yazacaksın burada :))
sabah algıları çok açık ve öğrenmeye de çok açıklar.

Haha yarın sabah deniyeceğim:)
Demin senin yazıyı eşime de okudum azra da oyun halısındaydı... Bir tane ineği var soruyorum azraya " çabuk bunun adını söyle" :)) boş boş baktı koptuk:))
Ben de sürekli konuşuyorum aslında daha çok şarkı söylüyorum:)) konuştuğumda da çocuk gibi konuşmam doğru öğrensin kelimeleri diye ama bakalım:)

hahaha valla beni de güldürdün Mirakar :)))

maşallah egeye çok cabuk öğreniyorlar biz de 10 gündür memlketteyız babamız evde ela denize gel babası gel yapmayı öğrettık biraz da bay bay yapıyor ama karıştırıyor heheh çok tatlıı

annem de 2 gündür öyle gel babası gel gel gel yapıyor, elleri dansöz gibi kıvırıyor, beceremedi, ama az uğraşınca onu da öğrenir herhalde :))
insan çok duygulanıyor çok mutlu oluyor birşeyler öğrettiğini görünce, umarım hepimizin bebişleri, vatana millete ailesine hayırlı ve başarılı evlatlar olurlar :)))
bi tane öğretmen arkadaşım demişti ki ''evde annenin eğitemediğini, okulda bizim eğitmemiz bekleniyor...'' bu cümleye çok takıldım. aslında çok doğru.
içimizdeki tüm güzellikleri yavrularımıza vermeye çalışıyoruz ve gün gelip onlarla gurur duyacağımıza inanıyorum ben... yıllar sonra bu sayfada hala konuşur muyuz bilmem ama belki içimizde grup grup görüşenler olur ve birbirlerinin çocuklarını görünce bile duygulanırlar...
mesela 25 yıl sonra birisi sana kalkıp '' ay ela deniz de büyüdü doktor, öğretmen vs oldu'' diyecek ve çok duygulanacaksın... ona ne kadar emek verdiğini düşünüp gurur duyacaksın...
tüm temennim bütün bebeklerin iyi ahlak, terbiye ile namuslu ve şerefli, onurlu, iyi bir eğitimle büyüdüklerini görmek...

ay ben de iyice şişirdim haaa, okudum da yazdıklarımı.. ne gerek var şimdi 25 yıl sonrasının hayallerine dedim :)) ama temeli sağlam atmak lazım...

Saol cnm bu aksam aldim yrn denycm

Meltem kiz cok derinlere dalmissin :))

ayy canım ne güzel yazmışsın ben de düşünüyorum annelik ne üzel ne gurur verıcı bir duyguymuş kızıma bakıp şimdiden onunla gurur duyuyorum hepimizin yavruları hayırlı evlat olur umarım

Aslndaa ben de dusnmuyor degilim 25 yil somrasi olmasa da ilkokula basladgi zamanlari dusnyrm.Ben de ogretmenim ya meteyle konisyrm bazen :)) benim sinfmda olmaycaksn ama diyrm ogretmenler odasina da "anneee" diye girmk yok dyrm :) cok uzakmis gini gelyr ama hic de degil dogrdk dogrcaz derken 6 ay oldu ua..r

Saol cnm bu aksam aldim yrn denycm

Meltem kiz cok derinlere dalmissin :))

yaa valla ne biliim bugün çok duyguluyum nedense...
anneler her zaman yavrularının hayatını planlar, bak sana 1 hikaye;
kardeşim ilk doğum yaptı, yeğenim ırmak 2-3 günlük falan, kahvaltı sofrasında annem başladı ''meltem sen okulu bitir şu işi yap, boncuk sen şöyle yap'' falan demeye, sonra komşuya kahveye gitti...
kardeşim : '' yaa annem de bıktırdı kaç yaşındayız hala hayatımızı planlıyor..''
5 dk. sonra;
''ayyy ırmak büyüyünce ona çello alıcam''
''yüzmeye gönderirim''
''burda oturursak, şu liseye gelir...''
gibi cümleleri dizdi :)))

annelik işte, hep planlıcaz, hep hayal edicez, ama onlar hep kendi çizgilerinde yol alacak kendimizi en önemlisi buna alıştırmamız lazım...

Haha komik olmys gercekten :)

Aynen oyle cnm.. Hatta annemizin yaptgnda kizdgmz seylerin aynilarini ypcz cocuklarimiza..

kızlarrr yazdıklarınızı henüz okuyamadım o kdarr yorgunum kiii... umarım bütün bebişler keyiflidir. bugün doktora gittik 1 hafta gecikmeli olarak 5 ay kontrolüne .7350 g olmuşuz. doktor amcası kilo alımının sınırda olduğunu söyledi. yavaş yavaş ek gıdaya geçelim dedi.
emmek 3. aydan beri problem zaten ek gıdada zorlanmam inş. akşam uyumadan önce doğru dürüst emmiyodu hiç içime sinmemeye başlamıştı . ben de hipp in pirinçli kaşık mamasından aldım.dondurucudan çıkardığım 100 ml sütümle mama yaptım yedirdim. bi sevdi bi sevdi kahkahalarla yedi. kaşıkla yemek hoşuna gitti sanırım . inş hep hoşuna gider. yarın yoğurt vericem onu da sütümle mayalamayı denicem inş başarırım.olmazsa devam sütüyle denerim. avakado aldım olgunlaşmasını bekliyorum sebzelerden sonra onu da bi denerim.doktor yoğurt -sebze- meyve sırasını önerdi.
içimde bi umut bi heyecan emzirirken hep zorlanıyorum bunları yesin en azından :26: yoğurt 1 çay bardağına kadar mı çıkarılıyodu kızlar? bu arada doktor bağırsak problemlerini azaltmak için sebzeleri rondoyla fln çekmeyin tel süzgeçten geçirin dedi.
benim çilek reçeli doktordan o kadar nefret etti ki çığlık çığlığa ağladı soracaklarımı unuttum

maşallah canım bebişine
canım hiç korkutma kendini, bizim emmelerimiz de çok sıkıntılıydı, 2,5 aylıkken mamaya başladık, şimdi 1 kere emiyor ama ben her şekilde yine de emsin diye debeleniyorum. ama ek gıdamızda hiçbir sıkıntı yok.. sen de korkma.. sakın korkak uzatma elini, hopp diye sokuver :))
yoğurt ne kadar veriliyor maksimum ben bilmiyorum, ben hala yoğurdu 4-5 kaşık veriyorum, soğuk olduğu için çok içime sinmiyor. zaten benim minik de soğuk hiç bişeyden hazetmiyor. meyveleri bile rendeledikten sonra sıcak suyla ılıtıyorum.
canım avakadoyu çok iyi yapmışsın.. ben ek gıda topiğinde de yazmıştım okuyunca şaşırmıştım, avakadonun yağı, anne sütünün yağına çok yakın özellikteymiş ve zeka gelişimine artıları çok fazla.
ama sen yine de bolca emzirmeye çalış. dr.un ne dedi bilmiyorum ama emziren anneler için, önce emzirin daha sonra ek gıda verin diyorlar geçiş döneminde...
için rahat olsun, gerilme rahat rahat atlatırsın...
haa bu arada şunu da ekleyeyim. Ege avakado yerken yüzünü buruşturuyor tadı buruk geliyor. ben içine azıcık pekmez katıp veriyorum.
kolay gelsin canım sana, geçiş hikayelerini bekleriz artık :))
yaa canım bi de söylicem söylicem unutuyorum bu bira mayası ben de bi işe yaramadı ((

anneler annelerrr bi soru daha bebiş yeni doğduğunda mama almıştık ama kutu hiç açılmadı ben de üstün zekamla onu buzdolabında sakladım.yoğurt mayalarken kullanırım diye çıkardım skt fln bakarken o sinir bozucu uyarıyı gördüm: Buzdolabında saklamayınız! sakladım bile de napim şimdi atayım mı ? sizce?

canım ben doğumda alıp koymuştum 1 kutu mama... ben de hiç ağzını açmadan buzdolabına attım. 2,5 aylıkken verdim. hatta sonraları da dolapta tuttum mamayı, ama baktım dolapta ağzı açıldıktan sonra nemleniyor, artık dışarda tutuyorum.
ya canım mamayla yapılan yoğurdu hiç beğenmedim ben kıvamı da yoğurt gibi gelmiyo. zaten 1 kere yaptım ege de yemedi yapmadım bi daha.
şimdi günlük şişe sütle yapıyorum.

cnm ben de sorcam tableti de işe yarasa yazardı canını sıkmayayım dedim. aman boşver sağlık olsun sen elinden geleni yaptın. Ege de iştahla yiyo zaten mamasını da içiyo .ben de mamayla büyümüşüm turp gibiiim maşallah. 2 yıldır nezle bile olmadım ordan anla. ben de elimden geldiği kadar emziricem .dediğin gibi önce meme sonra mamayı denerim. gittiği yere kadar artık. pekmez önerin çok mantıklı denicem mutlaka canım saol.

anladım cnm sağol. bugün migrosta günlük süt bitmiş alamadım ben de mamayla yaparım demiştim .bi deniym de süte dönerim zaten ben de büyük ihtimalle

evet tavsiyeler için tşkler kızlar tadımlık gidiyoruz biz
yine de emmeyip delirtiyo beni
offf bacak kadar boylarıyla yönetiyolar valla
sukunet sağol canım amin..

off kelebek ya bugün delirtti yine beni
saatlerce emmedi hele dışardaysak daha da inadı tutuyor ben kaç kez bişeyler atıyorum ağzıma o istemiyor memeyi görünce bas bas bağırdı yine bugün hamilemiyim neyim niye almıyor anlamıyorum test alcam :26:
bu akşam eşime mama alcam yoruldum artık dedim olmaz dedi
kıyamıyorum artık saatlerce emmeyince!!! belki de sütün tadı değişti diyorum hayır şimdiye kadar nasıl yaptıysak öyle devam ne gerek varmış mamaya

kizlar kocacim evlilik yildonumuz icin tatil rezervasyonu yaptirmis tatile gidiyoruz ayin 20 de nasil gidecegim bilmiyorum kizimla ilk tatilimiz olacak cok heycanliyim dun ona minnacik bikini aldim yanima baska neler alsam?
yanına alcakları kızlar hatırlatmış ben tatil kısmına değinmeden geçemedim
süperrr bir hediye nereye gidiyosunuz canım
denizz kum güneşş oyyyy çok özledim tatil yapmayı ama bu yaz yine belirsiz..

miraaa maşallah azraya yerim akıllı bıdıkımı

meltem çok güzel gidiyosunuz canım sana da bravo valla iyi yetişiyosun
tatil nasıl gidiyo buarada? denize giriyomusunuz ege de tanıştımı denizle?
hee bişey dicem canım sen de muhakkak bilirsin de sabahları kahvaltılarının bulamaç halinde verilmesinin pek doğru olmadığını biliyorum, ayrı ayrı öneriliyor

sağol denizcim
valla babası için pek zor olmadı o minik kolu çıkarmak ay duysa çok kızar çok üzüldü o da kıyamam
valla ayağında salarken ellerini tutmak istemiş o da elini kolunu kaçırmış sonra bitmeyen bi ağlama maalesef... yazmıştım burda da allah korusun da öyle bişey olursa hiç cocuk acilde vakit kaybetmemek gerekiyormuş doğru ortopediye... dr tuttuğu gibi bıraktı hemen takıverdi :26:
o ana kadar çok ağladı kuzucum ben de ama rabbim beterinden korusun geçti gitti..
dün abimler vardı da annemlerdeydik dayısı oynatıyo falan coştular biraz
heyyt dikkatli ol kolu yeni takıldı diyiverdim
çok mu sıcakmışş diyoo
bak sen haylaz arala
yaz geldi artık işin yoksa indir giydir yıka deniz
taş diyip diyip avizeyi göstermişse bikaç kere olabilir deniz
şaşırtıyo valla bu minikler
artık her yeni gün bişeylerini göreces yerim o akıllı minnoşları yaa

ay bu egecik te pek bilmiş
ee annesi hazırlarsa öyle güzel kahvaltılar olacağı bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…