2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
kızlar bi şey sorcam size, siz geceleri sola yatmayı becerebiliomusunuz
ben ne zaman kalksam hep ya sağ taraftayım ya da yüz üstü yatıyorum
sola yatınca bi türlü uyuyamıyorum

canımm çok çok geçmiş olsun
ne odunlar var memlektte

Minikkuss Canım sürekli takip ediyorum yazdıklarını gün geçtikçe iyileştiğini okudukça mutlu oluyoruz topikçek :13: Hepimizin duaları seninle inşallah güzel haberler alacaksın

gask
Aynen ben de 3 ay bittiğinde tüm miskinliğim geçti gitti diye sevinirken bir haftadır öğlene doğru kalkıyorum Acaba kansız mı kaldım diye endişelenmeye başladım :44: Bütün kaslarım ve kemiklerim de ağrıyo zaten Doktora söyledim Kalsiyum+d3 ilacı verdi 3 gündür içiyorum haftaya geçmezse bi daha doktora gidicem :26: Kan tahlili falan yapar belki ne bileyim :18:Şimdi mandalimı yerken yanında pekmez de içiyorum belki bu şekilde ilaca ihtiyacım kalmadan geçer :18: Malum C vitamini emilimini artırıyo, süt ve süt ürünleri azaltıyo kan ilacı kullananlar siz de bu konulara dikkat etmelisiniz :130:

desty ve sütünün gelmemesinden korkan tüm hamişler Hurma mucizevi bir meyve biliyosunuz kızlar, hem de çok lezzetli Hamilelik boyunca özellikle de son aylarda tüketimi doğumu kolaylaştırıyomuş Şeker miktarı az olduğu için kilo yapmıyo ve doktorlar bu yüzden çok tavsiye ediyolar Hz. Meryem'in Kur'an'da geçen doğum hikayesini çoğunuz bilirsiniz doğum yapmak için bir ağacın altına gelir ve Allah ona ağacın dalından tutmasını söyler ve hurmalar dökülür Bu ayetten ilhamla bir çok bilim adamı araştırma yapmış ve hurmanın doğumu kolaylaştırdığı bilimsel olarak tesbit edilmiş Doğum sonrasında da hem sütün miktarını hem de kalitesini arttırdığı bilinmekte Ben Cezayir'de yaşadığım için bu konuda çok şanslıyım Buranın hurmaları hem çok hafif hem de çok lezzetli Medine Hurması gibi 2 tane yiyince tıkamıyo insanı Türkiye'de Tunus Dallı olarak satılıyo böyle dalalrıyla beraber taze taze missss :125: o da aslında Cezayir Hurması Tunus'a kaçak sokup ordan Türkiye'ye ihraç ediyolar 1. Kalite değil ama yine de güzel. Denemenizi tavsiye ederim daha hafif olduğu için bi seferde 10-15 taneyi rahatlıkla yiyebilirsiniz ki zaten 5 hurma sadece 1 porsiyon meyve ediyo:118:
Tecrübeli annelerimizden Burcu zaten bu konuda çok güzel pratik bilgiler paylaşmış sağolsun Düzenli beslenme, bol sıvı alma ve sık sık emzirme 3 altın kural sanırım bu konu da

acemiperi İnanamıyorum yaaa Başı açık bilgisayardan Kuran okunur mu? dediğin için mi günahkar ilan etti seni bi de o kadar ağlattı iyi ki şikayet etmişsin hatta böylelerini iş çıkışı dövdürtçeksin Türkiye'de Kur'an'a saygı olayı öyle bi boyuta geldi ki adap olan şeyler farz gibi kabul ediliyo malesef Diğer milletlerden müslümanları görünce bazen bizdeki uygulamaların insanları Kur'andan uzaklaştırdığını düşünüyorum Tabi başını kapatarak okumak kur'an okuma adabına daha uygun ama illa da kapatman lazım diye bişey yok Yatarak da okuyabilirsin mesela illa göbeğinden yukarıda olucak diye bir şart yok yani Abdestsizken ayet kısımlarına dokunmamaya özen göstererek (ki bu konu bile ihtilaflı dokunabilir diyenler de var) yine okunabilir ki bilgisayarda elimizi ekrana sürmeyiz zaten Tabi ki en güzeli abdestli başı kapalı ve oturur bir şekilde okumak ama bunlar edepten adaptan farz olan şeyler değiller

gazel81 şu anlamı yanlış bilinen isimlerle ilgili paylaşımın çok güzel Allah razı olsun:13: ben arapça tercümanım ve arapça kökenli kelimeler hakkında yazılanlar doğrudur diyerekten bir de ben onaylamak istedim

hully Canım nasıl çarptı araba? İnşallah hafif bir şekildedir. :18: umarım iyisindir...

Butunduamvesenam Ömer Eymen süper bi isim bence canım :109: Eymen gördüğün üzere arapça kökenli bi isim ve zaten eril bir kelime.:129: Aslına araplar erkek çocuklarına veriyolar bu ismi Türkiye'den başka bi yerde kızlara da konuluyo mu bilmiyorum Dişil formu Yumna. Ama sen Amerika'da yaşadığın için her toplumdan müslümanlarla karşılaşıyosundur kimse garipsemez yani :87: Hatta Türkiye'de de hem erkeğe hem kıza veriliyo bu isim sanırım İnşallah eşin de beğenir manası da çok güzel zatennnnn

buRcu Canım biraz zaman geçsin zaten bebişin yatırmayacak seni Ben de bu haftadan önce her şekilde yatabiliyodum ama artık sırt üstü yatınca oğluşum bel fıtığımla işbirliği yapıp uyandırıyo beni Ağrıyla uyanıyorum hemn sol tarafıma dönüyorum Sağ tarafıma da eskisi kadar rahat yatamıyorum artık Annem bu ayın 25inde gelirken hamile yastığımı dikip getirecek inşallah o günü sabırsızlıkla bekliyorum

gazelcim Eymen cennet kapilarindan biriymis. acaba erkek cocuga verilebilirmi? yani ben Omer Eymen koyabilirmiyim oglumun ismini sence?

canım bende bu bilgileri birinin paylaşımından aldım. derin bir bilgim yok. internette iyice araştır ya da en iyisi bilgili bir hocaya danışmak. bence eymen çok güzel ve kulağa hoş gelen bir isim. cennet kapılarının adları arasında geçiyor diye biliyorum ben ama yine kontrol et.

gazelcim Eymen cennet kapilarindan biriymis. acaba erkek cocuga verilebilirmi? yani ben Omer Eymen koyabilirmiyim oglumun ismini sence?

Ceylin
Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.

bak eymen varmış burada.

hullycim Allah korumuş,çok çok geçmiş olsun umarım ikinizde iyisinizdir....

sevgili arkadaşlar, önceden de sormuştum fakat arada kaynadı sanırım. gerçi benim oğluşum olacak inşallah fakat kız için ceyla'nın "insanlığa adanmış" anlamına geldiği söyleniyor. doğru mudur? bilginiz var mı?

erkekte benim favorim eren ya da doruk. her ikisi de biraz eskidi gibi ama...

Çok geçmiş olsun canım, siz iyisiniz şükür..Gerçi korkudan alacağını almışsındır ama güzel bir duş al iyi olduğunuzu düşün bu olayda nazarınız olsun...

Canım benimde çok bilgim yok ama internette bulduğum bir yazıyı paylaşıyım yardımcı olur belki :

Ceylsmanlıca da (Osmanlıca farsça kürtçe ve arapça birbirlerinin köklerinden beslenir)

(CEYL) ınsan topluluğu, zümre, kavim.
Nesil, batın, kuşak.
yengeç.

anlamlarına geliyor.

Bazı kaynaklarda Dar'ul Ceyl tamlamasına rastladım .

Hatta sizlerde nette araştırabilirsiniz.

Dar'ul Ceyl: Kuşak evi (yengeç evi olacağını sanmıyorum)

Tıpkı CEYLA 'da ki gibi.

Ceyla isminin Anlamı - isimler Sözlüğü

Ceyl: insanlık ve kuşak olduğuna göre ceyla da arapça ve farsçada
;insanlığa atfedilmiş bağışlanmış anlamına geliyor.

ceylin de ceyla da ceyl kökünden türemiş ama farklı ek aldıkları için anlamları değişmiş olabilir...

Cok gecmis olsun canim. Allah korumus

Arapçada nesil anlamına gelen kelime cîl yani ceyl değil zaten arapça ve farsçada aynı ek olma ihtimali çok düşük dil aileleri bile farklı biri sami diğeri hint-avrupa Kaldı ki arapça eklemeli bir dil bile değil zaten internette herkes kafasına göre karalıyo bişeyler Farsçada -â eki ne manaya geliyo bilmiyorum aramızda farsça tercüman ya da Osmanlıca grameri iyi olan biri olsaydı ona sorardık Eşim Cezayirli aynı zamanda Arap Edebiyatı mezunu ikimizde dilci olduğumuz için merakımız uyandı arapça sözlüklere falan da baktık ammaaaaaa ceyla diye bir kelime yok Farsça kökenli olma ihtimali yüksek tabiki de

Sonuçları pazartesi çıkacaktı diye biliyorum merak ediyorum hiç haber alamadım...
Gören duyan bilen yok mu? Haber alamadıkça geriliyorum..
Umarım herşey yolundadır ve bebeğin sağlıklıdır umarım iyi haberler almışsındır da başka başka sebeplerden bize haber verememişsindir..
Dualarım sizinle..

canım sen dilcisin ve anladığım kadarıyla bu konuda epey bilgilisin. ben de sana beril ismini sormak istiyorum anlamı nedir tam olarak ve kökeni? malum internetteki bilgiler güvenilir olmuyor her zaman. kısmetse kızım olucak ve ismini beril koymak istiyoruz ne dersin anlamı için?

Canım yazmıştım geçen sayfada görmedin galiba
annesinin yanına gitti memlekete
onun sonuçları bir hafta sonra çıkacakmış
görüştüm ben

Canım bir arkadaş memleketine annesinin yanına gitti dedi Akasya için geçen gün. P.tesi çıkmamış sonuçları birde. Hangi arkadaştı söyleyen hatırlayamıyorum şu an ama.

çok geçmiş olsun. umarım sana çarptığı yerde mobese vardır da ceza alır o öküz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…