ya kızlar az once yesıl ısıkta karsıdan karsıya gecerken adamın bırı yol hakkı benım oldugu halde durmadı ve bana carptı
ne yazıkkı plakayı bıle alamadım tıtremekten
adam arabadan ınmedı bıle rabbıme havale edıorm
gazelcim Eymen cennet kapilarindan biriymis. acaba erkek cocuga verilebilirmi? yani ben Omer Eymen koyabilirmiyim oglumun ismini sence?
gazelcim Eymen cennet kapilarindan biriymis. acaba erkek cocuga verilebilirmi? yani ben Omer Eymen koyabilirmiyim oglumun ismini sence?
ya kızlar az once yesıl ısıkta karsıdan karsıya gecerken adamın bırı yol hakkı benım oldugu halde durmadı ve bana carptı
Ceylin
Çoğu yerde Ceylin’in anlamı ‘Cennet kapısı’ olarak belirtilmiştir. Fakat Ceylin Kuran-ı-Kerim’de geçmeyen ve ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmeyen bir isimdir! Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Gördüğünüz gibi Ceylin bu kapılar arasında yer almıyor.
Ceylin Ingiliz bir isim olan Jaylin’in Türkçeleştirilmiş halidir. Jaylin ‘sakin’ manasına gelen bir isimdir. Ceylin veya Jaylin ismini koymak bir Müslüman için uygun değildir.
Ceyl Farsçada 'yengeç' demek. Ceylin'in baska bir anlami: yengeç yuvasi.
bak eymen varmış burada.
sevgili arkadaşlar, önceden de sormuştum fakat arada kaynadı sanırım. gerçi benim oğluşum olacak inşallah fakat kız için ceyla'nın "insanlığa adanmış" anlamına geldiği söyleniyor. doğru mudur? bilginiz var mı?
erkekte benim favorim eren ya da doruk. her ikisi de biraz eskidi gibi ama...
Cok gecmis olsun canim. Allah korumusya kızlar az once yesıl ısıkta karsıdan karsıya gecerken adamın bırı yol hakkı benım oldugu halde durmadı ve bana carptı
kızlar ii geceler uzun süredir yazamıorum nasılsınız
iyiyiz canım,sen nasılsın oğluşunla?dinlenmişsindir tatildi okullar
yarında tatil
Canım benimde çok bilgim yok ama internette bulduğum bir yazıyı paylaşıyım yardımcı olur belki :
Ceylsmanlıca da (Osmanlıca farsça kürtçe ve arapça birbirlerinin köklerinden beslenir)
(CEYL) ınsan topluluğu, zümre, kavim.
Nesil, batın, kuşak.
yengeç.
anlamlarına geliyor.
Bazı kaynaklarda Dar'ul Ceyl tamlamasına rastladım .
Hatta sizlerde nette araştırabilirsiniz.
Dar'ul Ceyl: Kuşak evi (yengeç evi olacağını sanmıyorum)
Tıpkı CEYLA 'da ki gibi.
Ceyla isminin Anlamı - isimler Sözlüğü
Ceyl: insanlık ve kuşak olduğuna göre ceyla da arapça ve farsçada
;insanlığa atfedilmiş bağışlanmış anlamına geliyor.
ceylin de ceyla da ceyl kökünden türemiş ama farklı ek aldıkları için anlamları değişmiş olabilir...
sevgili arkadaşlar, önceden de sormuştum fakat arada kaynadı sanırım. gerçi benim oğluşum olacak inşallah fakat kız için ceyla'nın "insanlığa adanmış" anlamına geldiği söyleniyor. doğru mudur? bilginiz var mı?
erkekte benim favorim eren ya da doruk. her ikisi de biraz eskidi gibi ama...
Sonuçları pazartesi çıkacaktı diye biliyorum merak ediyorum hiç haber alamadım...
Gören duyan bilen yok mu? Haber alamadıkça geriliyorum..
Umarım herşey yolundadır ve bebeğin sağlıklıdır umarım iyi haberler almışsındır da başka başka sebeplerden bize haber verememişsindir..
Dualarım sizinle..
Sonuçları pazartesi çıkacaktı diye biliyorum merak ediyorum hiç haber alamadım...
Gören duyan bilen yok mu? Haber alamadıkça geriliyorum..
Umarım herşey yolundadır ve bebeğin sağlıklıdır umarım iyi haberler almışsındır da başka başka sebeplerden bize haber verememişsindir..
Dualarım sizinle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?