ya bence boyu önemli kilo sonradan toparlanıyo ama doğumdaki boyla çocuğun ilerdeki boyu çok örtüşüyo arkadaşım ve eşi çok uzun kızları 55 cm doğdu şimdi 2 yaşında ve boyu uzun kilo sonradan ayarlanıyo boşver sen boyuna şükret
Oh hadi kurtulmuşsun aşıdan
benide bu hafta çağırdılar ama ben gitmedim yaa
kar kış kıyametti her yer ne işim var düşecem müşecem allah korusun
iki doz mu yapılıyormuş
Minikuss yazamasamda takip ediyorum seni. inşallah güzel sonuçlarını bizimle paylaşacaksın.
Evdeki çocuk odasının bir duvarını komple dolap yaptırmıştım bu yüzdende boş alan daraldı..Dün biraz bebek odalarına bakındık ama o kadar irilerki sığar o sorun değil ama çok tıkış tıkış birşey olacak.Ya ikea nin beşiği ve 2 kapılı dolabını alıcam yaklaşık 700 liraya geliyor yada mobilyacıya büyüyebilen beşik ve 2 kapılı dolap yaptırıcam yaklaşık 2 500 civarında..Siz büyüyebilen beşik mi alacaksınız?hani üstü kalkıyor 1.80 lik yatak oluyor..Ne yapsam sizce?
Mobilyacıda kullanılan filli boyanın çocuk boyasıyla boyanan mobilyası var birde kurşunsuz lake boya , hangisi daha iyi?
İkea avrupa standartlarında belli testlerden geçiyormuş , kullanılan boya sakıncalı değilmiş bildiğim kadarıyla.
Karar aşamasındayım, lütfen fikir verin bana :44:
Bu kadar olur arkadaşım bende sayfaya plesanta previa totalis olduğumu öğrendiğimi söylemek sizlerle paylaşmak için girdim :)
Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...
kızlar biraz önce doktor kontrolünden geldim. kızım iyi 230 gr olmuş ama kafasında kist varmış :'( aslında doktor önce söylemedi bize önemsemediği için, sonra eşim farketti doktora sordu bu nedir diye. doktor da ben önemsemedim söylemedim ama madem sordunuz bilgi vereyim dedi. sağlıklı bebeklerde de bu kistler olabiliyor, 26. haftalara doğru kendiliğinden geçiyor bi sorun yok yani dedi ama siz onu gelin de bana anlatın... bu kistin yanında başka bulgulara da rastlasaydık o zaman ciddiye alırdım dedi mesela kist tek taraftaymış, çift tarafta da olsaydı veya ikili testin sonucu riskli çıksaydı ( ki temiz çıkmıştı ) o zaman endişelenirdik dedi. bizi rahatlatmaya çalıştı ama inanın pimpirikli bir insan olmadığım halde söz konusu bebek olunca çok tedirgin oldum. 4lü testi istememiştik 2li temiz çıktığından ama şimdi içime kurt düştü acaba 4lüyü de mi yaptırsaydım diyorum siz ne dersiniz?
doktorum ayrıca dahiliyeye gitmem gerektiğini de söyledi ekg çektirmem gerekiyormuş. arada nefesim daralıyor gibi böyle kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor oturduğum yerde nefes nefese kalıyorum resmen... nabzım normalde 70-80 atarken birden 110 lara vuruyor patlicak gibi oluyorum.
neyse çok uzattım kusura bakmayın ama dolmuşum heralde içim sıkılıyor hala.
öpüyorum hepinizi.
çok teşekkür ederim canım. şu an için doktoruma güvenmek istiyorum açıkçası. sadece içimi rahatlatmak adına 4lü testi yaptırmak istiyorum. 2li temizdi ama bu kist canımı çok sıktı. daha annemlere bile söyleyemedim panik olmasınlar diye. inşallah geçicidir inşallah boşunadır bu endişelerim ama sonuç ne olursa olsun o benim bebeğim.
senin de sonuçların temiz çıkacak inşallah. içimizi ferah tutalım :)
kızlar biraz önce doktor kontrolünden geldim. kızım iyi 230 gr olmuş ama kafasında kist varmış :'( aslında doktor önce söylemedi bize önemsemediği için, sonra eşim farketti doktora sordu bu nedir diye. doktor da ben önemsemedim söylemedim ama madem sordunuz bilgi vereyim dedi. sağlıklı bebeklerde de bu kistler olabiliyor, 26. haftalara doğru kendiliğinden geçiyor bi sorun yok yani dedi ama siz onu gelin de bana anlatın... bu kistin yanında başka bulgulara da rastlasaydık o zaman ciddiye alırdım dedi mesela kist tek taraftaymış, çift tarafta da olsaydı veya ikili testin sonucu riskli çıksaydı ( ki temiz çıkmıştı ) o zaman endişelenirdik dedi. bizi rahatlatmaya çalıştı ama inanın pimpirikli bir insan olmadığım halde söz konusu bebek olunca çok tedirgin oldum. 4lü testi istememiştik 2li temiz çıktığından ama şimdi içime kurt düştü acaba 4lüyü de mi yaptırsaydım diyorum siz ne dersiniz?
doktorum ayrıca dahiliyeye gitmem gerektiğini de söyledi ekg çektirmem gerekiyormuş. arada nefesim daralıyor gibi böyle kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor oturduğum yerde nefes nefese kalıyorum resmen... nabzım normalde 70-80 atarken birden 110 lara vuruyor patlicak gibi oluyorum.
neyse çok uzattım kusura bakmayın ama dolmuşum heralde içim sıkılıyor hala.
öpüyorum hepinizi.
Canim e-bebek chicco da ayni indirim var hatta az once ordaydik alacaktim cok kaliteli ama kumasi kalinmi olur diye dusundum ablama gosterip oyle alayim dedim.
Birde esimle ikeaya baktik benim begendigim dolabi o cok basit buldu onun begendiginide ben sevmedim.Dugun zamanimda oldugu gibi stresli bir donem gecirecekmisim hissi oldu hastane,doktor,odasi, bebek arabasi ve daha bir suru karar verilmesi gereken sey derken ayni seyleri tekrar yasicaz galiba dugun zamani ufacik birsey icin heryere bakiyorduk bu sefer dayanamam.
Keske soyle kararli bir insan olsam tamam iste deyip hemen karar versem.
ben ilk büyüyebilen yatak ve takımını almak istiyordum ama o kadar iri geldiler ki gözüme almaktan vazgeçtim.çünkü dedigin gibi oda tıkış tıkış mobilya olsun istemedim. kutu gibi minyatür bir oda olmasını hayal etmiştim hepikeanın beşigi ve dolabını aldım. hatta kuruldu ama duvar kagıdının yapılmasını bekliyorum ondan sonra foto koycam buraya çok şirin ve güzel oldu. sadece mobilya kulplarını degiştirdim. karyolayı 3 yaşına kadar kullansa bile yeter ondan sonra bazalı bir yatak alırım. fikrin olsun diye yazmak istedim :))
göğüs uçlarıyla ilgili sıkıntıyı ben haftalar önce yazmıştım buraya aynı şeyler olması herşeyin normal olduğunu gösteriyo :)
pullanma aşırı kaşıntı hissi ve acıma bende de uzunca bi zamandan beri var .. dediğim gibi genel bi sorunolduğuna göre korkulcak bişi yok:)
bende yağlanırken mutlaka göğüslerimi de uçları hariç yağlıyorum.. biraz rahatlatıyo..
ben isim konusunda takıntı yaptıım için kızımda bundan önceki üç ayımı bu konuya ayırmıştım ve aramadık sormadık fetva kurulu
bırakmamıştım..
ismin illaaa kuranda geçmesi gerekmiyo böyle bir şart yok
sadece çoccuklarımıza verdiğimiz isimden mesuluz ama anlamı güzel olması için mesulüz..
güzel düşündürücek iyi anlamlı güzel anlamlı isim koymak gerekiyoo yoksa illa kuranda geçcek şartı yok..
dediğim gibi bir sürü görüşmem istişarem oldu bu konudaa hepsi böyle söyledi..
bişi daha vardı cevaplayacağmm ama unuttum :)
sana da çok teşekkür ederim canım. eşim nasıl farketti ben de bilmiyorum gerçekten. doktor gösterince farkettim ben yoksa dünyadan haberim yokmuş... aslına bakarsan keşke farketmeseymiş bile dedim hiç olmazsa moralim bozulmazdı böyle.
bu arada doktor 4 boyutluda baktı kızıma ve babaya benziyor dedi bana benzemiyormuş. ayni babası gibi kaşlarını olduğu kemik çıkık böyle asabi asabi bakınıyordu :')
inşallah sağsalim doğar hepimizin bebekleri inşallah hiçbirimizde bir sorun çıkmaz.
herkese günaydın kızlarneden bilmiyorum ama dün akşam dan beri bebegimin hareketlerini hissedemiyorum ve bu sebeple güne çok kötü ve mutsuz uyandım normalde bu saatlerde en az 2 kere oynardı hala tık yok canım çok sıkılıyorr ve ben bu duyguyu hiç sevmedimmm biyerde okumuştum bebek hareketleri bir anda kesilirse doktora başvurun diyordu, acaba doktora mı gitsemmmmmm
biraz bekle bence canım stres yapma uyuyordur minikstres yaptıkça daha da kıpırdamayabilir
herkese günaydın kızlarneden bilmiyorum ama dün akşam dan beri bebegimin hareketlerini hissedemiyorum ve bu sebeple güne çok kötü ve mutsuz uyandım normalde bu saatlerde en az 2 kere oynardı hala tık yok canım çok sıkılıyorr ve ben bu duyguyu hiç sevmedimmm biyerde okumuştum bebek hareketleri bir anda kesilirse doktora başvurun diyordu, acaba doktora mı gitsemmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?