bişey gelmiyo ama bol bol kaşınıyor hem de çok acıyorama doktorum sarı sıvı gelebilir hatta kan bile olur demişti bilgin olsun..
bu arada annişler doktorum karnım ve göğüslerim için kakao yağı verdi kullanan var mı hiç?
Ayy o kadar büyümüşmü ya :) okuyunca cetveli elime aldım ölçtüm hemen :) kocaman olmuş maşallah. Bende cumartesi gidicem benim minikim de kocaman olmuştur. Allah'm nasıl bir şey ya, nokta kadardı şimdi 22 cm olmuş.
göğüs uçlarıyla ilgili sıkıntıyı ben haftalar önce yazmıştım buraya aynı şeyler olması herşeyin normal olduğunu gösteriyo :)
pullanma aşırı kaşıntı hissi ve acıma bende de uzunca bi zamandan beri var .. dediğim gibi genel bi sorunolduğuna göre korkulcak bişi yok:)
bende yağlanırken mutlaka göğüslerimi de uçları hariç yağlıyorum.. biraz rahatlatıyo..
ben isim konusunda takıntı yaptıım için kızımda bundan önceki üç ayımı bu konuya ayırmıştım ve aramadık sormadık fetva kurulu
bırakmamıştım..
ismin illaaa kuranda geçmesi gerekmiyo böyle bir şart yok
sadece çoccuklarımıza verdiğimiz isimden mesuluz ama anlamı güzel olması için mesulüz..
güzel düşündürücek iyi anlamlı güzel anlamlı isim koymak gerekiyoo yoksa illa kuranda geçcek şartı yok..
dediğim gibi bir sürü görüşmem istişarem oldu bu konudaa hepsi böyle söyledi..
bişi daha vardı cevaplayacağmm ama unuttum :)
bende kansızlık var. kuru üzüm hoşafı yapcaktım. hem meyvesuyu niyetine, yemeklerin yanına sıvı olsun diye.
temiz tencere bulamadım. elde yıkamaya üşendim. makinaya attım geldim :) 2 saat sonra yaparım artık.
tarifini de netten aldım. ilk kez yapcam. bilen varsa anlatsın :) nettekilere pek güvenmiorum
bende hep internetten bakıp yapıyorum canım tarifleri..
afiyet olsun sana şimdidenn.. yarasın sanada yavruyada
daha yapmadım. inş yaparım. 2 haftadır üzüm hoşafı yapcam :)
tarifteki su az gibi geldi biraz ama yaparken ayarlarım artık.
canım erken dönemde tanı konulmuş sende dikkat edersin canım bencede fazla araştırıp moralini bozma göreceksin saglıklı bebegin olacak inşallah
Bende en son kontrolümde plesanta previa totalis yani plesanta rahim çıkışını kapatmış pozisyonda doktorumun deyimiyle doğal kapı kapalı pozisyondayım, hamile kaldığımı öğrendiğimden bugüne kadar hiç kanamam olmadı bu rahatlatıcı bir şey, belki ilerleyen haftalarda plesanta yer değiştirebilirmiş ama değiştirmemesi durumu da var dr. şimdilik sadece kontrol altında tutacağız seni dedi kesinlikle fiziksel aktivite yok ... 30. hafta da izne ayrılmam gerektiğini buna göre tüm planlarımı yapmamı söyledi ve kesinlikle iternette okuduğun herşeye takılma dedi hatta mümkünse okuma ama mümkün mü ... Nedendir bilmiyorum oğlum sağlıklı onun için herşey yolunda ya ben bu yüzden rahatım... Sıkıntı yapmıyorum eşim ve kız kardeşim biraz telaş yaptı ama içimden bir ses boşuna diyor oğlum yanımda ve biz iyi olacağız diyor , altı üstü normal değilde sezeryan olacağım. Bir çok kadın bilinçli ve istekli sezeryan oluyor zaten ....Polyanna Keeper
Kızlar geldim minnoşumu gördümm büyümüşşş:) 22 cm ve 343 gr çıktı teyzeleri ellleri ayaklarııı çok tatlııı
ben de dün muayene oldum 21 cm ve 322 gr biraz boyu kısa gibi geldi onu kafaya taktım şimdi gerçi genetik de olabilir babası uzun değil (kısa yerine uzun değil yazmak daha iyi geldi ) pazartesi ayrıntılı ultrasona gircem inş bir problem yoktur
canım bende önceki gün aynı dediğini yapmıştım doktordan gelincecetvele baktım,ölçtüm
günümüz aynıymış seninlede.. benim yavruda 25 cm- 345gr olmuş..
şaka maka zaman geçiyor, yavrular büyüyorr.. Allahım esirgesin cümlesinii..sağlıkla kucağımıza aldığımız günleride görelim inşş
kızlar ya bi şey sodum toksoplazması negatif çıkanar doktorlarınız testi tekrarladı mı
Biz doktordan geldik. Hem iyi hem kötü haberlerim var. Bebeğin çok sağlıklı, çok şükür. Biz bugün 18+1'iz 2 güncük önde bile çıktı. Boyu 19.39 cm kilosu da 227 grammış. Kültür almak için vajinal muayene yaptı. Rahim ağzı uzunluğu sanırım onu ölçtü gayet iyi dedi ama bir sıkıntımız varmış. Plasenta Previa yani önde gelen plasenta. Bu dönemde konan teşhislerin bir kısmı ilerleyen dönemde 28. haftaya kadar falan düzelebiliyormuş. Eğer düzelmezse 30. haftadan sonra çalıştırmıcam seni yatacaksın ve 37. haftada bebeği alıcaz dedi. Şuanda yapabileceğim çok bişey yokmuş, aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmak dışında... Risk kanama yapmasıymış. Ama bu kanama bebekle ilgili değil anneyle ilgili diyor. Benim toplamda 21 ünite kan vererek gebeliği 36. haftaya kadar devam ettirdiğim hastam bile var dedi. Çok kanama olursa ve kanı durduramazsak bebeği erken dönemde almamız gerekiyor o durumlarda bebek tehlikeye giriyor prematüre olması sebebiyle dedi. İnternetten hiçbişey okuma hiç felaket senaryolarına bakma, düzeltilemeyecek ne durumlar oluyor, bu bi kabus değil dedi. Olmasaydı iyiydi tabi ama önlemimizi alıcaz dedi. Çok rahatlatmaya çalıştı içimi ama anne yüreği herhalde öyle geldiğimden beri gözyaşım gözümün ucunda...
kızlar biraz önce doktor kontrolünden geldim. kızım iyi 230 gr olmuş ama kafasında kist varmış :'( aslında doktor önce söylemedi bize önemsemediği için, sonra eşim farketti doktora sordu bu nedir diye. doktor da ben önemsemedim söylemedim ama madem sordunuz bilgi vereyim dedi. sağlıklı bebeklerde de bu kistler olabiliyor, 26. haftalara doğru kendiliğinden geçiyor bi sorun yok yani dedi ama siz onu gelin de bana anlatın... bu kistin yanında başka bulgulara da rastlasaydık o zaman ciddiye alırdım dedi mesela kist tek taraftaymış, çift tarafta da olsaydı veya ikili testin sonucu riskli çıksaydı ( ki temiz çıkmıştı ) o zaman endişelenirdik dedi. bizi rahatlatmaya çalıştı ama inanın pimpirikli bir insan olmadığım halde söz konusu bebek olunca çok tedirgin oldum. 4lü testi istememiştik 2li temiz çıktığından ama şimdi içime kurt düştü acaba 4lüyü de mi yaptırsaydım diyorum siz ne dersiniz?
doktorum ayrıca dahiliyeye gitmem gerektiğini de söyledi ekg çektirmem gerekiyormuş. arada nefesim daralıyor gibi böyle kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor oturduğum yerde nefes nefese kalıyorum resmen... nabzım normalde 70-80 atarken birden 110 lara vuruyor patlicak gibi oluyorum.
neyse çok uzattım kusura bakmayın ama dolmuşum heralde içim sıkılıyor hala.
öpüyorum hepinizi.
bişey gelmiyo ama bol bol kaşınıyor hem de çok acıyorama doktorum sarı sıvı gelebilir hatta kan bile olur demişti bilgin olsun..
bu arada annişler doktorum karnım ve göğüslerim için kakao yağı verdi kullanan var mı hiç?
kızlar biraz önce doktor kontrolünden geldim. kızım iyi 230 gr olmuş ama kafasında kist varmış :'( aslında doktor önce söylemedi bize önemsemediği için, sonra eşim farketti doktora sordu bu nedir diye. doktor da ben önemsemedim söylemedim ama madem sordunuz bilgi vereyim dedi. sağlıklı bebeklerde de bu kistler olabiliyor, 26. haftalara doğru kendiliğinden geçiyor bi sorun yok yani dedi ama siz onu gelin de bana anlatın... bu kistin yanında başka bulgulara da rastlasaydık o zaman ciddiye alırdım dedi mesela kist tek taraftaymış, çift tarafta da olsaydı veya ikili testin sonucu riskli çıksaydı ( ki temiz çıkmıştı ) o zaman endişelenirdik dedi. bizi rahatlatmaya çalıştı ama inanın pimpirikli bir insan olmadığım halde söz konusu bebek olunca çok tedirgin oldum. 4lü testi istememiştik 2li temiz çıktığından ama şimdi içime kurt düştü acaba 4lüyü de mi yaptırsaydım diyorum siz ne dersiniz?
doktorum ayrıca dahiliyeye gitmem gerektiğini de söyledi ekg çektirmem gerekiyormuş. arada nefesim daralıyor gibi böyle kalbim hızlı hızlı atmaya başlıyor oturduğum yerde nefes nefese kalıyorum resmen... nabzım normalde 70-80 atarken birden 110 lara vuruyor patlicak gibi oluyorum.
neyse çok uzattım kusura bakmayın ama dolmuşum heralde içim sıkılıyor hala.
öpüyorum hepinizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?