Arkadaşlar ne yazık ki bebeğimi kaybettim. Ayrıntıları anlatmayacağım. Lütfen sormayın. Acımın tarifi yok. sürekli ağlama krizleri geçiriyorum. Ne zaman toparlanırım bilmiyorum. size haber vermek istedim. Bu süreçte bana destek olan dostlarıma çok teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun. Dua edin benim için..Listeden çıkarabilirsiniz beni.
dediğin gibi çok müdahale rahatsız edici oluyor.. tahammülün sabrın sınanabiliyor..
doğumdan sonrada evde ne kadar süre kimlerin olacağını önceden planla canım(eşininde desteği olsun,hemfikir olun..kimse ses etmez o zaman..ablanımı istiyorsun ablan olsun cnm yanında)..
bugün doktora gittik.moralim bozuldu baya
akasya gibi bendede genetik bozukluk var
Doktorum bebeğimin zeka özürlü olabileceğini söyledi
bendeki bu genetik bozukluk olduğu için kromozomlarımda bozukluk var
amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır yaptırmak istemiyorumm
bendeki bu gen bozukluğu muhakkak iz bırakırmış yavrumda
allahım ona bişey olmasın çok zor bir imtihan
İnşallah bebeğim sağlıklıdır kıyamam ona
arkadaşım inşallah denildiği gibi olmaz vesağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın.bu işler hiç belli olmuyor.bir komşumuza bebeğin kesin özürlü dediler ama tam tersi zehir gibi 10 küsür yaşlarında bir çocuk şuanda.diliyorum allahtan seninkide aynı bu örnekteki gibi olur.
İnşallah canım ona bişey olsun istemiyorum
zor buldum zaten rabbim nasip etti çok şükür
inşallah sağlıklıdır.ama içim yanıyor resmen
olabilir gaz sancısı.zaten demir ilaçlarını içmeye başlayalı tuvalete çıkamama sorunumda oldu.karnım büyüyor ondanda olabilir.ama kimse cevap yazmamış.kimsede böyle bir durum yok galiba.
Benim suan oyle bir sikintim yok ancak o tarif ettigin sikayet bende daha onceden vardi boyle stresli oldugum bir donemdi endoskopi yapilmisti reflu cikmisti ve safra suyum inanilmaz fazlaydi birde bakteri vardi o da gaza sebebiyetten o sikistirip bende agriya sebep oluyordu.Sen yine doktoruna danis ama hani gazdan olabilir mesela yediklerine dikkat et mesela dikkat et ne zamanlar daha cok oluyor diye birde bugun arkadasim bana hamilelikde organlarin yer degistirdigini soyledi mesela kalp bile yukari cikiyormus onada hamile bir tanidigi soylemis bana garip geldi dogrumudur bilmiyorum ama eger dogruysa belkide ondan oluyordur.
Sen doktoruna soyle mutlaka ama bana gaz gibi geliyor.
bugün doktora gittik.moralim bozuldu baya
akasya gibi bendede genetik bozukluk var
Doktorum bebeğimin zeka özürlü olabileceğini söyledi
bendeki bu genetik bozukluk olduğu için kromozomlarımda bozukluk var
amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır yaptırmak istemiyorumm
bendeki bu gen bozukluğu muhakkak iz bırakırmış yavrumda
allahım ona bişey olmasın çok zor bir imtihan
İnşallah bebeğim sağlıklıdır kıyamam ona
İnşallah canım.sadece yapabileceğimiz tek şey duaanlıyorum arkadaşım bende geçen yıl bir dış gebelik yaşadım o bile insanın içini çok acıtıyor.inşallah bebeğin sağlıklıdır.inşallah birşey olmaz bebeğine.bol bol dua et canım dua edelim...
Sana kimden gecmis o halde anne yada babandandir e onlar saglam sende saglamsin o zaman cocugunda saglam olabilir sonucta belkide esinin genine sahiptirneye gore bunu soyluyorlarki.İnsallah cok saglikli olurlar , hepsi cok saglikli olsun.
Bir arkadasimin genetik bir rahatsizligi vardi mesela erkek cocugu olursa bu cam kemikli oluyor hani oyle oluyormus, ama kiz olursa hicbir sorun olmuyor nasil birseyse cok garip.Onun hatta belli bir haftadan sonra erkekse bebegi aliyorlar cunku zaten cok az yasayabiliyormus, ama ablasininda 2 tane kizi oldu insallah arkadasimda kiza hamile kalir.
İnşallah canım.sadece yapabileceğimiz tek şey dua
hayır bilmiyoruz canım kimden geçtiğini bana onlarında genetik test yaptırması lazım
belkide onlardada bir problem yok.benim genetik incelemem yapıldı canım kromozomlarım incelendi
2 ve 7 numaralı kromozomlarım yer değiştirmiş.ben sağlıklıyım doğru ama taşıyıcıyım işte
Bendeki bu genetik rahatsızlıkta cinsiyet farketmiyor canım.tabi en iyi ihtimalle bebeğimde benim gibi taşıyıcı olabilrmiş
olsun sağlıklı olsunda benim gibi.Biz tüp bebek yaptrdık zaten pgt yöntemiyle yani amaç sağlıksız embriyoları eleyip sağlıklı olanı transfer etmekti
ama embriyo tam o esnada hücrelere bölündüğü için genetik inceleme yapamamışlarbizde transferi kabul ettik tutmaz gözüyle bakıyoduk tuttu çok şükür
embriyo listesinde yazıyo zaten hangi embriyolarımızın ne hastalığı olduğu kiminin cinsiyeti yok kimi ileri derecede zeka özürlü
kiminin kolu bacağı yok.ne bileyim inşallah bi sıkıntı yoktur bebeğimizde.
İnşallah canım.sadece yapabileceğimiz tek şey dua
hayır bilmiyoruz canım kimden geçtiğini bana onlarında genetik test yaptırması lazım
belkide onlardada bir problem yok.benim genetik incelemem yapıldı canım kromozomlarım incelendi
2 ve 7 numaralı kromozomlarım yer değiştirmiş.ben sağlıklıyım doğru ama taşıyıcıyım işte
Bendeki bu genetik rahatsızlıkta cinsiyet farketmiyor canım.tabi en iyi ihtimalle bebeğimde benim gibi taşıyıcı olabilrmiş
olsun sağlıklı olsunda benim gibi.Biz tüp bebek yaptrdık zaten pgt yöntemiyle yani amaç sağlıksız embriyoları eleyip sağlıklı olanı transfer etmekti
ama embriyo tam o esnada hücrelere bölündüğü için genetik inceleme yapamamışlarbizde transferi kabul ettik tutmaz gözüyle bakıyoduk tuttu çok şükür
embriyo listesinde yazıyo zaten hangi embriyolarımızın ne hastalığı olduğu kiminin cinsiyeti yok kimi ileri derecede zeka özürlü
kiminin kolu bacağı yok.ne bileyim inşallah bi sıkıntı yoktur bebeğimizde.
3 aylıkken karnım kocamandı. gören şaşırıordu.
ama özellikle son 2-3 gündür karnım azıcık. hatta eski göbekli günlerimdeki gibi. normaldir dimi
allah allah teknolojiye bak ya daha hücre halindeyken kolunun bacağının olmadığını nerden biliyorlar ya.peki madem sana transfer ettikleri incelenemediyse doktor neye bağlı olarak çocuğun özürlü olur diyor.hadi sağlıklı embriyoysa.bu arada bir tane mi yoksa daha fazla mı embriyo transfer edildi;?
benimde sabahları 3 aylık akşamları 5 aylık oluyor.normaldir herhalde...
Mervecim canim benim cok cok gecmis oldun Rabbim safi ismi ile tecelli etsin yavruna da hayirli uzun ömürler yazsın saglık sıhhat versin sen dua et Rabbim kulunu geri çevirmeye haya eder inşallah kızını sana bağışlar sağlıklı bir sekilde kucağına almayı nasip eder
Tabi canım çok şükür pgt diye bi yöntem var
canım bendeki sorunlu bölge dediğim gibi 2 ve 7 nolu kromozomlar
ve o kromozomlarında sebep olduğu hastalıklar açık işte ona dayanarak söylüyorlar
çok detaylı bu genetik bozukluk hepsini anlatsam sayfalar sürer
ee zaten amniosentezde öyle cnaım bebeğin suyundan örnek alıyorlar
o suya bebeğin hücreleri döküldüğü için hücrelerden anlaşılıyo sağlıklı olup olmadığı
bana iki tane embriyo transfer edildi zaten ikiside tuttu ama öbür kese kayboldu 7. haftadan sonra
doktorlar bize sordu illa transfer edelim demediler biz kabul ettik
risk aldık aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?