3 aylık hamileyken 5 aylık gibiydi. şimdi hamile olmadan önceki normal göbekli halim gibi. azıcık. sabahları öle oluyorduda bi kaç gündür hep öle.
İnşallah canım.sadece yapabileceğimiz tek şey dua
hayır bilmiyoruz canım kimden geçtiğini bana onlarında genetik test yaptırması lazım
belkide onlardada bir problem yok.benim genetik incelemem yapıldı canım kromozomlarım incelendi
2 ve 7 numaralı kromozomlarım yer değiştirmiş.ben sağlıklıyım doğru ama taşıyıcıyım işte
Bendeki bu genetik rahatsızlıkta cinsiyet farketmiyor canım.tabi en iyi ihtimalle bebeğimde benim gibi taşıyıcı olabilrmiş
olsun sağlıklı olsunda benim gibi.Biz tüp bebek yaptrdık zaten pgt yöntemiyle yani amaç sağlıksız embriyoları eleyip sağlıklı olanı transfer etmekti
ama embriyo tam o esnada hücrelere bölündüğü için genetik inceleme yapamamışlarbizde transferi kabul ettik tutmaz gözüyle bakıyoduk tuttu çok şükür
embriyo listesinde yazıyo zaten hangi embriyolarımızın ne hastalığı olduğu kiminin cinsiyeti yok kimi ileri derecede zeka özürlü
kiminin kolu bacağı yok.ne bileyim inşallah bi sıkıntı yoktur bebeğimizde.
3 aylık hamileyken 5 aylık gibiydi. şimdi hamile olmadan önceki normal göbekli halim gibi. azıcık. sabahları öle oluyorduda bi kaç gündür hep öle.
Arkadaşlar ne yazık ki bebeğimi kaybettim. Ayrıntıları anlatmayacağım. Lütfen sormayın. Acımın tarifi yok. sürekli ağlama krizleri geçiriyorum. Ne zaman toparlanırım bilmiyorum. size haber vermek istedim. Bu süreçte bana destek olan dostlarıma çok teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun. Dua edin benim için..Listeden çıkarabilirsiniz beni.
Arkadaşlar ne yazık ki bebeğimi kaybettim. Ayrıntıları anlatmayacağım. Lütfen sormayın. Acımın tarifi yok. sürekli ağlama krizleri geçiriyorum. Ne zaman toparlanırım bilmiyorum. size haber vermek istedim. Bu süreçte bana destek olan dostlarıma çok teşekkür ederim. Allah yardımcımız olsun. Dua edin benim için..Listeden çıkarabilirsiniz beni.
bugün doktora gittik.moralim bozuldu baya
akasya gibi bendede genetik bozukluk var
Doktorum bebeğimin zeka özürlü olabileceğini söyledi
bendeki bu genetik bozukluk olduğu için kromozomlarımda bozukluk var
amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır yaptırmak istemiyorumm
bendeki bu gen bozukluğu muhakkak iz bırakırmış yavrumda
allahım ona bişey olmasın çok zor bir imtihan
İnşallah bebeğim sağlıklıdır kıyamam ona
iyi aksamlar arkadaslar moralim cok kötü doktorum amniyosentez istedi içiniz rahatlasın dedi bişey cıkacağını sanmıyorum ama yaptırın dedi
kafam cok karıstı size yazıcam sonuclarımı sizde bi bakın
klinik sonuclar
test sonuclar mom
AFP 14.4ng/ml 0.42
uE3 0.71ng/ml 0.68
BHCG2 21.5IU/ML 1.14
ınhibinA 180.1pg/ml 1.02
RİSK DEĞERLENDİRMESİ
risk cutoff
NTD 1:34600 1.104
down sendromu 1:289 1:250
sadece yas 1:1440
trisomi 18 1:33400 1:300
negatif tarama down sendromu için hesaplanmış risk cutoff değerinin altındadır
böyle sonuclarım yarın baska bi doktora gideceğim bakalım ne diyecek
sizlerde bisey yazın çıldırmak üzereyim
iyi aksamlar arkadaslar moralim cok kötü doktorum amniyosentez istedi içiniz rahatlasın dedi bişey cıkacağını sanmıyorum ama yaptırın dedi
klinik sonuclar
test sonuclar mom
AFP 14.4ng/ml 0.42
uE3 0.71ng/ml 0.68
BHCG2 21.5IU/ML 1.14
ınhibinA 180.1pg/ml 1.02
RİSK DEĞERLENDİRMESİ
risk cutoff
bugün doktora gittik.moralim bozuldu baya
akasya gibi bendede genetik bozukluk var
Doktorum bebeğimin zeka özürlü olabileceğini söyledi
bendeki bu genetik bozukluk olduğu için kromozomlarımda bozukluk var
amniosentez yapalım dedi
ben kabul etmedim hayır yaptırmak istemiyorumm
bendeki bu gen bozukluğu muhakkak iz bırakırmış yavrumda
allahım ona bişey olmasın çok zor bir imtihan
İnşallah bebeğim sağlıklıdır kıyamam ona
Evet insanın basireti bağlanıyor sanki o an.Bu dünyada rızkı varmış demekki yaşanılacak şeyler var.anladım canım allah yardımcınız olsun.bundada vardır bir hayır bu çocuğun doğacağı varsa riskte alıyorsun herşeyide yapıyorsun.allah ol deyince oluyor işte.
Canim Allah size bagislasin insallah cok saglikli olur bebeginiz, hasta olani gorebiliyorsa olmayani transfer etmeye calismazlar mi o zaman neden test yapsinlarki bilinmeyecekse.Bilmedigim icin boyle dusunuyorum tabi %80 sorunlu olma ihtimali olan birseyi boyle bir imkan varken dollemeyi goze alamazlar gibi geliyor.Allah sizin icin insallah sagliklisini secmistir, dua edicem mucizede herseyde ondan.
merve02 Bazı doktorlar en kötü senaryoyu söylemeye bayılıyolar nedenseİlk defa böyle bir rahatsızlık duydum çok garipmiş gerçekten Bebeğinin dünyaya geleceği varmış, risk almışsınız tutmaz sanmışsınız tutmuş bence herşeyde bir hayır vardır diye düşünmeye çalış Kızçen sağlıklı bir şekilde doğacak inşallah dualarımız seninle
Umarım bebeğinde bir sorun yoktur canım..
Ben bu konularla ilgili araştırma yaparken rastlamıştım bazı genetik bozukluklar yaşamsal engel taşımıyor tıpkı senin gibi bunun çocuğunda da aynı şekilde olması yüksek bir ihtimal..
Gayet normal görünen kişilerde de genetik bozukluk olabiliyor.. ama hiçbir farklılık görünlmüyor..
Bunu öğrenmenin tek yolu amniyosentez bildigin gibi ama bebeğinle ilgili daha sonrasında bir müdahale düşünmüyorsan yaptırmana da gerek yok..
Ama sadece neler olup bittiğini öğrenmek istiyorsan da yaptırabilirsin amniyosentezi benim gibi..
Küçük ya da büyük bu tür riskler olasılıklar biz anneler için büyük endişe kaynağı olabiliyor..
Allahım bebeğine sağlık versin dua ediyorum.. Üzüntünü bebeğine yansıtma hissediyor minikler..
Umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..
Gecmis olsun canim insallah bebegin saglikli bir sekilde dunyaya gelir.
Bazi doktorlar gercekten cok kotu ihtimalleri soyluyorlar hemen .
Dualarimiz birbirimizden eksik etmeyelim. Ben herzaman yazmasamda herkesin bebeginin
Saglikli olmasi icin dua ediyorum insallah kabul olur.
klinik sonuclar
test sonuclar mom
AFP 14.4ng/ml 0.42
uE3 0.71ng/ml 0.68
BHCG2 21.5IU/ML 1.14
ınhibinA 180.1pg/ml 1.02
RİSK DEĞERLENDİRMESİ
risk cutoff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?