guzel anneler iki gundur cok gerginim
dun sabah yazmistim sancim var diye birde oglum hareket etmiyodu fln korktum
icim rahat etsin diye saglik ocagina gittim kalp atimlarini dinlemek icin
kadin beni bi korkuttu hemen git doktora gecen biri daha geldi yok yatis verdiler yok suyu azalmis fln ben basladim aglamaya bu seferde gel kalbini dinletiyim de gidene kadar raht etsin icin dedi
ara ara bulamadi istedigi atimi yakkalayamadi ben iyice korktum tabi bide teselli ediyo akli sira yok sonuc ne olursa olsun onemli olan senin sagligin fln filann neyse ciktim bir doktora gidisim var anlatamam oldum oldum dirildim
cok sukur hersey normal dedi doktor ayrintili bakti ama dedi bazi bebeklerin kalbinde delik olabiliyo bunu bu ayrintiliyla net goremiyoiz sen renkli ultrason cektir ben oneriyorum hastalarima fln dedi
eve geldim kurt dustu icime acaba suphelendide mi dedi normal muayenedeki ultrasonla gorebiliyolarmi Allah korusun kalpdeki deligi fln bi bilginiz varmi
neden direk ayrintili demeyip kalbi fln karistirdi anlamadim cunku epey inceledi kalbini akabinde boyle bisey soyledi
nolur dua edin benm icinde oyle bisey olmasin Rabbim cumlemizin evlatlarini korusun
canım yaaa günü gününü tutmuyor bir bakıyorsun şeker gibi bir abi bir bakıyorsun uyuz sinir biri katlanılacak gibi değil yaniii
ikizler burcu işte çift karakterli oluyolar ben bütün ikizler burcunda rastladım bu ikileme
aman allahıııııımmmmmmmmmmmmmmmm tahmini doğum tarihim ikizlere rastlıyorr şimdi ağlayabilirim kızım ikizler olmasıııııııııınnn allahım yaaaaaaaa
Ben burcuna hiç bakmamıştım
seker yukleme testı ucretlımı doktor bu konuda bırsey soylemedı bana.bırde arkadaslar konuyla alakasız olacak ama evde ınternet ev telefonu artı ınternet 80 tl oduyoruz e artık masraflarımız artacak.ev telefonunu kullanmıyoruz sadece sabıt ucret ve ınternete 80 tl oduyorz.bugun kapattıracagız sanırım ama uygun ınternet seceneklerı olan varsa bılgılendırırmısınız yoksa sızlerden uzak kalacagım.
ahahaa günaydın..canım yaaa günü gününü tutmuyor bir bakıyorsun şeker gibi bir abi bir bakıyorsun uyuz sinir biri katlanılacak gibi değil yaniii
ikizler burcu işte çift karakterli oluyolar ben bütün ikizler burcunda rastladım bu ikileme
aman allahıııııımmmmmmmmmmmmmmmm tahmini doğum tarihim ikizlere rastlıyorr şimdi ağlayabilirim kızım ikizler olmasıııııııııınnn allahım yaaaaaaaa
Ben burcuna hiç bakmamıştım
canım benimde kızım yengeç 3 buçuk yaşında..çok anneci oluyorlar..hep seveceksin..hep nazına gideceksin..etrafında pervane olacaksın..acayip ilgi manyağı oluyorlar..onunla ilgilenmezsen yandığının resmidir..kızlar benim kızımda yengeç burcu oluyor sanırım
bilen var mı özelliklerini
kadin beni bi korkuttu hemen git doktora gecen biri daha geldi yok yatis verdiler yok suyu azalmis fln ben basladim aglamaya bu seferde gel kalbini dinletiyim de gidene kadar raht etsin icin dedi
ara ara bulamadi istedigi atimi yakkalayamadi ben iyice korktum tabi bide teselli ediyo akli sira yok sonuc ne olursa olsun onemli olan senin sagligin fln filann neyse ciktim bir doktora gidisim var anlatamam oldum oldum dirildim
cok sukur hersey normal dedi doktor ayrintili bakti ama dedi bazi bebeklerin kalbinde delik olabiliyo bunu bu ayrintiliyla net goremiyoiz sen renkli ultrason cektir ben oneriyorum hastalarima fln dedi
eve geldim kurt dustu icime acaba suphelendide mi dedi normal muayenedeki ultrasonla gorebiliyolarmi Allah korusun kalpdeki deligi fln bi bilginiz varmi
neden direk ayrintili demeyip kalbi fln karistirdi anlamadim cunku epey inceledi kalbini akabinde boyle bisey soyledi
nolur dua edin benm icinde oyle bisey olmasin Rabbim cumlemizin evlatlarini korusun
inşallah çıkar yaa bişey kalmadı doğumlara 4 ay çıksa iyi olurdu
sabah gazetede süt parası veriliyomuş onu okudum 95 tl olmuş ama bu süt parası ne nasıl alınıyo bilgisi olan varmı? sadece memur anneler mi alabiliyor diğer sigortalı annelere yok mu?
canım benimde kızım yengeç 3 buçuk yaşında..çok anneci oluyorlar..hep seveceksin..hep nazına gideceksin..etrafında pervane olacaksın..acayip ilgi manyağı oluyorlar..onunla ilgilenmezsen yandığının resmidir..
kızlar 1 haftadır bebeğimin hareketlerini hissediyordum.biraz önce sırt üstü yatarken yine hareketleri hissetmeye başladım kısa bir süre sonrada karnımda böyle 2-3 dk süren kabarcık şeklinde şişip inme oldu.önce hoşuma gitti bebeğim içerde kudurdu galiba diye sonra 26 haftalık hamile bir arkadaşım bebeğin hareketi daha dışarıdan görülemez diyince içime bir kurt düştü.internete baktım.kasılma falan mı acaba diye.çok tırstım.böyle bişey yaşayan var mı aranızda?
Canım her hamilelik, her bebek farklıdır.. Benim bebeğimin hareketleri senin haftanda dışarıdan dikkatli bakıp beklersen belli oluyordu.. Şimdi ise neredeyse pek çok hareketi belli oluyor.. Hatta karnımda toplandığı yer bile çok net belli oluyor..
Yazdığını okuyunca çok güldüm :)) Benim 37 yaşında yengeç burcu eşim var, senin 3,5 yaşındaki kızının aynısı
kızlar 1 haftadır bebeğimin hareketlerini hissediyordum.biraz önce sırt üstü yatarken yine hareketleri hissetmeye başladım kısa bir süre sonrada karnımda böyle 2-3 dk süren kabarcık şeklinde şişip inme oldu.önce hoşuma gitti bebeğim içerde kudurdu galiba diye sonra 26 haftalık hamile bir arkadaşım bebeğin hareketi daha dışarıdan görülemez diyince içime bir kurt düştü.internete baktım.kasılma falan mı acaba diye.çok tırstım.böyle bişey yaşayan var mı aranızda?
Canim ben ikisinide yasadim kasilmanin o kabarcikla hic alakasi olmadigini soyleyebilirim.Benim karnimda yag dokusu cok azdir diyebilirim hamile kalmadan once karnim icime gocuktu diye tabir ederler ya oyleydi belkide bu yuzden ama benimde bebgin cok net tekmesinde cok hafif bir kabarti erken haftada gordum.Kasilmada bebegin oldugu bolge komple sertlesiyor tek bir nokta degil sertlesen bolge yani rahim tam ortaya yada yanlara dogru toplaniyor ve baya yukseliyor hemen akabinde bebek sikistigi icin cok sert tekmeliyor.O sertlesmenin arkasindan bebegin tekmesini esim bile hissetti neyazikkiama boyle minik bir kabarmaysa o tekmedir.Hatta suan bebek boyle bir tarafa toplandigida oluyor mesela cikinti gibi duruyor o da kasilma degil mesela suan bende oluyor.Kasilmada rahim bolgesi semsert olup toplaniyor cok farkli, hic korkma seninki bence kasilma degil.
cok gecmis olsun,doktorun net bir riskten suphelenseydi dogrudan git hemen git gibi bisey spylerdi,butun hastalarima oneriyorum sozu her ihtimale karsi bab inda olmus.ama yerinde olsaydim tamamen rahatlamak icin renkli ayrintili yaptirirdim.
Seni yanlış yönlendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla kalpteki delik, bağırsaktaki parıltı gibi bazı anomaliler 2 boyutlu renksiz ultrasonla bakılıyor, renkliler dolaşım sistemi kontrolünde falan daha iyi.. Benim bebeğimde iki adet anomali var biri bağırsakta parıltı ve bu 2. düzey ultrasonda ama renksiz olanda çıktı..
Renkli ultrason da mutlaka faydalı olacaktır ama herşeyden önemlisi senin içinin rahat etmesi, renkli ile rahat edeceksen baktır, aklında birşey kalmasın..
Bende dun tetenoz asisi yaptirmaya gittim hemsire bebegin kalp atisini 10 dk boyunca duymaya calisti ve duyamadi.Bu sabah regli olacakmis gbi yada usutmusum gibi butun gun agridi kagundur hic tekmesinide dogru duzgun hissetmiyorum ama biraz once babasi elini koydu sanki onu bekliyormus gibi saglam bir tekme atti.Ayrintilida yapildi bebegin kalbi normaldi, sen ayrintili yaptirmadiysan oneririm mutlaka yaptir derim doktor kafanda soru isarrti kalmasin diye soylemistir, birsey gorseydi soylerdi sonucta onun icin oraya gidiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?