2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
arkadaslar gecmisi cok okuyamadim, nete de fazla giremiyorum, ayrintili yapatiranlara gecmis olsun .. umarim her sey yolundadir.. bi ara firsat buldugumdagecmise goz atmayi dusunuyorum :))

gelelim benim soru ve sorunuma.. blirsiniz ebebekte subata ozel indirim var, dun ugradik yarin nuna pepp bebek arabasi indirme giriyor, biraz inceledim hos gorunuyor, ancak arabalarla ilgil tam olarak neye dikkat etmem gerektigine karar veremedim.. benim icin en onemli 2 nokta bagaja kolay sigmasi ve cift yonlu olmasi.. bagaj acisindan son derece uygun ama ciftyonlu degil.. sizce cok gerekli mi cift yon.. calisan dedi ki, ilk yil zaten anakucagini takabiliyosunuz o zaman size donuk oluyor. ama anakucaginda cocuk uyur mu?? mesela disari ciktik uyuklayacak bebek, anakucagi tam yatmiyor biliyorsunuz, bu sikinti okur mu?
bir de arabayi inceleyenler gunesligi yani tepedeki koruyucusu sanki gunesi engellleyemeyecek kadar yukarda ve kisa geldi.. bana mi oyle geldi acep? yarina kadar karar vermeme lazim bi el atsaniz coooook rica etsemmm...

Merhaba kizlar iyi hafta sonları herkese Pazartesi son tetonoz aşımı olacam inşallah kızım artık daha kuvvetli tepikler etmeye
basladi babası bile hissedebiliyor cok şükür kıpır kıpır bu ayın 26'sinda kızıma eko yapılacak inşallah iyi olur hersey 27'sinde de seker analizi olacağız bütün ayrıntılı ultrasyona, renkli ultrasyona ve seker analizi yaptıracak arkadaslarımız Rabbim guzel haberlerle dönmenizi nasip eder inşallah bebişleriniz cok iyi ve sağlıklıdirlar Rabbim hepimizin yardımcısı olsun hepinizi cok öpüyorum minnaklarinizla beraber

canım o parmaktan yapılan değil mi?ben onu yapamam ki,çok korkarım:18:bana gerek olursa nasıl yaparım bilmiyorum,beni kan tutar

canım bu arabayı minikuş arkadaşımız alıcak sanırım.baya araştırmıştı çünkü.burdada ayrıntılı anlattı özelliklerini,biraz arkada kalmış olabilir yazısı.bi bak istersen.hatta hediye çeki falan da alıcakmış yanında,bende daha önce bakmıştım o modele.canım çift yönlü olması bebekken önenli zaten,onuda anakucağı ile halledersin,bebek büyüdükçe dışarı bakmak isteyecektir.etrafı keşfetmek isteyecektir bence

kalsiyum günlük ne kadar almalıyız?

magnezyum için neler yemeliyiz ??

birde ilişki yasak mı bu aylarda ?

********Kalsiyum için çeşitli kaynaklarda 1000 mg ile 1200 mg arası günlük tüketim öneriliyor.
Özellikle 24. haftadan sonra kalsiyum ihtiyacı artıyor;
siz bunu tuketmesenız dahı bebek sızın depolarınızı tuketecegınden
özellıkle kendınız ıcın yeterı kadar tuketmelısınız..

*******magnezyum için
elma, limon, tahin, pekmez,balık, bezelye, avokado, sarımsak,
maden suyu

********ilişkiye son ay hariç ve erken doğum tehlikesi-kanama olması vs gibi özel durumlar hariç
doktorlar yasak getirmiyorlar.
burada özellıkle annenın ruh halı onemlı; ilişkide sorun yaşıyorsa; ıstemıyorsa kendını zorlamamalı;
eğer kendını rahatlatacaksa; daha ıyı hıssedecekse ve rısklı bır gebelıgı yoksa son ay hariç bir sınırlama yok.
hatta moral durumu yukselttıgı ıcın tavsıye edılıyor
ama haftada maksımum 2 kez

sordukların hakkında bıldıklerım bunlar
:)

kızlar siz günde ne kadar ne tüketiyosunuz kalsiyum için?

Canım, bende 2 haftadır bebeğimin hareketlerini göbeğimi açıp izliyorum. Çok net.
Nerden nereye geçtiği, nerden vurduğu hatta kimi zaman nerelerden vurduğu çok belli artık.

sağol canım dünden beri kaç kişiden aynı şeyi duydum.içim rahatladı.şimdide bekliyorumki aynı manzarayı eşime gösterebileyim:)

kızlar siz günde ne kadar ne tüketiyosunuz kalsiyum için?

ben her gun bir küçük süt (mümkünse organik olandan veya mumkunse gunluk sut)
ısıtıyorum, içine bebe bıskuvısı eklıyorum+bal ( ama sutu cok ısıtırsanız balın besleyıcılıgınden yararlanamazsınız, az ısıtacaksınız)
bebe bıskuvısınde cıddı oranda kalsıyum ve vıtamın destegı var kızlar, sutle beraber yersenız
gunluk kalsıyum ıhtıyacınızın nerdeyse yarısını karsılıyorsunuz

aksama dogru da kendı yaptıgım yogurttan yıyorum ya da ayran yapıyorum

sabahları da peynır yemege calsııyorum

bu arada susam ve nohut da cıddı kalsıyum kaynagıdır,
susamı salatalarınıza ekleyebılırsınız

Eti Cicibebe

etı cıcıbebenın sayfasında hepımızın merak ettıgı bebekle ve gelısımı ıle ılgılı bılgıler ve daha fazlası da var
bence mutlaka okuyun, besın degerlerıne bakmak ıcın gırdıgımde az once kesfettım ben de

umarım faydalı olur sızlere

Ben her gün muhakkak bir kase dolusu yoğurt yiyorum. Birde yatmadan önce 1 bardak süt içiyorum. Sabah kahvaltısında hergün beyaz peynir yiyemiyorum ama iki günde 1 yumurta yemeye çalışıyorum.

hamilelikte tek tiksindiğim şey yumurta oldu.aylardır yiyemedim bir tane bile.ilk başlarda çok üzülmüştüm amaa ne yapaayım onun vitamininide başka başka yiyeceklerden çıkaarmaya çalışıyorum.

22. haftasına gelip de tetanos aşısı yaptırmayan var mı?:18:
ilk doz en geç ne zaman yaptırmalıyım

en geç ne zaman yaaptırılır bilmiyorum ama benim doktorum 20. haftadan sonra istediğin zaman yaptır dedi.sağlık ocağındaki ebe biz bebeğin kalp atışını duyduktan sonra yapıyoruz dedi.(ellerindeki basit alet yardımı ile)buda 17-19. haftalara denk geliyor.ben haftaya yaptırıcam inşallah.

canım cici bebe fikri hiç aklıma gelmemişti. bende süt içmeyi çok severim sabah akşam 1er bardak içiyorum, bir de ayran içiyorum mutlaka her gün. yoğurt pek yiyemiyorum. ama içtiğim sütler açığı kapatıyor sanırsam:)
bebe bisküvisi alayım bari ben bugün..

maşallahh kızına canımm

elifdem 100 ml sütte yaklasık 120 mg kalsiyum var
bebe bıskuvısının 100 gramında ise 250 mg kalsiyum var
tabıı 100 gram bıskuvı cok gelebılır

ama 75 gram yanı bır kasenın alacagı kadar bıskuvı+1 kucuk sut (yaklasık 1 bardak:200 ml)
400 mg a yakın kalsıyum yapar

ama burada sunu unutmayın, vucudumuz 500 mg dan fazla kalsıyumu aynı anda absorbe edemıyor
fazlası atılıyor, yanı cok kalsıyum alıcam dıye 2-3 bardak sutu aynı anda ıcmemek gerek

bazı devlet hastaneleri vermıyorlar dogru
mesela marmara egıtım arastırma vermıyor ultrasın kagıdı
kıloyu vs de sorman lazım soylemesı ıcın
boy soruyorsun boyu goremıyoruz bu haftalarda dıyorlar
ben oraya gıttıgımde kıloyı soruyorum
boyu de ekrandan fl degerıne bakıyorum
onu 7 ıle carparsan boyunu ogrenmıs oluyorsun zaten

ama mesela KArtal Devlet te ıkısını de soyluyorlar gıttıgınde

bebek durusları gun ıcınde bıle degısır
bazen makat gelısı dır
bazen dogum pozısyonundadır
bazen de yan yatar
su an ıcın bunların onemı yok
arkadasların yazdıgı gıbı anlık degısebılen haller bunlar
cunku su an yerlerı hala bol

devlethastaneleri ılac destegı pek onermıyor, besınlerden alın dıyor ama
yıne de bence destek almak gerek
cunku kan tahlılı o an ıyıdır ama 1 hafta sonra dusebılır
ya da sen o ara her yedıgıne dıkkat etmeyebılırsın
ben o sebeple sağlık ocagından yazdırıyorum gerektıgınde
benım de kan degerlerım normal ama
desteklemekte fayda var
bu degerlere ayda 1 baktırıyoruz en fazla
o bır ayda belkı 10. gun dusmustur degerın
ne gerek var, bebegın gelısımı ıcın onemlı zamanlardayız
ıhmale gelmez

22. haftasına gelip de tetanos aşısı yaptırmayan var mı?:18:
ilk doz en geç ne zaman yaptırmalıyım
rezene bende yaptırmadım doktoruma dün sordum herkes bu haftalarda çoktan yaptırdı diye bana dediki o yaptıranlar iki defa ama 6 ayında yaptırırsan tk aşı olucaksın dedi yani sağlık ocağının beni 6. ayda çağırmasının sebebi buymuş sanırım tek aşı olucakmışım yani 1 ay sonra felan yaptırıcam bende

Cici bebe.

Hamile kaldığımdan beri yemedim ama öncesinde çok yerdim. Şimdi canım istedi bak. Söylediğin iyi oldu.

Benim doktorum sütü 1 bardaktan fazla içme dedi. Bir bardak süt bir kase yoğurt ye dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…