Eltimin biraz yüksek çıktığından takip ediliyor. Evde ölçüyor sürekli. Bende denedim geçen gün. Hatta bir güzel nutellayı yedikten sonra denedim. Yerlerdeydi şekerim.74 çıktı.
Yüklemeden sonra ne alemde olur bilemiyorum ama.
arkadaslar gecmisi cok okuyamadim, nete de fazla giremiyorum, ayrintili yapatiranlara gecmis olsun .. umarim her sey yolundadir.. bi ara firsat buldugumdagecmise goz atmayi dusunuyorum :))
gelelim benim soru ve sorunuma.. blirsiniz ebebekte subata ozel indirim var, dun ugradik yarin nuna pepp bebek arabasi indirme giriyor, biraz inceledim hos gorunuyor, ancak arabalarla ilgil tam olarak neye dikkat etmem gerektigine karar veremedim.. benim icin en onemli 2 nokta bagaja kolay sigmasi ve cift yonlu olmasi.. bagaj acisindan son derece uygun ama ciftyonlu degil.. sizce cok gerekli mi cift yon.. calisan dedi ki, ilk yil zaten anakucagini takabiliyosunuz o zaman size donuk oluyor. ama anakucaginda cocuk uyur mu?? mesela disari ciktik uyuklayacak bebek, anakucagi tam yatmiyor biliyorsunuz, bu sikinti okur mu?
bir de arabayi inceleyenler gunesligi yani tepedeki koruyucusu sanki gunesi engellleyemeyecek kadar yukarda ve kisa geldi.. bana mi oyle geldi acep? yarina kadar karar vermeme lazim bi el atsaniz coooook rica etsemmm...
kalsiyum günlük ne kadar almalıyız?
magnezyum için neler yemeliyiz ??
birde ilişki yasak mı bu aylarda ?
kızlar siz günde ne kadar ne tüketiyosunuz kalsiyum için?********Kalsiyum için çeşitli kaynaklarda 1000 mg ile 1200 mg arası günlük tüketim öneriliyor.
Özellikle 24. haftadan sonra kalsiyum ihtiyacı artıyor;
siz bunu tuketmesenız dahı bebek sızın depolarınızı tuketecegınden
özellıkle kendınız ıcın yeterı kadar tuketmelısınız..
*******magnezyum için
elma, limon, tahin, pekmez,balık, bezelye, avokado, sarımsak,
maden suyu
********ilişkiye son ay hariç ve erken doğum tehlikesi-kanama olması vs gibi özel durumlar hariç
doktorlar yasak getirmiyorlar.
burada özellıkle annenın ruh halı onemlı; ilişkide sorun yaşıyorsa; ıstemıyorsa kendını zorlamamalı;
eğer kendını rahatlatacaksa; daha ıyı hıssedecekse ve rısklı bır gebelıgı yoksa son ay hariç bir sınırlama yok.
hatta moral durumu yukselttıgı ıcın tavsıye edılıyor
ama haftada maksımum 2 kez
sordukların hakkında bıldıklerım bunlar
:)
kızlar siz günde ne kadar ne tüketiyosunuz kalsiyum için?
Canım, bende 2 haftadır bebeğimin hareketlerini göbeğimi açıp izliyorum.Çok net.
Nerden nereye geçtiği, nerden vurduğu hatta kimi zaman nerelerden vurduğuçok belli artık.
kızlar siz günde ne kadar ne tüketiyosunuz kalsiyum için?
Ben her gün muhakkak bir kase dolusu yoğurt yiyorum. Birde yatmadan önce 1 bardak süt içiyorum. Sabah kahvaltısında hergün beyaz peynir yiyemiyorum ama iki günde 1 yumurta yemeye çalışıyorum.
22. haftasına gelip de tetanos aşısı yaptırmayan var mı?:18:
ilk doz en geç ne zaman yaptırmalıyım
ben her gun bir küçük süt (mümkünse organik olandan veya mumkunse gunluk sut)
ısıtıyorum, içine bebe bıskuvısı eklıyorum+bal ( ama sutu cok ısıtırsanız balın besleyıcılıgınden yararlanamazsınız, az ısıtacaksınız)
bebe bıskuvısınde cıddı oranda kalsıyum ve vıtamın destegı var kızlar, sutle beraber yersenız
gunluk kalsıyum ıhtıyacınızın nerdeyse yarısını karsılıyorsunuz
aksama dogru da kendı yaptıgım yogurttan yıyorum ya da ayran yapıyorum
sabahları da peynır yemege calsııyorum
bu arada susam ve nohut da cıddı kalsıyum kaynagıdır,
susamı salatalarınıza ekleyebılırsınız
Eti Cicibebe
etı cıcıbebenın sayfasında hepımızın merak ettıgı bebekle ve gelısımı ıle ılgılı bılgıler ve daha fazlası da var
bence mutlaka okuyun, besın degerlerıne bakmak ıcın gırdıgımde az once kesfettım ben de
umarım faydalı olur sızlere
kızlar dün hem bebikimi hemde hastanede yatan babamı görmeye gittim.benim için güzel bir gündü:) babam iyi çok şükür,dahada iyi olucak inşallah
bebişime gelince,ilk defa ablamla gittik.babası gelemedibiraz üzülmüştüm yalnız giderken ama teyzesi de görmüş oldu yiğenini.saolsun teyzemiz hatırına bi kaç poz verdi minnakım aslında doktorum ağız ve çenesine bakmak için çağırmıştı beni,çünkü ayrıntılı bakan doktorum orayı net görememişti.ama benim yaramaz kızım koluyla yüzünü sürekli kapattığı için yine doğru dürüst bakamadık doktorumuz gördüğüm kadarıyla bişey yok dedi doktorum Allah korusun bişey olsada gebeliği sonlandırmana izin vermem dedi.bende öyle bişey düşünmüyorum zaten dedim.Allahım evlatlarımızı korusun.bebişlerimizi bize bağışlasın kendisinin dün 5 tane sezeryanı ve hala bekleyen bir normal doğumu vardı.çok yoğundu.doktorum normal doğuramaz o bayan dedi Alttan muayene ederken bile 3 kişi elinden tutuyormuş ben çıkarken o bayanın eşi ve annesi konuşmaya gelmişti doktorla,akibeti ne oldu bilmiyorum yani bebişim iyi 28 cm,583 gr olmuş bende kilo almışım haliyle moralim çok bozuldu zaten tontişim haftaya şeker yüklememi yapıcaz,aç gelmen gerek dedi.75 gr olandan yapılıcak.benim zaten insülin direncim olduğundan sonuçların peki iyi çıkacağını sanmıyorrum neyazıkki o hafta tetenozumuda olucam inşallah.yani 25.haftamda.kızlar bide ben son dakka kaşındım ve iç çamaşırımda ıslaklık oluyor dedim acaba suyum mu geliyor diye düşündüm doktorda sanmıyorum,acaba idrar kaçırıyor olmayasın dedi :) ama istersen bir bakalım dedi.beni çatala aldı ve alttan bildiğimiz kulak çubugunun 2-3 katı uzunlukta bir çubukla 1 dk bekledim.sonra onu bir sıvıya batırıp 10 dk bekledik.çok şükür bişey çıkmadı ama bu merakımın kasada bana fena bişekilde geri döneceğinin bilmiyordum muayene parası kadar test parası ödedim ben muayeneyle anlaşılcağını düşünmüştüm oysaki hiç bir sigorta şirketide karşılamıyomuş,ben acı bir tecrübeyle yaşadım,bilmeyen arkadaşlara burdan duyurulur
buda minişimin resmi teyzeleriEki Görüntüle 628306
canım cici bebe fikri hiç aklıma gelmemişti. bende süt içmeyi çok severim sabah akşam 1er bardak içiyorum, bir de ayran içiyorum mutlaka her gün. yoğurt pek yiyemiyorum. ama içtiğim sütler açığı kapatıyor sanırsam:)
bebe bisküvisi alayım bari ben bugün..
kızlar ayrıntılımız gayet iyi çıktı, kan değerlerim de iyi çıkıyor ısrarla, aslında ben ekstra demir, kan, magnezyum filan istiyorum ama dr. gayet iyi şuanlık ihtiyacın yok dedi, bebeğin de herşeyi normal dedi ama devlete gidiyorz biz, ondan sanırım hiç foto vermedi, devlete gidenlerden foto alan var mı? acaba ısrarla istesemiydimbide kilosunu filan sölemiyor hiç, aslında benm de sormak aklıma gelmedi heyecandan bişey var mı acaba diye düşünmekten, devlete gidenler de ben gibi mi düşünüyolar? sorsaydım verrlermiydi acaba şuan çok pişmanım, ama herşeyimiz normal çıktığı için çok mutluyuz tabi ki bunlar ikinci planda olan şeyler :)
ha bide bi ayrıntı bebek şuan ters, makat dedi var mı öle olan?
rezene bende yaptırmadım doktoruma dün sordum herkes bu haftalarda çoktan yaptırdı diye bana dediki o yaptıranlar iki defa ama 6 ayında yaptırırsan tk aşı olucaksın dedi yani sağlık ocağının beni 6. ayda çağırmasının sebebi buymuş sanırım tek aşı olucakmışım yani 1 ay sonra felan yaptırıcam bende22. haftasına gelip de tetanos aşısı yaptırmayan var mı?:18:
elifdem 100 ml sütte yaklasık 120 mg kalsiyum var
bebe bıskuvısının 100 gramında ise 250 mg kalsiyum var
tabıı 100 gram bıskuvı cok gelebılır
ama 75 gram yanı bır kasenın alacagı kadar bıskuvı+1 kucuk sut (yaklasık 1 bardak:200 ml)
400 mg a yakın kalsıyum yapar
ama burada sunu unutmayın, vucudumuz 500 mg dan fazla kalsıyumu aynı anda absorbe edemıyor
fazlası atılıyor, yanı cok kalsıyum alıcam dıye 2-3 bardak sutu aynı anda ıcmemek gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?