kızlar ilaç konusu acılmışken bende yazayım , hamilelikten önce folikasiite başladım hamilelik başladığında sadece decavit ,3-4-5 aylarda decavit + folbiol (kan hapı)son 1 haftadır ilave olarak osteocare mineral+kalsiyum hapına başladım doktor bebeğin kalsiyum ihtiyaçların artığını karşılayabilmek için hap kullanmazsam günde 8 litre süt içmem gerektiğini söylediaksi halde 40-50 'li yaşlarda kemik erimesi problemim olurmuş
simdi avcilar medicanayi aradim ayrintili icin doktorumu sordu dedim ben daha once gelmedim hastanenize
disardaki hastalara yapmiyoruz dedikendi doktorlarimizin yonlendirmesi lazim dedi eee dedim ordan birine muayene olsam o yonlendirse o zmaan olur dedi ama muayene ucretide vermem lazim ozaman
cnm medilife'a sordun mu ?
kızlar bende aksamdan beri çok endişendim dün bizim yıldönümüzdü dışardan eve geldiğimizde hiç hareket etmiyooo gibi hissettim sabahtan beri de bekliyordum ki biseyler yedikten sonra az önce ufak bitepiş attı eşek sıpası oğluşumçok sükür allahıma
sanırım tembellik ediyoooo bunlar bizi de endişelendiriyolarrrr
hullycm kız sen napıyosun böleeeee zaten kilolar aldı başını gidiyoo bizde üstüne üstükkk o kadar tatlı yenirmio kadar tatlı bebeği bile etkiler tatlım benim ,aman haaa dikkat et gözünü seveyim
fotoscum bende de ara ara oluyooo ama sanırım hızlı hareket etmekten benimkisi , eski tempoda olamaycağımı kendime kabullendiremiyoum yaşlı nineler gibi oldum deyip duruyorum
canım ben de çok hareketliydim şimdi çok çabuk yoruluyorum belki de ondandır hakikaten yaşlı nineler gibi olduk :)
Verdiğiniz birkaç iyi örnek bile bana ne kadar ümit veriyor anlatamam.. Tabi ki kendimi en kötüsüne de hazırlamaya çalışıyorum..
Bugün oğlumun arabası kargo ile geldi, ona bile sevinemedim, ne kadar beğenerek almıştım..
Yarın kurula giriyoruz sabahtan sonra da kontrolümüz var..
Dualarınıza çok ihtiyacımız var.. Biz oğlumla forumun biraz acı tadı olduk ama idare edin bizi..
En kötüsü insanın elinden bir şey gelmemesi..
Umarım bunu da atlatırız.. Neler yapmamız gerektiğini, bundan sonra neler olabileceğini yarından sonra öğrenmiş oluruz..
ben günde 1 tane çikolata yarım ekmek ve bir pakette küçük kutuda ya kakolu süt yada meyve suyu içiyorum..kızartma belki haftada bir..egzersiz olarakta hergün yarım saat yürüyüorum..bebeğim 23.haftasındayken muayene olduğumda 564 grdı.boyuda 27,5 cm..hersey normal gözüküyor şu anda..11 saat yolculuk yapmıştım çarsamba günü , perşembe cumada işe geldim cumartesi sabahta aç karnına gitmem gerekiyordu ama başım dönüyor diye 6 tane tuzlu badem yedim sanırım bunlarda yüksek çıkmasına etkili olmuş olabilir mi
arzumu bunların hepsı bende var
cogu zaman ıcım yanıo benım
1 bardak degıl 2 bardak su ıcıorm
sanırım bende gebelık sekerı var
Ben de bu ara hareket ederse aman diyorum zaten kordona dolanmış daha da karışacak hareket etmezse de nie hareket etmiyor birşey mi oldu diye ağlamaya başlıyorum iyice kafayı yedim anlicanızz
minikuss inşallah yarın güzel haberlerle gelirsin canım. çok yorum yazmıyorum ama takibimdesin. Allah yardımcın olsun.
En erken ben yazayim bugun. Her sabah old gibi kalktik ablamizi okula birakip ise gidicez bebisimle. Herkeslere hayirli bir gun diliyorum.
Bu arada MİNİKKUS umarim iyi haberler alirsin bugun, Allah yardimcin olsun
Günaydın herkese.
Minikuss; hayırlı haberlerle dönersin inşallah. Allah bebeğine sağlık versin. Dualarımız seninle.
Ranana ; sende iyi haberlerle dönersin inşallah. Allah sağlık versin.
Günaydın.
bugün herkes için güzel bir gün olsun. Minikuss güzel haberlerle dönersin inşallah. aklım sende Allah yardımcın olsun
Günaydın kızlar..
Minikkuş güzel haberlerini bekliyoruz canım
GÜNAYDINN KIZLARRRR
MİNİKKUŞ Canım çok geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin inş. Gün gectikçe ağırlaşıyorum kızlar sizde varmı bu durumu yaşayan
günaydın kızlar herkese hayırlı günler
minikkus vr ranana inşallah ikinizinde güzel haberini okuruz burda Rabbim yar ve yardımcınız olsun yazamıyorum ama herzaman okuyorum haberdarım sizden
soru kızlar anadolu yakasında kozyatağında bir bebek alışveriş yeri varmış adıda yabancı bişeydi hatırlayamadım geçen kızlar burda yazmıştı bu pazar oraya gidicez ama ben adını unuttum bilen biri bana yazabilir mi ?
merhaba haımlar;
biz kızımla çok iyiyiz maşallah geçen haafta ayrıntılımız vardı hiç bir sorun çıkmadı Allaha şükür herşey yolundaydı
28 cm 560 gr olmuşuz biraz eşime birazda benim babama benziyor sanki :) ama fotosunu evde bırakmışım ekleyecektim bende:)
benim iştahım inanılmaz açıldı abartmamak için aç geziyorum resmen doymak bilmiyorum, zaten 10 kilo aldım bu iştahla bir 20
daha alırım dikkat etmezsem.. tahıllı yada tam buğday ekmeği yerdik biz zaten öneririm lezzetli ve sağlıklı:)
Minikkuş cnm geçmiş olsun bebeğine ve sana sağlık diliyorum kötü düşünme umarım en az zararla atlatır bebeğin böbrek sorununun
Minikuşş ne zaman gelicek acaba? İnşallah bebeği iyidir.. Bütün gün aklım onlardaydı..
evet canım yaaa aklım hep onda bakınıyorum ama gelmedi henüz :44:
Minikuş u ben de çok merak ediyorum hayırlı haberlerle gelir inşallah
Etipuf ; Komşum böyle bir şey kullanıyordu, benim çok hoşuma gitmedi. 1 yaşına kadar kullanamazsın sanırım. Bunlar için genelde 6 aya kadar diyorlar. Bende bunların hasır olanlarından yatak odasına almayı düşünüyorum. Normalde oda yapacağım zaten. Onlar daha kullanışlı geldi bana.
Kızlar minikuss dan hala haber yok demi? siteyi çok fazla takip edemedim bugün.
Minikkusran hala haber yok sanırım
Minikkuştan haber yok değil mi. Ufff inşallah kötü birşey yoktur.Bende çok yoıruldum bugün dayanamıyorum artık yol çok uzak 45 tane 1. sınıf 1 mayısı 4 gözle bekliyorum :)) Hayırlısıyla gelir inşallah:)))Sol kasığım batıyor acıyor sanırım yorgunluktan(
Mervecim cok sagolasin inşallah hepimizin bebişleri cok sagliklidir sorunsuz bir sekilde atlatir kucağımıza alırız sen ve bebisin nasıldınız minikus da guzel haberlerle gelir inşallah..
arkadaşlar minikkuşdan haber varmı niye hiç girmediki bu saat oldu cok merak ettim insallah bi sorun yoktur
Bende sürekli girip kontrol ediyorum ama ses çıkmadı daha. Umarım her şey yolundadır.
minikkuş bu saate kadar uyumadım bile senden güzel haberler bekliyorum hersey yolundadır umarım
Günaydın kızlar
Minikkuş nerdesin , güzel haberlerini bekliyoruz cnm.
Günaydın canlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun. En büyük sevgililerimiz bebişlerimiz:)) Benim bebiş dünden beri hiç hareket etmiyor:'( Çok korkuyorum. Minikkuş seni de çook merak ediyorum(
hala gelmedi dimi :18::18:
canım foruma giremesemde, mervenin ve senin detaylılarınızın güzel haberleriyle derin bi nefes aldım..
şimdi geçmişe baktım, tekrar bi yazını gördüm.. bu pürüzüde atlatırsınız annesi..oğlun çok güçlüdür annesi, sende güçlü ol..
ben hayırlı güzel haberlerle geleceğine inanıyorum.. zorlu ve stressli anlar geçirsende, mükafatını alacaksın ve sonu güzel olacak Allah'ın izniyle.. herşey güzel olsun.. mucizeler hep bizler için.. ve seninle olsunn minikusum.. Allahım esirgesin sizi..
cici bebe gunde kac tane yıorz
ben hiç yemiyorum canım ama senin bu kilo alman bukadar normal değil bütün kiloları kendine aldın sen ona göre bak işin sonu kötü tansiyonun yükselir şekerin yükselir iyiliğin için söylüyorum ben 23 .haftamdayım 1.5kilo aldım
yahu ozgnm, rahat bırak su bebısı, o kordonuyla cok mutlu su an
zamanla ters donecek, o zaman kurtulacak ınsallah o kordondan
korktuklarımız basımıza gelır
kızlar bu genel bı durum neden korkarsak onu bır guzel cagırıyoruz
korkmayın, cesur olun...
basınıza kotu seyler geldıgınde sakınce ne yapabılırım, dıye dusunun
neden benım basıma geldı, soyle yapmasaydım olmayacaktı
suydu buydu dıye ıcınız ıcınızı yemesın
bız hatunların en buyuk sorunu bu
olan olur
cozume bakın
Allah'a emanet olun
bol bol bol dua edin
yaradana sığının
bu bızım yasam deneyımımız
tekrarı yok
acılarımızla
mutluluklarımızla.............
sevgıler.......
Dün sabah erkenden kurula gittik..
Kurulda;
Çocuk üroloji uzmanı
Perinatolog İbrahim Bey ve şansımıza
Recep Has vardı, kendisi çarşamba günleri benim ki gibi gebelikleri kontrol etmeye, karar vermeye geliyor Çapa'ya..
ve tabiki asistanlar..
Sonuç agresif büyüme devam Pazartesi 7mm civarında ölçülen böbrek Çarşamba günü kurulda 11 cm ölçüldü..
Çocuk üroloji uzmanı bizi konuşmak için ayırdı, tüm detayları anlattı en kötü senaryo ile doğumdan sonra kısa bir süre sonra operasyon geçirecek..
Sıralama hafif-orta-ağır üzerinden yapıldığında bizim durumumuz ağır..
Çocuk yaşar ama sıkıntılı bir süreç yaşayabilirsiniz dedi..
Bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yokmuş, onlarda şu durumda anne karnında bir şey yapamıyorlar.. sadece sıkı takip yapılacak..
İlerleyen dönemde gerekli görülürse bebeğim erkenden alınacak.. Doğumdan sonra da ilk 1 yıl sürekli sıkı kontrolleri olacak..
Hiç oraya giden oldu mu bilmiyorum ama Allah yolunuzu düşürmesin..
kiminle konuşsam benim arkamdan yatış verip bebeklerini almak için gün verdiler.. kimininki yaşar kiminin ki yaşamaz şeklinde..
Bazılarının durumu bize yakın kiminin de daha ağır..
Dolayısıyla akşam üzeri gibi hastaneden çıkarken tansiyonum yerlere düştü, şekerim de yüksek..
Stres, uykusuzluk, yorgunluk, üzüntü falan derken böyle olmuşuz..
Kayınvalideme geçtik dün eve gelemedim, bugün de evdeyim ama halsiz ve yorgunum..
3 Nisan'a tekrar kurul için randevu verdiler, artık durumumuzu kurul takip edecek, riskli gebelikten, kurul takibine terfi ettik..
İlk gebeliği olan başka bir gebe vardı bebekteki böbrek sorunu yüzünden ki onun durumu bizden ilerideydi, 32. haftasında yatış verdiler bir hafta sonra bebeği almak için..
Birinin karnında bebeği ölmüş, doğum için gün vermişler, birinin ikizleri var biri ölü, diğerine zarar veriyormuş yatış verdiler, başka bir gebe var hastalığı yüzünden ne şekilde doğum yaparsa yapsın doğum sonrası felç kalma ihtimali var..
Herkes derdini anlatıyor.. Amniyosentez olanlar, olacak olanlar, ağlayanlar vs çıldırmak üzereydim zaten yığıldım kaldım..
Sanırım şu durumda iyi haberlerimiz yok gibi, çok zayıf bir ihtimal atlatabilir dediler.. Çünkü böbrekteki büyüme agresif durumda, erkek bebeklerde daha sık görünüyormuş hafif olanları bebek kendisi doğuma kadar atlatabiliyormuş..
Bir şey de yapamıyorum artık deliliğe vurdum.. Başka bir şey daha çıkmasın durum daha kötüleşmesin diye dua ediyorum..
Sanırım doğumu Çapa'da yaparım, çünkü bu durumu bilen hiçbir özel hastane bizi soymadan bırakmaz ayrıca bebeğimin bütün takibi orada.. yenidoğan ünitesi her şeyi var.. zaten doğunca hemen kontrol istiyorlar.. usg, kan tahlili, idrar tahlili yapacaklar sonra gerekirse ileri tetkikler..
Soracak olursanız hiçbir şey hissetmiyorum..
yavrucum 6 tane tuzlu badem elbette sonucu etkıler
boyle bır test ıcın ac olmak zorunlu
cıkan degerı hıc dıkkate alma ve testı yenılemelısın bence
bu arada yarım ekmek cok fazla eger beyaz ekmekse
kendıne ve bebegıne bır ıyılık yap; beyaz ekmegı unut,
hazır kutudakı meyve sularını ıse asla tuketme
az once tv da kanadalı turk doktor da soyledı
her turlu sıstemımıze zararlı hazır meyve suları
1 ay sonra kontrolum var..o zaman yeniden yapar herhalde test..çalıştığım içinde sürekli gidemiyorum.bide acil biişey olsa söylerdi diye düşünüyorum 1 ay çünkü uzun bir zaman dilimi cünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?