" yaşama yolculuk - anne karnında yaşam" çok güzel bir national geographic belgeseli.
Bölümlere ayrılmış olarak aşağıdaki bağlantı sayfasından türkçe olarak izleyebilirsiniz kızlar. Yaşadığımız bu süreci gözümün önünde daha net canlandıra bilmemi sağladığı için benim çok hoşuma gitti. Ve vaktiniz olduğunda sizinde eşlerinizle bile izleyebileceğiniz bir şey olabilir diye düşünerek sizlerle de paylaşmak istedim, güzel anne adayları.
anne karnında yolculuk - youtube
Kızlar dua çok önemli arkadaşımızın bebeği için lütfen
bilen herkesten 10 fatiha okumasını rica ediyorum.
Ayetel kürsi okuyalım diycektim ama bilmeyen arkadaşlarımız olabilir
bilenler 10 ayetel kürsi okuyalım ve ardından minik oğlumuza dua edelim
bugün kü maceralarımı anlatayım .
sabah eve yakın devlet hastanesine gittim şeker yüklemesi için. kan testi de istemişti kendi doktorum. ama devlette doktor öle isteksiz ve suratsızdıki çekine çekine anca şeker yüklemesi ve kan ilacını söleyebildim.
şeker yüklemesi fena değildi. içerken az sıkıntı oluyor. bana hareket etme bir saat dediler. bir saat dinlendim.
ordan sonra ayrıntılı için güngören hastanesine gittim. 100 tl aldılar. ordan bi dr istek yapmayınca 100 müş. diğer türlü 80.
neyse bayada yol gitmiştik. az bozuldum. ama bebeğimi net bi şekilde gördüm. yüzüde eşime benziyordu. bi sıkıntı yok dedi.
ordan sonuçlar için doktoruma gittim. şeker yüklemesinin sonuçlarını unutmuşum
tamkan testi de istedi yine. bir daha gitmem gerekecek.
esas canımı sıkansa sadece ayrıntılı organlara bakılmış dedi. doppler yapılmamış dedi.ben ikisi aynı sanıyordum dedim. doppler de kan akışına falan bakılıyor dedi. üzüldüm. gerekiorsa bir daha yaptırim dedim. neyse artık yapılmış bi kere dedi. bir daha külfet olur dedi
canım sıkkın benim. kan akışı da önemli bildiğim kadarıyla.
Babana tekrardan geçmiş olsun canım. Allah beterinden saklasın.kızlar herkese selam,bikaç gündür yoktum.bilmem yokluğum hissedildi mi
babam hastaneden çıktıda çok şükür,onun telaşı vardı giremedim bitürlüşimdilik iyi,inşallah biran önce toparlanır:128:
hepinizi çok özledim ama
geçmişe bi göz atayım inşallah herşey yolundadır
Dün sabah erkenden kurula gittik..
Kurulda;
Çocuk üroloji uzmanı
Perinatolog İbrahim Bey ve şansımıza
Recep Has vardı, kendisi çarşamba günleri benim ki gibi gebelikleri kontrol etmeye, karar vermeye geliyor Çapa'ya..
ve tabiki asistanlar..
Sonuç agresif büyüme devam Pazartesi 7mm civarında ölçülen böbrek Çarşamba günü kurulda 11 cm ölçüldü..
Çocuk üroloji uzmanı bizi konuşmak için ayırdı, tüm detayları anlattı en kötü senaryo ile doğumdan sonra kısa bir süre sonra operasyon geçirecek..
Sıralama hafif-orta-ağır üzerinden yapıldığında bizim durumumuz ağır..
Çocuk yaşar ama sıkıntılı bir süreç yaşayabilirsiniz dedi..
Bizim yapabileceğimiz hiç bir şey yokmuş, onlarda şu durumda anne karnında bir şey yapamıyorlar.. sadece sıkı takip yapılacak..
İlerleyen dönemde gerekli görülürse bebeğim erkenden alınacak.. Doğumdan sonra da ilk 1 yıl sürekli sıkı kontrolleri olacak..
Hiç oraya giden oldu mu bilmiyorum ama Allah yolunuzu düşürmesin..
kiminle konuşsam benim arkamdan yatış verip bebeklerini almak için gün verdiler.. kimininki yaşar kiminin ki yaşamaz şeklinde..
Bazılarının durumu bize yakın kiminin de daha ağır..
Dolayısıyla akşam üzeri gibi hastaneden çıkarken tansiyonum yerlere düştü, şekerim de yüksek..
Stres, uykusuzluk, yorgunluk, üzüntü falan derken böyle olmuşuz..
Kayınvalideme geçtik dün eve gelemedim, bugün de evdeyim ama halsiz ve yorgunum..
3 Nisan'a tekrar kurul için randevu verdiler, artık durumumuzu kurul takip edecek, riskli gebelikten, kurul takibine terfi ettik..
İlk gebeliği olan başka bir gebe vardı bebekteki böbrek sorunu yüzünden ki onun durumu bizden ilerideydi, 32. haftasında yatış verdiler bir hafta sonra bebeği almak için..
Birinin karnında bebeği ölmüş, doğum için gün vermişler, birinin ikizleri var biri ölü, diğerine zarar veriyormuş yatış verdiler, başka bir gebe var hastalığı yüzünden ne şekilde doğum yaparsa yapsın doğum sonrası felç kalma ihtimali var..
Herkes derdini anlatıyor.. Amniyosentez olanlar, olacak olanlar, ağlayanlar vs çıldırmak üzereydim zaten yığıldım kaldım..
Sanırım şu durumda iyi haberlerimiz yok gibi, çok zayıf bir ihtimal atlatabilir dediler.. Çünkü böbrekteki büyüme agresif durumda, erkek bebeklerde daha sık görünüyormuş hafif olanları bebek kendisi doğuma kadar atlatabiliyormuş..
Bir şey de yapamıyorum artık deliliğe vurdum.. Başka bir şey daha çıkmasın durum daha kötüleşmesin diye dua ediyorum..
Sanırım doğumu Çapa'da yaparım, çünkü bu durumu bilen hiçbir özel hastane bizi soymadan bırakmaz ayrıca bebeğimin bütün takibi orada.. yenidoğan ünitesi her şeyi var.. zaten doğunca hemen kontrol istiyorlar.. usg, kan tahlili, idrar tahlili yapacaklar sonra gerekirse ileri tetkikler..
Soracak olursanız hiçbir şey hissetmiyorum..
bugün kü maceralarımı anlatayım .
sabah eve yakın devlet hastanesine gittim şeker yüklemesi için. kan testi de istemişti kendi doktorum. ama devlette doktor öle isteksiz ve suratsızdıki çekine çekine anca şeker yüklemesi ve kan ilacını söleyebildim.
şeker yüklemesi fena değildi. içerken az sıkıntı oluyor. bana hareket etme bir saat dediler. bir saat dinlendim.
ordan sonra ayrıntılı için güngören hastanesine gittim. 100 tl aldılar. ordan bi dr istek yapmayınca 100 müş. diğer türlü 80.
neyse bayada yol gitmiştik. az bozuldum. ama bebeğimi net bi şekilde gördüm. yüzüde eşime benziyordu. bi sıkıntı yok dedi.
ordan sonuçlar için doktoruma gittim. şeker yüklemesinin sonuçlarını unutmuşum
tamkan testi de istedi yine. bir daha gitmem gerekecek.
esas canımı sıkansa sadece ayrıntılı organlara bakılmış dedi. doppler yapılmamış dedi.ben ikisi aynı sanıyordum dedim. doppler de kan akışına falan bakılıyor dedi. üzüldüm. gerekiorsa bir daha yaptırim dedim. neyse artık yapılmış bi kere dedi. bir daha külfet olur dedi
canım sıkkın benim. kan akışı da önemli bildiğim kadarıyla.
canım ayrıntılın güzel gemiş, gözünaydın.. demek delikanlı babaya benzemiş..Allah esirgesin
doppler içinde sigortan varsa bi randevu al baktır canım,için rahat etsin diye
bende doppler yaptırdım,15tl fark aldılar..
görüşmek üzere..kendinize iyi bakın annesii..:79:
alttakileri fazlada ekledim galiba beceremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?