yok canım yuksek degıl, sınır 140 zaten, çok geçmemiş
biraz dıyet yapsa normal sınıra gelır,
benım de 148.2 çıktı. sadece beyaz ekmeği ve beyaz şekeri kes, dedi..
insülin için 200 civarlarında olması gerekiyor..
diyetten kastın nedir canım zaten cok bişey yiyebilen bi insan değilim
ben günde 1 tane çikolata yarım ekmek ve bir pakette küçük kutuda ya kakolu süt yada meyve suyu içiyorum..kızartma belki haftada bir..egzersiz olarakta hergün yarım saat yürüyüorum..bebeğim 23.haftasındayken muayene olduğumda 564 grdı.boyuda 27,5 cm..hersey normal gözüküyor şu anda..11 saat yolculuk yapmıştım çarsamba günü , perşembe cumada işe geldim cumartesi sabahta aç karnına gitmem gerekiyordu ama başım dönüyor diye 6 tane tuzlu badem yedim sanırım bunlarda yüksek çıkmasına etkili olmuş olabilir mibeyaz ekmek, unlu gıdalar, şeker kesılecek
aşırı tatlı meyveler, diğer sütlü ya da serbetli tatlılar, hamur işleri, kızartmalar yenmeyecek
hazır meyve suları-hazır corbalar yok
katı yag yok
cevız ve badem dısında (tuzlu olmayan kavrulmamıs badem) kuruyemısler kesılecek
egzersiz iyi geliyormuş, mümkünse gunde 30 dakıka
ozetle sebze ve proteın agırlıklı beslenılecek
meyve yenecek ama asırı tatlı olanları degıl
kılo sorunu varsa kontrol altına alınacak
seker yukseklıgının belırtılerı
sureklı ve sık susama
sık ıdrara cıkma
yorgunluk-halsızlık
eger sekerınız cok yuksek degılse, bırkac gunluk dıyetle normal sevıyeye gerılıyor
bu sevıyeyı korumak ıcın de doguma dek dıkkatlı olmak gerekıyor
cunku hem tansiyon, hem erken dogum rıskı hem de asırı kılolu bebek rıskı var
daha da kotusu bu seker hastalıgı - ınsulun dekı kontrolsuzluk bebege de gecıyor
Allah Korusun..
beyaz ekmek, unlu gıdalar, şeker kesılecek
aşırı tatlı meyveler, diğer sütlü ya da serbetli tatlılar, hamur işleri, kızartmalar yenmeyecek
hazır meyve suları-hazır corbalar yok
katı yag yok
cevız ve badem dısında (tuzlu olmayan kavrulmamıs badem) kuruyemısler kesılecek
egzersiz iyi geliyormuş, mümkünse gunde 30 dakıka
ozetle sebze ve proteın agırlıklı beslenılecek
meyve yenecek ama asırı tatlı olanları degıl
kılo sorunu varsa kontrol altına alınacak
seker yukseklıgının belırtılerı
sureklı ve sık susama
sık ıdrara cıkma
yorgunluk-halsızlık
eger sekerınız cok yuksek degılse, bırkac gunluk dıyetle normal sevıyeye gerılıyor
bu sevıyeyı korumak ıcın de doguma dek dıkkatlı olmak gerekıyor
cunku hem tansiyon, hem erken dogum rıskı hem de asırı kılolu bebek rıskı var
daha da kotusu bu seker hastalıgı - ınsulun dekı kontrolsuzluk bebege de gecıyor
Allah Korusun..
yok canım yuksek degıl, sınır 140 zaten, çok geçmemiş
biraz dıyet yapsa normal sınıra gelır,
benım de 148.2 çıktı. Sadece beyaz ekmeği ve beyaz şekeri kes, dedi..
Insülin için 200 civarlarında olması gerekiyor..
Meraba kızlar görevli olarak şehir dışındaydım da yoktum geçmişi de okuyamadım umarım iyidir herkes ve bebişler
Ben de dün dr ye gittim bebiş 710 gr ve 30 cm olmuşş:) ben de baştan beri toplam 3 kilo almışım ama gidişatım iyi değill:) Bi de bebeği sürekli hareket eden var mı ya çok fena bu
Meraba kızlar görevli olarak şehir dışındaydım da yoktum geçmişi de okuyamadım umarım iyidir herkes ve bebişler
Ben de dün dr ye gittim bebiş 710 gr ve 30 cm olmuşş:) ben de baştan beri toplam 3 kilo almışım ama gidişatım iyi değill:) Bi de bebeği sürekli hareket eden var mı ya çok fena bu
bebeği hareket edip stress yapan da ilkkez sizi okuyorum:) ne güzel iştee demekki sıkıntı yok.
Canım yaaa 58 tane şekerpare'yi nerene yedin nasıl yedinHamişlikten sonra kaç kilo aldın dünde konusu oluyodu ama sormak istemedim
kızlar 2 gündür nefes almakta çok zorluk çekiyorum kalbim sıkışıyormuş gibi oluyor aynı durumda olan var mı
Korkuyorum bi rahatsızlığı mı varki durmuyo diye de evet hareket etmese ayrı dert ederdim:)
kız 58 degıl 5 tane yedım
ama canım bı cekmıstı kı sormayınn
hamıslıkten sonra 14 kılo aldım sımdılık
simdi avcilar medicanayi aradim ayrintili icin doktorumu sordu dedim ben daha once gelmedim hastanenize
disardaki hastalara yapmiyoruz dedikendi doktorlarimizin yonlendirmesi lazim dedi eee dedim ordan birine muayene olsam o yonlendirse o zmaan olur dedi ama muayene ucretide vermem lazim ozaman
cnm medilife'a sordun mu ?
Günaydın canlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun. En büyük sevgililerimiz bebişlerimiz:)) Benim bebiş dünden beri hiç hareket etmiyor:'( Çok korkuyorum. Minikkuş seni de çook merak ediyorum(
Benimki de gece oynardı saat 4 te kalktım baktım yok hareket etmiyor oturdum çikolata yedim sırt üstü uzandım yok oynamıyor,zaten kordon dolanması durumu da var iyice endişelendim başladım ağlamaya gecenin 4 'ü yarım saat sonra canım kızım sanki gerindi karnımda dalgalar oluştu bitti daha da yok tembellik günleri herhalde bugn bebişlerimizin
kızlar bende aksamdan beri çok endişendim dün bizim yıldönümüzdü dışardan eve geldiğimizde hiç hareket etmiyooo gibi hissettim sabahtan beri de bekliyordum ki biseyler yedikten sonra az önce ufak bitepiş attı eşek sıpası oğluşumçok sükür allahıma
sanırım tembellik ediyoooo bunlar bizi de endişelendiriyolarrrr
hullycm kız sen napıyosun böleeeee zaten kilolar aldı başını gidiyoo bizde üstüne üstükkk o kadar tatlı yenirmikılo cok aldın mı ssende
bende aksam 58 tane sekerpare yedım
o kdr cok canım cektıkı
bu gunden ıtıbaren dıyete baslıormo kadar tatlı bebeği bile etkiler tatlım benim ,aman haaa dikkat et gözünü seveyim
kızlar 2 gündür nefes almakta çok zorluk çekiyorum kalbim sıkışıyormuş gibi oluyor aynı durumda olan var mı
fotoscum bende de ara ara oluyooo ama sanırım hızlı hareket etmekten benimkisi , eski tempoda olamaycağımı kendime kabullendiremiyoum yaşlı nineler gibi oldum deyip duruyorum
fatosss bende aynıu durumdayım
hatta bır kac haftadır
nefes almakta cok zorlanıorm
helekı yemek yerken soluk soluga kalıorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?