2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Hamilelik depresyonu yaşayan var mı bilmiyorum ama Kadın Doğum da beni bu konuda uyardılar..
Bütün geçmişinizi takip ettikleri için soruyorlar nasıl hissediyorsun diye.. benim tansiyonum da o gün çok düşüktü..
Henüz depresyona girdiğimi düşünmüyorum dedim.. Durgun ve aşırı sakin buluyorum kendimi hepsi bu..
Hamilelikte depresyon yaşarsanız ve loğusalıkta da eklenirse sonuç ağır olabilirmiş..
Eşim ise benim hamileliği ve bebeğimi sevdiğimi, sorun da olsa mutlu olduğumu düşündüğünü söylüyor..

Bunları yazıyorum çünkü hamilelik depresyonu diye bir şey var ve bunu yaşamak için illa benim ki gibi durumlar yaşanmasına gerek yok..
Kendini kötü hisseden, hamileliğin belirtileri haricinde kendini farklı hisseden, eşiyle sorun yaşayan,aşırı endişeli hal,vucüduyla ilgili aşırı kaygılı olan, beklenmedik gebelik yaşayan kadınlarda olma olasılığı yüksek..
Beni bu konuda uyardıkları için belirtmek istedim..
Hamileyken kendinizi kötü hissediyorsanız (psikolojik olarak) mutlaka doktorunuza belirtin..
Doğum sonrasında kesinlikle bırakmayın..

kızlar merhaba,herkese hayırlı cumalar.bu güzel günde hepimizin duaları kabul olsun inşallah.geçmişi okuyup bitirdim sonunda

seyzen; canım çok geçmiş olsun,umarım ilaçlarla geçer rahatsızlığın,operasyona gerek kalmaz

desty; canım güle güle kullan aldıklarınızı:)bende hafta sonu ikeadaydım ama ne alacağımı bilemedim.saf saf bakındım etrafaiki çıngırak alıp döndüm evecanım zahmet olmazsa aldıklarını resimli olarak kodlarıyla paylaşabilir misin?:26:

denizkizi57; canım detaylın iyi çıkmış gözün aydın :) kistte inşallah bi dahaki kontrolüne kadar geçer canım

golgen; canım eviniz için üzüldüm,ucuz atlatmışsınız su baskınını.çok geçmiş olsun.şu halimizdeyken ekstra bi iş çıkınca bende çok sinir oluyorum.zaten günlük işlerimizi zor zar yapıyoruz.benimde mutfaktaki lavobomun altını bu hafta iki kez su bastı.haydi herşeyi topla temizle tekrar tekrar

Cucucan ; canım güle güle kullan bebek arabanı,hayırlı olsun

ranana; canım ekon inşallah güzel çıkıcak,dualarımız seninle canım

arzu_mu; canım tuzladaki Cemıle Şevket Semt polıklınıgı dediğin yer,prefabrik olan yer mi?bende tuzladayım.randevu alınarak mı gidiliyor?neler yaptırabiliriz orda,muayene var mı?

asesulfam;nurcom; kızlar babam için dilediğiniz şifa dilekleriniz için çok teşekkür ederim

uconn;canım başınız saolsun öncelikle,sanada çok geçmiş olsun.dinlen hafta sonu bol bol

keeper; canım güle güle kullansın bebişin karyolasını,bencede bizim sevgililerimiz artık minik bebişlerimiz olucak.eşimde dün öyle söyledi bana,artık ben değil bebişimizmiş sevgilisi

Son düzenleme:
mnsroz

yok cnm orası değil, eskı merkez sağlık ocagı var ya orası;
sizin eve çok yakın; askerlik şubesinin yanı; Yavuz Pastanesi nin karşısı
mhrs den randevu ıle gıdılıyor,
Tuzla Devlet Hastanesı nın bır polikliniği orası
uzun zamandır yoktu
sımdı yenıden koydular ama herkesın haberı yok sanırım
randevular baya bos
rahat rahat alabılırsın randevu
sen yuruyerek bıle gıdebılırsın yanı
ne olucak, ucretsız ıste
muayene var, hemen her turlu tahlıl var
seker taraması ıcın merkezdekıne yonlendırıyor ama onun dısındakılerı yaptırabılıyorsun
tam kan sayımı-tsh ıvır zıvır, idrar tahlılı vs
bebısın kılosunu vs ogrenebılıyorsun
basrı bey var doktor olarak cok ıyıdır bı de kenan bey var o da ıyıdır
ıhsan bey de var ama ben onu sevmıyorum :)
ben zaten burayı en cok senın bılgın olsun dıye topiğe yazdım
orda oturdugunu bılıyorum cunku
:))

Son düzenleme:
miinikkuş çok geçmiş olsun,allahım inşallah sağlıklı doğum nasip eder.kralkaya ben ankaranın en uzak ilçesindeyim,kontrolüme aksaraya gidiyorum o yüzden.bende hemşireyim

mnsroz

bak mesela su an mhrs de basrı bey e pazartesı randevu alabılırsın
sadece 09:00'daki randevusu dolu.
diğer tüm saatlerı bos
geze geze gıdıp bebısıne baktırırsın
ya da ıstersen mınıbuse bınersın
talep olsun kı kapanmasın ıstıyorum cunku
orası cok rahat ve sakın oluyor
pendık devlet e gıttıgınde bır ordu ınsanla mucadele edıyorsun
tuzla da 3-5 kısı oluyor sadece
cogu ınsan da bılmıyor ondan bos
kadın-dogum ustelık sadece gebelere bakmıyor yanı

akşama pasta yicem o yüzden tatlı yemiyorm kendimi akşama saklıyorum :) kızlar bi tatlıya düştüm ben ya dün de kahvaltıda bal kasesinin dibini getrdim resmen utanmasam yalıcaktım :) bunun şekerle bi ilgisi var mıdır sizce? yoksa günlük kalori ihtiyacı artışı mı masumhane :)

Bir süredir böyleyse şekerle ilgisi vardır dilca.
Kesınlıkle o kadar abartı yememeye calıs.
Bal, şekeri aniden yükseltiyor.
Ölçü çok önemli; aslında neyin aşırısına gitsek onda zarar görürüz.
Yemekte de böyle hayatın tüm alışkanlıklarında da..

Son düzenleme:

canım işte dün bal yedim kahvaltıda, bugün de akşama saklıyorum aslında günde bir öğünde sadece işte. Nasıl?

canım çok saol beni düşünüpte paylaştığın için.orayı bilmezmiyim,hergün yürüdüğüm yerler :) eskiden aile hekimliği olmadan önce oraya giderdim ama aile hekimliği gelince benim sağlık ocağım başka bir yer oldu.pazartesi tetenoz aşımı olucam,ama başka zaman giderim mutlaka.burdan cucucan arkadaşımızda bana çok yakın oturuyor.onada söyleriz.kapanmasın inşallah,faydalanalım bol bolbende şeker yüklememi yarın kendi hastanemde yaptırıcam zaten,bakalım ne çıkıcak:44:

Merhabalar;haziran annelerine bugün ilk kez girdim ve ara ara yazdıklarınızı okudum.İnanın bende durumunuza çoook üzüldüm ve umarım herşey iyi bir şekilde sonuçlanır.Benim merak ettiğim bişi var siz kaç yaşındasınız ve bu ilk bebeğiniz mi?

Aramıza hoşgeldin, teşekkür ederim..

Yaşım 32 oluyor mayısta, sanırım doğum günü hediyesi olacak miniğim bana..
Evet ilk gebeliğim ve oğlum olacak kısmetse..
Ben ilk şoku atlattıktan sonra daha iyiyim şimdi..
En önemli nedeniyse erken dönem teşhis.. Bu tür sorunları olan çocukların bir kısmı doğumdan sonra sıkıntı yaşamaya başladıklarında fark ediliyor..
Hatta karşılaştığım bir örnek kadın, 32 haftalık hamile bebeğinin iki böbreği de sorunlu buna bağlı olarak akciğerler gelişmemiş ve suyu bitmek üzere özelde gittiği doktoru fark edememiş..
Şimdi ise bebeği erkenden alınacak..

Yani ben şükrediyorum, sıkıntılı bir süreç de olsa en az zararla atlatmak için elimizden geleni yapacağız..

Son düzenleme:
bence çok şanlısın kurulunda çok güzel bir ekip var.Bu şekilde kontrollu gidebilmek de herkese nasip olmaz.Umarım sonucu da iyi olur.
Bende 32 yaşındayım ilk gebeliğimde 26 yaşındayken preeklemsi olmuştu...Bende tekrar o günleri yaşamaktan çok korkuyorum.Umarım bu hamilelikte tansiyonum son haftalara doğru gene 20 lere çıkmaz

canım işte dün bal yedim kahvaltıda, bugün de akşama saklıyorum aslında günde bir öğünde sadece işte. Nasıl?

mrb cnm ben ayın 11 inde kontrole gittim 1 ayda 5 kilo almışım bu yüzden erken şeker yüklemesi yapıldı bugün bana 50 gr yüklendi şekerim yüksek çıktı pilav makarna tatlı çikolata yeme 1 hafta dedi dr. 1 hafta sonra 100 gr. lık şeker yüklemesi yapılcak.Bence fazla tatlı tüketmezsen iyi olur

Evet şanslı olduğum noktalar var, böyle bir ekip zaten başka arayışlara girmeme engel oluyor..
Preeklampsi için ilk gebelikten sonra genellikle tekrarlamaz diyorlar umarım öyle olur, senin de takip altında olman gerekiyor sanırım.. Umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın..
Nerede yaşıyorsun?

Merhaba haxiran anneleri forumu surekli takip ediyordum ama ilk defa yaziyorum... Gecen hafta gittigim doktorum detayli ultrasona gerek yok ben zaten incelicem bebegi radyolojide surunme dedi bosuna... Herzaman girdigimiz ultrasonlara guvenip doktoruma uymalimiyim sizce? Detayli ultrasonun farki ne?

Meraba arkadaşlar bu hafta çok yoruldum bi de yrn kayınvalidem ve eltilerin haftasonu için bana geleceğini öğrendim şimdi işten sonra sabaha kadar temizlik ve yemek beni bekliyor belim de kopuyor bi yandan

demek sizin ayrıntılıda yapıldı bu. nette de doppler görüntülerine baktım. bana öle yapılmadı ya.

ayrıntılı iyi geçti. herşeyine tek tek baktı. ama bu akıış,, kan akımı
Canım herşeyine baktıysa tamam o zaman, kendini sıkıntıya sokma. Her doktorun yöntemi farklı. Önemli olan hayati derecede önemli ve öncelikli olanlara bakması. Benim doktor da perinatologdu, bebek yüzüstü yatarken kalbini iyi göremedim diye 10 dk sonra baktı. Damarları, kordonu,plesantayı, suyunu, kaslarını ve damarlarını inceledi. Ne kadar ayrıntı ve detay o kadar fazla ücret oluyor.
Allah rahmet eylesin

teyzeler doktordan geldikkkk :))))
çok iyiyiz şükürler olsun pek tatlı kızımız
ama böbreğin mesaneye açılan kısmında hafif bir genişleme varmış
önemli boyutta değil dedi doğumdan sonra geçiyormuş

nerdeyse 400 gr olmuş ama boyumuzu söylemeyi unuttu

ayrıca Ankara da olan arkadaşlar detaylı ultrasonunuzu kim yaptı benim doktorum
Özgür Dereni önerdi ayrıca ankara perinatoloji derneğinin de başkanıymış doç.
giden varmı?..

kızlar merhaba ; berbat yoğun bircuma günü geçiriyoruz oğluşumla , yarın seker yüklemesine gireceğim sabah 9 da uamrım iyi haberleri alırım , biran önce eve gidip uyumak istiyorum offffffff

sanırım hafta sonu giremem pazartesiye kadar allaha emanet olun zuzularlaa birlikteeee
ha buarada yaşama yolculuk videosu gercekten çok etkileyici ....paylaşım için cok teşekkürlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…