2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

benimkininde bişiyi yok. 5 zıbın hediyesi var o sadece. ne bilim küvetinden ateşölçerine tırnak makasına öle çok şey var ki alıncak. bu rahat aylarda halletsek ii olurdu. 2-3 saatte yoruluorum. daha yolda yorgun oluyorum

2-3 saatte bir gitmem gerekior tuvalete. idrarımda kokuyordu. şeker yüklememde idrar testide yaptırdım. sonuçlar normal çıkmadı. henüz doktoruma gösteremedim.

çok seçenek var. ne alacağımı bilemiorum. ama alıncak da çok şey var. moralim bozuluyor

Tadını çıkarmaya bak canım ya bu anları bir daha kim bilir ne zaman yaşayacağız
Maddi olarak kastediyorsan eğer illa her şeyin pahalısını almak zorunda değilsin canım
Ben öyle yapacağım inş yani bende isterim her şeyin en iyisi onun olsun
mesela 1 milyarlık bebek arabası alamam onun yerine daha makul 250-300 tllik bişey bakacağım
Çünkü masraf o kadar çokki liste kabarık
bak bende ıkeadaki beşik ve dolaptan aldım hatta fotosunuda koyayım sana tavsiye ederim
Aklın karışmasın hiç hem kaliteli hemde fiyatı uygun

Aynen valla canım 5 dakikaya gidiyorum ama yaptığımdada bişey yok iki damla

ya para kısmını geçtim sadece seçme kısmı bile o kadar yorucuki. hangisi iyi vs. onu düşün bunu düşün kafam çatlıyor. moralim bozuluyor almadan çıkıyorum :)

ben de az önce eşime şakadan concord neo yu gösterdim. bak indirime girmiş alalım mı dedim. mercedes gibi dedim. yüzü şekilden şekle girdi.
yok dedim almam çok tefarruata gerek yok dedim de sonra rahatladı kendi dedi alırız bişeyler.
ben de öyle 300 civarı bişey alacağım.

Hehehe Aynen valla benim eşimde öyle diyor mercedes mi alıyoruz diyor
Bende başlarda alınıyordum küsüyordum eşime.ama alışverişe başladık yavaş yavaş baktım adam haklı
Alınacak o kadar çok şey varki listeye yaz yaz bitiremedim
Bide şu tüp bebekten sonra toparlanamadık 10 bin tlyi geçti
Hala kendimize gelemedik çok şükürki tuttu valla

Amanın o zaman sende kararsızlık şeysi var desene
İşin zor o zaman yandın

yok kararsızlıkta sayılmaz. bebek alışverişine gidince kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediorum. hiçbişi hakkında fikrim yokmuş gibi.

hatta bugün şey düşündüm. bu bebek alışverişi hakkında lisans bi bölüm açılıp okunabilir :)

ah canım ya ne mutlu size allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
tek sağlığını eksik etmesin Allah'ım, yoksa herşey kolay ver parayı al.

geçenlerde internetten alışveriş sitesine girip 10larca ürünü alışveriş sepetime attım. sonra iki çocuğu olan bir arkadaşa gösterdim. şunu alma buna gerek yok derken 3 tane ürün kaldı listede

Canım netten bak ya araştır valla bende bişey bilmiyordum araştırdım öğrendim
Gurvetteyim tek başımayım kime soracağımda kim bana yardım edecek aman
en güzeli kendi zevkine ve kafana göre almak ben sana bir liste göndereyim bak en lazım olan şeyler yazıyo

Herkese merhaba kızlar.ihtiyaclar kişiye göre değişir.maddi boyutu,sosyal hayatıda göz önünde bulundurursak..asağıdaki listede gerçekten lazım olan seyler var.markalarıyla birlikte yazdım.doğumdan önce deli gibi araştırma yaptım forumda ve kendimce bu listeyi düzenledim.alışverişinizi bebeğinizin doğacağı mevsimi göz önünde bulundurarak yapın.anne ve bebek için diye ayrı listeler var.hastane çantanıza neler koyacaksınız onlarda yazıyor.bende bu listeye uyarak bir valiz hazırladım sabah gittim öğlen doğum yaptım akşam çıktım.boşa doldurmuşum valizi ama ne olur olmaz diye hazırladım.doğum bu belki sezeryan olmak zorunda kalıp hastanede yatıcaktım.Allahtan normal doğum yaptım.siz hazırlıklı olunda kullanmazsanız geri getirirsiniz eve.
BEBİŞ İÇİN:
*unibaby yenidoğan ıslak mendil(uygun fiyat bulursan bolca stok et cok lazım)
*canbebe alt açma bezi(bebek bakım bezi diye geciyor)
*prima premıum care1 numara( 1 paket fazla alma hemen büyüyorlar)
*sebamed şampuan ve pişik kremi en doğalı ve iyisi.(bebek yağı ve vücut şampuanı alma tavsiye edilmiyor onun yerine saf zeytinyağlı sabun al ve zeytinyağı ile masaj yap)
*2 adet 10lu hastane cıkış seti yada 1 adet 20li set(gerek yok demeyin 3.ayımız bitene kadar giydirdim içindekileri)
*2 adet iç-dış zıbın takımı(hastaneden istiyorlar doğumdan hemen sonra giydiriyorlar.hastane cıkısında var ama yedek olsun.göbek düşene kadar sadece zıbın kullanılıyor)
*cıtcıtlı body bol bol al kısa, sıfır kollu değişik bedenlerde
*çıtçıtlı ayaksız ,ayaklı tulum(bana kullanışlı gelmedi bunlar aldığıma pişmanım)
*2 adet pijama
*dalin sıvı deterjan yenidoğan için(ben kullanıyorum) yada haci sakir granül sabun tozu,veya omo baby. yumuşatıcı kullanma sakın
*penye yelek 2-3 adet
*atesölçer(olmazsa olmaz)
*oda termometresi
*1 adet penye önlük,1 adette altı naylon olanlardan
*banyo havlusu 2 adet
*burun aspiratörü olarak otribebe nazal aspiratörü
*deniz suyu(burun için) tonimer baby burun spreyi
*çıt çıt tırnak makası bebedor ,sac fırcası,tarağı, (banyo süngeri almayın ilk zamanlar mermerşahi bez denilen beyaz tülbentle yıkadım lif niyetine hala o sekilde yıkıyorum),banyo için kova,masrapa
*3-4 adet penye, 1 adet peluş yada polar battaniye(en fazla kullanılan sey battaniyedir unutmayın)
*5-6 adet ağız silme bezi cok gerekli
*bol bol corap, patik
*nuk silikonlu damaklı emzik ve emzik kabı
*biberon.en iyisi dr,brown geniş ağızlı, secenek olarak philips avent , chicco(ben suan kullanıyorum), nuby, bebedor yada cam nuk( cam olmasına özen göster)
*bebek kasığı:lazım değil deme 15.günden itibaren d vitamini veriliyor lazım
*hastane besiği için carsaf
*beyaz yüz örtüsü
*dönence(bebeğin zihnini geliştiriyor,gerek yok demeyin muhteşem bişey)
*ana kucağı(aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılanı tercih edin alacaksanız..,hataneye falan giderken iyi oluyo.bebek ser sefil olmuyo.ben gittiğim misafirliklerde falanda yatırdım içine milletin kanepesinde ,elinde yavrum oyuncak olmadı.ama alınmayadabilir ekstra bişey bana göre)
*beşik(park yatak bana dandik geldiği için sallanır asansörlü mobilya besik aldım),sert ortopetik yatak,bebek arabası
*ben birde bebek hamağı aldım.ayakta battaniyede sallamaktansa hamak mantıklı geldi

ANNE İÇİN:
*hijyenik kadın pedi, hasta bezide lazım oluyor
*göğüs kremi lansinosh(bende bi halta yaramadı ama işe yaradığını söyleyenler var.parmak kadar tüpün içinde 20tl)
*anne için 1 gecelik, 1 pijama takımı
*yelek,çorap,terlik,sabahlık uzun
*emzirme atleti, 2-3 adet külot
*göğüs pedi
*diş fırcası,tarak,el temizleme jeli
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti

*Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata

*ıslak mendil, kolonya,toka,ayna

*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun,deodarant,pecete,evlenme cüzdanı,nüfus kağıdı,
*kirli çmasırları koymak için torbalar
*koyu renkli havlu

anne için gerekli olan yukarıdaki herseyi hastane cantama koydum.bebeğimede hastane cıkısının içindeki zıbın takımı iç-dış(sapkası eldiveniyle birlikte),penye ve peluş battaniye,biberon,alt acma bezi,bebek bezi,ıslak mendili birde yedek kıyafet koydum.umarım liste işinize yarar.hepinize hayırlı doğumlar.doğum esnasında 'sümme sebile yesserah '(rabbim yolunu kolaylaştır)mutlaka okuyun

ah canım ya ne mutlu size allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
tek sağlığını eksik etmesin Allah'ım, yoksa herşey kolay ver parayı al.

geçenlerde internetten alışveriş sitesine girip 10larca ürünü alışveriş sepetime attım. sonra iki çocuğu olan bir arkadaşa gösterdim. şunu alma buna gerek yok derken 3 tane ürün kaldı listede

Sağol canım benim.
Amann bende öylesilleri sevmiyorum kendileri almış almış koymuş dolaba
Soruncada ona gerek yok buna gerek yok ee neye gerek var ya
seninkide tam bi alemmiş kala kala 3 tane ürün mü kaldı çok güldüm

araştırmayada dermanım olmuyorki. yakın çevremde yardımcı olcak kimsede yok alcaz bi şekilde de. moralim bozuluyor gene de. kıyafetlere bakmıorum bile. onu son ay alcam. yaz bebeği die tulum falan almadım. 5 li zıbın var. 2 hastane çıkışı alırım diorum. yada bir hastane çıkışı. sonra bebeğin gelişimine göre alayım diorum. neyseki internet var. evden çıkmadanda ordan alınabilir. bi taraftanda insan eksiksiz herşey tam olsun istior. ne bilim ya

bende kıyafet alma hediye gelir diyenlere sinir oluyorum. alma alma çıplak kalcak çocuk. hediye gelceği ne malum. gelirse ne gelceği belli mi. hem yine hediye gelirse ne zaman gelceği belli mi :) zaten hiç bişi almadım. hazır indirim varken bi kaç kışlık şeye el atıorum. alma alma diolar sinir oluyorum :)

Tabiki herşeyi mükemmel olsun istiyorum valla
Kızlar sizede öyle oldumu ama ben kendimi unuttum
Önceden hep kendime bakardım kıyafet ayakkabı çanta görünce almak için çıldırırdım
Şimdi umrumda değil ilk önce minnoşuma almak istiyorum aklım hep bebek eşyalarına gidiyor

ben alışveriş yapmaktan nefret ederim. şimdi daha çok nefret ediorum :)

Hahaha
Bide diyorlar ya fazla bişey almayın hemen büyüyor zaten diye tamamda büyüyene kadar ne giyiteceksin gene çıplak mı kalacak Hey yareppimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…