2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Selamlar canım hayırlı olsun arabanız ve mobilyanız,
Mamas&Papas Urbo arabayı bende çok beğeniyorum ama buna uygun oto koltuğu araştırdınızmı hiç merak ettim?

Selamlar canım hayırlı olsun arabanız ve mobilyanız,
Mamas&Papas Urbo arabayı bende çok beğeniyorum ama buna uygun oto koltuğu araştırdınızmı hiç merak ettim?

Evet tatlım ona uygun olarak oto koltuğumuzuda aldık Cybex Aton Basic tercih ettik hem güvenlik hemde ağırlık olarak en hafiflerden di sanırım

golgencim; öncelikle bebişine aldığın cicileri güle güle kullan cnm vee tahlil sonuçlarını da kafaya takma biraz yediklerine dikkat edersin , bol su içersin düzelir, kan ilacı da vermiştir doktor sana onları da düzenli kullan ve harnup pekmezi, çekirdekli kara üzüm tüket her gün bunlar kan yapıyo.

sevcey; kntsz ; bebiş arabalarınız hayırlı olsun güle güle gezmelerde kullanın darısı daha karar vermemiş benim gibilerin başına :44:

geridönüşümkutusu; beşiğimizi beğendiğine sevindim, beşiği süslemek için bebekli kulplar duvar stickerlerine falan bakıyorum ,cibinlik yan koruma setleri umarım bunları da tamamlayınca prensesimin köşkü çok daha güzel olacaktır, aslında ben yeni alsaydım beyaz bir mobilya beşik istiyodum ama bu da sağlam ve güzel olduğu için içime sindi darısı almayanların başına artık bizim yeni hedefimiz bebek arabası :122: :124:

Ayrıntılım herşeyim tamam, yavrumu görmeye gidicez en son 30 ocakta gittik merdivenlerden düşünce, şubattaki olağan kontrolümü iptal ettik, martta çağırdı olağan kontrol için yani.

Selam kızlar, hepinize bebişlerinizle birlikte güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum.. Yarın benimde ayrıntılı ultrasonum var, çok heyecanlıyım.. Umarım güzel geçer.. Bu arada kızımızın tüm ihtiyaçlarını aldık.. Geriye benim için gereken süt sağma makinesi kaldı, onda da medela da karar kıldık.. Bakalım kısmetse onu da bugünlerde alacağız.. He bu arada Mothercare de kışlık sezenu indiriminde olmayan bir kaç ürün daha indirime girmiş, öğle tatilinde gidip aldım.. Bilginize..

Hanımlar birşey sormak istiyorum haftaya 27. Haftamıza grdiğimizde şeker yüklememiz var acaba yaptıran hamişler giderken aç mı tok mu oluyoruz??:44:

anneler nasılsınız nasıl gidiyor tepiklenmeler ne gelişmeler var minikuş ne yaptı takip edemedim kaç gündür memelkete felan gittik eşimle orada da giremedim

Biz takipteyiz canım, kurula giriyoruz.. Tek böbrekteki sorun agresif bir şekilde ilerliyor, en kötü senaryo ile tek böbrek alınacak..

Teşekkür ederiz teyzesi, inşallah bu konuda da güzel haberler alırız..

Teşekkür ederim canım, o iyi haberlere o kadar çok ihtiyacım var ki anlatamam.. Taa 32. haftamda kurula giricem.. Zaten durum çok ağırlaşırsa o gün yatırıp erkenden bebeğimi alabilirler.. Nisan da uzun süre habersiz kalırsanız anlayın ki doğum yaptım :S

Arabanız çok güzel Mamas&Papas urbo benimde arada kaldığım modeldi çok beğenmiştim ama ağır ve heybetli geldi bana, ufak tefek olduğum için başa çıkamam diye almadım.. Ama hala aklımda.. Gerçi Nuna Pepp aldık biz ana kucağıyla beraber, arabamızı çok sevdik biz de evde test sürüşü yapıyoruz arada sırada..

Hanımlar birşey sormak istiyorum haftaya 27. Haftamıza grdiğimizde şeker yüklememiz var acaba yaptıran hamişler giderken aç mı tok mu oluyoruz??:44:

Beni aç olarak çağırdılar ve sadece bir kez kan aldılar.. O da sınırın biraz üstünde çıktığı için tekrar şeker yüklemesi yapılacak..

Ben de bebek biblosu yaptırdım iki çeşit..
Çok yakınlarıma büyük biblodan yaptırdım,şeffaf kutuya koydurttum,çok afilli oldu

Bunu da mevlütte dağıtıcaz buzdolabı süsü olarak düşündüm.

Bebek sepet yatağımızı da aldık.Kanz marka..

Kıyafet bir sürü geldi hep hediye ben yazlıkların gelmesini bekliorum.

Merhba cnm bende e bebek internet sitesinden sipariş ettim oğluma concord neo indigo rengini... biraz önce geldi arabamız ama kurmaya yeltendim biraz ağır geldi bana.eşimde uğraşma akşama ben yaparım deyince bıraktım...Akşam kurunca burdan yazarım sana pusette sallanma olup olmadığını...

merhaba kızlar

sabah şeker yüklemesi yaptırdım sonuçlarını bekliyorum. Hemen sizede bilgi vericem :) aç karnına kan aldılar hemen sonrasın 50gram lekerli su içtim 1 saat sonra tekrar kan aldılar.

Dün akşam bir arkadaşım doğum yaptı sizinle onu paylaşmak istiyorum kızlar normal doğum oldu :) c.tesi günü nisanı gelmiş yavaş yavaş ta sancılar başlamış egzersiz çalışması yapmış bol bol doğum koçu tutmuştu onlar doğum koçunu aramış gelmiş bakmış hersey normal beklıcez daha var demiş pazar sabahı artık sancılar dahada sıklaşmış ama açılma olmamış pazar akşamı 5 e kadar beklemişler yine bı bakmış ki doğum koçu 5 cm olmuş açılma hemen hastaneye gitmişler banada mesaj atmıştı tabı bende bu halde doğru hastaneye :) arkadaşımı oturtmuştu plates topunun üzerine sancı geldikçe kalkıp yatagın başından tutunup nefes alıp veriyordu çok fazla kalamadım bn yanında da heyecan yaptı bende de :18: Saat 9 gibi artık açılma 10 cm olmuş almışlar doğumhaneye hemen çatala da oturtmamışlar takı bebeğin kafası görünene kadar ondan sonra ıkınma ve nefesle bırlkte pırttt diye çıkmış bizim oğlan 3600 gram doğdu 38. Haftasında ve arkadaşımı biraz önce aradığımda benden daha ıyı bır durumdaydı diyeblirim sesi öle neşeliki elif dedi sakın sezeryan düşünme işte hepsi bu kadar nasıl özendim ona nasıl bır güç aldım ondanki sormayın gitsin ve üstelik hiç dikiş bile atılmamış rabbım hepimize böyle doğum yapmayı nasip etsin

canım arabanızı iyi günlerde kullanın inşş inan benimde begendigim tek araba mamas&papas oldu görsel olarak da çok begendim. bende urbo olanı tercih edecegim.
bende okuyorum herkes concord cu olduuuu oda çok özellikli bir araba ama görsel olarak bana hitap etmiyor malesef.

İnternational Yeşilköy - Fiyatlara bebek ilk bakım ve aşıları dahildir.
Normal Doğum : 6.100
Epidural Normal Doğum 7.750
Sezeryan:8.500
Epiural Sezaryan 9.000

Medical Park - Bahçelievler
Normal Doğum 2.950
Sezeryan 2.950

Memorial Hizmet - Bahçelievler
Normal Doğum 2.300
Sezeryan 2.950

Vital Hospital- Bahçelievler
Normal Doğum 750
Sezeryan 1.250

Medipol Bağcılar
Normal Doğum 550 / doçent tercih edilirse 875
Sezeryan 1250 / doçent tercih edilirse 1.950
Dışarıdan Doktor istenirse Hastane Normal Doğum 1.250+ Doktorun ücreti / Sezeryan 1.900+ Doktorun ücreti

Florence Nightingele-Şişli
Normal Doğum 1650 + Doktor Ücreti
Sezeryan 2.750 + Doktor Ücreti

Fiyatlar çok değişken ama genel olarak tüm bu fiyatalara bebeğin ilk muayne ve aşıları dahil

ne kadarda kolaymış aslında dedirtiyo dimiii
valla normal bi hastaneye gitsen açılma yok yaa hemen dayarlar suni sancıyı ki açılsın diyeee demekki bu iş aslında böle yürümüyor doğal olanı yapılandan çok farklı cumartesinden pazar akşam 9 a kadar gayet sağlıklı bir doğum süreci yaşamış arkadaşın

zaman daraldıkça hazırlıkları arttırdık sanırım kızlar
biz eşimle pazar gittik bir çok şeyi aldık ufak tefek şeyler kaldı sizde durumlar nedir?
beşiğimizi anneannemiz beğenicek dedemiz alıcak tabi istediğimiz özellikleri söledik
kıyafet çok fazla almayı düşünmüyoruz çünkü hediye çok geliyo kıyafet işini ihtiyaca göre almaya devam ederiz dedik. ondan hariç ilk bebek olduğu için evde hiç bişey bulunmadığı için ne lazım gözüküyorsa hemen hepsini aldık diyebilirim.

Kızlar hepinize merhaba,

Bebişin ağırlığını, ultrasona girmeden, hala da geçerliliğini koruyan aşğıdaki formülle evde hesaplamak mümkünmüş.
Bel çevresi ile pubik-rahim tepe noktası arasındaki mesafeyi alıp birbiri ile çarpıyorsunuz, o kadar..
Tabii tam olarak pubik nerde başlar, rahim tepe noktasını nasıl bulucam, derseniz, aşağıda biraz açıklaması var;
birazını netten bakma ve tahminle çözebilirsiniz, sanırım..
Ben kendimde denedim; doktorun söylediğine yaklasık olarak bulabıldım.
Bel çevrem 82,5 olmuş bu arada, sizde durumlar nasıl?

Fundus-pubis ölçümü ile bebeğin tahmini
ağırlığının belirlenmesi:
Ultrason dışında klinik muayene ile de anne
karnının büyüklüğünden faydalanılarak bebeğin ağırlığını tahmin etmek mümkündür.
Fundus denilen bölge anne rahminin en üst noktasıdır. Pubis denilen bölgede çatı
kemiğinin önde üst kısmıdır, başka bir tarifle önde pubik kılların en üst
noktasıdır. Fundus ve pubis denilen bu iki nokta arasındaki mesafenin yumuşak
eğilebilir bir mezura ile ölçülmesi sonrasında elde edilen değer ve bazı
formüller yardımıyla bebeğin tahmini ağırlığı hesaplanabilmektedir.
Örnek bir
fürmül: TFA = FBÖ (cm) x AKÇ (cm)
Bu fomülde FBÖ: fundus pubis ölçümü, AKÇ:
Annenin göbek etrafından ölçülen karın çevresi, bu ikisinin çarpılması bebeğin
tahmini ağırlığını vermektedir.
Mezura ile anne karnının ölçülmesi sayesinde
hiçbir cihaza ihtiyaç duyulmadan bu kolay yolla ağırlık hesaplaması bazı
araştırmalarda ultrason kadar başarılı bulunmuştur. (Kaynak) Günümüzde ultrason cihazlarının çok
yaygınlaşması nedeniyle fundus-pubis mezura ölçümü ancak doktor ve ultrason
bulunmayan, ebeler tarafından yapılan tarama muayenelerinde v.b
kullanılmaktadır, günümüzde hala değerli bir ölçüm metodudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…