2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Kızlar bugün tartıldım tam 4 kilo almışım bugüne kadar. Gün günü tutmuyor bende. Bir gün çok enerjik bir gün çok yorgunum. Eskiden hemencecik gittiğim yerlere o kadar rahat gidemiyorum nefesim tıkanmaya göğsüm daralmaya başlıyor. Ahh eski günler ah. Bebeşim top olup gülle olup göbeğime baskı yapıyor sanki.

Bekleme moduna giriyorum artık. 3 ay var daha. Bu 3 ayı son hazırlıklar ve dinlenme ile geçirmeyi planlıyorum

Benim de yok ücretsiz izin şansım inş ya olurrr

kilolar naısl gidiyor kızlar, benim 10 kilo olmuş, 15 le kapatabilsem keşke, ama özellikle
bu aylardan sonra daha çok alınıormuş, bakalım hayırlısı

kilolar naısl gidiyor kızlar, benim 10 kilo olmuş, 15 le kapatabilsem keşke, ama özellikle
bu aylardan sonra daha çok alınıormuş, bakalım hayırlısı

Bugün itibariyle 25. haftamı bitirdim ve toplamda 9 kilo aldım. Bu ay fazla almışım. Dikkat etmeye başladım son kontrolümden bu yana. Son 3 ayı 3-4 kiloyla kapatan çok tanıdığım var dikkat ederek. İnşallah bizde onlardan oluruz.

bende bugun ıtıbarı ıle 22. haftamı bitirmekle beraber su ana kadar toplam 14 kılo aldım
:)

doguma kadar 8 kılo daha alırsam
kı ınsallah ole olur
20 kılo ıle bıtırmeyı dusunuorm

Geçmiş olsun dikkat et kendine, böyle bir durumda işini şansa bırakma bence.. Mutlaka görün doktora..
Allah korusun aksi bir durumda hemen belli olmayabiliyor..

Bu aralar eşlerle kavga günleri mi var? Ben de bir tek benim sanıyordum :S

Günaydın kızlar ben şifayı kaptım göğsüm yanıyo, öksürüyorum ciğerlerim acıyo yapmadığım bitkisel şey kalmadı ama geçecek gbi değil doktora bile gidecek halim yok var mı öneriniz

Geçmiş olsun, annemin yaptığı bir karışım var bana iyi geliyor.. doktorda içebilirsin demişti..
Ihlamur, kuşburnu, karamık demleyip sıcak sıcak içiyorum iyi geliyor.. Günde sadece iki bardak

Boşverin hanımlar, bence sebep malum; hissiz, ruhsuz, hamilelik ve bir canlı taşımanın ne demek olduğundan bihaber eşlerin anlayışsızlığı

Ben şu an çalışmıyorum, çocuğumun ilk yıllarında yanında olabilmek için ara verdim işime.
Bunda en buyuk neden, hamılelık sırasında ve doğum ıznınden sonra ıse donen arkadaslarımın yasadıgı zorlukları gormemdı.
Şimdi 24 hafta olunca hamılelıkde dahı psıkolojık bır etkı olacagını ve kadınların daha rahat olacaklarını dusunup -su an calısmıyor olsam da- calısanlar adına mutlu oluyorum.. Ve inşallah size yetişir, diyorum.. Bir an önce çıksın ki, daha çok insan faydalansın...

Ben de 4,5 kilo aldım ve ben bile korkmaya basladım cunku baslangıc kılom dusuk.
Yani normal kiloma göre %10 unu almışım, böyle bakınca bana fazla geliyor; son aylarda kilo alımının arttıgını ben de okumuştum. Bu durumda 10 kilo alsam toplamda ne hale gelırım bilmiyorum.. Ama tabıı bu benım baslangıç kilomdan da dolayı böyle..

Sonuçta bebeğim için önemli değil, sonra nasılsa veririm, dememek lazım, çünkü bizim aldıgımız fazla kılolar bebege gıtmıyor; yanı bır bebek maksımum 4 kılo olmalı; sız 10 kılo da alsanız 15 kılo da alsanız cocuk 4 kıloyu zaten gecmemelı. Üstelik kendısı 20 kılo alıp bebegı 2800 dogan anneler var.. O sebeple krıter, bebegın gelısımının normal oldugu surece kılo alımının mınımum olması, bence.. Cunku kolay ve rıskı dusuk bır dogum ıcın de bu kılo alımının sınırlı olması onemlı..

bende bugun ıtıbarı ıle 22. haftamı bitirmekle beraber su ana kadar toplam 14 kılo aldım
:)

doguma kadar 8 kılo daha alırsamkı ınsallah ole olur
20 kılo ıle bıtırmeyı dusunuorm

hull senın sekerden ne haber, kac cıkmıstı seker sonucun, yaptırmıs mıydın?

Bu kilo işi benim mantığımı aşmaya başladı..
Düzenli olarak tartılıp kontrol ediyorum, son bir ayda hiç kilo almamıştım toplamda aldığım 9 kilo ile devam ediyordum..
pazartesi 60,7 olarak tartıldım, bugün ise 61,8 ???? nasıl oldu bu?? :S
Normal yiyorum, abur cubur da yok.. iki gün de 1 kilo nasıl aldım anlamadım, daha haftada 1 kilo alacağımız zamanlar olacak.. o zaman ben saatte bir kilo alırım galiba..
Bir de yürüş yapıyorum sözüm ona..
Ben artık hareket edemiyorum kaburgamdaki ağrılar arttı ve yayıldı.. bir taraftan mide yanması.. karnım çok çıktı.. bazen ayakkabılarımı eşim giydiriyor..
Ne kadar çabalasam da ağırlaştım, artık vucudum söz dinlemiyor..

Boşverin hanımlar, bence sebep malum; hissiz, ruhsuz, hamilelik ve bir canlı taşımanın ne demek olduğundan bihaber eşlerin anlayışsızlığı

Bizimde alınganlıklarımız var elbet ama ben dişimi sıkıp hamilelik depresyonuna girmiycem..
Sınırdayım zaten..
Ama insan ağrıdan inlerken ve hareket edemezken birinin kafasını çevirip bakmasını istiyor tabiki..

Bazı eşler diğerlerinden farklı canım, boncuklu olanlar var senin ki benim ki gibi onlar sadece konuşur erken ya da geç der..
Benim bebeğimin hazırlıklarının hiçbir yerinde eşim yoktur.. ama dediğin gibi ben yapıyorum kendimce bir şeyler..

ne mutlu sana ne aldığını paylaşacak mısın kopya çekelim senden. malzemeler konusunda senin seçimine güveniyorum.
akraba olması bir mucize gibiydi.

eşim ayrıntılı ultrasonda doktor cd verdi onu izle dedim.
ben izlemek istemiyorum dedi.biraz tartıştık

Ben 54 ile başladım hamileliğime 63 oldum. Son ay 3 kilo almayı başarmışım. Şok oldum.

Şimdi her sabah tartılıyorum. Kontrole gittiğim 1 hafta oldu. Henüz 100 gram almışım. Elimden geldiğince dikkat ediyorum artık. Dediğin gibi bizim çok kilo almamız bebeği beslediğimiz anlamına gelmiyor ne yazık ki.

Canım bende doktorum 3 kilo almışsın 1 ay içinde diyince şok oldum ama sonra oturup beraberce ne yemişim içmişim değerlendirdik. Ben her sabah 4-5 portakalı sıkıp suyunu içiyordum. Doktorum kızdı çok. 4-5 portakalda ne kadar şeker var biliyor musun sen dedi. Otur bir tanesini ye sadece dedi. Portakal suyumla vedalaşmak çok zor oldu.

Bu ay biraz dikkat edeceğim bakalım. 1 haftasını 100 gramla kurtarmışım. Gerisi diğer 3 haftaya inşallah.

Canım o fark şişkinlikten ve gazdan kaynaklanıyordur. Mide yanmasına gelince ben bazen çok zorlandığım için gaviscon aldım sıkıntılı olduğum gün bir ölçek içiyorum. Tadını beğenmedim tiksiniyorum içerken ama acayip rahatlatıyor. Dün mışıl mışıl uyayabildim gece

Karnım da daha belirgin üst kısmı şişiyor artık, bebek kendine iyice yuva yaptı Ayakkabı için eğilirken zor oluyor bazen eşim çekiyor fermuarları. Ağır vasıta oldum artık, merdiven çıkarken en sağa yanaşıyorum

yok arzu mu daha yaptrmadım ben
4 martta seker yuklemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…