Kızlar şu 24hafta doğum izni kabulolsun olsun ne oluuur. geçen hafta bakan açıklama yaptı yasa tasarısı hazırmış başbakana da sunmuş hatta çocuk yapmayı teşvikedici birsürü güzel madde yazmışlar çok umutlandm . Benim bebişime bakacak kimsem yok, polisim çalışma saatlermz yoğun ve ev kredimiz var bende ücretsiz izne ayrılamam
günaydın ayrıntılı utrason sonucu doktorum banada coraspirin verdi . 28. Haftamda tekrar konntrole gidicem tansiyorn için banada tuz fazla tüketme dedi
kilolar naısl gidiyor kızlar, benim 10 kilo olmuş, 15 le kapatabilsem keşke, ama özellikle
bu aylardan sonra daha çok alınıormuş, bakalım hayırlısı
bunun bi pahalısı daha kaliteli sağlam gibi duruyor. ama bu daha süslü :) o yüzden gönlüm bunda. bakalım
ben 24. haftayı bitirdim ve 19 kilo aldım.. :)
benü düşünün de mutlu olun.. sonra nasıl vericem bu kiloları hiç bilmiyorum kızlarr
kendısıyle konusmuorm canım okutmam da
ama sole bı durum var ben kendımı uzmuorm
sorun cıkıo mutlak evlılıkte ya
hıc sorunsuzda olmuo malesef
bıde dun dustum merdıvenden dr a gıtmedım ama bebegım hareket edıo dıe
ınsallah bısı yoktr
Günaydın kızlar ben şifayı kaptım göğsüm yanıyo, öksürüyorum ciğerlerim acıyoyapmadığım bitkisel şey kalmadı ama geçecek gbi değil doktora bile gidecek halim yok var mı öneriniz
Geçmiş olsun dikkat et kendine, böyle bir durumda işini şansa bırakma bence.. Mutlaka görün doktora..
Allah korusun aksi bir durumda hemen belli olmayabiliyor..
Bu aralar eşlerle kavga günleri mi var? Ben de bir tek benim sanıyordum :S
Kızlar şu 24hafta doğum izni kabulolsun olsun ne oluuur. geçen hafta bakan açıklama yaptı yasa tasarısı hazırmış başbakana da sunmuş hatta çocuk yapmayı teşvikedici birsürü güzel madde yazmışlar çok umutlandm . Benim bebişime bakacak kimsem yok, polisim çalışma saatlermz yoğun ve ev kredimiz var bende ücretsiz izne ayrılamam
Bugün itibariyle 25. haftamı bitirdim ve toplamda 9 kilo aldım. Bu ay fazla almışım.Dikkat etmeye başladım son kontrolümden bu yana. Son 3 ayı 3-4 kiloyla kapatan çok tanıdığım var dikkat ederek. İnşallah bizde onlardan oluruz.
bende bugun ıtıbarı ıle 22. haftamı bitirmekle beraber su ana kadar toplam 14 kılo aldım
:)
doguma kadar 8 kılo daha alırsamkı ınsallah ole olur
20 kılo ıle bıtırmeyı dusunuorm
Kızlar bugün tartıldım tam 4 kilo almışım bugüne kadar. Gün günü tutmuyor bende. Bir gün çok enerjik bir gün çok yorgunum. Eskiden hemencecik gittiğim yerlere o kadar rahat gidemiyorum nefesim tıkanmaya göğsüm daralmaya başlıyor. Ahh eski günler ah. Bebeşim top olup gülle olup göbeğime baskı yapıyor sanki.
Bekleme moduna giriyorum artık. 3 ay var daha. Bu 3 ayı son hazırlıklar ve dinlenme ile geçirmeyi planlıyorum
Boşverin hanımlar, bence sebep malum; hissiz, ruhsuz, hamilelik ve bir canlı taşımanın ne demek olduğundan bihaber eşlerin anlayışsızlığı
merhaba keep hazırlıkları tamamlayanları gördükçe saçımı başımı bir de eşimin saçını yolmak istiyorum
eşim alışveriş konusunda hem ilgisiz,hem bilgisiz olması yetmez gibi bir de birçok şeyi gereksiz de görüyor. yani yine evi dişi kuş yapacak.
sağlık ocağına ben de 21. haftaya kadar kayıt olmamıştım. o hafta gittim ve kayıt oldum tam zamanında gitmişim. hemşire hısım çıktı.
bakan ne zaman açıklma yapmış ki ben cumartesi günü olumlu haberler aldım
Bir bir sürü şeyi internetten aldık canım, o yüzden böyle çabucak bitti..bizde de tam tersi, eşim bi ton gereksiz şey alma peşinde saatlerce netten bişiler bakıyor..iş yerinde bi kaç yeni çocuğu olmuş arkadaşı var, sanırım onların gazıylabakan geçen hafta açıklama yapmıştı sanıyorum, ben de netten okumuştum . Bu arada ne iyi olmuş sağlık ocağında akraba çıkması
Bazı eşler diğerlerinden farklı canım, boncuklu olanlar var senin ki benim ki gibi onlar sadece konuşur erken ya da geç der..
Benim bebeğimin hazırlıklarının hiçbir yerinde eşim yoktur.. ama dediğin gibi ben yapıyorum kendimce bir şeyler..
Ben de 4,5 kilo aldım ve ben bile korkmaya basladım cunku baslangıc kılom dusuk.
Yani normal kiloma göre %10 unu almışım, böyle bakınca bana fazla geliyor; son aylarda kilo alımının arttıgını ben de okumuştum. Bu durumda 10 kilo alsam toplamda ne hale gelırım bilmiyorum.. Ama tabıı bu benım baslangıç kilomdan da dolayı böyle..
Sonuçta bebeğim için önemli değil, sonra nasılsa veririm, dememek lazım, çünkü bizim aldıgımız fazla kılolar bebege gıtmıyor; yanı bır bebek maksımum 4 kılo olmalı; sız 10 kılo da alsanız 15 kılo da alsanız cocuk 4 kıloyu zaten gecmemelı. Üstelik kendısı 20 kılo alıp bebegı 2800 dogan anneler var.. O sebeple krıter, bebegın gelısımının normal oldugu surece kılo alımının mınımum olması, bence.. Cunku kolay ve rıskı dusuk bır dogum ıcın de bu kılo alımının sınırlı olması onemlı..
Bu kilo işi benim mantığımı aşmaya başladı..
Düzenli olarak tartılıp kontrol ediyorum, son bir ayda hiç kilo almamıştım toplamda aldığım 9 kilo ile devam ediyordum..
pazartesi 60,7 olarak tartıldım, bugün ise 61,8 ???? nasıl oldu bu?? :S
Normal yiyorum, abur cubur da yok.. iki gün de 1 kilo nasıl aldım anlamadım, daha haftada 1 kilo alacağımız zamanlar olacak.. o zaman ben saatte bir kilo alırım galiba..
Bir de yürüş yapıyorum sözüm ona..
Ben artık hareket edemiyorum kaburgamdaki ağrılar arttı ve yayıldı.. bir taraftan mide yanması.. karnım çok çıktı.. bazen ayakkabılarımı eşim giydiriyor..
Ne kadar çabalasam da ağırlaştım, artık vucudum söz dinlemiyor..
Canım o fark şişkinlikten ve gazdan kaynaklanıyordur. Mide yanmasına gelince ben bazen çok zorlandığım için gaviscon aldım sıkıntılı olduğum gün bir ölçek içiyorum. Tadını beğenmedim tiksiniyorum içerken ama acayip rahatlatıyor. Dün mışıl mışıl uyayabildim geceBu kilo işi benim mantığımı aşmaya başladı..
Düzenli olarak tartılıp kontrol ediyorum, son bir ayda hiç kilo almamıştım toplamda aldığım 9 kilo ile devam ediyordum..
pazartesi 60,7 olarak tartıldım, bugün ise 61,8 ???? nasıl oldu bu?? :S
Normal yiyorum, abur cubur da yok.. iki gün de 1 kilo nasıl aldım anlamadım, daha haftada 1 kilo alacağımız zamanlar olacak.. o zaman ben saatte bir kilo alırım galiba..
Bir de yürüş yapıyorum sözüm ona..
Ben artık hareket edemiyorum kaburgamdaki ağrılar arttı ve yayıldı.. bir taraftan mide yanması.. karnım çok çıktı.. bazen ayakkabılarımı eşim giydiriyor..
Ne kadar çabalasam da ağırlaştım, artık vucudum söz dinlemiyor..
bende bugun ıtıbarı ıle 22. haftamı bitirmekle beraber su ana kadar toplam 14 kılo aldım
:)
doguma kadar 8 kılo daha alırsam
kı ınsallah ole olur
20 kılo ıle bıtırmeyı dusunuorm
yok arzu mu daha yaptrmadım benBen şu an çalışmıyorum, çocuğumun ilk yıllarında yanında olabilmek için ara verdim işime.
Bunda en buyuk neden, hamılelık sırasında ve doğum ıznınden sonra ıse donen arkadaslarımın yasadıgı zorlukları gormemdı.
Şimdi 24 hafta olunca hamılelıkde dahı psıkolojık bır etkı olacagını ve kadınların daha rahat olacaklarını dusunup -su an calısmıyor olsam da- calısanlar adına mutlu oluyorum.. Ve inşallah size yetişir, diyorum.. Bir an önce çıksın ki, daha çok insan faydalansın...
Ben de 4,5 kilo aldım ve ben bile korkmaya basladım cunku baslangıc kılom dusuk.
Yani normal kiloma göre %10 unu almışım, böyle bakınca bana fazla geliyor; son aylarda kilo alımının arttıgını ben de okumuştum. Bu durumda 10 kilo alsam toplamda ne hale gelırım bilmiyorum.. Ama tabıı bu benım baslangıç kilomdan da dolayı böyle..
Sonuçta bebeğim için önemli değil, sonra nasılsa veririm, dememek lazım, çünkü bizim aldıgımız fazla kılolar bebege gıtmıyor; yanı bır bebek maksımum 4 kılo olmalı; sız 10 kılo da alsanız 15 kılo da alsanız cocuk 4 kıloyu zaten gecmemelı. Üstelik kendısı 20 kılo alıp bebegı 2800 dogan anneler var.. O sebeple krıter, bebegın gelısımının normal oldugu surece kılo alımının mınımum olması, bence.. Cunku kolay ve rıskı dusuk bır dogum ıcın de bu kılo alımının sınırlı olması onemlı..
hull senın sekerden ne haber, kac cıkmıstı seker sonucun, yaptırmıs mıydın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?