sabah sabah kayınvalidem nedeni ile ağlıyorumkızlar size anlatayım, ben mi duygusallık yapıyorum..bunların bir komşusu vardı bunun bebeği olacağında defalarca birlikte çarşıya çıktılar, bebeğin odasını hazırladılar hatta kız başka şehirde oturuyor, k.validem bi ara kız hastalandığında gidip çocuğuna bakmayı bile teklif etti. Bize gelecekler diye anlaşmışken önceki haftalarda hastayım deyip sonra onlara bebek görmeye gittiğini öğrendim. Sonraki hafta işim var dedi, bize gelmek istemedi sonra dediği işine gitmediğini öğrendik.Bir kere eşim şehir dışına çıkmıştı, benim yanımda kalmasını rica etti bu aynı kızla bebek kınası için alışverişe çıkacağını gelemeyeceğini söylemişti. Eşim de kızıp "gelme" demişti.Sonra zorla geldi ama bir ton söylendi. Geçen hafta görümcemle geldiler bize, bu hafta beraber kahvaltıya çıkacağız sonra alışverişe gideceğiz diye anlaşmıştık. Sabahın köründe aradı, uzak bir akrabaları vefat etmiş de ona gidecekmiş, e yarın gidelim deyince de yarın da başka bir komşuları var daha yakın zamana kadar küslerdi onun için alışverişe çıkacaklarmış! Geldiğinde dünyanın nazını yapıyor, hep alttan alıyorum ama yinede sürekli başkalarına tercih ediliyorum. Benim kırılacağımı hiç düşünmüyor mu acaba,bu kaç oldu..Eşim ağladığımı görünce arayıp "bu kaçıncı oldu, senin oğlun benim başkasını tercih ediyorsun" diye azarladı. Ama ben biliyorum aslen onu değil beni istemiyor. Ben kayınvalideme hiç bir saygısızlık yapmadım bugüne kadar, hiç kırmadım(en azından benim bildiğim), zaten her dediğine peki diyorum. Ama hiç bir zaman da onun kafasındaki gibi, misal görümcem ya da o birlikte alışverişe çıktığı kızlar gibi olmadım. Misal onlar şımarıklık yapar bir şeyin süslüsünü isterler ben işlevli olsun isterim. Düğüne, giyinip süslenmeye bayılırlar. Tamam ben de giyiniyorum, makyaj yapıyorum ama bunu konu yapmam. Hiçbiri okumamış, doğru düzgün çalışmıyorlar. Günlere fln gidiyorlar bense çalışıyorum ve işim hayatımın büyük bir kısmını kaplıyor. Ya nasıl anlatayım bi farklılık var işte, ben öyle fıkır fıkır bi insan sayılmam vs. herhalde öyle bir gelin tercih ederdi. Mümkünse göçmen olan, okumamış,çalışmayan,günlere giden,evini pespembe döşeyen,giyinip süslenmeyi hayatının merkezine koyan...Sorsan öyle demez ama sanki öyle gibi. Bilemiyorum..Çok doldum,bi yorum yapın kızlar
dün akşam aynısını yaptım canım ama yanında yatamadııkk çünkü hepsini yedik
oluyor canım ara ara,ölçmden ölçüme de değişiyor, misal bugün ölçülse belki gününde çıkar iki hafta sonra ileri geçer vs. Bizim haftalarda ufak tefek oynamalar oluyor sorun değilselam kızlarr,bugun doktor kontrolüm vardı.bu gün 21+6 olmam gerekti sat a görre.bu zamana kadar hep ultrasonda sat a göre girmişti bebeğim,fakat bugün 1 hafta geride gözüküyor,doktor 1 hafta geride olması önemli değil takip etmemiz gerekli dedii,moralim bozuk.böyle bişey yaşayan var mı?
kan değeri hamilelerde biraz düşük çıkar zaten, kan hapını ihmal etme ama canım. İdrar da sık rastlanan bi durum, bol su içslm kızlar bugün idrar tahlili yaptırdım 3-4 lökosit ve bakteri çıkmış herşey normal ama idrar bulanık diyo eritrosit falan yok. gerçi laboratuvarda normal plastik bardağa verdim örneği kapaklı falan değildi aslında güvenilir bir yer ama bilemedim. doktor randevum 1 hafta sonra da fikri olan varmı önemli mi acaba? kan değerlerim de demir hapına rağmen birazcık düşük çıkıyor. siz bişey yapıyor musunuz kan değerleri normal olsun diye? şu idrar testiyle ilgili de fikri olan mı varmı merak ettim kızlar...
0-3 ay al canım bence, iki hastane çıkışı+3-4 tulum ve 1-2 pijama takımı yazıyor listelerde.arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak bebeğime hastane çıkışı aldım içinde iki takım kıyafet var yarın iki üç tane daha tulum alim diyorum ama 0-3 aymı alsam 3-6 aymı karar veremedim daha doğrusu hangisi olur bilemiyorum :S yardımcı olursanız sevinirim
Ben üst, düğme değil de hani panço gibi oluyor ya onlardan alıyorum, onlar bir güzel oluyor :) Bir de önü hafif kısa modeller de göbek yukarı kaldırsa da çirkin durmuyorşimdi geldim bakırköyden.meydanda ebru bide adını hatırlıyamadığım çok demode bir hamile mağazası vardı.girdiğim gibi çıktım.capacityde gebe mağazası çok pahalı 1 tane gömlek aldım çıktım.lcw defacto hep aynı şeyler aylardır değiştirmediler ürünlerini.kaldım yine ortada.sanırım ben böyle böyle doğurucam.işe gitme derdim olmasa dert etmiycem ama 2 ay daha işe gidip gelmek zorundayım.dediğin gibi large beden bol kesim normal kıyafetlerede baktım.üstümde hiç iyi durmadı.gömleklerin önü kalktı böyle.düğmeleri gerildi.bende almadım.
gaz olma ihtimali de yüksek canım. Benim ne zaman öyle şeyler olsa sonradan gaz olduğu ortaya çıkıyorKızlar aksam 8 gibi aniden karnımın sol üst tarafına sancı girdi 1-2 dk ya gecti ama o zaman korkup yatağa girmiştim Uyumusum ve az önce kalktim karnımın tam ortasında hafif agri var ilk kalktığımda yürürken bile zorlandım karnım sanki düsecek gibi oluyodu ama evde gezindikçe hafifledi ama geçmedi simdi de ara ara uğruyobi fikri olan var mi ciddi bisey mi sizce korkuyorum bebegimin hareketleri normal seyrinde ama yine de korku çok var rahat olabilir miyim normal mi bilmiyorum ki icim içimi yiyo
çok üzgünüm kızlar, dün k.validemle yaşadığımız sorunu anlatmıştım. Eşim gelince k.validemi aradı, "bu kaçıncı oldu siz bizi istemiyorsunuz" dedi. Bu yapılanların(anlattığımdan daha fazlası ve öncesi de var) yapılanların bana değil kendisine olduğunu düşünüyor ve büyük çoğunlukla da görümcemin yaptırdığını düşünüyor. K.valideme rest çekti, bir daha görüşmeme kararı aldı. Torununu göstermeyecekmişDün bütün gün ağladım, gece sıkıntıdan ikimiz de uyuyamadık. K.valideden fln geçtim eşimi o kadar üzgün görmek beni mahvetti. Ben hiç ailemde böyle tartışma görmemiştim, çok ağır geldi. Eşim "benim annem öldü artık" dedi. Nasıl bu hale geldi anlamadım...Bana da aramayı,görüşmeyi yasakladı bu arada, k.validemin yüzüne telefonu kapattı. Ben arayıp konuşmak istiyorum ama ortalığı karıştırıp eşimi daha da üzmek istemiyorum. Onca akrabaya, benim aileme fln bu durumlar nasıl açıklanır, ne diyeceğiz of of of Doğuma şurada birkaç ay kalmış, çözülür mü ki bu sorunlar...
şimdi nete baktım biraz. sallamakda doğru değil dio.
annem sen çalışıyorsun, sallanırsa rahat edersin dedi. off ya. bilemedim. tecrübesizlik kötü ya
geridönüşümkutusu : ben beşiğimi ikeadan aldım. hatta tüm oda takımını ordan aldık. benim doktorlardan duyduğum ve bilimsel açıklamalarda takip ettiğim bebeğin sallanmaması gerektiği yönündeydi. ilk birkaç ay belki daha sıkıntı çekiliyormuş ama sonrasında senelerce rahat edecekmişiz. hatta hep aynı yerde uyuması gerektiği, odasını yatağını beşiğini neyse artık en başından itibaren tanıması ve içindeyken sallama gibi dışardan destek almadan tek başına uyumayı öğrenmesinin sonrasında işleri çok kolaylaştıracağını okudum hep. bu sebeple beşiğim sallanmıyor.
sabah gittim sallanan beşiklere de baktım. boyası ahşabı içime sinmedi. ikeadan almaya karar verdim. ama şu anda da içindeki yatak sorunu var. onu nasıl aldın. hangisi.
kızlar ya acil yardım. şimdi netten ikeanın beşiğini alıyorum. içine yatakda ordan alcam. ama dün yatakları incelememiştim. hangi yatağı iyidir ikeanın. acil yardım bekliorum
cnm ölçülerine göre yataşın yataklarından da bakabilirsin arkadaşlar memnun da
Canim; bebek bakiminda isleri zorlastiran bebegi boyle seylere alistirmak. Kesinlikle sallama. Sallanmaya alisan bebek ilerleyen aylarinda gece her uyandiginda sallanmayi veya beslenmei ( belenmekten ziyade memene yapismayi diyelim) ister. Bebege kendi kendine uyuma aliskanligi kazandirirsan yetiskin insan gibi uyandiginda tekrar kendisi uyuyabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?