2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
işe paydoooooosss biraz göbek attıktan sonra dinlenme dönemi başlasın

Rahat bırakın bebişleri yerm onları bennnn kuzucuklar uyuyorlar işte benım oglum da cok hareket etmez korkmayın bişeycik olmaz allahın izini ile :)

bugün hava çoookkk güzelll ben de kendimi enerjik hissediyorum ama bişey yapcak halim yok, zaten çok ağır ağır yapıyorum , bi yere gideyim desem iki saat hazrlancam , çıkcam gözümde büyüyor en iyisi camdan dışarı bakmak

Keşke tek başıma çıkabileceğim bi yer olsa da çıksamm burda yerler yollar hep buz eve gelene kadar ne badireler atlatıyoruz o yüzden oturuyoruz oturduğumuz yerde ve bizde etkinlik olarak camdan bakıyoruz

bu testler sana bakıp risk olup olmadığı anlaşılabilecek testler değil. kızamıkçık, su çiçeği gibi bir takım hastalıklara 1- bağışıklığının olup olmadığına bakılıyor 2- o anda bu mikrobu taşıyıp taşımadığına bakılıyor. hamileliğin sürecinde bu mikrobu taşıyor isen ki küçük bir ihtimal allah korusun bebekte ciddi sorunlar teşkil edebiliyor. eğer bağışıklığın varsa ne güzel hiç sorun yok. bağışıklığın yok ise o zmn dikkatli olman konusunda seni uyarıyor neler yapmaman gerektiğini söylüyor.
örneğin toksoplazma çiğ et ve kedi köpekten bulaşan bir mikrop. benim bu mikroba bağışıklığım çıktı. ama bir arkadaşım var 4 gün arayla doğum yapıcaz gibi duruyor. onun testlerinde toksoplazmaya bağışıklığı yok çıktı. doktoru hiçbir şekilde çiğ et yememesini, et yediğinde de çok iyi pişmiş olmasına çok dikkat etmesi, kedi köpek sevmemesi ve beslendiği evlerde falan bulunmamasını tembih etti. 40 günde bir de test yeniliyor ve yenilenecek doğuma kadar Allah korusun bu arada mikrobu kapıp kapmadığına bakıyorlar. Kızcağız diyordu ki benim kesin bağışıklığım vardır, evde kediyle büyüdüm ama yokmuş işte.
Neyse kafanı karıştırmak için anlatmadım bunları yanlış anlama lütfen. sadece bil diye... doktoruna güveniyorsan sorun yok. ondan daha iyi bilecek değiliz. illaki biliyordur ve önlem alıyordur hastaları için.

Rahat bırakın bebişleri yerm onları bennnn kuzucuklar uyuyorlar işte benım oglum da cok hareket etmez korkmayın bişeycik olmaz allahın izini ile :)

benim minik te bazen çok hareket ediyo bizde ondan korkuyoruz annecinin karnını ağrıtıyo tepikleriyle

ben bunları niye bilmiyorum niye benim doktorlar benden hiçbirşey istemiyor

piştim resmen evin içinde açtım heryeri:)) gerçekten çok güzel bugün hava .üşendim ben de çıkmayasen de ankaradasın dimi canım ,çalışmıyor musun?

konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilirse çok mutlu olurum..benim bebeğim 38.hafta da yani doğuma 2 hafta kala öldü..tespit ise sadece Kalbi durmuş denildi..yani o muhtemel 3 nedenden hiçbirisi nedeni değildi..olay gerçekleşeli 58 gün oldu bugün..ama ben kendimi toparlayamıyorum..ya yine aynısını yaşarsam korkusu evlat sahibi olmamı etkileyecek ...ne olur konu hakkında biligisi olan yada aynı şeyi yaşayan varsa bana dönebilir mi??

canım benım bır arkadasım da 39. haftada öldü bebegi...allah sabır versın basın saolsun
dr lar onada bısı solemeısler
sımdı 4 aylık hamıle yıne
allah tez zamanda sanada nasıp etsın tekrar

Başın sağolsun , çok zor olmalı , Allah birdaha yaşatmasın inşallah .
Ancak sana kalbinin neden durduğu hakkında bilgi vermedi mi doktorlar?
besin ve oksijen ulaşamaması , kordon düğümlenmesi , suyun azalması gibi??

Son düzenleme:

öncelikle allah yardımcın olsun ve sabır versin çok zor bir durum gerçekten.. yanlız bizler bebek hareket etmeyince bile endişe ediyoruz. böyle bir durumda fikir sahibi olmamız çok zor malesef.. düşünmek bile istemeyiz. umarım en kısa sürede topalarlanıp yeni bir hamilelikle bebegini sağlıklı bir şekilde kucagına alabilirsin, bunu kalben diliyorum.

Allah sabır versin canım çevreden çok duyuyoruz böyle şeyler ama sebep söylenir yani normalde:sana da bir bilgi vermeleri gerekirdi hiç mi bir şey söylemediler? ayrıca kendini salma dirayetli olmaya çalış o canı veren de alan da Allah ve sana da bunun mükafatını fazlasıyla verecektir.gerçekten zor bir durum ama bu şekilde düşünüp kendini rahatlatmaya çalış .. :// inş bir daha ki bebeğini sağlıklı bir şekilde alırsın kucağına ..

Son düzenleme:
Merhabalar Hayirli günler kizlar bugun nasilsiniz inşallah
Benim bı sorum olacak hastaneye giderken çantamıza neler koymalıyız ne gerekiyor bilinçli arkadaşların cevaplarını bekliyorum:)

Benim bı sorum olacak hastaneye giderken çantamıza neler koymalıyız ne gerekiyor bilinçli arkadaşların cevaplarını bekliyorum:)

Evet canım bende aynı soruyu soracaktım benden hızlı davrandın .. az da olsa erken doğum riskim var ve 9.ya hamile olan tecrübeler tecrübesi teyzemin dünkü tavsiyesi 7. aya kadar dışarı dahi çıkmamam ve çantamı hazırda bulundurmam oldu bana söylendi bitakım şeyler ama liste halinde elimde olsa çok çok daha iyi olacak çünki aklımı toparlayamıyorum eksik bişey olsun istemem :26::26:

Allah sabırlar versin. Ne kadar zor olduğunu çok yakın arkadaşımdan biliyorum. Rabbim kimselere yaşatmasın.
Ben daha yeni hamileyken çok yakın bir arkadaşımın bebeği doğuma 3 gün kala öldü karnında. Doğum öncesi kontrole gittiğinde farkedildi durum. Size söylenen gibi kalbi durdu dendi sadece. Ameliyata alındığında kapıdaydım. Doktoru çıktı ve hiçbir sebep yok dedi. Kader diyeceksiniz. İsterseniz otopsiye gönderin ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum hiçbir sonuç çıkmayacak dedi. Arkadaşım gönderilmesini istemedi. Sebebi yok. Kader.

cnm bende çevreden duyduklarım kadarı ile hazırlıcam.

bebek için ; 2 takım hastane çıkışı ( 5'li) , battaniye, agız silme bezi, 125 ml biberon, emzik (her ihtimale karşı), şampuan, bebek yağı, pişik kremi, bebek bezi ve kundak havlusunu koymayı planlıyorum.

kendim için de ; gecelik, terlik, taç, 2 adet alt pijama (yedek), emzirme sutyeni, sabahlık, havlu, ıslak mendil, ped, süt sağma makinası(her ihtimale karşı) gögüs pedi, gögüs ucu kremi, makyaj çantam olarak planlıyorum.

eger listede eklenmesi gereken şeyler varsa söylerseniz sevinirim

Son düzenleme:
Keşke tek başıma çıkabileceğim bi yer olsa da çıksamm burda yerler yollar hep buz eve gelene kadar ne badireler atlatıyoruz o yüzden oturuyoruz oturduğumuz yerde ve bizde etkinlik olarak camdan bakıyoruz

slm canım;seninle adet başlangıçımız aynı..Seninde iki haneli rakamlar hayırlı olsun:) senin bebişin cinsiyeti ne merak ettim aynı gün olunca cinsiyetlerde aynı olurmu acaba diye :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…