Evet canım bende aynı soruyu soracaktım benden hızlı davrandın .. az da olsa erken doğum riskim var ve 9.ya hamile olan tecrübeler tecrübesi teyzemin dünkü tavsiyesi 7. aya kadar dışarı dahi çıkmamam ve çantamı hazırda bulundurmam oldubana söylendi bitakım şeyler ama liste halinde elimde olsa çok çok daha iyi olacak çünki aklımı toparlayamıyorum eksik bişey olsun istemem :26::26:
slm canım;seninle adet başlangıçımız aynı..Seninde iki haneli rakamlar hayırlı olsun:) senin bebişin cinsiyeti ne merak ettim aynı gün olunca cinsiyetlerde aynı olurmu acaba diye :)))
Allah sabırlar versin. Ne kadar zor olduğunu çok yakın arkadaşımdan biliyorum. Rabbim kimselere yaşatmasın.
Ben daha yeni hamileyken çok yakın bir arkadaşımın bebeği doğuma 3 gün kala öldü karnında. Doğum öncesi kontrole gittiğinde farkedildi durum. Size söylenen gibi kalbi durdu dendi sadece. Ameliyata alındığında kapıdaydım. Doktoru çıktı ve hiçbir sebep yok dedi. Kader diyeceksiniz. İsterseniz otopsiye gönderin ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum hiçbir sonuç çıkmayacak dedi. Arkadaşım gönderilmesini istemedi.Sebebi yok. Kader.
Hepimizin adına sormuş oldum cnm az buçuk birşeyler biliyoruz ama insan yinede acaba birsey eksik kaldı mı diye telaş yapıyor benim annem yok kayınvalidem uzakta çıkta net birsey bilmiyorum yani kac tane yatak picamasi gerekir mesela bir tane hastane çıkışı yeterli oluyor mü deneyimli ve bilinçli arkadaslarımızdan bekliyoruz henuz hiç bı hazırlığım yok bu iki ayımı ona ayırmak istiyorum
cnm bende çevreden duyduklarım kadarı ile hazırlıcam.
bebek için ; 2 takım hastane çıkışı ( 5'li) , battaniye, agız silme bezi, 125 ml biberon, emzik (her ihtimale karşı), şampuan, bebek yağı, pişik kremi, bebek bezi ve kundak havlusunu koymayı planlıyorum.
kendim için de ; gecelik, terlik, taç, 2 adet alt pijama (yedek), sabahlık, havlu, ıslak mendil, ped, süt sağma makinası(her ihtimale karşı) gögüs pedi, gögüs ucu kremi, makyaj çantam olarak planlıyorum.
eger listede eklenmesi gereken şeyler varsa söylerseniz sevinirim
evet evet bizde minik bir adam bekliyoruz :))canım benim teşekkür ederim bugün çok mutluyuz biz Allah nasip ederse inş minik bir adam bekliyoruzaynımıymışızz annesi:44:
evet evet bizde minik bir adam bekliyoruz :))
benim iki arkadaşım var aynı gün başlangıçları onların ikisi de kız bekliyo.Acaba varmı bi alaka bilemedim ama bak bizde aynıyız..
piştim resmen evin içinde açtım heryeri:)) gerçekten çok güzel bugün hava .üşendim ben de çıkmayasen de ankaradasın dimi canım ,çalışmıyor musun?
konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilirse çok mutlu olurum..benim bebeğim 38.hafta da yani doğuma 2 hafta kala öldü..tespit ise sadece Kalbi durmuş denildi..yani o muhtemel 3 nedenden hiçbirisi nedeni değildi..olay gerçekleşeli 58 gün oldu bugün..ama ben kendimi toparlayamıyorum..ya yine aynısını yaşarsam korkusu evlat sahibi olmamı etkileyecek ...ne olur konu hakkında biligisi olan yada aynı şeyi yaşayan varsa bana dönebilir mi??
kızlar canım kahve istedi ya, nasıl içeyim sizce? türk kahvesi mi, neskafe mi,sütlü mü, sütsüz mü hangiisi en zararsız olur ki? haftada en fazla iki içiyorum ama çok istedi şimdi canım burnuma geliyo
nescafeye göre türk kahvesinde daha az kafein var, ben her gün ögleden sonra 1 tane mutlaka içiyorum. doktorda bir sakıncası olmadıgını söylüyor. rahatlıkla iç bencetürk kahvesini sütle yaparsan aynı zamanda sütte aradan çıkmış olur
nescafeye göre türk kahvesinde daha az kafein var, ben her gün ögleden sonra 1 tane mutlaka içiyorum. doktorda bir sakıncası olmadıgını söylüyor. rahatlıkla iç bencetürk kahvesini sütle yaparsan aynı zamanda sütte aradan çıkmış olur
kızlar canım kahve istedi ya, nasıl içeyim sizce? türk kahvesi mi, neskafe mi,sütlü mü, sütsüz mü hangiisi en zararsız olur ki? haftada en fazla iki içiyorum ama çok istedi şimdi canım burnuma geliyo
teşekkr ederim canım ya o zaman sütlü yapayım, hazır olanlardan var evde, onlardan yapıversem ne olur ki? hani sütü koyup içine direk karıştırıversem?
Merhabalar Hayirli günler kizlar bugun nasilsiniz inşallah
Benim bı sorum olacak hastaneye giderken çantamıza neler koymalıyız ne gerekiyor bilinçli arkadaşların cevaplarını bekliyorum:)
kızlar sizce bu duvar kağıdı nasıl bebişimin odasına bu modeli düşünüyorum. ikeanın sitesinde gördüm sizlerde beğenirse alıcam...
ben bu yüzden doktor değiştirdim daha çok başında. 8 haftalık falanken. benden ne toksoplazma testi istemişti ne rubella... sonra ben de araştırdım gebeliğin başında yapılan standart testlermiş. başka bir doktora gittim hemen tavsiye üzerine... onu da deneyeyim diye ben hiçbişey söylemedim. baktım hepsini kendisi sıralıyor. kanlarımızı da o sormuştu. benimki negatif eşim pozitif olunca daha önce herhangi bir düşük doğum ya da kürtaj var mı diye sordu yok dedim. o zmn dedi şimdi bi bakalım bir de 27. haftada bakıcaz diye kağıdıma not düşmüştü. ben unutmuşum ama(( bu sefer kontrole gidince o hatırlattı
siz senin doktorla daha önce bu konuyu konuştunuz mu? sordu mu yani kan uyuşmazlığı durumunu? hiç bahsi geçmediyse bugüne kadar hoş değil tabi ama daha önce konuştuysanız belki bi bildiği vardır. bilemedim ki şimdi...
ÇANTA HAZIRLIĞI
Anne için
-2 adet emzirmeye uygun gecelikya da pijama, 1 ad. Sabahlık
-2 adet çorap
-1 adet terlik
-2 adet emzirme atleti, 2 adet emzirme sütyeni, 5-6 adet külot
-disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için)
-Göğüs ucu pedi, kremi (lansinohu sürdükten sonra göğsün yıkanmasına gerek yok doğal)
-1 paket klasik ped ve hasta pedi
-tarak,diş fırçası-macunu-makyaj malzemeleri-bakım ürünleri-ayna
-antibakteriyel el temizleme jeli
-Eve dönüş için emzirmeye uygun kıyafet
Bebek için
-2 takım hastane çıkış seti (battaniye, önlük,eldiven ve şapkaları içinde)
-2 iç zıbın takımı
- 2 adet çorap
-ağız mendilleri, çok amaçlı kullanım için ince tülbentlerden birkaç adet
-1 adet yelek
-1 adet yedek battaniye
-Alt değiştirme örtüsü yastıklı - kumaş olan
-1 paket bebek bezi
-Pişik kremi , ıslak mendil 2 paket
-emzirme yastığı
-1 adet emzik
-1 yenidoğan biberonu
ben bu listeye göre hazırlıyorum ekleme çıkarma yapabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?