2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Canım içeriğine bak şampuanın... dediğim madde yazıyor o sebamedde de var onada baktım... Phenoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde.

tamam olabilir ama sebamed ve bübchen bilinen en iyi markalardan asıl nivea,johnsons baby gibi ürünler daha çok kimyasal içeriyor.bübchen ürünlerinin kokusu bile yok ..benim fikrim zaten bu ürünlerin hepsi mutlaka küçük de olsa kimyasal içeriyor yani çok fazla inceleme bence..o zaman hiçbişey kullanmamamız lazım..

Canim ben kapali oldugum icin ozellikle hastanede giyeceklerimin uzun kollu ve uzun boylu olmasina, yakanin salla esarpla kapatilabilecek kadar acik olmasina dikkat ediyorum. O zaman da secenekler sinirlaniyor. Biraz anneanne isi bile oluyor BIlindik markalarin cok guzel urunleri var ama 90-120 arasinda. Onlardan iki takim alacagim zaten. Ben evde baskalarinin yaninda da giyebilecegim gundelik yedek pijama gecelik de alayim diyordum. Kisa kollu ya da dizustu her zaman giyemem.
Geceliklerde ben de sasirdim. Asiri ince. Tamam yaz gunu icin ince olmasi iyi de sanki camasirim falan oldugu gibi gorunecek, oyla duruyor. Hele krem rengi hic yaramaz bana. Ben giydigimde icimdekileri belli etmeyecek, vucuduma yapismayan ayni zamanda da goze hitap eden seyler istiyorum. Cok sey mi istiyorum yani
bu sabahlığı 20 tl ye aldım.
bu geceliği 15 tl ye aldım ikisinin de markası elija

oldukça uygundu piyasaya göre
Cok iyi fiyata almissin. Gule gule kullan. Ben hem Ankaradayim hem de bu kol ve etek boyu bana uymuyor malesef
Canım içeriğine bak şampuanın... dediğim madde yazıyor o sebamedde de var onada baktım... Phenoxyethanol: Deri tahrişine, böbrek ve karaciğer hasarına sebep olabilen koruyucu madde.
Yeni duyuyorum. Ben de en az kimyasal iceren bubchen diye biliyordum ve cok guvenerek aldim

album yap istersen bakan bakar istersen silersin sonra

Ay canım beklettim ama netim çok yavaş yüklemiyor fotoğrafları
Eşimde maça gidecek bi yandanda o çağırıyor şortum nerde cartım nerde curtum nerde diye
Yarın yüklerim inş tamam mı

Hsumeyye; Canım Battaniye konusuna gelince çok gerekli oluyor diyorlar
Bilemedimki şimdi eksiltsemmiki listemden 3 tanede annem almış bitanede k.v almış
Etti 12 tane battaniye

herkese Floridadan sevgiler.
geriden biraz okudum ama cok okuyamadim. aslinda minikkusu falan cok merak ettigim halde nete giremedim. burda vergi zamani ve 1 aydir canima okudu resmen ama bitti sonunda cok sukur:)
bu arada ben Lamaze sinifina gittim esimle birlikte. inanilmaz seyler ogrendim. hepsini sizlerle paylasmak istiyorum. ayrica bana hastane listesi falanda verdiler. hem sezeryan hemde normal dogumu gosterdiler. sezeryan daha cok korkuttu beni:))
oncelikle bebeklerin yedigimiz seylerin tadina gore aninda tepki vermediklerini ogrendim. onlarin aninda tepki verdikleri sey yedigimiz yada ictigimiz seylerin mideye dustugu andaki sesiymis. tadini almalari zaman aliyormus. mesela bunu bilmiyordum.
nefes alip verme tekniginin gercekten ise yaradigini gostermek icin bir test yaptilar inanamadim. hakkaten aciyi belirgin bir sekilde azalttigini gordum. super bisey.
sanci aninda sicak cay ve jelo gibi seyler iyi gelirmis ama yanimda goturmem gerekiyor. onlar vermiyolar. birde yurumek ve sicak dus almak iyi gelirmis.
buradaki hastaneler asiri soguk tutulduklari icin termal coraplar ve battaniye getirmemi tavsiye ettiler. onlarin verdigi battaniyeler cok sicak tutmuyormus.dogum yapacagim ve sonrada kalacagim odalari gosterdiler superdi. bebek dogar dogmaz neler yaptiklarini gostererek anlattilar acaip heyecanlandim. dogar dogmaz gobegimin uzerine koyuyolarmis esi dusene kadar. gobeginide en az 3 dk sonra kesiyolarki butun gidalari ve yararli bakterileri alsin diye. sonra hemen emzirmemi istiyolar. emzirdikten sonra isitmali ozel bir bebek yataginda temizliyolar ve gozlerine vitamin K damlatiyolar. bebek hazir olunca beni ve bebegi kalacagim odaya cikariyolar. ilik bir dus aliyorum ve dinleniyorum. bebek ozel bi rahatsizligi falan yoksa 24 saat yanimdaki karyolasinda oluyor. odayi suslemeye izin vermiyolar ama zaten oda cok guzel banyosu hatta mutfagi bile var. ve hastane yemekleride baya iyiydi. saglikli seyler veriyolar. 24 saat icinde sunnet ediyolar ve 1 gun daha kalip cikiyosun. toplam iki gun ve bu sure zarfinda esim hep yanimda olacak onun ayri yatagi falan var. dogum anindada yanimda olmasi gerekiyor onada gorev veriyolar. hepsini ogrettiler cok hosuma gitti.
15 nisandada epidural konsultasyon var. turkcesini dogrumu yazdim emin degilim:) ordada epidural ne zaman yapilmali bacaklar az hissettigi icin bebegi itmek icin ne gibi teknikler kullanilmali onlari anlatacaklar. insallah hersey yolunda gider dogum yaklastikca beni heyecan basiyor.
bebegimizin odasi erken basladigimiz halde daha bitmedi. daha oncede soylemistim elimiz cok agir diye:))
bitince resim koyarim insallah. alisverisleride tamamlayamadim henuz oda yavas gidiyor. mayisin sonunu bulacak hazirliklarin tamamlanmasi. iyikide erken baslamisiz yoksa hic yetismezmis:))

Kızlar nasılsınız inşallah hepinizde iyisinizdir daha geçmişi okumayı tam bitiremedim bugün bilgisayar başına oturabilme şansım olmadı işyerinde bi kişisel gelişim kursu verdiler bize laf aramızda pek saçmaydı az kalsın doğuracaktım sıkıntıdan . İşe giderken kot tulumumu içinede pembiş badimi giymiştim çok sevimli oldum, beni uzun süre göremeyen arkadaşlarım (hamilelik sebebiyle kendi şubemde -üsküdarda- değilde evime yakın olduğu için Sultanbeylide çalışıyorum) karnımı sevip mıncıkladılar beni , emniyet müdürümüz bile beni görünce bebişide mi getirdin işe deyip gülüp öyle geçti yanımdan bugün tam komediydi anlayacağınız.
Kızlar ben de dün Sultanbeylide merkezde KOMPEDAN var oraya bir öylesine girim gezim dedim baktım viskon penye yumuşacık pijama, gecelik, sabahlıklar var aynı desenlerde olanlardan takım oluşturabiliyosunuz ama tam yazlık ince ve esnek penyeden , 20 tl hepsi de ama ben sadece alt üst pijama takımı aldım sadece, sabahlıkla geceliği almadım, arkadaşım vazgeçirdi sabahlıkla geceliği düz pembeli bişey takım al dedi ama alt üst pihama takımlarında ben kısa kollu tişört olanı tercih etti, askılı olanları da vardı uzun kollu olanları da . loğusa takımı değiller ama penye çok esnek hem üstten hem de alttan açarak emzirebilirim rahat rahat , ama geceliğimi önden düğmeli alcam doğum sancımı çekerken geceliğim üstümde olur hem sürekli alttan muayene ettikleri için gecelik o anlarda daha rahat olur sanırım

kizlaaar bide yeni birsey daha ogrendim cok sasirdim. bebegi kundakliyorlarrrr!!! baya bildiginiz kundakla kundakliyolar. eski zamanlardaki gibi. ben nedenini sorunca izah ettiler. bebekler anne karninda ozellikle son aylarda ellerini ve ayaklarini cok serbest hareket ettiremedikleri icin dogduklarinda cok korkarlarmis. ozellikle uyurlarken cik SIKI olmamak kaydiyla kundaklamak sartmis yoksa habire sicrayarak uyanirlarmis. onlar ellerinin ve ayaklarinin varliklarina ve hareketlerine alisana kadar kundaklanmasi gerekiyormus. hastanedeyken ordaki kundaklari kullaniyosun cikinca kendininkini. ingilizcesi baby swaddle. bende hemen amazondan aldim bitane:))

hastanedekiler babannelerimizin kullandiklarindan ama ben daha modern olanlarindan aldim.iste bebisimin kundaklari:)

Eklentiler

• $swadle.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:

hosgeldin cnm demeki bu yuzden uzun zamandir görememisiz seni, ordaki hastaneyle almanyadakiler birbiirine cok benziyormus
dogum sirasinda ayni seyler yapiliyor hemen hemen ama oyle babaya özel yatak ve özel görev yok buna uzuldum iste
gerci olsada esim kalamazdi zaten benim i2 tanede daha bebisim var onlara bakmak zorunda kalcak esimin görevinide ben verdim iste hih ordaki hastaneler neden okadar soguk oluyorki buna sasirdim iste bizim burdakiler cok iyi sicaklikta almanlar camlari acmadigi surece. yaniyorlar sanki kis yaz cam acik uyuyorlar

cok guzel bilgiler vermisin valla cok tskler. insallah hazirliklarinda biran önce biter. gerci bizimkilerde bitmedi henuz.

hastanedekiler babannelerimizin kullandiklarindan ama ben daha modern olanlarindan aldim.iste bebisimin kundaklari:)

Bunlardan ben de alıcam sanırım.bununla alakalı bir kitap okuyorum şu an tavsiye ederim.harvey karp'ın mahallenin en mutlu bebeği kitabı.sağlık problemleri olmamasına rağmen ağlama krizlerine giren bebekleri rahatlatmak için çok geleneksel yaklaşımları var.öncelikle kundaklamayı öneriyor ve bununla birlikte yapılması gereken birkaç şey daha var.ben kundaklamam diyordum ama problemli bir bebeğim olursa uygulamayı düşünüyorum yöntemlerini.

aaa bende bunlar burda görmustum ne ise yaradiklarini merak ediyordum demeki kundaklamak icinmis
yeni cikmis galiba bunlar daha önce hic görmemistim diger bebislerimde yoktu cunku. burda hastanede kundakladiklarini sanmiyorum
henuz almanlar o seviyeye gelmis olamaz

ya turkiyenin yillar önce yaptigini simdi avrupa yeni yeni uyguluyor tukiyemi cok ilerdeymis acaba ? yoksa simdi tersimi oluyor
turkiyeye gerilerken avrupami ilerliyor yoksa avrupa geriliyor turkiyemi ilerliyor oyy kafam karisti kendi soruma bile
neyse bunlar hosuma gitti bende alim bari en kisa zamanda

arkadaşlar geçmişe baktım ama gözümden kaçmış olabilir, hully'den cevap geldi mi? bebeğini hissetmiş mi? merak ettim... inşallah herşey yolundadır...

arkadaşlar geçmişe baktım ama gözümden kaçmış olabilir, hully'den cevap geldi mi? bebeğini hissetmiş mi? merak ettim... inşallah herşey yolundadır...

bende onu merak ediyorum, sanirim hic bir haber yok daha bende göremedim en son yazdiklari disinda bir cevap.
eger hastaneye gitmediyse uyumustur o simdi coktan artik sabah ögreniriz sanirim. insallah iyidir bebisi annesine tembellik yapmistir. benimdekide cok tembel cunku bugun hareket etsemmi etmesemmi arasi birsey cok nadir hissedebildim bende.
insallah hullyda o nadir hareketleri kendisi surekli hareket etttigi icin hissedememistir diye dusunuyorum ben.

günaydın göbüşlüler.bugğn hava yine çok güzel içim de bir heyecan bir sevinç var günümüz hayır olsun inş. :119:

ya farkında olmadan ne guzel dostluklar kurmusuz
bırımıze bısı olsa hemen hepımız ılgılenıorz
oncelıkle hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım
dun kabus gıbıydı benım ıcın
aksam balık yedım bebegımın en sevdıgı besın
ne zaman balık yesem bızımkı duramazdı yerınde
sonra gıttım ozellıkle yatak odasına uzandım
2 saat boyunca tık yok yıne husran
son olarak bal yedım ,yaklasık 5 dk sonra haraket ettı ama bu bole eskısı gıbı guclu tekmeler degıl
karnımı sallıo sadece
tekme yok
gecede bır ıkı defa tekme hıssettım
sımdılık dr a gıtmıcem bakalım
bugunde bı konrtrol edıcem haraketlerı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…