2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557
Selam Hayirli günler kizlar cevap veren bütün arkadaslara tesekkur ediyorum ama kafama birsey takıldı bu lohusalik tacı ne oluyor ben kapaliyim bana da gerekiyor mü?

Kiralkaya cnm cok gecmis olsun inşallah korktuğun gibi seyler olmaz dualarım seninle dikkat et kendine ve yeğenimize cok rahatsizsan dediğin gibi rapor al dinlen biraz..

bende diyet yapıcam yıne
dr kontrolunde tabı
ınsallah bende son 3 ay sadece 3 kılo alrım

Lohusa tacı kırmızı süslü bir tac. Ben kendim yaptım. Şalımın üstüne dikicem tam başımın üstüne yan kısmına. Süslüyüm ne yapayım

bende diyet yapıcam yıne
dr kontrolunde tabı
ınsallah bende son 3 ay sadece 3 kılo alrım
Sen şu an kilonu göstermiyorsun. Dikkat edersen yine aynı şekilde gider. Yani fil olmazsın Benim arkadaşlar 15-18 kilo aldık diyorlar ama hafif etlenmekten ve göbek şişmesinden başka öyle devasa bir hamileye dönüşmediler. Doğumdan hemen sonra da 5-8 kilo verdiler bir iki hafta içinde. Hatta bir tanesi minyon tipliydi. 18 kilo almış ve üç-dört haftanın sonunda 12 kilosunu vermiş

Doğumdan sonra kilo çabuk veriliyor ama süt olsun diye onu bunu yerken tekrar alınıyor

kundağın çok sıkı olmadıktan sonra zararı değil faydası olduğunu düşünüyordum zaten bu açıklamanla daha da ikna oldum çok mantıklı gerçekten. bu arada kaç kişiye anlattım çevremde senin şu foto olayını. naptın ne zaman çekilecek? ayyy çok güzel olur eminim :) ekle mutlaka bekliyoruz :)

Merhaba cnm bu kilo merkezi bende de var benim bünyem müsait kilo almaya suana kadar 5 kilo almişim istahsizim fazla yiyemiyorum 2 kiloyu su iki haftada almişim sadece acaba hareketsizlikten mı aldım diyorum yoksa aşırı yemek yemem yok gece atistirmalarim da yok benim düzenli bir sekilde yürüyüş yapmam lazım ama dün biraz eşimle yürüyüş yaptik belim cok ağrıdı ve biraz yürüdükten donra alta kasıklarına dogru bı sancı oluyor sizlerde de oluyor mü acaba kizlar...

canım en son kontrolümde dr. bana bundan 3 hafta sonra geliyorsun sonra 2 haftaya düşürcez, dedi. son ayda da 1 haftaya... 32. haftada nst varmış, 36. haftada çatı kontrolü. çatı kontrolü erken doğuma sebep olabiliyor o nedenle 36. haftada yapalım, dedi. ayy nerelere geldik daha dün keseyi görmeye gidiyordum ben yahu :))

Lohusa tacı kırmızı süslü bir tac. Ben kendim yaptım. Şalımın üstüne dikicem tam başımın üstüne yan kısmına. Süslüyüm ne yapayım

pericim yapınca ekler misin bana da fikir olur. bu konuyu napacağımı hala bilemiyorum keşke hazır bişeyler olsa...

ben de hep bubchen baktım... en temizi beyaz sabun galiba :) mecburen alıyoruz napalım... ya sebamed ya bubchen alıcam...

Süslü kokana seni:))))) herkes lohusalik tacı deyince cok önemli birseydir diye düşündüm ama tamamen süslülükle alakalı birseymis bizim topiğin anneleride pek süsüne düşkün cnm

Geçen gün arkadaşımla alışveriş merkezine gittim. 15 dk yürüdükten sonra belime ağrı girdi. Adet ağrısı gii aynı. Korktum oturdum hemen bir yere. Oturur oturmaz geçti çok enteresan.

32 haftadan sonraya geliyor 2 haftada 1 kontroller o zaman sende de değil mi? Benim daktır 28den sonra alsın 2 haftada bir, çocukumu özlüyorum ben.

İşyerinden rapor alacak arkadaşlarım..

Kızlar güzel bir gün diliyorum hepinize;

Şu anda TRT'de İstanbul baş vaizi helal-haram konusunda konuşuyor.
Bir soru üzerine dedi ki; işyerinden aslında gerekli olmadığı halde rapor alınması durumunda o dönemde kazanılan kazanç haram olur..
Hamilelik hepimiz için çok zor, gerçekten riskli bir durum varsa rapor alınmasına doktor karar vermişse sorun yok ancak eğer siz yürümekte-ayakta kalmakta biraz zorlandığınız için bebek hazırlıklarınızı vs tamamlamak için rapor alırsanız bu iş harama giriyor bu durumda.. Herkes yapıyor, demek te doğru değil; çünkü herkes kendinden sorumlu. Onu da şöyle açıkladı; günah olan şey; senin vicdanını rahatsız eden ve kimsenin duymasını istemediğin şeymiş.. İnsan herkesi kandırır ama Allah'ı ve kendini kandıramaz, dedi.

Ben çalıştığım yerde çok sık hamile kalındıgı ıcın bılıyorum; kimileri 15 er gunluk sık sık rapor alırdı kımı ıse doktor randevusu ıcın bıle haftasonunu beklerdi.. Bu durumda da hem dıger calısanların kul hakkına gırılıyor hem de kazanc haram oluyor; aman dıyorum; herkesın elbette kendı kararı ama gercekten ıs yapmanıza engel olacak kadar ılerı rahatsızlıgınız yoksa, doktorunuz bunu onermıyorsa bence rapor almayın; henuz dogmamıs bebeklere haram lokma yedırmeyı kımse ıstemez.. Rapor alıp ertesi gün bebek ıcın alısverıse giderse bir anne adayı; demek kı ıse de gıdebılırdı; bu konuda bence dıkkat gostermekte gonul ferahlıgı acısından fayda var.

Bugunkı programda haram-helal konuları oyle anlatıldı kı, cok daha dıkkatlı olmamız gerektıgını anladım gercekten..

Birçok konuda ne çok hata yaptıgımızı da bir kez daha gördüm..

Allah hepimizin yardımcısı olsun..

32 haftadan sonraya geliyor 2 haftada 1 kontroller o zaman sende de değil mi? Benim daktır 28den sonra alsın 2 haftada bir, çocukumu özlüyorum ben.

artık tekmeleri hissediyoruz ya daha rahatım çok şükür, ilk zamanlar her hafta gidesim vardı :) artık oturup göbeğimi izliyorum yerim ben onu canım sıpam benim :) her sabah kalkmadan oğluma bir "günaydın" diyorum önce :)

Hadi bakalım yarın güzel haberlerini bekliyoruz o zaman
Uyunmuyorki canım ya bak uykumdan uyandım az önce
Nasıl sıkıştırıyor iç organlarımı

Günaydın kızlar bugün çoook güzel bir gün diliyorum herkesee

Minikkuş güzel haberlerini bekliyoruz cnmm

Kızlar gittim kontrole, ben suyumun azalmasından korkuyordum, bu aralar fazla hareketliyim su içmeyi ihmal ediyorum diye çok şükür iyi çıktı.. 100 gr şeker yüklemesi yapıldı biraz tansiyonum düştü ama uzanıp bekledim onun sonucu da fena çıkmadı sadece bir değer yüksek, onun için de bir daha ki kontrole gelmeden 3 gün önce açlık ve tokluk ölçümü yaptır gel dediler..
İlk kez NTS ye bağlandım:) dört nala koşan at gibi oğlumun kalp atışları :) Çikolata yedirdiler bizim ki çıldırdı
Tokoyay'cım sormuşsun canım beni artık iki haftada bir çağırdılar.. Yani bundan sonra iki haftada bir gidecekmişim ve her gidişim de NTS'ye bağlayacaklarmış çikolatanı meyve suyunu al hazırlıklı gel dediler..
Zaten ayrıca bir de kurula giriyoruz biliyorsunuz.. Şükür çok ektra bir şey çıkmadı bu sefer

Canım kopamazsın, o tarihte ben zaten senin dibine taşınmış oluyorum birlikte hallederiz artık :)

kızlar sizce bu duvar kağıdı nasıl bebişimin odasına bu modeli düşünüyorum. ikeanın sitesinde gördüm sizlerde beğenirse alıcam...

Ben bu duvar kağıdına bayıldım, bakındım ama sitede göremedim ben.. link falan varsa gönderir misin taşınmadan yaptırayım ben de duvar kağıdını..

aYYY BENDE İKİLİ HANELERE DÜŞTÜM ARTIK...NE GÜZELLLLL :)

Çok güzeller güle güle kullan, Beşiktaş çarşısı dediğin yer Sinan Paşa Pasajımı canım? Ben annemle oraya geçmeyi düşünüyorum gitmişken bir bakarım..

Butunduamvesenam; Canım bizi merak etmişsin, aylık kontrolümüz iyi çok şükür ama biz asıl kurulu bekliyoruz o da 3 Nisan'da umarım ondan da hayırlı haberler alırız..
Verdiğin bilgiler çok güzel biz de bir şeyler öğrenmiş olduk. Çok pahalı belki ama paranın karşılığını da alıyorsun bence.. Burada pahalı yerler de bile savsaklama olabiliyor.. Senin adına çok sevindim hamile bir kadın için doğum anında ki konfor çok önemli ve bebeğinle yaşayacağın ilk anların ..

hully; Canım benim dün giremediğim için göremedim yazdıklarını ama hissetmişsin bebeğini gözün aydın :)
Bebeklerimizin hareketleri her zaman çok istikrarlı olmuyor kuzucum üzülme.. Benim bebeğimde bazı günler az hareket ediyor dikkat kesiliyorum bir sorun mu var diye.. Bazı günler de yerinde durmuyor karnımın içi acıyor resmen o zaman da bir dur oğlum diyorum :))

Gecmis olsun cnm benimde sırtım ve bekim ağrıyor zaten bir is yapana kadar nefes nefese kalıyorum öyle çabuk yoruluyorum cok hızlı yürümedim de ama ağrıdı acaba birden cok mü yüklendik yada düzenli yurumedihimiz icin mı oldu bilmiyorum

canım kan sonucun noldu bu arada? Fransa ya gönderilmişti en son bildiğim...

cok sevindim cnm guzel haberlerle dönmüşsün hepimizin gözü Aydın olsun ben fazla giremediğinden çoğu seyi kaçırıyorum cok çabuk ilerliyor sayfalar bende telden takip ediyorum gecmisi fazla okuyamiyorum kusura bakmayın kizlar

Süslü kokana seni:))))) herkes lohusalik tacı deyince cok önemli birseydir diye düşündüm ama tamamen süslülükle alakalı birseymis bizim topiğin anneleride pek süsüne düşkün cnm

yok cnm lohusa taci cokta önemli degil. eskiden al basmasi olur derlerdi o yüzden anne yaninda kirmizi renkte esarp veya ona benzer birsey bulundursa iyi olur basmaz derlerdi sanirim bu tac olayida o yüzden cikti :)
Yinede anneler eskilerin lafina kulak verip yanina kirmizi renkte birsey bulundursa iyi olur.
ben ilk kizimi dogurdugumda bilmiyordum lohusa tacini aniden hastenye gidincede kirmizi birsey dusunemedim
dogduktan sonra gece uykumda baya bir korkutmuslardi hic unutamiyorum o geceyi :) Alakasi nekadar var tabi bilemiyorum

lohusa tacini bu defa ben kendim yaptim kizimin kullanmadigi tac ve tokalariyla guzel oldu ama sonra icime sinmedi geri siparis verdim kirmizi ve beyaz renginden sende esarbina yada salina o tur tokalarla bir susleme yapabilrisin bence cok SIK durur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…