Bebeğin boyu yaklaşık 38 cm kilosu 1150 gr. , boyu 8 gün önde ,kafa çapı nerdeyse 2 hafta önde bebeğin gelişimi katlanarak ilerlemesinden dolayı önlem almamız gerekiyormuş çok büyürse normal doğuramazsın dedibunun tuzu fazla tüketmeme ve şeker çıkabileceğine bağlıyor sanırım o yüzden önlem olarak beni diyete soktu..Şuan sıkıntılı bir durum yok ama tuzsuz hayat düşünemiyorum
evet ılksev
bende hep oturuorm
en buyuk etkı o zaten
ama artık havalar duzeldı
yuruyuse baslamalı
Öğle tatillerinde yarım saat yürüyorum
oda fabrikanın bahçesinde
doğru diyorsun akşamları zaman ayırmak gerek
selam kızzzlarrr nasılsınızzz uzun bi süredir takip edip çıkabildim anca :))
artık 30 lu haftalara girdik ya da girmek üzereyizz.. Vakit daraldı Allah hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah..
Ben kızçeme hala isim bulamadım.. yeni isimlerden koymak istemiyorum. eski usul olsun ama çokta maamaafili dönemlerden olmasın diyorum. Hemde dinimizce uygun olsunn.. bir türlü karar veremiyorum. Var mı isim bulan ?
4 kilo muusüper yaa... ben de 6 kilo aldım ama kilolu başladığımdan sıkıntı yapıyorum.. yaptığın özel bişey var mı, yoksa sadece bünye meselesi mi
gıttım ama o kılosunu solemedı
en son kendı dr uma 3 martta gıttıgımde bebıs 700 gr dı boyda 31 cm di benım
4 nısanı beklıorm bebegın yenı degerlerı ıcın
ınan bende meraak edıorm
kızlar dün gerçekten çok fazla yemedim.zaten şekerim sınırda çıktığı için dahada dikkat ediyorum ama bir günde su bile az içmeme rağmen 1kilo 200 gr almayı nasıl başardım ya.çıldırmak üzereyim.bakalım cumartesi tekrar şeker yüklemesinde ne olacak durum.sonum pek hayra alamet değil.
Benim baktım da şimdi 24 25 hafta arasında gitmişim 913 gr ve 35 cm çıkmış bebiş gerçi ben de 4,250 kg doğmuşum benim bi endişem de kilolu olur da kesin sezeryan derlerse diye sezeryan fobim var biraz gerçi ikisi de zor da karnımda kesik olması böyle çok huylandırıyo
günaydın kızlar, yarın uzun bir araba yolculuğu yapmak zorundayım iş için. Bebeği gitmeden önce kontrole götürmek istedik ama doktorumuzdan randevu bulamadık. Biz de başka bir doktora gittik. Daha önceki doktorlar yolculuk yapabileceğimi söylemişti. Bu gittiğim doktor surat bir karış "bu haftada uzun yolculuk tehlikeli" dedi ama suyum, plasenta vs. iyi çıktı hep. Bir de bebeğin ölçümleri farklı farklı çıktı. Misal kilosu 1106 (iki hafta kadar geride), karın, baş vs. geride çıktı, kemik-bacak boyu ileride, boyu geride ama doktor onu nedense önemsemedi,olur öyle dedi...Doktordan dağılmış bir vaziyette çıktık anlayacağınız. Onca stres, onca gerginlik çocuğum etkilenmiş galiba. Hemen beslenmeyi sıkıya aldık, pekmez,ceviz,kırmızı et sabah sabah süt bile içtim..Dönüşte doğru kendi doktorumuza
Benim bebeğim de 26+0 da 1165 gr dı ama doktorum hiç öyle bir uyarıda bulunmadı bana ????
.
Zeyyyno; Canım aldıkların hayırlı olsun. Güle güle kullan.. Yalnız doktorlar artık bebeklerde pudra kullanılmasını kesinlikle önermiyor.
Kullanıldıkça akciğerlerine kaçma olasılıgı varmıs, hatta Sağlık Bakanlığı'nın kitapçığında bile kullanmayın, diyorlardı. Bence sen bunu biraz araştır. Ayrıca bebek yıkanırken sabun da önerilmiyor özellikle ilk aylarda.. Aklında bulunsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?