gunaydın kızlar
bende dıyete basladıgımdan berı 1.5 2 kılo cıvarı verdım
sımdı almıorm
15 gundur hep aynıyım cok sukur
sadece abur cubur ve ekmegı kestım
yoksa tabak tabak ıspanaklar kuru fasulyeler yıorm
her sabah tartılıorm
benım de seker az cıkmıstı
bebekte 10 gun onde
su ana kadar toplam 16 kılo aldım
boyum 164 kılom 74 suan
bundan sonra en fazla 77 ıle doguma gıtmek hedefım
Ayy duygulandım şimdi
Hee unutmam bennnn benim adım Cingöz Merve
Tövbe yareppimm tövbeee
Hatta k.validenle ufak bir tartışma mı yaşamıştın o depremden önce:26:
Sizi telaşlandırmıyım benim durum farklı benim bebeğimin kafa çapı 2 hafta ileride boyuda 1 haftadan fazla ileride yine az da olsa fark var ayrıca benim bebeğim kız hani bebeğin erkekse biraz daha ağır olur zaten tamamen kiloyu ölçme gibi bir sistemleride yok yaklaşık hacimden çıkardıkları tahmin bu.Ama bebeğin 1 ay önceki ölçümlerinde 4 günlük bir sapma vardı 1 ay sonraki ölçümlerinde bu sapma katlanmış o yüzden birde benim damarlardaki akışla ilgili sınırda gidiyormuş o yüzden tuzu kesmemi istedi.Bu sadece kilo sebebiyetli bir durum değil, şuan zaten sıkıntıda yok ama böyle hızlı katlanırsa diye önlem alıyor doktorum.
slm; bende dün diyetisyene gittim ve 1.2 kilo vermişim toplamda 10 kilo almış oldum şekerim de 93 açlık 101 tokluk çıktı.Ama en ufak bi şekerli şey yediğimde direk şeker değerimi etkiliyor.Ne yapalım 2.5 ay sıkacaz dişimizi Emre beyimiz için :)
Bak böyle birşeyide ilk defa duyuyorum
Benim bebeğimde kız ve önde olması gittikçe artıyor ama doktorum buna hiç takılmadı bile, hatta iri olmasını anne baba iri yapılı boylu herhlade biraz farkı olucak bu gayet normal demişti:26:
keske son 2 ay hıc kılo almasak
Bilmiyorum banada daha önceki gidişimde öyle demişti eşim 192 bende 175 hatta 177 civarındayım neden ileri haftasından dediğimde aynen öyle diyordu sizin yapısal özelliğinizle alakalı sizde boylusunuz demişti ama bu sefer biraz daha dikkat etmemi söyledi birde benimki riskli gebelik uzmanı daha detaycı olabilir zaten sağlıklı olanda tuzsuz ve az şekerli beslenmek olduğu için birazda gözümü korkutmaya çalışmış olabilir.Çünkü fazla kilo almazsam doğum daha kolay olur hem fazla tuzun ve şekerin bebeğe faydasından çok zararı var o yüzden beni frenlemek istemiştir.Aslında söylediğinde çok tehlikeli bir durum yok sağlıklı beslen diyor bir nevi.
keske son 2 ay hıc kılo almasak
Dün doktoruma sordum ama çok yardımcı olamadım ne enfeksiyonu olduğunu sordu bende bilmediğim için birşey diyemedim.
Genel olarak benim üzerimden yorumladı ben hiçbir bitki çayını önermiyorum hatta normal siyah çay dahi..Siyah çayıda az limon yada süt damlatılarak tüketilmesi gerektiğini söyledi.Birde şöyle bir ek bilgi verdi kendisi doçent ve perinatoloji uzmanı aynı zamanda üniversite araştırma çalışmaları yapıyor sürekli.Bu tip kurutulmuş ot vb. ürünlerde bizim gözle göremediğimiz organizmalar,küfler, bakteriler oluşuyor ve bunlar kanserin 1. derece sebeplerinden birisi, bu yüzdende ben önermiyorum dedi.
Ama eczaneden aldığın klinik bir ürün uygun şartlarda kurutulmuş olabilir sonuçta doktorun oldukça profesyonel birisi yanlış birşey vereceğini sanmıyorum.
Aynı zamanda bu doktorun tarif ettiği kanser sebep olan bakteri baharatlarda özellikle pul biberdede var ve baharatlarınızı bu yüzden serin ortamda tutun.
Aramızdaki konuşmayı aktardım, benim doktorum araştırma görevlisi olduğu için biraz daha detaycı ve hassas birisi o yüzden çok kafan takılmasın derim.
canım ya sen neden kiloyu bu kadar sorun ediyosun?
önemli olan şekerini dengede tutmak, bebişimizi beslemek.
kiloyu problem olarak görme ne olur,hem 30 kiloyla tamamlayanlar var sen de biliyosundur.
biz hepimiz gayet iyi gidiyoruz, alırsak da veririz doğumdan sonra hep birlikte
bu şekilde bebişi de strese sokcaksın durduk yere,
rahat ol, tatlıyı abartma sadece, zaten dengeli besleniyosun burda paylaştığn kadaryla
ya dr bana en son anne karnında bebek oluo dedıgınden berı dank ettı kafama
cokda kılo aldım
korkuorm artık ama dogumdan sonrada fil gibi kalmak ıstemıorm
bıde burda bakıorm benım dısımda herkes benden az kılo alms
utanıorm
Beni görmedin sanirim canim 17 kilo rekor suan bende
eeeee
napcaz acta kalınmıo kı
off
tek ıstegım zamanın gecmesı artık
ya en gicik olani da ne biliyormusun etraf hep ön yargili insanlarla dolu.. bu hamilelikte hepimizin bünyesi farkli kimi az alirken kimi cok aliyor ama disardan gören yuhh suna bak hamileyim diye salmis kendini falan gibi düsünüyor ya en cok ona sinir oluyorum.. karsindaki nasil aldin niye aldin bu kiloyu demiyorki görüntüye bakip yorum yapiyor okadar.. onun icin dogumdan sonra spor spor spor sart:124::124::124::124:
benim hala hamile olduğum bile belli değilllll:) 29.haftanın içindeyim diyorum cok şaşırıyorlarrrr...oysaki kızımın boyu 37 cm kilosuda 1355 olmuşşşş:) günlük kıyafetleimi kullanıyorum hala ben..yemeklede cok bi alakası yokk bence kesinliklee bünye meselesiii...
günaydın kızlar, yarın uzun bir araba yolculuğu yapmak zorundayım iş için. Bebeği gitmeden önce kontrole götürmek istedik ama doktorumuzdan randevu bulamadık. Biz de başka bir doktora gittik. Daha önceki doktorlar yolculuk yapabileceğimi söylemişti. Bu gittiğim doktor surat bir karış "bu haftada uzun yolculuk tehlikeli" dedi ama suyum, plasenta vs. iyi çıktı hep. Bir de bebeğin ölçümleri farklı farklı çıktı. Misal kilosu 1106 (iki hafta kadar geride), karın, baş vs. geride çıktı, kemik-bacak boyu ileride, boyu geride ama doktor onu nedense önemsemedi,olur öyle dedi...Doktordan dağılmış bir vaziyette çıktık anlayacağınız. Onca stres, onca gerginlik çocuğum etkilenmiş galiba. Hemen beslenmeyi sıkıya aldık, pekmez,ceviz,kırmızı et sabah sabah süt bile içtim..Dönüşte doğru kendi doktorumuza
sendemisanirim bu cok kilo alanlar olarak su icsem yariyor grubuna giren hatunlar oluyoruz... ne yapalim artik canim sen de sansli olanlardansin demekki
Canim öncelikle cok cok tesekkür ederim cok düsüncelisin unutmamis sormussun... Ne enfeksiyonu oldugunu inan ben bile bilmiyorum hala keske burdaki doktorlar da ordakiler gibi bukadar detayli aciklarmalar da bulunsalar ama yok en fazla muayene 10 dk.. simdi oluduktan sonra aradim ama doktoru dedim siz bana cay verdiniz ben düzenli olarak iciyorum ama zararli olabilecegini ögrendim varmi böyle bir ihtimal diye...adam bana; idrardaki enfeksiyon bebegin icin cok daha zararli ve zarari oldugu kesin bilinen birsey cayin zarar verme ihtimalini düsünüp kullanmaman yada bebeginin sagligini düsünüp kullanman sana kalmis.. ben bütün enfeksiyon sorunu olan hamile hastalarima bu cayi öneriyorum suana kadar da hic bir sorun olmadi, hic bir sikayet almadim iciniz rahat edicekse buna garanti veririm ama yine de huzursuz oluyorsaniz 3 fincan yerine günde 1 e düsürebilirsiniz... cevabi bu oldu
artik günde 1 defa iceyim bende bari
sendemisanirim bu cok kilo alanlar olarak su icsem yariyor grubuna giren hatunlar oluyoruz... ne yapalim artik canim sen de sansli olanlardansin demekki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?