günaydın kızlar, yarın uzun bir araba yolculuğu yapmak zorundayım iş için. Bebeği gitmeden önce kontrole götürmek istedik ama doktorumuzdan randevu bulamadık. Biz de başka bir doktora gittik. Daha önceki doktorlar yolculuk yapabileceğimi söylemişti. Bu gittiğim doktor surat bir karış "bu haftada uzun yolculuk tehlikeli" dedi ama suyum, plasenta vs. iyi çıktı hep. Bir de bebeğin ölçümleri farklı farklı çıktı. Misal kilosu 1106 (iki hafta kadar geride), karın, baş vs. geride çıktı, kemik-bacak boyu ileride, boyu geride ama doktor onu nedense önemsemedi,olur öyle dedi...Doktordan dağılmış bir vaziyette çıktık anlayacağınız. Onca stres, onca gerginlik çocuğum etkilenmiş galiba. Hemen beslenmeyi sıkıya aldık, pekmez,ceviz,kırmızı et sabah sabah süt bile içtim..Dönüşte doğru kendi doktorumuza
kızlar siz hep kilo aldım diyince bende özeniyorum.aslında benim normal de kilom zaten fazlaydı. 1.60 cm boyum 69 kg vardı ama hamilelik de 6 kg verdim ilk 3 ay boyunca... şimdi de 5 kg geri aldım. yani anlayacağınız daha kendi kiloma bile gelemedim. hamilelik de ekstra kilo hala almadım. geçen ay doktora gittiğimde 68.100 olmuştum bu ay doktora gidince tekrar tartıldım 68.300 olmuşum.1 ayda 200 gr alınır mı ya.ama bebeğin gelişimi 1 hafta önden gidiyor.umarım bir sorun olmaz. kilom zaten yerinde maşallah hatta neredeyse şişko kategorisindeyim ama söz konusu hamilelik olunca almadığıma üzülüyorum.
benim işyerimde ayazağa'da evim de istinye'de. 6da işten çıkıyorum 6:10da evde oluyorum. haftanın 5 günü. bu sebeple ben de 37ye kadar çalışırım diye düşünüyordum ancak bende de plasenta previa var. total diye o yüzden çok sorun yok. doktorumla takip edip karar vericez. 22 mayısta izne çıkıp 11 eylülde doğum iznimi kapatmayı düşünüyorum. sonra da süt iznimi kullanıcam. ya toplu alıcam. ya da her cuma işe gitmicem. evim zaten çok yakın, öğlenleri gidicem kızımın yanına 1,5 saat onla vakit geçiricem. allah izin verirse şimdilik planım bu.
ayrıca ben uyku seti almıcam. english homeda uyku seti yok. nevresim takımı var.
selam kızzzlarrr nasılsınızzz uzun bi süredir takip edip çıkabildim anca :))
artık 30 lu haftalara girdik ya da girmek üzereyizz.. Vakit daraldı Allah hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin inşallah..
Ben kızçeme hala isim bulamadım.. yeni isimlerden koymak istemiyorum. eski usul olsun ama çokta maamaafili dönemlerden olmasın diyorum. Hemde dinimizce uygun olsunn.. bir türlü karar veremiyorum. Var mı isim bulan ?
valla kızım olsa adını ya zeynep yada ela koyardım
ozellıkle zeynep ısmı bence cok guzel
kızlar bişi sormak istiyorum..
şimdi evde kullanmak için ev tipi bir anne kucagına ihtiyaç duyuluyormu? bebek arabalarının anne kucagı mı kullanılıyor.. onlar tam yatık olmadıgı için rahat ederler mi? sonuçta bebek sürekli karyolasında olmayacak oturdugumuz yere yada mutfaga yanımızda taşıyabilmek için küçük bişi alsak mı?
ben şöyle bişi begendim, alınacaksa böyle bişi işimi görür mü? 6 ay kullansa yeter zaten... :26:
çok soru sordum galiba
şimdi evde kullanmak için ev tipi bir anne kucagına ihtiyaç duyuluyormu? Bebek arabalarının anne kucagı mı kullanılıyor.. Onlar tam yatık olmadıgı için rahat ederler mi? Sonuçta bebek sürekli karyolasında olmayacak oturdugumuz yere yada mutfaga yanımızda taşıyabilmek için küçük bişi alsak mı?
Ben şöyle bişi begendim, alınacaksa böyle bişi işimi görür mü? 6 ay kullansa yeter zaten... :26:
çok soru sordum galiba
bende biraz bakındım ipek dolgulu yorganlar var en iyisi onlar diyorlar en sağlıklısı oymuş 175 tl civarında, ben anneme yaptırıcam ince pamuk bir yorgan..
şimdi evde kullanmak için ev tipi bir anne kucagına ihtiyaç duyuluyormu? bebek arabalarının anne kucagı mı kullanılıyor.. onlar tam yatık olmadıgı için rahat ederler mi? sonuçta bebek sürekli karyolasında olmayacak oturdugumuz yere yada mutfaga yanımızda taşıyabilmek için küçük bişi alsak mı?
ben şöyle bişi begendim, alınacaksa böyle bişi işimi görür mü? 6 ay kullansa yeter zaten... :26:
çok soru sordum galiba
Çalışan anneler izne ne zaman ayrılacaksınız ben 37. yada 38. haftaya kadar dayanmayı umuyordum ama doktorum 32. haftadan sonra ben önermiyorum dedi.Hatta bu isteğin anneye bırakılmaması gerekiyor hem anne hem bebeğin sağlığı için 32. haftadan sonra anne çalışmamalı dedi bu sefer erken doğumlar oluyor 34.haftada bebek doğuyor 2 kiloluk bebekle anne napıcağını şaşırıyor dünyanın en yardımcı iyi eşinede sahip olsanız o kadar küçük tamamen size bağımlı bir bebeğe bakmak çok zor diyor.Benim günlük yaptığım yoldan endişe duyuyor çünkü evim ümraniyede ataşehire yakın işim ise ayazağa hergün köprü trafiğinde en az toplam 3 saat yolda geçiyor.Of ama o vaktimi ben bebeğe aktarmak istiyorum durumu benim gibi olan varsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?
benim işyerimde ayazağa'da evim de istinye'de. 6da işten çıkıyorum 6:10da evde oluyorum. Haftanın 5 günü. Bu sebeple ben de 37ye kadar çalışırım diye düşünüyordum ancak bende de plasenta previa var. Total diye o yüzden çok sorun yok. Doktorumla takip edip karar vericez. 22 mayısta izne çıkıp 11 eylülde doğum iznimi kapatmayı düşünüyorum. Sonra da süt iznimi kullanıcam. Ya toplu alıcam. Ya da her cuma işe gitmicem. Evim zaten çok yakın, öğlenleri gidicem kızımın yanına 1,5 saat onla vakit geçiricem. Allah izin verirse şimdilik planım bu.
Ayrıca ben uyku seti almıcam. English homeda uyku seti yok. Nevresim takımı var.
Benim ablam bundan aldı sonra bana postalıcak çok güzel ancak çok sallanmıyor bebek içinde sıkılabilir, mesela ortanca ablam böyle en ucuzlarından ince birşey almıştı bebek ayağını vurdukça kendi kendine sallanıyordu oyalanıyordu..Şimdi bu fotoğrafta gösterdiğin modeli kullanan ablam basit olanın daha kullanışlı olduğunu söylüyor.
canım bu çok güzel bölesini görmemiştim hem beşik gibi oluyoo bencede lazım canım yaa aynen hep beşiğinde olmaz benimde hasır beşiğim var küçük salon ve mutfakta nadirde olsa onu kulllanıcam nasipse 6 aya kadar olmasada 4-5 ay yatar içinde anakucakları daha kullanılışlı 7-8 hatta 9 aya kadar bile sığar ona bence kuzenim kullanıyo 9 aylık kızına ordan biliyorum
basit olanlardan da görsel olarak hoşuma gitmiyorNeyse sıkıldıgında ben sallarım artık, cnm cvp için tşkler..
Evet banada lazım olacak gibi geliyor ben alıcam galiba, hem karyolasında uyutamazsam bunda uyuturum
Saol cnm cvp için
zeyyynocum bunu bende begenıyorum. evın ıcınde ılk 6-8 ay gözumunuzun önunde dursun dıye almayı dusunuyorum
hatta ılk aylarında yatak odamada bunu koyucam cok agladıgı zaman ordan mudahale ederım
ayrı oda yapıcam ben cunku buyuyen besıklı. besıgıde yatak odama koyacak durumda degılım
o ndnle bununla ıdare edıcem. sora telsızle agladıgında gıderım yanına dıye dusundum.
cok pahalı degıl zaten sanırım bunlar ben sormuştumda 40 tl den baslıyor demışlerdı fıyatına.
40 tl miicanım benim baktıgım sitelerde 289 tl :26: en uygun hızlıal.com ve bebekbezi.com oralarda da 269 tl yazıyor..
nerde sormuştun acaba? eger öyleyse bana da al lütfenn kargoyla yollarsın
Şuan rahat sayılırım ama 32. haftada durumum nasıl olur bilemiyorum, açıkcası evim işe yakın olsa hiç düşünmem en az 37. haftaya kadar dayanırım çünkü iş yerindede bütün gün oturuyorum ama işte o yol beni düşündürüyor.bize standart verilen ücretsiz izne ayrılacak maddi durumun yoksa 4 ay 2 ay önceden kullanılsa 2 ay sadece bebeğin yanında kalacak anne, ne kadar yazık nasıl bir mantıkla bu izni ayarlamışlar anlayamıyorum.
Benim çalıştığım şirketde 5 yılı geçtiğim için izin hakkım 3 hafta daha önceki yıllardanda kalan birikmiş izinlerim var 1 buçuk ay öyle, süt iznimi toplu veriyorlar o da 1 buçuk ay, 4 ay da devlet izin veriyor toplam 7 ay ...Ben bunun 2 ayını önce kullansam bebeğin yanında 5 ay kalabileceğim ay bu süre çok az daha çok minik.
Bu durumda ücretsiz izin kesin alıcam ne kadar daha alsam bilemiyorum..
Yazın atletle bunalmaz mısın hem lohusalığın verdiği sıcaklık hem bebek sana yapışacak..Ben hiç emzirme atletlerine bakmıyorum ama tabi seneye kışın düşünürsem belki ama onuda o zaman düşünürüm.
ücretsiz izin alma hakkım var ama maddi durumdan ötürü kullanabileceğimi sanmıyorum..bu aralar ev alacağız inş sanırım onun altından eşim tek başına kalkamaz
canım sen ne tarafta oturuyordun? İstanbul'da mıydın?
Bende aynen senin gibi düşünüyorum.37 ye kadar çalışıp bebekle daha fazla zaman geçirmek..Ama ben eminönünde çalışıyorum evim acıbademde yani vapurla gidip geliyorum..Böyleyekn bile zorlanıyorum ama dayanabildiğim kadar ddayanacağım.Senin işin çok zor.Hele metrobüse falan biniyosan cidden allah yardımcın olsun.Geçen binmek zorunda kaldım ne kimse yer verdi ne de tutunacak yer bulabildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?