ben de çok unutuyorum canım bu aralar yayanlış bilmiyorsam yoğurtta kalsiyum emilimi daha kolay oluyormuş, öyle bişeyler hatırlıyorum. gerçi bu ara herşeyi unutur oldum ya o da başka
Yok tatlım acımıyot doktorun tecrübeliyse ve seni uyguz pozisyonda kontrol ederse sıkıntı yok yani çokta uzun sürmüyor benim canım yanmadı çok korkulcak bişey yok.
ya canım bende de halsizlık durumları tansiyon düşmeleri falan çok oluyo bu aralar ama senin yaşadığınla aynı şey mi bilmiyorumbenim sonuçlarda çıkan aşırı kansızlık ki çarpıntı yaparmış bide yine aşırı vitaminsizlik oldu yatağa düşünce güzel beslenemedim ona bağlıyorum :26:
slm kızlar
bugun bir koşturmacadır gidiyor.. sabah hastaneye gittim bugun itibariyle çalışabilir raporumu almış bulunuyorumgerci biraz sorun yaşadım,hastane evrak şeklinde hiç bişi vermedi, iş yeri sistemden görüyor artık dedi. işe geldim, hayır bize evrak şeklinde lazım dedi en sonunda idari işlere hastanede ilgili kişinin numarasını verdim sizle mi uğraşıcam alın kendi aranızda çözün meseleyi dedim onlarda evrak şeklinde faxlamışlar yani bugun itibariyle uzatmalara geçmiş bulunuyorumm :111:
canım tam olarak kaç hafta kaç gün seninkisi, 32 dolunca istesek olmaz mı ki acaba
öncelikle geçmiş olsun canm ınsallah zamanında gelir bebeğin. tabı kı yazayım sabahları 1 bardak sut 2 3 tatlı kasığı kecıboynuzu pekmezi yıyorum arkasından kavalımı yapıyorum yumurta domates salatalık vs. öğlen sebze yemeği veya et tavuk tarzı bseyler canm komposto ıcıyorum aralarda cunku hareketszlık malsf olumsuz etkılıyor sısırıyor kaysı bu arada aksam yemeğnı yedıkten snrada sut ve bıraz dha pekmez yıyorum evet kılo aldm malsf ama bebeğime cok yaradı canm
kızlar selamlar
çok acil bir sorum olacak korkuyorum benim gibi olanlar var mı acaba?:26:
tansiyonum normal sınırlar içinde fakat bazen nabzım 125lere çıkıyor şimdide vücudum sarsılınca baktım 121 çıktı nabzımnormal mi acaba? benim gibi olanlar var mı kızlar? tansiyon aleti kolumda geziyorum :18:
canım hamile halimle yüzüm kapalı şekilde paylaşmıştım daha önce, açık şekilde koymak pek istemiyorum lütfen yanlış anlamazaten albümüde birazdan silicem, benim eşim biraz kıskanç daa başıma iş açmıyım şimdiii
canım benim çok tşklerrne kartı eminim sen çok çok daha güzelsin, ruhun güzell çünküüü öyle hissediyorum
Güzel bir pazardı biricik kardeşim ablası için çok güzel bir parti organize etti, 15 kişilik küçük bir organizasyondu ama en sevdiğim dostlarım yanımdaydı, oğlum gelmeden bana moral ve motivasyon günü gibiydi ...
Sirketde su makinasından sıseme su doldurmak için eğildiğimde bile o kadar yoruluyorumki 9. ayda doğumu nasıl yapıcam hiç güç kuvvet yok.Ay bende genişleyen kalçam ve koca memelerim sinirimi bozuyor resmen göbeğimden çok kalçam büyüdü Allahtan hamile kaldığımda zayıftım yoksa hiç düşünemiyorum.Birde kendime işkence yapıp moda bloglarını geziyorum bazen eşimle dolaşırken dar mini elbiselere bakıp iç geçirirken buluyorum sanıyorumki yiyecek değilde kıyafet aşeriyorum canım kocamda giyeceksin aşkım deyip beni motive ediyor, birde çok komik benimle beraber kilo aldı nasıl kilo vericem dediğimde vericez aşkım diyor ama o bir boğa burcu hiç güvenmiyorum....
Arkadaşlar oğlumu 5 haftadır görmüyordum ve bu arada da şeker için diyet yaptığımdan 5 hafta da 1 kilo da verdiğim içim çocuğumun kilosunu çok merak ediyordum.Veeee bebişim 1600 kg 38 cm..Haftasıyla uyumlu hatta biraz önce bile....Demekki çok yemek yemenin bebeğe hiiiç faydası yokmuş.Bunu test edip onayladım :))
slm kızlar,
iyi dilekleriniz için teşekkürler.. dünden beri kanamam yok hamdolsun.. inşallah bir daha da olmaz... sizlerden bol bol dua istiyoruz teyzeleri minik oğluşum sağlıklı olsun sabırlı olsun gününü doldursun inşallah... biraz kasılmalarım var işte yatıyos çok şükür bakanımız var... hepinizi çok öpüyorum.. sizinle paylaştıkça rahatlıyorum. bebişlere iyi bakın...
kızlar merhaba. nasılsınız. ben bu aralar çok hassasım galiba. dün gene basit bişi için nasıl hüngür hüngür , içli içli ağladım bi görseniz.
konu basitti , büyüttüğümün de farkındayım ama engel olamıyorum kendime.
kayınvalidem 3 ayda bir yaşlılık maaşı alıyor. onu da eve kullanıyoruz bizim maaşlar yetmiyor zaten. bir haftadır kardeşindeydi kayınvalidem. maaşını ordan çekti. bi miktar parayı yeğenlerine vermiş. bunun için ağladım. çok bir para değil ama falanca bezde indirim var diye bilmem ne markete kadar gidip kendimi yorduğum aklıma geldi. karnıma ağrılar gire gire 2 kuruş indirim için gitmiştim.bu kadar büyütülecek bişi değil belki ama zoruma gitti baya ağladım
Merhaba arkadaşlar,
İş yoğunluğum nedeni ile uzun süredir sizlerle muhabbete dahil olmaıyordum... Sormak istediğim bir şey var..
Son iki gündür ayak bileklerimde inanılmaz bir şişlik oluştu tansiyonumu kontrol ediyorum hep normal çıkıyor bu şekilde ayakları şişen var mı? Şişlikler için erken mi acaba diye baya üzülüyorum. Cumartesi kontrolüm var inşallah güzel haberler alırım...
Kızlar doktordan geldik kuzucum 1800 gr ve 43 cm olmuşş mayıs sonunda itibaren beklemeye başlıyacakmışız, 2 haftada bire düştü kontrollerimiz de:)
Kızlar bugün fazlaca akıntım olduğundan suyum geliyor diye korktum doktora gittim oğluşum dönmüş baş aşağı döndüğünden baskı yapıyormuş mepersen çatı muayneside yaptı açılma varmı diye neyseki sorun yok şuan da normal doğum gözüküyor 17 haziran verdi tarih.oğluşumda bu haftada 1300 gr olmuş sanırım iyi kemik gelişimi çok iyi dedi artık 1 ay sonra 32.haftada rapor almaya gidicem.bizden haberler böylee.
kizlar dr dan geldik.oglum 1300 gr olmus hersey normal dedi.
ben her iki haftada bir alisveris ediyorum. bugunde Amazon.comdan medela elektrikli pompa, extra bootles ve meme ucu kremi aldim. toplam $320.00
2 hafta sonrada mamas papas octopus, biberon isiticisi ve dezenfekte edici alicam insallah
yavas yavas eksikler tamamlaniyor masallah:)
Bizde bugün kontroldeydik 1620 gr olmuş oğlum bi dahaki 15 günü iple çekiyorum şimdiden
bu arada kızlar daha önce size de bahsetmiştim hatırlayanlar varsa bir arkadaşım da hamileydi ve bebeğinin bir böbreği yoktu diğeri de olması gereken yerde değildi.kuruldan çıkan karara göre bebeğin kordonundan sıvı alınıp teste gönderilecekti ama anne buna izin vermedi riskli olduğu için... doğumdan sonra görmek istiyorum her şeyi bilmeden bebeğimin hayatıyla oynayamam demişti.ve kızlar o arkadaşım bugün doğum yapıyor. saat 13.30 gibi sezeryana alacaklar inanın en az onun kadar heyecanlıyım Allahım yardımcısı olsun yüzüne baksın inşAllah.
kızlar sze güzl haberlerle geldim hatırlayanınız olur gcen hafta sancılarla doktora gtmstm erken doğum olablr dye dınlenmem gerektğnı solmıstı ve bebgm kucuktu 1 kg dun aksam gene kasılmalarla gittik sancı cıktı nts de ama cok fazla değil dnlenmeye devam ama bebegıme cok ıyı bakmısm 1 haftada 407 grm alms 1407 olmus masallah bnm gzl oğluma keciboynuzu pekmezi gerçekten ıse yarıyor olmalı ama onun aldığı 407 gram bnde blki 2 kılo fark etmstr tartılara çıkmıyorum artk :)
bu arada kızlar daha önce size de bahsetmiştim hatırlayanlar varsa bir arkadaşım da hamileydi ve bebeğinin bir böbreği yoktu diğeri de olması gereken yerde değildi.kuruldan çıkan karara göre bebeğin kordonundan sıvı alınıp teste gönderilecekti ama anne buna izin vermedi riskli olduğu için... doğumdan sonra görmek istiyorum her şeyi bilmeden bebeğimin hayatıyla oynayamam demişti.ve kızlar o arkadaşım bugün doğum yapıyor. saat 13.30 gibi sezeryana alacaklar inanın en az onun kadar heyecanlıyım Allahım yardımcısı olsun yüzüne baksın inşAllah.
bugun minikkusu gören oldumu hic cok merak ettim ne oldu acaba sonuclari birsey demisti ama adi aklima gelmyior suan oraya gitcekti kurulmuydu ?? insallah guzel haberlerle gelir sabah
Bende aksama kadar baktıkca goz attım ama rastlamadım hıc canım gercı gelmem aksamı bulur falan demıstı.ıns guzel seyler olmustur da haber verır kısa zamanda ..
Bende hıc saymadım ama benım de baya oldu korktum tabı akabınde.ama sunu farkettım ıstersen sende kasılma oldukca dıkkat et bakalım sende de oyle mı oluyor? Tuvalete sıkısınca,herhangı bırseyı stres yaptıysam,ayaga kalkarken veya cok fazla hareket ettıgımde bıde oglum cok hareketlıyse oluyor.dogruluk payı var mı bılmıyorum ama bana oyle geldı :S
Günaydın kızlar..
Kasılmalar başlamış bazılarınızda.Bende şimdilik bir sıkıntı yok. 2 gündür günde 3 tane magnezyum içiyorum herhalde kasılmam ben hiç
Huly maaşallah bebeğine..Kilosuna çok güzel...
Minikkuşu bende merak ettim
Bu sabah çok huzursuz uyandım.Rüyamda namaz kılıyorum yeğenim yüzünden sağlıklı bir namaz olmadı.Kimsede yapma kızım demiyor.Namazı bitirdikten sonra kızdım yeğenime ardındanda uyandım ama okadar gergindimki anlatamam. Sonrada kendimi kurup ağladım ağladım.Üzerimi giyinip işe gelldim..Ah bu hormonlar ne biçim şeylermiş ya
günaydın kızlar.ben dün öğlen minikkuşla telefonda konuştum kuruldan çıkmıştı. anladığım kadarıyla bebeğinin böbrek büyümesi eskiye nazaran yavaşlamış yani iyiye gidiyor.kendi bugün daha iyi anlatır ama bana göre kötü haberler almamış gibi... kadın doğumdan randevu almış sırasının gelmesini bekliyordu nts ye girecekmiş oradan çıktığında msj at haber ver dedim ama aramadı kötü birşey olduğunu sanmıyorum bu yumurcak sadece annesini korkutuyor o kadar :)
mınıkkusun haberlerıne sevındım bu bebiişler annnelerını nıye böyle yorarlar bılmem kıııı :S((
dun gıdıp kucuk prensesıme bunu aldım teyzelerı
artık dunyaya gelsede gıydırsek bunları dımıııı :):)Eki Görüntüle 676175
Evet canım hergun yasayan bırı olarak tam da tarıf ettıgın gıbı sankı bebek kendını bı tarafta topluyor karın tas gıbı oluyor beraberınde agrı olmuyor..olabılır de ama .
Ay yavrum yaaıns yanılıyordur dr lar da ıyıdır saglıklıdır yavrucak.Allah sabır versın kolaylık versın canım arkadasına.Kac haftalık sımdı vaktı mı geldı yoksa durumundan dolayı mı alıyolar doguma?
Mınıkkus a ve ıyı haber alan annelere selam olsun oglusumla benden
Bu cıcılerde cok tatlı canım yaa bızım ogluslarımıza boyle seker seyler yok kız annelerıne ozenmıyo degılım yanı zaman zaman :) gule oynaya gıydır yavruna ıns canım
kızlar sze güzl haberlerle geldim hatırlayanınız olur gcen hafta sancılarla doktora gtmstm erken doğum olablr dye dınlenmem gerektğnı solmıstı ve bebgm kucuktu 1 kg dun aksam gene kasılmalarla gittik sancı cıktı nts de ama cok fazla değil dnlenmeye devam ama bebegıme cok ıyı bakmısm 1 haftada 407 grm alms 1407 olmus masallah bnm gzl oğluma keciboynuzu pekmezi gerçekten ıse yarıyor olmalı ama onun aldığı 407 gram bnde blki 2 kılo fark etmstr tartılara çıkmıyorum artk :)
minikuss hosgeldin bebişim...
Bizde bugün kontroldeydik 1620 gr olmuş oğlum bi dahaki 15 günü iple çekiyorum şimdiden
tansiyonum normal hatta düşük canım ama işte kalp atışları çok fazla.cumartesi doktorada sorayım nasipse.teşekkür ederim yorumun içincanım beraberinde tansiyonun yükselmiyorsa korkma bence ama tansiyonun da çıkıyorsa doktorunu ara söyle yönlendirsin seni...
Hoşbulduk kuzum, ben sana mesaj atacaktım unuttum dimi? Eve saat akşam sekizde dönebildik ölü gibi attım kendimi koltuğa hiç kıpırdamadan öylece durdum..
Bir de ben de hamilelik hafızası çıktı kolay kolay bir şey hatırlamıyorum :)) Özür..
Kurula girdik arkadaşlar, 1,5 aylık aradan sonra.. 13 mm olmuş büyüme yani diğer aylara göre çok çok azalmış böbrek büyümesinin şiddeti, toplamdaki büyümeyle birlikte orta seviyeye düştük.. Normal doğum yapabilirsin dediler.. Rutin kontrollerim hariç artık kurula girmemize gerek kalmadı çünkü şimdilik acil bir durum yok.. Bu durumdaki her üç çocuktan ikisi süreci kendi kendine düzelerek atlatıyormuş sadece birinde operasyon gerekiyormuş.. Bizim hangisi olacağımız doğumdan sonra belli olacak.. Doğum sonrası hemen kontroller, tetkikler yapılacak.. Profesörle konuştum yeni doğan sünnetini ilk 6 ay- 1 yıldan önce önermediklerini söylediler..
Benim dumur olduğum şey ise bebeğimin kilosu; 2.135 gr olmuş.. doğumda ilk okul kıvanımda bir çocuk olacak diye korktum valla.. Şimdiye kadar ben 14 kilo civarı aldım ama bebeğimde boş durmamış :) 42,7 boyu :)
Yani sorunumuz devam ediyor ancak şimdilik daha sakin seyrediyor.. Artık doğumdan sonra belli olacak sonuçlar..
Bizden haberler böyle, bugün gündüz cevap yazmaya çalıştım ancak çok sancım vardı yazamadım..
Merak eden, etmeyen, duasını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz..
Hoşbulduk kuzum, ben sana mesaj atacaktım unuttum dimi? Eve saat akşam sekizde dönebildik ölü gibi attım kendimi koltuğa hiç kıpırdamadan öylece durdum..
Bir de ben de hamilelik hafızası çıktı kolay kolay bir şey hatırlamıyorum :)) Özür..
Kurula girdik arkadaşlar, 1,5 aylık aradan sonra.. 13 mm olmuş büyüme yani diğer aylara göre çok çok azalmış böbrek büyümesinin şiddeti, toplamdaki büyümeyle birlikte orta seviyeye düştük.. Normal doğum yapabilirsin dediler.. Rutin kontrollerim hariç artık kurula girmemize gerek kalmadı çünkü şimdilik acil bir durum yok.. Bu durumdaki her üç çocuktan ikisi süreci kendi kendine düzelerek atlatıyormuş sadece birinde operasyon gerekiyormuş.. Bizim hangisi olacağımız doğumdan sonra belli olacak.. Doğum sonrası hemen kontroller, tetkikler yapılacak.. Profesörle konuştum yeni doğan sünnetini ilk 6 ay- 1 yıldan önce önermediklerini söylediler..
Benim dumur olduğum şey ise bebeğimin kilosu; 2.135 gr olmuş.. doğumda ilk okul kıvanımda bir çocuk olacak diye korktum valla.. Şimdiye kadar ben 14 kilo civarı aldım ama bebeğimde boş durmamış :) 42,7 boyu :)
Yani sorunumuz devam ediyor ancak şimdilik daha sakin seyrediyor.. Artık doğumdan sonra belli olacak sonuçlar..
Bizden haberler böyle, bugün gündüz cevap yazmaya çalıştım ancak çok sancım vardı yazamadım..
çok güzel bi yazı hazırlamış gerçekten çok duygu yüklü rabbim bizede nasip etsinmerhaba anneler
inşallah tüüm anneler ve bebişleri iyidir. biz oğluşumlaa çoook iyi ve mutluyuz çok şükür
sabah forumlarda gezinirken aşağıdaki paylaşıma rastladım. alıntı yapamadım kopyaladım. sizlerle de paylaşmak için. ben çok ağladım okurken duygulandım işte :26:
kopyaladığım arkadaşa teşekkür ediyorumAllah kızına eşine ve ona sağlık huzur versin her daim
normal doğum, muhteşem bir tecrübeymiş :) bebeğim hoşgeldin...
evet arkadaşlar sonunda bende bebeğimi sağsağlim kucağıma aldım çok şükür ve tam 1 hafta oldu hatta geçen hafta bugün ben sancı çekiyordum bu saatlerde :) neyse bende başlayayım doğum hikayeme cunku 9 aydır bugünü beklıyordum :))
7 kasım çarşamba akşamı annem ve ben kızımızla konuştuk hadi kızım gel artık bu gece diye çünkü 40. haftamın içindeydim ve artk doğurmak istiyordum... hemde ben 8 şubat doğumluyum bebeğimde 8 kasımda gelsin istiyordum... o yuzden iyice tembihledik bu gece gel diye :) bebegimde bizi dinledi :) artık son zamanlarım sıkıntılı gecıyordu. beklemek cok zormuş... 2 ay boyunca normal doğumdan acaip derecede korkan ben artık sancılarım gelsin diye dua etmeye başlamıştım. hamileliğimin 8. ayında kanımda olan enfeksiyondan dolayı zübeyde hanım doğum hastanesinde 3-4 hafta yattım ve tedavi gördüm. oradaki günlerimde normal doğum yapanlar sezaryanlar herkesi gördüm hatta sancı odasına bile gidip sancı çekenlerin nasıl olduklarına şahit olunca zaten butun korkularım ıyıce artmıştı. bağıran bağırana moralim çok bozuldu ağlamaktan bi hal olmuştum ben nasıl doğurucam diye. ama hıcbir zaman sezaryan için diretmedim. ne kadar korksamda bebeğimin sağlığı için ve normal doğumun rahatlığı olduğu ıcın hep normal doğum istedim.
neyse o gece biraz geç yattım gece 2 de yattım. uyumuşum 2,30 dan sonra birer saat arayla sancı benı uyandırıyordu. ama çok hafif regl sancısıydı bu son zamanlarda bunu cok sık yaşadığım ıcın yıne odur dedim onemsemedim ama sabah 5 oldu geçmiyordu 6 oldu gecmiyordu annemi aradım benım sancılarım gecmiyor anne gel dedim. annem üst katımızda oturuyor hemen indi aşşağıya. başladık saat tutmaya. 8 dakikada bir geldi sancı 5 dakikada bir geldi 4 dakikada bir geldi. hafif hafif girip cıkıyordu. dedik tamam hastaneye gidelim... eşime dedim sen işe git bunlar doğum sancıları olmayabilir geri dönebilirz diye dusundum cunku hala değildir diyorum :) o işe gitti bizde hastaneye yola cıktık babam annem ben. bursada uludağ üniversitesi tıp fakultesinde doğum yapıcaktım oranın aciline giriş yaptığımızda saat sabah 07:30 tu. acildeki stajerler bir cümbüşle karşıladılar benı acaip pozitif bir hava vardı :)) ooo doğum mu ne guzel kızmı erkekmi ne zaman başladı sancıların diye soran 6-7 tane stajyer doktorlar başıma toplandılar hemen damar yolu açtılar bende ve tekerlekli sandalyeye koyup doğumhaneye goturuldum dualar eşliğinde :) tabi ben sureklı ayetel kürsi okuyorum ve okadar korkan ben ne bir korku hissediyorum nede heyecan ... gayet sakinim ve cok mutluyum sancılandığım ıcın :)ha bu arada kızlar evden cıkmadan hemen once bir su bardağı ılık suyla karıştırılmış ballı su içtim ve bir dövülmüş karanfilli ılık su ıctım aklınızda bulunsun doğum yapacak olanlara oneririm... sonra doğumhaneye gittim önce idrar örnegi aldılar wc falan girdim cok guzeldi odada sadece ben vardım odada wc ve banyo da vardı sonra yattım ve ebe gelip sancılarıma baktı daha sonra doktor ultrasonda bebegime baktı ve bebeğinin hıc suyu kalmamış cok az dedi. malesef farkına varmadan suyum bitmiş buyuk ihtimalle idrarla birlikte akıp gitmiş azar azar. daha sonra alttan muayne etti ve 2 cm açıklık var dedi.. sonra ben yıne odama gittim sancılarımı cekmeye devam edıyorum ama cok hafif sancılar hala. nst ye bagladılar yanımada stajyer doktor geldi herhangi bi komplikasyonda haber vermek ıcın başımda bekledi derken saat 11 gibi bebegimin kalp atışları cok yavaşladı hemen gelip müdahale ettiler oksijen verdiler bana sağa sola cevirdiler serum bagladılar... neyseki düzeldi .. meger aç olduğum ıcın düşmüş kalp atışları serumu yıyınce düzeldi. 11 den sonra sancılarımın şiddeti artık artmaya başlamıştı ve ben epidural istemıştım. doktorum epidural için 4-5 cm acılma olması gerekıyor daha cok erken dedi. tamam deyıp sancıları cekmeye devam ettim cunku hala cekilebilir derecedeydi :) sonra başka doktorlar da benı muayne ettiler acılmama baktılar ama soylemıyorlardı kaç cm olduğunu.. hatta doktor dediki bana .. bak açılma cok onemli değil ama bebegin yerıne cok guzel yerleşmiş kafası muhteşem duruyor ve rahim kanalın cok guzel incelmiş dedi. oyle soyleyınce rahatladım... artık sancılarım cok sıklaştı ve ben sancı geldığı zamanlarda bagırmaya başladım benı gelip guzelce uyardılar bak boyle bagırma ıkınmaya geldığın zaman halin kalmıyacak ve yan taraftaki hastalar ürküyorlar dediler ve ben dişimi sıkmaya başladım ama arada doktor hanımmmmmm epiduraaaaaaaaaaaallll diye bagırmaya devam edıyordum :)) tamam sancılar gelince sıkıntı cekiliyor ama Rabbim cok guzel dinlenme zamanlarıda vermiş.. 30 saniye sancı giriyorsa 1 dakika dinlenme zamanı oluyordu bende.. bazen daha az oluyordu ama yınede dinlenme zamanları ınsanı gerçekten cok rahatlatıyor... yıne ben epidural diye bagırırken doktor geldi muayne ediyim dedi. kaç santım dedim ? aaaaa birden 8 santım olmuşşşş dedi gülerek :)) nasıl yanı yaaaaaa dedim. ee artık epidurale gerek yok dedi doktor artık doguma cok az kaldı dedi ben cok şaşırdım cunku daha sancılarımın daha cok sıklaşacağını ve dinlenme vakitlerininde hıc olmayacağını falan beklıyordum ama hayır dınlenme vakitleri hıc bitmedi. sancılar girdi cıktı aralarda hep dinlendim cok sukur... ve ben cok uykusuz ve açtım :) dedim nolucak şimdi epidural vermıcekmısınız yok dedi doktor uzman doktorumuz izin vermedi cunku bebeginin suyu yok ve senın cabuk dogurman gerekıyor epidural dogumunu uzatır dedi. pekala dedim artık kabullenmek zorunda kalmıştım. sancıyı cekmeye devamdı :) ama ağzım cok kurumuştu su ıstedim verdiler ama bi yudum ıc ve agzını çalkala dediler. iki kere su ıctım cok sukur. saat 15-16:00 gibi doktorum geldi ve hadi bakalım şimdi ıkınmaya başlıcaz dedi. yattıığım yerde başladım ıkınmaya bana nasıl ıkınmam gerektığını soyluyordu ve aynı zamanda muayne edıyordu. sancı geldığı anda ıkınıyordum. cok guzel dedi işte boyle ıkınıcaksın dıye bana cesaret verdi. 15 - 20 dakika kadar yatagımda ıkındıktan sonra başı gorundu dediler saçı varmı dedim evet siyah saçları var dediler aaaaaaa şaşırdım ben sarı yada kabak kafa beklıyordum dedim babasıda sarışın cunku bende kabak doğmuşum dedim yok saçlar baya siyah dediler :))) hem ıkınıyorum hem bunları konuşuyoruz düşünün yani :) sonra benı kaldırıp doğumhaneye çatala goturduler cıktım çatala hadi bakalım burdada ıkınmaya devam ettim 15 dakika kadarda burda ıkındım.. benım ıkınmam bu kadar uzun sürdü cunku suyum olmadığı ıcın yoksa normalde 5-10 dakikalık ıkınmada doğum oluyor kızlar. neyse ben şiddetle ıkınmaya devam edıyorum ama inanın sanki orada ıkınan ben değilim.. şimdi oyle ıkın deseler ıkınamam gercekten cunku Allah okadar cok yardım edıyordu ki ben bunu resmen ıcımde hıssettim.. insanın kendısıne kalsa dogum işi asla kolay olmaz ama Allah cok yardımcı oluyor kesınlıkle bunu gordum ve yaşadım. doktor ıkın ıkın ıkın ııkınn diye tekrarlarken bende sancıyla beraber ıkınırken ıkınmaktan sancıyı hıssetmıyorsunuz bu arada. ıkınırkennn birden pıt diye birşey cıktı derken bi kere daha şiddetli ıkındım ve bir pıt daha :))))) işte o an muhteşemdiiiiiiiiiiiiii ... harikaydı kesınlıkle yaşanılması gerekıyor inananın... hala düşünüyorum hayranlıkla hatırlıyorum cok duygulanıyorum cok guzel bir andı. ve bebegim doğduuuuuu :)) cok fazla ağlamadı ben o heyecandan duyamadım sonra duyurdular bana sesini. sonra onu giydırmeye goturduler hemen arkamda giydırıyorlar hazırlıyorlardı doktorda benım dıkışlerimi atıyordu.. yanımdaki stajyer doktora dönüp çok güzeldi dimi dedim gulerek .. oda bunu soyleyen senmısın dedi :))) cunku sancı anlarımda hep yanımdaydı ... :)) evet dedimmm benım cunku ben doğuma hayran kalmıştım. bu kadar guzel olduğunu bilseydim 2 ay boyunca canımı hıc sıkmazdım ama insan yaşamadan bilemiyor işte :)dikişlerim cok uzun sürdü yarım saat. malesef kuru doğum yaptığım ıcin fazlaca yırtılmam ve kesiğim vardı içli dışlı. ama umrumda bile değildi bebegimi gosterdiler bana bayıldımmmmm ve hala bayılıyorum bebegime :)) o ne guzel bir bakıştı Allahım minnacık suratıyla şaşırmış gibi bakıyordu :)) 3 kiloymuş. 49 cm miş boyu.. sonra bebegimi kontrole yukarıya goturduler .. ben doktorlara ebelere yardımcılara cok teşekkür ettim. ilgileri ıcın. doktorumada bana epidural vermeyıp benı oyaladığı ıcın cok teşekkür ettim benı kandırması cok ıyı olmuştu cunku epiduralden de ürküyordum acıkcası... ve hıc gerek yokmuş gerçekten ki düşünün ben zor dogum yaptım :) sonra sedyeye aldılar benı yukarıya kliniğe goturucekler.. kapıdan cıktık eşim ve gelinimiz beklıyordu. cok duygulandım içerde biraz ağlamıştım ama onların yanında ağlamadım gozlerm doluydu cok mutluydum. hep birlikte odamıza cıktık. sonra annem ve kardeşim geldiler annem cok ağlamış duygulanmış :)) sonrada bebegimizi getırdıler cok sukur sağlıklıydı kavuştuk bebegimize.. o gece bebegimle beraber yattım butün gece uyumadım ve hep onu kokladım cok guzeldi. ve ben muhteşem bir tecrübe yaşadım ... eger sizde benım gibi dogumdan cok korkuyorsanız size tavsiye sakın korkularınıza kapılıpta o muhteşem duygulardan ve anlardan mahrum kalmayın inanın korkucak hıc birşey yok. herkese güzel doğumlar dilerim ...
AYŞE MİNA ' nın annesi.....
allah allah :s çok byük fark var gerçekten en sağlamı doğumda öğrenicez sanırım biz bu sıpaların kilosunu boyunu :)bugün devler hastanesine gittim 1950 dedi , doğum içinde 28 mayıs dedi. nasıl böle ölçtü anlamadım. bi önceki muayenede 1150 dydi
Kurula girdik arkadaşlar, 1,5 aylık aradan sonra.. 13 mm olmuş büyüme yani diğer aylara göre çok çok azalmış böbrek büyümesinin şiddeti, toplamdaki büyümeyle birlikte orta seviyeye düştük.. Normal doğum yapabilirsin dediler.. Rutin kontrollerim hariç artık kurula girmemize gerek kalmadı çünkü şimdilik acil bir durum yok.. Bu durumdaki her üç çocuktan ikisi süreci kendi kendine düzelerek atlatıyormuş sadece birinde opeğ alirasyon gerekiyormuş.. Bizim hangisi olacağımız doğumdan sonra belli olacak.. Doğum sonrası hemen kontroller, tetkikler yapılacak.. Profesörle konuştum yeni doğan sünnetini ilk 6 ay- 1 yıldan önce önermediklerini söylediler..
hoşbulduk kuzum, ben sana mesaj atacaktım unuttum dimi? Eve saat akşam sekizde dönebildik ölü gibi attım kendimi koltuğa hiç kıpırdamadan öylece durdum..
Bir de ben de hamilelik hafızası çıktı kolay kolay bir şey hatırlamıyorum :)) özür..
Benim dumur olduğum şey ise bebeğimin kilosu; 2.135 gr olmuş.. Doğumda ilk okul kıvanımda bir çocuk olacak diye korktum valla.. şimdiye kadar ben 14 kilo civarı aldım ama bebeğimde boş durmamış :) 42,7 boyu :)
yani sorunumuz devam ediyor ancak şimdilik daha sakin seyrediyor.. Artık doğumdan sonra belli olacak sonuçlar..
ben de çok unutuyorum canım bu aralar ya
tam olarak nasıl yapılıyor çatı muaynesi anlatırmısın canım ya ?
ben de çok hassasım acır diye korkuyorum, daha evvel hiç yaptırmadım, azcık utanıyorum da :18:
ama bu gidişimde yaptrmak da istiyorum.
bide orası çok çirkin gibi geliyor, ben kendim tahammül edemiyorum, doktorun da midesi bulanır mı?
hamile olalı bi rengi koyulaştı sanki, çirkinleşti iyice ya
ay çok açık konuştum ama bu konuları konuşabilceğim kimse yok başka
bide totonuzun orda da tüyler var mı sizin, benm var hiç almadım daha önce ama çatı muaynesinde alınması gerekir artık dimi
bugün devler hastanesine gittim 1950 dedi , doğum içinde 28 mayıs dedi. nasıl böle ölçtü anlamadım. bi önceki muayenede 1150 dydi
Cnm şimdi aradı beni doktor, şimdi bir tane magnezyum içmemi ve bol suiçip takip etmemi istedi yinedevam ederse gel bakalım dedi.... Ama ben işteyim magnezyumum da evde
slm kızlar
bugun bir koşturmacadır gidiyor.. sabah hastaneye gittim bugun itibariyle çalışabilir raporumu almış bulunuyorumgerci biraz sorun yaşadım,hastane evrak şeklinde hiç bişi vermedi, iş yeri sistemden görüyor artık dedi. işe geldim, hayır bize evrak şeklinde lazım dediLER en sonunda idari işlere hastanede ilgili kişinin numarasını verdim sizle mi uğraşıcam alın kendi aranızda çözün meseleyi dedim onlarda evrak şeklinde faxlamışlar yani bugun itibariyle uzatmalara geçmiş bulunuyorumm :111:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?