Hoşbulduk kuzum, ben sana mesaj atacaktım unuttum dimi? Eve saat akşam sekizde dönebildik ölü gibi attım kendimi koltuğa hiç kıpırdamadan öylece durdum..
Bir de ben de hamilelik hafızası çıktı kolay kolay bir şey hatırlamıyorum :)) Özür..
Kurula girdik arkadaşlar, 1,5 aylık aradan sonra.. 13 mm olmuş büyüme yani diğer aylara göre çok çok azalmış böbrek büyümesinin şiddeti, toplamdaki büyümeyle birlikte orta seviyeye düştük.. Normal doğum yapabilirsin dediler.. Rutin kontrollerim hariç artık kurula girmemize gerek kalmadı çünkü şimdilik acil bir durum yok.. Bu durumdaki her üç çocuktan ikisi süreci kendi kendine düzelerek atlatıyormuş sadece birinde operasyon gerekiyormuş.. Bizim hangisi olacağımız doğumdan sonra belli olacak.. Doğum sonrası hemen kontroller, tetkikler yapılacak.. Profesörle konuştum yeni doğan sünnetini ilk 6 ay- 1 yıldan önce önermediklerini söylediler..
Benim dumur olduğum şey ise bebeğimin kilosu; 2.135 gr olmuş.. doğumda ilk okul kıvanımda bir çocuk olacak diye korktum valla.. Şimdiye kadar ben 14 kilo civarı aldım ama bebeğimde boş durmamış :) 42,7 boyu :)
Yani sorunumuz devam ediyor ancak şimdilik daha sakin seyrediyor.. Artık doğumdan sonra belli olacak sonuçlar..
Bizden haberler böyle, bugün gündüz cevap yazmaya çalıştım ancak çok sancım vardı yazamadım..
Merak eden, etmeyen, duasını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz..
tansiyonum normal hatta düşük canım ama işte kalp atışları çok fazla.cumartesi doktorada sorayım nasipse.teşekkür ederim yorumun için
büyümenin durması iyimiş canım geçmiş olsun inşallah kendi kendine tolere edilebilecek bir durumdur sizinki.bebişine de maşallah ne güsel kilosu,boyu
canım çok iyi haberler bunlar ben eminim operasyona da gerek kalmayacak bebişin kilosuna da maaşallah...
Minikkus haberler çok iyi. Oğlun tosun olacak deseneEşinle aran nasıl oldu? Kurula girmek biraz daha yakınlaştırmıştır sizi. Bu günleri de atlatacaksın inşallah
Canım gözün aydın güzel haberlerle gelmişsin dilerim zaman ilerledikçe aldığın haberler de güzelleşmeye devam eder dualarımız seninle ve bebeğinle sağ salim kavuşacaksın ona hiç merak etme....
Bu arada Ali Sadi bebeğe de kocaman maşallahşimdiden tosuncuk olmuş bu gidişle 0-3 aylıkları giyemeden 3-6 aylıklara geçecek :))
cnm bebişin iyi haberlerine sevindim.İnş eşinlede aran düzelir.Önce bebiş tabi o sağlıkla dünyaya gelsin onlar herşeyden önemli bu hayatta tosuncuğun kilosuda süper bizede rabbim 2000 li kiloları hatta şöyle 4 kilo bebişler nasip etsin
tamam benim de bu dönemlerde oluyor ama hepsini bir sebep olarak gördüğüm için kasılma olarak kabul etmiyorum aklımca :) mesela o gün 5 kez idrara sıkıştıysam 5 kez, 6 kez ise 6 kez oluyorsa bu rakam belirleyici olmaz ki.
Hiç beklemiyordum bende dönmüş ve artık kafayı kaldırıp tekrar yukarı çıkamaz dedi doktorumuzsadece poposu sağa sola cevrilip elleri oynayacak dedi ve gittikçe alanı daralıyor çünkü
biliyorum canım senin durumunu,çok geçmiş olsun bebişin inş. zamanında gelsin erken gelip annesini üzmesin kuzucuk
bende de kansızlık var ama çok aşırı düşük değil,kan haplarımı da alıyorum ama çarpıntılarım çok fazlaaa sarsıyor bile bazen benicumartesi doktora gideceğim ama öncesinde sizede sorayım dedim.sağol cevapladığın için tatlım
Ya kızlar su kasılmalar sızde ne sıklıkta oluyo doktorlarınız ne dıyo bununla ılgılı? bu aralar hergun oluyo bende cok kısa surelı ama korku doluyo ıcım heran dogurcam sanıyorum psıkolojım bozuldu bı el atın su meseleye
Minikuss canım haberler çok güzel çok sevindim inş bu kadar üzüldüğüne değmez de minikin sana kandırık yapmıştır
ben de yarın gidicem doktora ve izne ayrılcam artık evrak şeklinde isteyeyim barisadece raporunu mu verdi bebeğe bakmadı mı canım
minikuss çok sevindim güzel haberlerine..
inşallah sen, operasyon için gerek olmayacak yüzdede yer alacaksın..
eşinle olan sorunlarını da okumuştum
bir türlü fırsat olmadı yazmak
doğru iletişimle, aşılmayacak sorun yok, inan..
önce sağlıklı bir şekilde birbirinizi suçlamadan konuşmayı denemenizi ve bunu bebiş doğmadan yapmanızı öneririm
gerekirse profesyonel destek alın
ne sen, ne eşin, ne de bebişiniz için iyi değil ayrılıklar
çünkü ayrılıkların da sonunda başka başka sorunlar yaşanıyor, çocuğun ruh hali genellikle çok olumsuz yönde etkileniyor
gerçekten kurtarılamayacak bir evlilikse, aşılamayacak problemler varsa elbette boşanmak daha mantıklı
ama bana öyle geliyor ki sizde daha çok iletişim problemi var,
sorunlar da bundan kaynaklanıyor
eğer eşinin ailesi ise bunlara sebep açıkça konuşmanı ve
gerekirse onlarla ilişkiyi kesmeni öneririm, boşanmanı değil
onunla neden evlendıgını hatırlamaya çalış..
bu ara hayat seni çok yoruyor
ama bu sınavları geçersen
inan senden güçlüsü zor bulunacak
kendine dikkat et
sevgiler..
gvn1907 şaka yapıyorsun değil mi
ne yapıcaz 4 kilo bebişlerle, doğumu zor olur yahu
ben anlamadım zaten 1800-2000 aralıgında hep ölçümler
e daha ortalama 2 ayımız var
o zaman ya gercekten sen haklısın, herkes 4 kıloya yakın doguracak
ya da bu doktorlar hatalı olcuyorlar
zaten bu donemde hatalı olculme ıhtımalı yuksekmıs
ben 2 hafta önce doktora gıtmıstım
ıkı gun arka arkaya gıttım
bırı devlet, dıgerı ozel
devlet 1.090 olctu, ozel 1.350
hangısı dogruydu, bence hıcbırı
ıkısının arasında olması daha mantıklı gelıyor
Canım gelişmeler çok güzel çok sevindim senin adına içini fetah tut inşallah bebeğine operasyon gerekmiyecek diye düşün dualarımız seninle
canım az önce bişi ögrendik, idari işler zeynep bunlar senin iznini başlatmışlar şu anda izinli görünüyorsun dediissk yı aradık gercekten başlamış iznim.
iş yeride önemli degil geldikten sonraki günlerini dogum sonrasına aktarırız dediler. bende ya 6 ay çıkarsa yararlanamazsam dedim onuda sordu, ssk daki adam o yasanın çıkması şimdilik zor dedi
sistem gercekten degişmiş canım evrak falan gerekmiyormuş.. boşuna o kadar istedi evrak da evrak diye bizim kezbanalmana gerek yokk.. yok cnm doktora çıkmadım zaten direk yazı işleri ilgileniyor
minikuş canım haberlere çok sevindimm
Sağol canım benim, inşallah dediğin gibi olur..
Benim oğlum çok nazlı, ben topikteki kız bebeklerde bile bu kadar naz görmedim düşünüyorum nasıl başa çıkarım :) baba nazlı oğlu nazlı :)
Sağol canım, inşallah bekleyen herkese güzel haberler nasip olur..
İyi de sen şimdi çalışabilecek durumdayken hatta bunu isterken izinli mi oldun, bari haber verselermiş..
Bende aksama kadar baktıkca goz attım ama rastlamadım hıc canım gercı gelmem aksamı bulur falan demıstı.ıns guzel seyler olmustur da haber verır kısa zamanda ..
Bende hıc saymadım ama benım de baya oldu korktum tabı akabınde.ama sunu farkettım ıstersen sende kasılma oldukca dıkkat et bakalım sende de oyle mı oluyor? Tuvalete sıkısınca,herhangı bırseyı stres yaptıysam,ayaga kalkarken veya cok fazla hareket ettıgımde bıde oglum cok hareketlıyse oluyor.dogruluk payı var mı bılmıyorum ama bana oyle geldı :S
bu arada kızlar daha önce size de bahsetmiştim hatırlayanlar varsa bir arkadaşım da hamileydi ve bebeğinin bir böbreği yoktu diğeri de olması gereken yerde değildi.kuruldan çıkan karara göre bebeğin kordonundan sıvı alınıp teste gönderilecekti ama anne buna izin vermedi riskli olduğu için... doğumdan sonra görmek istiyorum her şeyi bilmeden bebeğimin hayatıyla oynayamam demişti.ve kızlar o arkadaşım bugün doğum yapıyor. saat 13.30 gibi sezeryana alacaklar inanın en az onun kadar heyecanlıyım Allahım yardımcısı olsun yüzüne baksın inşAllah.
kızlar sze güzl haberlerle geldim hatırlayanınız olur gcen hafta sancılarla doktora gtmstm erken doğum olablr dye dınlenmem gerektğnı solmıstı ve bebgm kucuktu 1 kg dun aksam gene kasılmalarla gittik sancı cıktı nts de ama cok fazla değil dnlenmeye devam ama bebegıme cok ıyı bakmısm 1 haftada 407 grm alms 1407 olmus masallah bnm gzl oğluma keciboynuzu pekmezi gerçekten ıse yarıyor olmalı ama onun aldığı 407 gram bnde blki 2 kılo fark etmstr tartılara çıkmıyorum artk :)
Kızlar daha geçmişi okuyamadım ama size sormam gereken bişey var. beim dünden beri ama geceden beri daha sık karnım sıksık sertleşiyo, doktor bana geçen hafta karnın sertleşirse gel demişti ama neyapmalıyım bilemedim yaa acaba evhammı yapıyorum
neden süt icme dedigini anlamadim canim benim bildigim kadariyla yogurta ve özelikle peynirde daha cok kalsiyum var.kızlar bu arada dr bana artık sut ıcme
onun yerıne peynır ve yoğurt ye dedı
30 nisana da gun verdı yıne hem raporumu yazacakmıs hemde kontrol edecekmıs
ondan sonrada ver elını ev
selam kızlar :)
okuyup okuyup yazmama modundayım bu aralar niyeyse :)
şu kasılmalardan bahsetmişsiniz ya bunlar durup dururken mi oluyor? mesela ben eğer hızlı hareket edersem ya da biraz sabit durursam oluyor. onun dışında çok farkında değilim...
senle aramızda 1 gün var. ben bugün doktora gidiyorum sorucam tam olarak hangi gün geleyim diye. geçen sefer 17 nisan gibi bişey konuşmuştuk doktorla. bugün net öğreneceğim ne zmn gidip çalışabilir raporu almam gerektiğini...
Sağol canım, inşallah bekleyen herkese güzel haberler nasip olur..
İyi de sen şimdi çalışabilecek durumdayken hatta bunu isterken izinli mi oldun, bari haber verselermiş..
Hoşbulduk kuzum, ben sana mesaj atacaktım unuttum dimi? Eve saat akşam sekizde dönebildik ölü gibi attım kendimi koltuğa hiç kıpırdamadan öylece durdum..
Bir de ben de hamilelik hafızası çıktı kolay kolay bir şey hatırlamıyorum :)) Özür..
Kurula girdik arkadaşlar, 1,5 aylık aradan sonra.. 13 mm olmuş büyüme yani diğer aylara göre çok çok azalmış böbrek büyümesinin şiddeti, toplamdaki büyümeyle birlikte orta seviyeye düştük.. Normal doğum yapabilirsin dediler.. Rutin kontrollerim hariç artık kurula girmemize gerek kalmadı çünkü şimdilik acil bir durum yok.. Bu durumdaki her üç çocuktan ikisi süreci kendi kendine düzelerek atlatıyormuş sadece birinde operasyon gerekiyormuş.. Bizim hangisi olacağımız doğumdan sonra belli olacak.. Doğum sonrası hemen kontroller, tetkikler yapılacak.. Profesörle konuştum yeni doğan sünnetini ilk 6 ay- 1 yıldan önce önermediklerini söylediler..
Benim dumur olduğum şey ise bebeğimin kilosu; 2.135 gr olmuş.. doğumda ilk okul kıvanımda bir çocuk olacak diye korktum valla.. Şimdiye kadar ben 14 kilo civarı aldım ama bebeğimde boş durmamış :) 42,7 boyu :)
Yani sorunumuz devam ediyor ancak şimdilik daha sakin seyrediyor.. Artık doğumdan sonra belli olacak sonuçlar..
Bizden haberler böyle, bugün gündüz cevap yazmaya çalıştım ancak çok sancım vardı yazamadım..
Merak eden, etmeyen, duasını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz..
fıstık gibi çıtır çıtır anneler maşallah canım sana daaakaç yaşındasın merak ettim :44:
Minikkuş biraz büyüyünce seni nasıl nazlandırırıcak annesi benim 2 yaşında yeğenim var annesine durup dururken gider annecim çeni çot ceviyorum tamammiii derbizim oğluşlarmızda böyle olucak inşallah.ben sana özelden yazdım ama gelmedi sanırım güldane kavgacı diye netten bak istersen arayıp herşeyi sorabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?