canım dondurma iyi biryerden alırsan kalsiyum için çok faydalı ama keçi sütünden yapılmış olmalı..
biz bilinçli anneleriz canım belki o bayan dkkt etmedi kendine önemsemedi kendini yada yanlış ilaç kullanmış olabilir kötü şeyler düşünme biz gerek nane limon gerek adaçayı en ufak rhatsızlanınca önemsiyoruz kendini koşullarda önemli hastalığı engelleyemezsin grip olucaksan olursun önemli olan en az hasarla atlatmak allah yardımcımız olsun çocğumuz önce allaha snra bize emanet
canım valla bende çok bilmiyorum o gün kanamam olunca az çok korktum tam sormadım.. ama bebek ayrılmıyor da plasenta rahimden ayrılıyor sanırım.. çünkü doktor plasentada ve bebekte bir sıkıntı yok ama ayrılma var biraz dedi.. sormaya da korkuyorum gerçi.nettende bakmadım bilerek kötü şeyleri de okumak istemiyorum.. doktorum özellikle tembihledi her bünye birbirinden farklı sakın ordan burdan duyduğunla korkma dedi. senin durumun çok riskli değil ama tedbirli olmamız lazım ve yatman lazım dedi... yatıyorum işte napalım erken de doğarsa allahtan artık sağlıklı olalım yeter ki tek duam bu..
canım, aynı sorun bende de var, benim 16. haftamdan itibaren hep kanamalarım oldu, iki sefer hastanede yattım, bunun en büyük çaresi istirahat, ben iki aydır çok dikkat ediyorum kendime, ayakta fazla kalmıyorum, iki aydır çok şükür kanamam yok, iyiyim, mümkün olduğunca az hareket dedi doktorum, ani hareketler yapma dedi, iş kesinlikle yapma dedi, bende zaten ağır bir iş yapmıyorum, bi yemek yapıyorum, bi çamaşır atıyorum makineye, mutfağı topluyorum, ağır şeyler kaldırmıyorum, dinlene dinlene ütü yapıyorum, bunun dışında iş yapmıyorum, diğer işleri eşim yapıyor sağolsun... bunun için kendini korkutma sakın, kendin dikkat edersen hiçbir sorun olmuyor...
valla yarami destin be kardesim. ben kac yildir kardeslerime aileme bavul bavul hediye goturuyorum burdan. birak bana hediye vermeyi yada gondermeyi bi defasinda dondurmaci gecmis ve ben cocuklarina (12-15 yaslarinda) dondurma almamisim diye saatlerce olay yaptilar. halbuki hic kastim yok aklima bile gelmedi zaten dondurma cok yedigim bisey degil kendime almadigim icin baskasina almayida dusunemedim ama cok kalbim kirilmisti hic bir zaman unutmam artik.
hepsinin hali vakti yerinde ama her gittigimizde sadece 10 gun kaldigimiz halde herseyi biz odeyelim diye bekliyolar. yemek yiyoruz biz oduyoruz herkesi. halbuki onlar buraya geldiklerinde ellerini ceplerine sokturmuyoruz hic ustelik onlar 1 ay kaliyolar evimizde. bizse gidince otelde kaliyoruz cunku gelinler surati asiliyo evlerinde 1 gece kalsak. ustelik 1 bavul hediye goturdugumuz halde bizi misafir etmek istemiyolar. cok aci malesef. esim yabanci oldugu icin soylemiyorum ona turkleri yanlis tanimasin diye. icime atiyorum. otel meselesinide boyle daha rahat ederiz diyorum. napiim??
Maşallah canım göbişine ve bebeğine, aman nazar değmesin, gayet iyi görünüyorsun, çatlaklar olucak artık napalım, ne sürersek sürelim olacaksa oluyormuş, takma kafana, annelik fedakarlık demektir, bebişler için çatlaklara katlanacağız artık... benim henüz çatlak oluşmadı, yani yeni çatlak diyeyim, çünkü ben zaten önceden hızlı kilo alıp verdiğim için çatlaklarım biraz vardı zaten...
onları bol bol tüketen biriyim canım 2,5 3 lt su içerim günde yatana kadar bırakmam suyu.Fındık fıstık ceviz çok yerim 1 kaseyi oturur tv karşısında yerim bebeyağını hamileliğimin başından beri kullandım bu 2 aydırda çatlak kremi kullanıyordum mune adı eczaneden aldı eşim ama faydası olmadı anama çekmişim demekki harita gibi olurum doğuma kdr herhaldecaanım su içiyomusun yeterince?
bide günde bir avuç çerez yesen, özllikle fındık, cildi yağlı tutarmış diye duymuştum...
bebeyağı vs. kullanıyomusun?
tortillam ve ben :) artık kesin hamileyiz , saklancak,gizlencek bi durum yok yani
seninde bebek var sadece maşallah biz bebeleri besleyen haziran anneleriyiz :) kendimiz çok fit hatunlarız
nisan annelerine baktımda küçük doğan bebiş çok olmuş ya 2800 2900 fln ölçümlerde çok hata çıkıyormuş demekki inş normal bi kiloda dünyaya getiririz yavruşları
inşallah canım ya, beslemeye çalışıyorum , ona faydalı şeyler yemeye çalışıyorum , hurma , incir, ceviz,fındık...
al benden de o kdr sevdiğim bazı şeyler var ama sağlıksız bebeğe gr aldırmayacak şeyler onları yemeyi unuttum kase kase yoğurt yarım lt süt içerdim günde onu 1 lt ye çıkardım içiyoruz valla lıkır lıkır sıcak soğuk farketmiyor kivi ye kivi çok faydalı bebeğe portakalda plasentaya iyi gelirmiş sağlıklı bir plasenta için portakal çok iyiymiş
kivi yiyoruz canım duymuştum, portakalı ilk kez duyuyorum tamam hemen yiyelim bu akşam bi tane
sen ne diyosun canım ya, ben yoğurt , sütü ağzıma sürmezdim, şimdi kefir bile içiyorum
portakalı ben hamileliğimde sevdim günde 2 tane portakal yiyorum resmen seve seve hemde :) kefiri duydum bende çok iyi olduğunu yoğurttan sütten daha iyiymiş ama biz tüketmiyoruz süt yoğurtla yetiniyoruz son ayımda boza içicem bolca süt yapsın :) bgn baktım göğüs damarlarım iyice belirginleşmiş şişmeye başlıyorlar tek korkum çocuğumu emzirememek göğüslerim küçüktür normalde ama öğrendim ki küçük göğüsle büyük göğüsle alakalı değilmiş süt olayı.Hatta ufak göğüslerin süt bezeleri daha çok süt verirmiş hayırlısı
slm kızlar,
yaa insanın bu saatte uykusu gelir mi???çok uyumak istiyorum ama bebişim maşallah hareketlendi.ama ben geceleri bebeğin hareketini hissetmiyorum.dktr gece hareketiyle uyandırır seni demişti ama yok nerde.benle bir mışıl mışıl uyuyo mu yoksa????
size en tazesinden bi göbüş eklim canlarım bide karnım yırtılmaya başladıdurdu durdu oğlum 30. haftada yırttı karnımı onunda fotosunu eklicem sizde de var mı mrk ediyorum
Eki Görüntüle 683303 Eki Görüntüle 683304 30+3 günlüğüz miniğimle
burdada miniğimin beni yırttığı anlarEki Görüntüle 683305
tortillam ve ben :) artık kesin hamileyiz , saklancak,gizlencek bi durum yok yani
kivi yiyoruz canım duymuştum, portakalı ilk kez duyuyorum tamam hemen yiyelim bu akşam bi tane
sen ne diyosun canım ya, ben yoğurt , sütü ağzıma sürmezdim, şimdi kefir bile içiyorum
benimde 2 hafta önce suyum geldi ardından sancı nts de hep sancı cıkıyor suyumda idrarla gidiyomuş sızma yapıomuş doktorum banada yatacksın yerinden kalmıycan iş yapmıycan dedi.kayınvalidem almanyadan bana bakmaya geldi yemegimi yapıo 4 yaşındaki oglumla ilgileniyor.bende fazla yatmıyorum ama işte yapmıorum.yürüyüşü gezmeyi dışarı çıkmayı flan doktorum yasakladı kızlar şurda 8 haftamız kaldı sabredelim inşallah -
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?