2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

kuzuşş sen naptınn yaaa zaten herşeyi yapmışsınn lavantası şekeri daha ne olsunnn....allah kavuştursunda keyifke yiyin şekerleri inşallah...bu arada bişeyde sorıyım kızlarr hastanede çikolatanın yanında normal limon kolonyası değilde başka bişi kullşanmak istiyorum sizce ne kullanmalıyım yaa:26:

24 hafta mı vermiş?? çıktı da biz bilmiyor olamayız herhalde ona belki başka sebeplerden raporu keyfi uzatmışlardır. resmi rapor maalesef hala aynı süre

Belkide yazan kısıde pek sebebını bılmıyor tek bıldıgı 24 hafta oldugu neyse merak ettım ama olumsuz oldu merakımın yanıtı
ınsallah cok bekletmezler artık

caktırma da ben e - seker . com dan şimdiçok uyguna buldum, böyle kutusu falan da cok sık
kargo ucretı de yok
bak oradan alırsak hem uyguna gelır hem de bebek cıkolatası olur
bu arada sen bu durumda benım gıbı dusunuyorsun
cıkolata hastaneye,
bebek sekerı eve
+mevlutte daha once gelmeyenlere de bebek sekeri verıceksın+mevlut sekerı
en mantıklısı da bu zatennn.. :)
sağolun kızlar
I love KK....

Arkadaslar o kadar kısı onlınesınız kımse bılmıyor mu kımse dogum ızını almadımı ya

Ben 3 sayfa önce yazmıştım. Senin için kopyalıyorum tekrar.

32. haftamı bitirmeden birgün önce yani 31+5 de gittim doktora. 37. haftaya kadar çalışabilir durumda olduğuna dair bir rapor veriyor. 37. haftadan sonra zaten işverenin çalıştırması yasak yani istesende çalışamıyorsun. Bu raporu alman demek 37. haftaya kadar çalışmak zorunda olduğun anlamına gelmiyor. Mesela ben işlerimi toparlayamadığımdan mecburen 35 yada 36 ya kadar çalışırım diye düşünüyorum. Çalışamayacağın hissettiğin anda tekrar doktoruna gidip iznini başlatıyorsun. Kalan kısım doğumdan sonraya ekleniyor. Yani 35. haftamı bitirip ayrılırsam 32-35 haftalar arası çalıştığım 3 hafta doğumdan sonraya eklenecek. Başka bir deyişle 16 haftalık iznimin 35. haftadan sonraki 5 haftasını doğum öncesi 11 haftasını doğum sonrası kullanmış olacağım.

Okuyamayan arkadaşlar için resim olarak eklemek yerine yazmaya karar verdim. Benim hastanemin verdiği liste biraz yüklü ama ben çoğunu koymayı düşünüyorum. Herkes kendine göre eklemeler yapabilir yada gereksiz gördüklerini çıkarabilir.

ANNE
1. 3 ADET ÖNDEN AÇILAN GECELİK
2. 1 ADET SABAHLIK
3. DEODORANT, ISLAK MENDiL
4. 3-4 ADET EMZİRME SÜTYENİ ve GÖĞÜS PEDİ
5. 3-4 ADET İÇ ÇAMAŞIRI
6. HİJYENİK KADIN PEDİ
7. KAĞIT PEÇETE VE HAVLU
8. ÇORAP
9. KAYMAYAN BİR ÇİFT TERLİK

BEBEK
1. 2 ADET BODY
2. 2 ADET TULUM
3. 2 ÇİFT ÇORAP
4. 2 ADET AĞIZ MENDİLİ
5 2 TANE ŞAPKA VE ELDİVEN
6. 2 TAKIM KIYAFET
7. YELEK VE H!RKA
8. BEBEK BATTANİYESİ
9. ARABA KOLTUĞU /ANA KUCAĞI ve PORTBEBE
lO. BEBEK BEZl VE ISLAK MENDİL

Hala gecelik, pijama almamış olan veya fazla mal göz çıkarmaz diyen varsa dün yürüyüş yaparken farkettim: bağdat caddesi pelin mağazasında sabahlık gecelik 60 tl yazıyordu, sabah erken saatte yürüdüğüm için mağaza daha açılmamıştı ama içeriye doğru baktım saten takımlar 100 tl yazıyordu, o zaman haliyle penyeler daha ucuzdur haberiniz olsun.. o kadar koşa koşa gittim havuzluhana 70 tlye çok da beğenmeden, bi daha gelemem korkusuyla aldım. Pelin'e açıkken uğrayıp bir daha bakabilirsem daha ayrıntılı yazarım buraya. sütümü içip geliyorum ( yrm litre kadarcık)

MErhaba Arkadaslar calısıp dogum ızını raporu alanlar varmı aranızda yenı alanlara sorum kac hafta verılıyor ızın hala 16 hafta mı?

Tesekkurler
Hala 16 hafta malesef. Bu 24 hafta muhabbetinden ses seda çıkmadı.

Gelen çocuklara hediye vermek çok ince bir davranışmış cidden. Ben mevlüt yaparsam hiç görmediğim komşularım gelecek. Kaç çocuk gelir kaçı erkek kaçı kız bilemem ki... Aslında ben mevlüte çocuk gelsin istemiyorum, anneleri fazla rahat olan çocuklar etrafı mahvediyor, kırıp döküyor çünkü. Lohusa halimle onun stresini çekmek istemiyorum ama diyemem ki şimdi çocuk getirmeyin diye

arzu_mu Herkes hastane için bişeyler hazırlıyor ama ben hastaneye gelen olacağını düşünmüyorum çok umursamıyorum bu yüzden. Lavantalı bebek şekeri yaptırdım mevlütte onu dağıtacağım. Bebek görmeye gelenlere de onu vereceğim. Siz böyle konuştukça hastaneye de az miktarda bebek kurabiyesi mi yapsam diye düşünmeye başladım :44:

canım çok tşk ederimm inş sende herseyi bir çırpıda halledip rahatlarsın.. annenle sorun ne canım merak ettim, benimde annemle sorunlarım bitmiyor daaa

zeyyyno liste çok güzel, benim gibi gereksiz birşeyler götürmeme yanlısı biri için ideal.

canım begenmene sevindim umarım işinize yarar..
bebek şekeri ve mevlüt şekeri ile ilgili sorunada şöyle cvp verim.. bebek şekeri yaptırıyorsan hastaneye ve eve gelenlere vereceksin.. eger şeker yaptırmadıysan çikolata ikram edebilirsin..
mevlüt şekerinide malum mevlüt okutulduktan sonra gelenlere ikram edersin..

ohhh ne güzell işte terapi gibi hatunum yaklaşan rahatlıyorr

canım ne demek işe yaramasına sevindim evet battaniye konusunda haklısın, 2 tane koyulsa daha ideal gibi..

Ya en iyisi bı yedek battaniye daha koymak ne olur ne olmaz penye battaniye az gelir diye düşünüyorum vukuata bir tanede kalın battaniye koyayım ben sagol cnm cevap verdigin icin

Kizlar ya cok gerekli mı bu sekerler çikolatalar ben hiçbirini yaptırmayı düşünmüyorum bı tane koyün kesip onun yerine Mevlüt okuturum yemekli zaten akile kurbanı var dinimizde bir şutu para veriliyor sekeydi cukulataydi

Zeyyynocum psikolog olmalıymıisın sen:))) hatta bir yandan da senden çok iyi organizatör ve yönetici olur. İnsanları çok güzel motive edebiliyorsun...Senin bebek şekerleri hazırlaman sayesinde ben de üşenmeyip kızımın şekerlerini hazırlamak için eminönüne gidip kutular ve kurdelalar aldım..cumartesi kalabalık bigünde gitmeme ve çok dolaşıp yorulmama rağmen içime çok sindi aldıklarım:))) şimdi ise kuzenimin çizdiği stickerları da yapıştırıp yapmayı planlıyorum şekerleri...ama dediğim gibi senin burda paylaşman sayesinde ben de böyle birşeye karar verdim:)))) Her topiğe lazım senin gibisi

ayyy evet evet son ayda karşılaşma ihtimalimiz artar:) ben burdan yazarım ne zaman gideceğimi sana:)))
evet dediğin gibi bayaa bir ilgileniyor..benim diğer doktorum da şikayet ettiğim şeyde oydu...biran önce bakıp göndermek istemesi ki ben onun çok uzunnn senelerdir hastasıyım...işi ticarete döken doktorları sevmiyorum(( bi de aslında Tokoyayın doktorunu çok beğeniyorum tanımasam da ama hastanede çalışmadığı için ona gitmedim....

Hoşgeldin canım...maşallah minnoşuna:))))) Tam ısırmalık olmuş seninkiiii

Ben hastane için bebek şekeri yapıyorum bi de yanına normal çikolata ikram ederim diye düşünüyorum...
Bebek kurabiyeleri çok güzel ama çok pahalı geliyorlar bana..tanesi 5 tl miş...hem kalıcı değil hazırlayacağım bebek şekeri kutularının içine de yine çikolatalı badem şekeri koymayı planlıyorum...doğuma yakın bir zamanda kutuluların içine koyarım...
Bu arada benim ikisini birden düşünmemin sebebi ben ayrıca mevlüt yapmıyacağım o yüzden...

canım çok tşk ederimm inş sende herseyi bir çırpıda halledip rahatlarsın.. annenle sorun ne canım merak ettim, benimde annemle sorunlarım bitmiyor daaa

aaaaaah ah :) benim annem ben liseye başladığımdan beri evin bütün işini bana yıkmış, hala da evde aynı tembellikle devam eden bir kadındır. 2 kızkardeşim var hep bize güvendi. babam ve teyzemlerle olan problemlerinden dolayı hep özgüvensiz. zaten şeker hastası ve depresyona meyilli, hep onu toparlamaya çalıştık. günlük hayatında ve arkadaşlarıyla ilişkilerinde sorun yok. ama ben en azından hamile kalınca annelik şefkati bekledim, ben çağırmasam gelip gittiği yok. kimseyi de zorla yanımda istemiyorum. dr bana açıkça söylememi söyledi ona ihtiyacım olduğunu onu suçlamadan ve incitmeden söylersem daha iyi olabileceğini söyledi. gerçekten öyle oldu. dün daha iyiydi işte bana gelip yapacaklarımızı sıraladı filan kendiliğinden.. artı benim bir teyzem var, evlere şenlik, tam bir vasfiye teyze. tatlı tatlı konuşur lafını sokar sonra da ben ne dedim, iyiliğiniz için konuşuyorum der. annem de hazırcevap değildir cevap veremez biriktirir biriktirir bi cevap verir, tamamen kendini haksız duruma sokar. şimdi de istanbul dışında yaşayan bu teyzem oğlu nişanlanacak diye istanbula geldi, beni de yüzyüze gelecekleri anın telaşı sardı. çünkü onlar tartıştı mı ben geriliyorum. anne takma diyorum annem yapamıyor. e şekeri var tansiyonu var, tek derdim anneme birşey olması, çünkü 2 sene önce teyzemi, 1 sene önce de dayımı şekere bağlı kalp krizinden kaybettik.. bunlardan korkuyorum işte ondan gittim doktora da.. üf çok uzun yazdım dövecekler beni

Merhabalar kızlar, gece 1'den sonra bugün öğlene kadar ne çok birikmiş geçmiş, oku oku bitiremedim, artık son iki üç sayfa kaldı artık..
-Zeyyyno ve Frozens hastane listeleri için çok teşekkürler çok işime yaradı.. Ayrıca Zeyyynocum valla harika bir terapistsin ve çok iyi bir gözlemcisin, tebrik ediyorum seni, her eve senden bir tane lazım.. Frozens canım maşallah bebişine, doğunca bol bol öpersiniz artık koca göbişini ne güzel yaa...
-Hkn 2013; canım yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, az daha sabret, bırakma kendini, bak bu topikte enerjisini çok yüksek hissettiğim, bana çok iyi gelen birisisin, böyle birini depresyonda görmek beni üzüyor.. çünkü senin enerjinden tecrübelerinden faydalanıyoruz canım, sen bize lazımsın...
-Candy 188; güle güle kullanın canım oğlunun cicilerini, odası çok güzel olmuş, çok beğendim, sağlıkla, mutlulukla büyüt oğlunu odasında canım..
-H.Gorgulü; geçmiş olsun arkadaşına, Allah korumuş valla, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, Allaha emanet bebişlerimiz..
-Suzan 6638; canım gebelikte tansiyon genelde düşüyor, bu normal, dahada düşerse ona dikkat et... Gebelikte yüksek tansiyon daha tehlikeli.. Düşük olması zaten normal...
-Kızlar bende hastane için güzel şık ikramlık çikolata düşünüyorum, eve gelenler için bebek şekeri ama lavantalı alacağım, hatıra süs olsun diye işte, mevlüt için ayrıca almayacağım, benim burada iş arkadaşlarım dışında eve gelecek fazla kimse yok, bu yüzden mevlütü kayınvalidemlerde yapacağız, onlar bir saat uzaklıktalar benden.. Bebek şekerlerinin kalanlarını mevlütte dağıtırız gelenlere, mevlütte zaten ikramlar olacak, onun için ayrıca mevlüt şekeri yaptırmayı düşünmüyorum, yine bebeğin kurbanı var kesilecek belki mevlütte keseriz yemekli yaparız mevlütü bilmiyorum artık, kayınvalidemlerle konuşacağız ayrıntıları, onların fikirleri de olabilir tabiki..

Kızlar atladığım olursa kusura bakmayın, böyle özet geçtim aklımda kalanları... Şimdi benim yemek yapmam gerek, kocacığım 4'te gelecek, hem yemek yaparım hem ara ara bakarım buraya merak etmeyin, herkese güzel bir gün diliyorum.. öpüldünüz hepiniz...

canım gerçekten uygun ve hoş , ben de alayım ama daha erken dimi, 1 ay sonra alırız , son kullanma tarihi nedir acaba alıp kenara mı atsak, ay erimeye karşı korunmalı diyo ama çok sıcak olcak erir o yaa erimez mi

Anladım. 35'e kadar çalışırsan 3 hafta aktarılıyor. Ben 5 hafta aktarılsın istiyorum. O yüzden dayanabildiğim kadar duracağım
canım sen ne il yapıyodun, ücretsiz izin hakkın yok mu?

Kızlar bildiğiniz gibi raporla izne ayrıldım dün ara karne için okula gittim 10 dakika duramadım sınıfta kabus gibiydi ohhhh dedim iyi ki de rapor almışım :))))

benim de haftaya bitiyor, haftaya cuma alıyorum raporumu ama üzülüuorum ya, daha çocuklara hiçbişey söyeleyemedim
dayanamayorum da ama

canım benim güzel sözlerin için çok çok tşk ediyorum şımarttın benii
bebek şekeri yaptıgını biliyorum hatta resim istemiştim senden bitince paylaşırsın diyee hadi bitir de koy bakalım
puanlayalımmm

yok be kim dövecekmiş şurda sohbet ediyoruz

anladım canım.. insan dışarıdan birileriyle sorun yaşayınca çok fazla takılmıyor ama kendi annesiyle sıkıntısı olunca gerçekten üzülüyor.. bende annemle çok fazla sorun yaşadım.. şu an iiyiz ama ne bilim kırgınlıgım geçmiyor.. ne kadar sorun yokmuş gibi davransamda o açtıgı yaraları kapatamıyorum. onun için seni çok iyi anlıyorum..
önceden o kırılmasın diye sürekli içime atardım ama artık öyle yapmıyorum. birde sürekli gerilmek tedirgin olmak ne kötü bir his dil mi? annemiz sonuçta canımız onlar bizim ama böyle olmaları yaptıgı söyledigi yada düşündügü herşeyin dogru oldugu anlamına gelmiyor malesef.. napalım bizimde şansımız böyle dicez yapacak bişi yokk

zehra kimkine anacuuuuum:44::44: (gülcan,gülcaaann)

rica ederim canımmmmmm
kuzenimden illustrasyon bekliyorum..yurt dışında yaşıyor kendisi ve biraz yoğun..
resimleri gelince hemen sticker yaptırıp kutuların üstüne yapıştırıcam...sonra da hemen buraya fotosunu eklerim şekerlerin:)))

Hatta bu arada bebeğimin odasını da bitirmiş olurum sanırsam...lambası, duvardaki resimleri ve dekorasyonu için plan yapıyorum şimdi:))) onları da paylaşırım bittiğinde...ayyy çok heyecanlı gerçekten....umarım hepimiz sonuna kadar rahat hamilelik geçiririz de tek düşündüğümüz şeyler bunlar olur....gerçi evde koca bir yığın ütü beni bekliyor ama olsun...şu sırt ağrım biraz hafiflesin ütülerini de yaparım minnoşumun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…