valla ne diyim canım süpersin bu kadar güzel bir tanıyı doktora gitsem koyamazdı...ciddi sen terapist falan olmalısın yada iyi bir takipçisin süperr.... ya cidden zeynoo ne güzel özetledin anlatamam sanırım benm biraz enerjiye ihtiyacım varrr sen nedüşünüyosun camımcım:26:
selam nasılsnız hamısler ve cücüklerii biz sukur ler olsunkı ıyyızz evımızı temızledık paşa mla bırseyler yıyıpp PAŞAM LA KUTLU DOGUM programına gıdecegız ınslll saglıckla kalınnn
bu arada benım tansıyon genelde düşükk 8/5--8/6 lardaa yaa sızde böle olupta dr bırsey dıyen varmı bnm dr nıye böle acaba dedı dahada konuyu acmadıdaa bende heyecandan unutuyorumdaa
Anladım. 35'e kadar çalışırsan 3 hafta aktarılıyor. Ben 5 hafta aktarılsın istiyorum. O yüzden dayanabildiğim kadar duracağım32. haftamı bitirmeden birgün önce yani 31+5 de gittim doktora. 37. haftaya kadar çalışabilir durumda olduğuna dair bir rapor veriyor. 37. haftadan sonra zaten işverenin çalıştırması yasak yani istesende çalışamıyorsun. Bu raporu alman demek 37. haftaya kadar çalışmak zorunda olduğun anlamına gelmiyor. Mesela ben işlerimi toparlayamadığımdan mecburen 35 yada 36 ya kadar çalışırım diye düşünüyorum. Çalışamayacağın hissettiğin anda tekrar doktoruna gidip iznini başlatıyorsun. Kalan kısım doğumdan sonraya ekleniyor. Yani 35. haftamı bitirip ayrılırsam 32-35 haftalar arası çalıştığım 3 hafta doğumdan sonraya eklenecek. Başak bir deyişle 16 haftalık iznimin 35. haftadan sonraki 5 haftasını doğum öncesi 11 haftasını doğum sonrası kullanmış olacağım.
aaa cok sevindim canım yaaa ben de ona gitmeye başladım..iki kere gittim ben de...şimdilik iyi gidiyor...memnun olmana da çok sevindim ayrıcabenim 3 mayısta olacak bi dahaki kontrolüm belki denk geliriz ama haklısın doğum fiyatları fazlaymış, benim eski doktorum bi de hastane ucretinin ustune 3000 tl daha alacaktı en azından şimdi ondan yırttım:))))
Zeyyyno ve hkn2013 alemsiniz kızlar yaaa:)))
Hoşbulduk canım. Aslında topik ilk açıldığı günden beri burdayım. Okumadığım sayfa yok gibi nerdeyse.Ben hepinizi çok yakından tanıyorum.İlk paylaşımımı 29 martta yapmıştım. O gün benim hastanemin düzenlediği gebelik eğitimine katılacaktım.Minikkusunda gideceğini öğrenince ona yazdım. Orada tanıştık süper bir gün oldu bizim için.Hem çok şey öğrendik hem o beni tanıdı.Ben onu zaten çok yakından tanıyordum.Bende onun gibi amniyosentez olmak zorunda kaldım. Onun kadar zor süreçler atlatmadım belki ama yinede zordu.Kendime en yakın hissettiğim isim o oldu tabi. Çok yoğun çalıştığım için gündüz pek yazamıyorum.Akşamlarıda ancak yazılanları okuyup sızıp kalıyorum. Bir türlü yazacak vakit bulamıyorum.Aslında o kadar çok paylaşacak şeyim var ki hepsini bugün paylaşıp kafanızı şişirmeyeyim. Mesela senin yaptığın bebek şekerleri ben çok heveslendirdi.Payaştığın iki sitedende bir sürü alışveriş yaptım.Aslında hazır alsam daha ucuza gelebilirdi ama emek vermiş olmak çok güzel. Bende kendi çapımda birşeyler yapıyorum. Bitmiş hallerini paylaşırım sizlerle.Herbirinizden birşeyler öğreniyorum.Tekrar hepinize teşekkürler.
zeyno listeni beğendim, frozens listeni okuyamadım çok küçük okunmuyo ve büyütülmüyo
evet çok iyi ve çok dikkatli bir takipçi oldugumu söyleyebilirimm
yazılanlardan herkesin hayatını, bakış açısını hayat standartlarını az çok tahmin edebiliyorum. karakterini yapısını.. buna göre burada kendime yakın yada uzak hissettiklerimde var mesela
seni çok yakın bir arkadasıma yapı olarak çok benzetiyorum
yaşadıkların yada hissettiklerin çok normal fakat şöyle bir durum var.. bazı şeyler için kendini üzeceksen eger önce bir çevrene bak. yada sadece bu topige... bu topikte ki isimler sahte belki ama yaşananlar kişiler gerçek..
eşinin çok iyi bir işi var muhtemelen geçim sıkıntısıda pek çekmiyorsunuz. eşinin yogun temposu seni üzmesin tam tersi her zaman allah daha çok iş versin daha çok çalışsın diye dua et. çünkü onun işi sizin hayatınız demek
aileden uzak olma durumuna gelince inan bana uzaklık çokda önemli degil, bulundukları yerlerde mutlu sağlıklılarsa eger buna şükretmelisin. 5 dakika mesafende olupta mutsuz yada sağlıksız olsalardı inan bu seni çok daha fazla üzerdi.. bu dert edilecek bişi degil. çünkü senin gerçek ailen artık eşin oğlun ve gelecek olan kızın.. onların mutlulugu da senin mutlu olmana baglı bunu hiç bbir zaman unutma.
enerji düşüklüğüne gelince evet hergün aynı şeyleri yapmak yada yapmamak sıkıcı bir durum olabilir ama kişi kendi enerjisini kendi yükseltir.. kimsede sihirli degnek yok malesef.. mevcut hayatını düzenlemelisin. akşam yattıgın saate, sabah uyandıgın saate dikkaet etmelisin. inan bana yedigimiz içtiklerimiz bile enerjimizi direk etkliyor.. ben pazar günleri bile saatimi 08.00 kurar kalkarım.. mutlaka ugraşabilecegin bişiler olmalı...
bebek için ise aslında sen ne yapman gerektigini benden iyi biliyorsun
2. bebegin bu senin.. yapman gereken hiç bir şeyi erteleme.. çantamı alınacak çık al, ütümü yapman lazım, otur yap..
bak ben sabah 9 akşam 18.30 cumartesi de dahil çalışıyorum.. şu zamansızlıkta ve şu koca göbişli halimle evi boyattım, herşeyi aldım yıkadım, ütüledim, işden çıktım 3 gün boıyunca gece 12 lere kadar temizlik ütü ile uğraştım.. bebek şekerleriyle sepetlerle uğraştım.. gezmekten de geri kalmadıminan hiç kolay degil bunları çalışırken yapmak.. onun için bu konuda da ne kadar şanslı oldugunu bil gerçekten.
hiç bieşey için üzülmeye degmez, sen bakış açını düzenle, kötü bir his yaşadıgında amannnnn olsun yaa boşver deyip geçmeyi bill..
üşengeçligini at üzerinden.. ne güzel bir oğluşun var birde kızın olacak..
inan bana herşey korktugun gibi degil, çok ama çok güzel olacakkk
kızlar hemşire ve asistanın söylediklerini aynen yazıyorum..
anne için,
mutlaka olması gerekir dedikleriniz varsa lütfen yazın.. o anda akıllarına gelmemiş olabilir
kızlar HeeeeLpp.. benim iştahım iyicene açıldı .. gece gündüz sabah akşam kuşluk ikindi.. hep açımm hiç doymuyorum sizde de böylemi yoksa benim içimde başka bişey mi var
ama ben okuyamıyorum... zeyynoo nun listesinide görmedim.. geçmişe fazla bakamadım .. ayy bide ben neyi merak ediyorum.. biz doğurunca yine bu topictenmi devam etcez yazışmaya .. ozaman da ihtiyacımız olcak birbirimize .. imkan olsa hepinizle tek tek tanışmak isterdim.. ne güzel olurdu hepimizi arada bi biraraya gelsek.. göbüşlerimizi ölçüştürsek
kızlar minikuss dan haberi olan varmı? hiç gözükmüyo artık, bide mnsroz diye bi arkadaş vardı. hully de artık yazmıyo, arzu mu da yazmıyo aşağıda görüyorum ama özlettiniz kızlar kendinizi sizsiz eksik kaldık hadi bekliyoruz yukarıya...
Kızlar, benim hala anlayamadıgım bır konu var;
bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim...
Şimdi,
bebek çikolatası, şekeri, sepeti, mevlüt şekeri bunlar hep ayrı ayrı mı?
benım bıldıgım, hastaneye gelenlere bebek çikolatası ıkram edılıyor;
ama herkes bebek şekeri de yaptırıyor sımdıden.
Bu bebek sekerlerını de hastanede mı verecegız gelenlere;
yoksa eve gelenlere mı verılecek.
Bir de daha doguma bu kadar varken bayatlamaz mı o sekerler,
neden bu kadar erken yaptırılıyor?
Bir de mevlut ıcın boyle hani üçgen şeker kutuları var, bebekler için ayrı,
ben ondna yaptıracagım;
bir de aynı anda nıkah sekerı gıbı bebek sekerı de mı verecegız gelenlere?
Kafam karısıyor; ben hastane ıcın cıkolata+bebek sekerı mı yaptıracagım sımdı?
Biri beni aydınlatabılır mııı??? :18:
ben şahsen şöyle yapmayı düşünüyorum, 100- en fazla 150 tane şekilli bebek kurabiyesi (hani üzeri şeker hamuruyla süslenenlerden) yaptırıp hastaneye götürüp, artanları eve gelenlere ikram edip, daha sonra mevlüt için de dediğin gibi mevlüt şekeri olabilir veya farklı bişi bilmiyorum, kişi sayısı kadar yaptırıp dağıtırım.. arada 1.5 ay var şimdiden mevlüt şekerleri bayatlar. ki ben hastane odası için olanları da mayıs ortasından sonraya hazırlattırmayı düşünüyorum..umarım planlarımızı suya düşüren minik bebekler olmazKızlar, benim hala anlayamadıgım bır konu var;
Şimdi,
ben ondna yaptıracagım;
hismzeyyyno valla ben haftasonu terapiye gittim anlattım anlattım bu kadar yapıcı bir sonuç almadımtabii ki devam edeceğim zaten güzel bi pijama takımı almadan çantamı yapamıyorum- ki bu iznimi alalı 9. gün oluyor hala bir adım yok.. sağolsun annemlerde de pek bir hareket yok. maşallah sana bayılıyorum böyle hemen harekete geçip herşeyini yapan kadınlara
selam kızlar,
her geçen gün sabırsızlıkla birlikte şikayetlerde artıyor sankiolcak ama o kadarda. ben dün markette dolaşırken komili şampuan buldum. bayağıdır arıyodum ama hiçbir yerde yoktu. burdaki topiklerden birinde çok iyi olduğunu okumuşturm. ama fiyatı görünce şok oldum resmen: 1000 ml si 10-Tl. içime kurt düştü niye bu kadar ucuz diye :44: aynı topikte evybaby bezide önermişlerdi kardeşim kullandı memnun kalmadı. sizler neler düşünüyosunuz aralardayım
evet çok iyi ve çok dikkatli bir takipçi oldugumu söyleyebilirimm
yazılanlardan herkesin hayatını, bakış açısını hayat standartlarını az çok tahmin edebiliyorum. karakterini yapısını.. buna göre burada kendime yakın yada uzak hissettiklerimde var mesela
seni çok yakın bir arkadasıma yapı olarak çok benzetiyorum
yaşadıkların yada hissettiklerin çok normal fakat şöyle bir durum var.. bazı şeyler için kendini üzeceksen eger önce bir çevrene bak. yada sadece bu topige... bu topikte ki isimler sahte belki ama yaşananlar kişiler gerçek..
eşinin çok iyi bir işi var muhtemelen geçim sıkıntısıda pek çekmiyorsunuz. eşinin yogun temposu seni üzmesin tam tersi her zaman allah daha çok iş versin daha çok çalışsın diye dua et. çünkü onun işi sizin hayatınız demek
aileden uzak olma durumuna gelince inan bana uzaklık çokda önemli degil, bulundukları yerlerde mutlu sağlıklılarsa eger buna şükretmelisin. 5 dakika mesafende olupta mutsuz yada sağlıksız olsalardı inan bu seni çok daha fazla üzerdi.. bu dert edilecek bişi degil. çünkü senin gerçek ailen artık eşin oğlun ve gelecek olan kızın.. onların mutlulugu da senin mutlu olmana baglı bunu hiç bbir zaman unutma.
enerji düşüklüğüne gelince evet hergün aynı şeyleri yapmak yada yapmamak sıkıcı bir durum olabilir ama kişi kendi enerjisini kendi yükseltir.. kimsede sihirli degnek yok malesef.. mevcut hayatını düzenlemelisin. akşam yattıgın saate, sabah uyandıgın saate dikkaet etmelisin. inan bana yedigimiz içtiklerimiz bile enerjimizi direk etkliyor.. ben pazar günleri bile saatimi 08.00 kurar kalkarım.. mutlaka ugraşabilecegin bişiler olmalı...
bebek için ise aslında sen ne yapman gerektigini benden iyi biliyorsun
2. bebegin bu senin.. yapman gereken hiç bir şeyi erteleme.. çantamı alınacak çık al, ütümü yapman lazım, otur yap..
bak ben sabah 9 akşam 18.30 cumartesi de dahil çalışıyorum.. şu zamansızlıkta ve şu koca göbişli halimle evi boyattım, herşeyi aldım yıkadım, ütüledim, işden çıktım 3 gün boıyunca gece 12 lere kadar temizlik ütü ile uğraştım.. bebek şekerleriyle sepetlerle uğraştım.. gezmekten de geri kalmadıminan hiç kolay degil bunları çalışırken yapmak.. onun için bu konuda da ne kadar şanslı oldugunu bil gerçekten.
hiç bieşey için üzülmeye degmez, sen bakış açını düzenle, kötü bir his yaşadıgında amannnnn olsun yaa boşver deyip geçmeyi bill..
üşengeçligini at üzerinden.. ne güzel bir oğluşun var birde kızın olacak..
inan bana herşey korktugun gibi degil, çok ama çok güzel olacakkk
bence gerek yok ayrı ayır yapmaya. hastahanede çikolata ikram edilip mevlütte bebek şekeri verilebilir. ama mevlütte üçgen şeker vereceksen hastahane de bebek şekeri daha iyi gider sanki. gerçi bide şu var herkes hastaneye gelecek mi bakalım, yandı benim devreler
ben şahsen şöyle yapmayı düşünüyorum, 100- en fazla 150 tane şekilli bebek kurabiyesi (hani üzeri şeker hamuruyla süslenenlerden) yaptırıp hastaneye götürüp, artanları eve gelenlere ikram edip, daha sonra mevlüt için de dediğin gibi mevlüt şekeri olabilir veya farklı bişi bilmiyorum, kişi sayısı kadar yaptırıp dağıtırım.. arada 1.5 ay var şimdiden mevlüt şekerleri bayatlar. ki ben hastane odası için olanları da mayıs ortasından sonraya hazırlattırmayı düşünüyorum..umarım planlarımızı suya düşüren minik bebekler olmaz
Bu arada Hully 32 oldumu?? Aklıma kazımış
Bizim durumlara gelince benim kızın maşallah keyfi yerinde çok aşırı hareketliyiz heran başka bir yol bulup karnımdan çıkabilir bekliyorum
En son kontrolümüzde 32+0 da raporumuzu aldık herşey yolundaydı kilomuz 2600 gr olmuştu minnoş bir dahaki kontorolümz 35+0 da bakalım ozaman nst ye giricez sanırım hemde artık doğum şekline karar verilmesi için sabırsızlanıyorum
Artık baya ağırlaştık göbek önden yer açıyor bana taşıyamıyorum son hazırlıkları yavaş yavaş bitirmeye çalışıyorum
Hiç bitmiyor ama eksiklikler
Doğsada şu minikler artık kurtulsak totolarını ısırsak
Kızlar, benim hala anlayamadıgım bır konu var;
Şimdi,
ben ondna yaptıracagım;
ahhhhhh ahhhhhhhhhhh
vahhhhhhh vahhhhhhhhhhh
32 kım ben kım ya
ya kızlar sızlerı takıp edıorm ama ınanın yazmaya hıc halım kalmıo artık
kusuruma bakmayın
ben sımdı 30+0 oldum yanı bugun
30 nisan işe gelişimin son gunu olcak
gun sayıormmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?