- 19 Ekim 2009
- 2.409
- 64
- 363
İyi geceler kizlar bu karin agrisi gibi gün icinde 4-5 kez sancisi olan tek benmiyim? Özellikle gece daha fazla oluyor adet sancisi gibi 5-10 fk sürüp bitiyor bu yalanci dogum sancisi dedikleri sey olmasin
bendede gün içinde bikaç sefer oluyor bazen adet sancısı gibi 2-3 dk sürüyor bazende ishal olacakmışım gibi bir ağrı oluyor.yalancı doğum sancısı mı yoksa rahim büyümesinden kaynaklı mı bilemiyorum:44:
Canım valla yazdığını okuyunca moralim düzeldi biraz tüm günüm berbat geçticanım daha yeni döndüyse birde alışkın değilsin.normal merak etme.ben bazen kızımın elini falan şeyimden çıkarıverecek gibi hissediyorum.eşim yürüyüşümle dalga geçiyor.valla bacak birleşim yerlerimde elleri göğsümün altında ayakları.hanımefendi bence cenin pozisyonunda falan değil.öyle uzunca uzanıyor:)seninde şimdi o kısımlara yük binmiştir.
Canım sorma meğersem normalmiş boşuna üzülmüşüm tüm gün boyuncamervem aynı şeyleri 2 hafta önce bende yaşadım..ve şu an mide tarafım boş..tekmelerini midemde hissediyorum..sanırım bebek dönerken öyle oluyor dediğin gibi..yat dinlen canım bol bol:)
Taliaa canım çok geçmiş olsun..Allahım korumuş minik meleğini ve seni..dikkat et canım...bende sabah mutfak dolaplarını yerleştiriyordum..eşim sen yapma ben öğleden sonra uğrar yaparım dedi..baktım gelmedi..bende çıktım az önce onu yaptım bi hırsla..şimdi gelirse canıma okur:18:
Kızlar nasılsınız çok geçmişe gidemedim maşallah sayfalar uçmuş yine..inşallah herkes iyidir...temizlik yapıyorm anacım vakit yok okumaya..inşallah bi bitsin bende aktif olucam burada..şimdi hastane çantamız kaldı bakalım..bebeğin kıyafetleriydi filan derken bi kaç günümü daha alır..hepinizi öpüyorummmmmmmm
Canım pazartesi gideceğim soracağım muhakkak doktora inşallahcanım bende dün aynı tarfi ettiğin şekildeydim kalça kemiklerim kopuyodu sanki adım atamıyodum nete bile giremedim hatta keyifsizliktenbi ara korktum baya ama sonra acaba bebek mi döndü diye düşündüm doktora gittiğimizde soralım bakalım öğrenelim neden olmuş dönmüş mü bebek :44:muhtemelen aynı sebepler canım öğrenirsen kayda değer bişey bana da söyle olur mu
canım benim geçmiş olsun dikkat edin kendinize yaa zaten sıkıntılar bol bide artı hastalıklar iyice alır enerjiniziportakal ye canım bol bol nane limon ıhlamur yani şu halimizle çok ta fazla seçeneğimiz yok malesef inş iyileşirsin kısa zamanda
canım benimde oluyor özellikle akşamları, bebek sanki çıkacakmış gibi geliyor sanki o kadar kolaymış gibi çıkması, düşecekmiş gibi hissediyorumkarnımı tutuyorumsanırım normal artık böyle şeyler ve sen 34. haftadasın normalir, doktorum bana normal demişti
Yalanci dogum sancisi icin henüz erken diye düsünüyorum ama ne bileyim dün gece mesela hafif hafif sanci girdi yatagin icinde oturdum hareketdiz aglayacaktim resmen bu böyleyse dogum sancisi...
allahimmm bütün dogumu yakin olanlara kolay dogum nasip etsin
ben bilmiyordum öyle olacağını. yarım bardak suda mı eriteceğiz tam anlamadım:44:canım makınenı bozar dırek mı koydun sen nurgul ark..tavsıyesı userınee o makınenın gıderınıde tıkyomus bende her atımdaa su barkadıgın yarından faslasına koyu sonra su ıle erıtıp deterjan gozune koyuyorum ve hıc leke ız tanecık fılan yok aklında olsun sonrada makınesız kalma aman dıyımmmmmmmmmmmmmmmmm:26:
Kızlar bugün bir uyuşukluk vardı üstümde ara ara okumaya çalıştım ama tam adapte olamadım o yüzden cvp da yazamadım çogunlukla yattığım yerden tv izledim bugünsizlerde iyisinizdir inşallah Talıaacım düşmüşsün ama iyiymişsin cnm geçmiş olsun dikkat et kendine, geridönüşümkutusu sende iyileşemedin, e bakanın yok sende haliyle kendine bakamıyosun bide üstüne misafir ağırlamışsın ve bekletmiş seni off kızlar ya ağzınızı açın ve şu misafirleri ağırlamayın ,benimde dün eşimin arkadaşları geldiler nişanlısıyla ama ben hiç bişey yapmadım sadece ortalığa çeki düzen verdim, eşim dışardan söyledi yemeği, misafirler de yardımcı oldular çay servisinde falan, bana yük olmadılar, böyle olursa başım üstüne tabi bu gelenler pek yabancı sayılmaz halimi de görüyolardı karnımı tuta tuta yürüyorum. benim eşim gibi sizin eşleriniz çağırıyosa da kılınızı kıpırdatmayın eşiniz yaptığının farkına varsın misafir ağırlamak kolay değil hiç acımayın onlara onlar bize acıyomu hiç? yemeği de dışardan söylesin de görsünler... Nasıl olsa herkaşam dışardan yemek söylenmez o yüzden bidaha düşüncesizcede çağaramazlar.
Hastane çantaları da hazırlanmaya başlamış , ben biraz aceleci davrandım 10 gün önce hem kendi çantamı hem kızçemin çantasını hazırladım şimdi rahatım yatak odasında beşiğin yanında hazır duruyolar.
Kızlar benim esas canımı sıkan başka derdim var. benim gözümcem muş ta oturuyo kocası orada polis, kayınvalidemler izmitte oturuyolar, görümcemde yılda birkere yazları geliyo, bu yaz da gelecek tabi bebişimizi de görmek istiyo hakkı tabi yeğeni olacak ve yılda bir kere gelebiliyo buraya kadar herşey tamam, aramızda iyi ama geçen aradı 30temmuza uçak bileti almış bize gelecekmiş, evimizi de daha hiç görmedi, önceki yazlar hep direk annesigilin yanına gidiyodu, gelsin tabi ama 30temmuzu duyunca şok oldumyani benim planım bebiş bir ayını doldurunca eşim bizi sinoba memleketime yollayacaktı çünkü İstanbuldaki bütün akrabalarım yazın memlekete gidiyolar kimse kalmıyo, eşimde 3 günde bir gece çalışıyo, diğer günler de akşam geliyo işten yorgun argın, e ben eve kapanmayayım minicik bebekle tek kalmayayım hem de yaz tatili yapabileyim diye beni memlekete annemlerin yanına bırakacaktı , temmuz 15-20 gibi gitmeyi planlıyodum şimdi ne yapıcam ben 30 temmuza kadar gidemıycem 40ımıda annem çıkartacaktı sinopta , ben anlamam çünkü Görümceme dedim böyle böyle ben yalnız kalmayayım diye beni sinopa yollayacaktı abin dedim sen niye hem bukadar geç geliyosunki dedim daha erken gelsen olmazmı dedim ?benim gibi çalışmıyosun ki ev hanımısın dedim.
Diyo ki yalnız kalmazsın annem gelir diyo o kalır sizle diyo, annesi peşinde eşimin abisinin oğlunu da getirecek ve kayınpeder de gelecekben daha çok bunalıcam loğusa sendromlarıyla nasıl başedecem, yatsam yatamam, rahat oturamam...ve neden 30 temmuzmuş ???? Muş'ta günler daha kısaymış orucu daha rahat tutarmış ,İzmitte tutamazmışya ben işte bu yüzden kızım 2 aylık olana kadar İstanbula çakılacam Ya hepsini çok seviyorum ama ben yaz sıcağında bu sıkıntıyla uğraşmak istemıyodum kendimi memlekete gitmeye okadar hazırlamıştım ki annemlerle oh deniz kenarlarında gezecektim , 3 yıldan sonra ilk defa bukadar çok memleketimde kalabilecektim malum polis olduğum için bizde tatil hayal yılda bir- iki kere belki bir haftalığına gidebiliyodum bu yaz doğum yaptıktan sonra ne güzel memleketime gidecektim doya doya kalacaktım şimdi ağustosun ilk haftasını bulur bağıra bağıra ğlamak istiyorum.
Eşim diyoki onlar bize sorarakmı plan yaptılar herkesin planı programı ayrı ben seni bırakırım diyo gidersin sinoba diyo ama ben nasıl orda içim rahat ederek kalim şimdi kızcağız yılda bir geliyo ve yeni doğmuş yeğenini, abisinin evini görmek istiyo çok ayıp oluriçim hiç rahat etmez. offffffff kızlar ne yapim ben ne yapim yaaa
enesibel;[/B] Canım benim bebeğimde erkek ve 18. haftada tek böbrekte büyüme teşhis edildi ve 32. haftaya kadar takipteydi..
Bizdeki büyüme agresif olduğu için böbreğinin birini kaybetme riski var.. Anne karnında bu tür sorunu olan bebeklere doğum sonrası mutlaka takip veriyorlar, bizim çocuk nefrolojisinde takip yapılacak doğumdan sonra 3. gün çağırdılar.. testler ve tahliller yapılacak.. Sizdeki durum bizim ki kadar büyük olamayabilir ama mutlaka takip ettir ihmal etme ve doğumdan sonra nefrolojiye göster derim..
kralkaya; Sorun tam olarak nedir bilmiyorum tabii ama ben de eşimle, ailesiyle ilgili ciddi sorunlar yaşadım.. Eşim hala bebeğin ne ihtiyacı var nesi eksik pek bilmez benden en fazla liste ister, her şey ona gereksiz gelir.. Biraz bildiğini okumakta ve tek başına idare etmekte fayda var.. Beklentilerini düşürürsen daha az üzülürsün.. Yani bu konuda pek de yalnız sayılmazsın ama bu konulara da sadece üzülerek bir çözüm bulamıyoruz maalesef..
Ağlamaktan yorgun düştü yüreğim. Gidip yatayım uyuyayım herşeyi unutayım istiyorum. Ama aynı yatağa girmek işkence eşimi çok seviyorum ama onun yatağın bir ucunda ilgisiz alakasız yatması horul horul uyuması sinirlerimi de moralimi de alt üst etmeye yetiyor. Neyse öpüyorum hepinizi
ben bilmiyordum öyle olacağını. yarım bardak suda mı eriteceğiz tam anlamadım:44:
benim durumum da seninkine biraz benziyor işte. Ama sen planını bozma bence.
Esracığım canım benim yalancı doğum sancıları için erken değil
32. haftana gelmişsin.üşütüyormusun acaba bide:26:
Burada havalar isindi son siralar canim evin icinde terleyip duruyorum üsüttügümü pek sanmiyorum mervem yaa bu sancilar son 1 haftadir günde en az 3 kez yokluyor heleki gece wc ihtiyaci icin uyandigim da sancidan duramiyorum
Taliaa kocis geldi yok bugün artik hasretmi gideriyor ayri kaldigi günleri burnundanmi getiriyor bilmiyorum :)))
Canım peki idrar tahlili yaptırma imkanın var mı?Yakınında sağlık ocağı yahut tıp merkezi gibi bir yer?
Ben zaten bugün ölüyordum ya adımımı atamadım bu nasıl ağrıdır böyle
Sonlara yaklaştıkça daha zor
Valla ne yapacaklar hasret gideriyorlar
Yada fırçalıyor mu acaba bakalım yarın gelirse ifadesini alırız
Minikuss hoşgeldin canım.Sana kolaylıklar diliyorum ev taşıma işinde
Canim persembe doktor kontrolüm var sanirim son kontrol olucak bu sonrasin da dogum yapacagim hastanede kontroller olucak gittigimde sorarim doktor yönlerdirmezse kendim idrar tahlili yaptiramiyorum imzasi olmadan labordan, onun disin da hastaneye gidip yaptirabilirim oraya da simdi gitsem en az 2 gece birakmayacaklar gece 22 de uyu sabahin 6 sinda hemsire gelip uyandiriyor hersey kuralina göre bosuna perisanlik
Haklısın canım bu durumda biraz zor onlarda öpüşüp koklaşsınlar mademHasret giderme durumu bu haliyle biraz kisitli canim :)) sarilip uyuyordur simdi kocisi görünce siniri falan kalmamistir bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?