Ben koydum canım, can pedin orta boy olanından aldım.. Özelde doğum yapmayacağım için aldım ama özel hastaneler kendileri veriyorlar genelde..
minikus canım bittiii, yok artık dokunmak
sedak agzını hayra aç kızzaten bir mutfagı koskaca 1 günde yaptım, yormadım kendimii
denizkızı canım fiyatlar o kadar abuk degil yaa, bencede al birini yaptır çünkü gercekten yapabilecek durumda degiliz
kızlar ev temizliğini ne zman yapmayı düşünüosunuz?
ben kadın alcam dolap içlerimi mutfağımı kendim temizlerim ben ben,m düzen,mi bendne başkası bilemez:)
cam kapı bide mutfak duvarları için....
siz ne zman yapmayı düşünüosunuz?
bide kişisel temizliğimi 36. haftada yapmak zorundayım (ağdayla) zaten çatı muayenesine gitcem
doğuma kadarda olusa gene giderim diye düşündüm siz bu ikisi hakkında ne düşünüosunuz?
canımm çok beğendim keselerinizi, bende bezerinin pembelerinden yaptım bu ağaç çok hoşuma gitti, nerden buldun ağacını? bende lavanta keseslerim dışında şeker dağıtsam mı kararsızım
Seyzen sekerler de agac da harika olmus. O agaci nerden aldin cok begendim
temizlik konusunda bende kararsızım hemen bı kadın alıp cam kapı temizlemek istiyorum
ama daha erken gibi geliyo doguma tekrar yaptırmak lazım
evi temizletmeden bebegin eşyalarını yerleştiremek istemiyorum
birde oglum süpriz faln yaparda erken gelmeye kalkarsa canta fln hazır degil kalırz ortada:18:
olmadı sadece hastane çantamızı hazırlayım dursun kenarda nolur nolmaz diyorum bu seferde
geceliğimi fln annem aldı hep, oda sehir dısında mayısda gelcek oyyy oyyyy
en iyisi annemi bekleyip herşeyii o burdayken halletmek sanırım
bana bi akıl verin hanımlar en azından bebegimin hastane cıkısını fln yıkayıp hazır ediyim mi
canım bebişin eşyalarını ben yıkayıp ütüledim,tabi ona özel deterjanlarla...
çantasına koydum da.... bebişin işlerini bitirdim şükür,bi odamızın halısı ve perdesi kaldı....
bugün de çıkmışken çarşı pazardan doğum için yarım kol pijama takımı bir de gecelik aldım cici renklerden... baktıkça içim açılıyor.... bence aklına geldikçe al.... ilerleyen zamanda nefes alışımız bile zorlaşacak,ağırlaşacağız doğum yaklaştıkça... hem paniklemezsin de... bence yani....
bide kişisel temizliğimi 36. haftada yapmak zorundayım (ağdayla) zaten çatı muayenesine gitcem
doğuma kadarda olusa gene giderim diye düşündüm siz bu ikisi hakkında ne düşünüosunuz?
tatliş ben de kadın alıcam ama 37.haftada izne ayrıldığımda başında durup tek tek yaptırayım temizliği diyorum..... ve de kişisel temizlik için zaten her ay ağdaya gidiyorum,ama bugün de o günlerden biriydi ve felaket ödemin var dedi ve aynen de gergin vücudum feci acıdı.... ağdaya da doğuma yakın zamanda gel dedi kadın bana,bir de 40 gün sonrası var bu işin....... kararsızım ben,acıya dayanamadım bugün.... o zaman nası ldayanacaksam....
kızlar ağdaya dayanılmıyor artık ödemden mi bilmiyorum ama çok hassaslaştık
bi ara yine konuşmuştuk, valla en rahatı permatik maalesef, çoğalcak ve sertleşcek belki ama şu aşamada en sağlıklısı o bence
bide ağdada alt kısım temzlenirken erken doğum riski yaratabiliyormuş
riske hiç gerek yok yaaa
agda gercekten zor oluyo artık ayna fln ugraşılmıyo en son denememde yarıda bıraktım dayanamadım
sonra eldivenle devam ettim veee cok kolay oldu eğilme derdin yok, görme derdin yok daha az acı ve uzun süreli temizlik bundan sonra da eldivene devam
ayrıca ben permatikle yapamıyorum sanırım tertemız olmuyo illaki kalıyo sagda solda
birde kescem etcem diye normalde de korkardım şimdi görmeden hayatta yapamam o yuzden eldivene devam
ben hiç permatik kullanmadım. dr eldiveni de iyi ama ben sakız kullanıyorum. ama görmeden zor oluyor. ayna ve el yordamıyla yapıorum bu ara ama olmuyor. yardım isticem mecburkuaföre falan gidemem. benim burda gördüğüm yerler pek hijyenik değil. hem de hiç alışkın değilim.
canım eldiven de sağlıklı evet dimi, ben hiç denemedim , nasıl oluyor?
belli bi uzunluğa ulaşması gerekmiyor mu eldivenle almak için ?? :44:
ben de kullanmadım ve kesicem diye korkuyorum hep ama yavaş yavaş yapıcam mecbur
kimden yardım isticeksin ki canım, eşinden mi?
ben o konuda yardım isteyemem sanırım ya eşimden
eldivenle cok rahat oluyo canm ve daha az acıyo ama tutabilecegin kadar uzaması gerekiyo tabi
gerçi agda içinde hemen hemen aynı uzunlugu bekliyosun azck uzasada eldivenle tutuluyo lastik oldugu ıcın kaymıyo
ben kontrole ayda bir gittigim için ve ilişkide yasak oldugu için hiç sorun olmadı bu zamana kadar ama kontroller sıklaşınca nasıl olur bilmiyorum
evt ondan. başkasından isteyemem. bende utanıyorum ama yapcak bişi yok. birde o tiksinirse falan diye endişeleniorum. bi kere söledim tmm dedi, tiksinmem dedi amaben çekinmeyeyim diye öle dedi bence.
burda da bunları yazmak istemiorum ya. ekşiciler falan bu tarz şeyleri burdan okuyup dalga geçior ya :)
Bende korkuyla okudum ama çok şükür ki sorun yokmuş canım maşallah oğluşinemerhaba kızlar
bugün ani bir kararla doktora gittim.
Dün biliyorsunuz gerekli gereksiz bir çok iş yapmıştım. cam sildim perde yıkadım astım, çamaşır yıkadım astım, 2 oda süpürdüm,ortalığı topladım,indirdim kaldırdım. yani bir ayda yapmadığım işi bir günde yaptım.dün gece normalde saat 11 gibi bebek durmaz bir yana bir buyana dönerdi. dün gece hiç hareket olmadı. sabah kahvaltıda yine tık yok. daha önce gündüzleri de 1-2 arası çok hareket ederdi
yine olmadı hareket. bekledim, süt içtim, sağa döndüm yattım kalktım yine yok. hareket etmiyor.
ben de yürüyüş yapayım da belki hareket eder dedim.sonra hastane yoluna düştüm, dünkü yaptığım işleri düşündükçe içimi bir korku kapladı. doktorun kapısında buldum kendimi. doktora dedim benim bebek kıpırdamadı, birkaç hareket hissettim ama kendi damar atımım gibi zayıftı dedim. bakalım dedi. bebek iyi dedi, suyunda iyi, ayaklar aşağıda baş yukarıda dedi. cuma günü nasıldı dedi, ben de baş aşağıdaydı dedim. (dönmüş benim sıpa idrar torbamı tepikliyormuş demek ki)baksana o kadar büyük bir hareketi yapmış dedi. sanırım hareketli olduğunu söylemek istedi
sen yorulduysan bebek enerji bulamadığı için fazla hareket etmez dedi. bebeğin yağ dokusu şu an ve doğduktan sonra da 40 güne kadar enerji üretemez dedi.
o yüzden 40 gün bebek üşür diye sıkı giydirirler dedi.
detaylı ultrasonu ve diğer tahlilleri normal olan bir bebeğe genelde bişey olmaz korkma dedi.
nst ye gönderdi (normalde 36. haftaya kadar nst ye göndermezlermiş)ve nst ile tanışmış oldum. nst den önce açtım ve bişeyler yedim. gittim yattım . ilk önce az hareket etti sonra bir çoştu.oradaki hemşireler oooo maşallah dediler
sonucu götürdüm.doktor demek ki senin hastaneye gelmen gerekiyormuş dedi. bizim oğlan bizi bugün korkuttu anlayacağınız. şakacı
Anacım seninde evin mübarek saray yavrusu gibiymiş o ne öyle 180 m'2 ev temizle temizle bitmezkızlar ben hergün istisnasız evi süpürüp siliyorum ev 180 m2 kullandığım yatak odam hol ve mutfak.diğer odalara hiç girmiyorum girdiğim yerlerde sanki otuz kişi beraber yaşıyormuşuz gibi tozlanıyo :26: sanki evin içinde inşaat var artık temizlik yapmaktan gına geldiarkalı önlü kocamaaan iki balkon var artı boş buldukları heryere de cam koymuşlar camlara hiç dokunamıyorum zaten artık halim elvermiyo burda kadın tutma imkanımız da yok camlar koltuklar eşimin ellerinden öpcek ama oda ne zaman bilmiyorum temizlik yapmayı çok seviyorum ve takıntı derecesinde bu alışkanlıklar...annem de yok ki burda gelsin yapsın
üç günde mutfağın işini ancak bitirdim ve hergün bel ağrısıyla yattım ama artık cesaret edemiyorum inş minik adam sürpriz yapmaz da erken gelmeye kalkmaz biraz daha zamana ihtiyacımız var
Canım sendede peygamber sabrı varmışhaklısın da tatlım bu tutturdu yatağını ben alayım hiçbişey alamadım diye
eşim de çağrmış artık biz bugün bakıcaz geliceksen gel diyeee
ama dilim yandı artık bişey beklemiyorum yorum da yapmasın ya
ben de kullanmadım ve kesicem diye korkuyorum hep ama yavaş yavaş yapıcam mecbur
kimden yardım isticeksin ki canım, eşinden mi?
ben o konuda yardım isteyemem sanırım ya eşimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?