canım nasıl oldun? umarım iyileşmişsindir biraz?keep göğsüm falan da ağrımaya başladı artık. hırıltı var içimde. öksürük falan. alt solunum yolu enfeksiyonu galiba
günaydın hanımlar
bambaşka bir gündem olacak ama ikea bebek beşiği alan arkadaşlara özellikle duyurmak istedim.
dün beşik içine aldığım yataş marka yatak geldi, üst kademede kurduğumuz beşiğe kurduk ve bence çok yüksek oldu
ikea bu beşiklere 10 cm. yataklar yapmış, onuda beğenmemiştim. Bu yatağında 17 cm. gibi yüksekliği.
Aynı durumda olanlar ne yapmayı düşünüyor acaba:18:
kızlar minosette içebilirsiniz öyle agrılarınız oldugunda yada ılık duşa girin öyle rahatlatıyorki
CANIM SEN VE BI KAC ARKADASDA SORMUSSUNUZ COK SAGOLUN
ben takıptryım ama benım yerıme bı arkadas geldı ona ıs ogrettıgım ıcın yazamıorm pek
annem 29 nisan pazartası gunu kolonoskopı olcak
beklıorz sımdılık hele bı ıyı cıksın sonuclarrrr
hemen lokma doktrcrm 2 mayısda
bu arada salı gunu son ıs gunum benım
sizinkileri de görelim kızlar eklesenizee
sağol canım ama 11 kilom var , ve daha da alırız, asıl şmdi alıcaz sanırım hattta
Kızlarr.. Merhabalar... Umarım herkesler ve bebişler çok çok iyidir... Önce yazıyım sonra geçmişi okuyayım olur mu? Yoksa geçmişi okumaktan hiçbir şey yazamıyorum...
-Evet kızlar bugün doktordaydık... Bugün itibariyle, 31+5'te doğum iznine ayrılmış bulunuyorum.. Beni tebrik edin bakimm... :) Darısı izne ayrılmayı bekleyenlerin olsun inş...
-Oğluşum 43 cm boyunda ve 1850 gr ağırlığında... Gelişimi iyi dedi doktor... Bir hafta önden gidiyoruz... Şükürler olsun rabbime...
-Doktorum sezeryanı 8 yada 10 haziranda yaparız demişti daha önce... Eşim de bugün 6 haziran olsun dedi, o da fark etmez olabilir dedi... Oğlum daha önce gelmeye kalkmazsa şayet doğum tarihimiz 06-06-2013 olacak...
-Erken doğumu önlemek için haftada bir prolutan iğnesine devam edeceğiz... Yani 4 tane daha iğne olacağım... Yine nidilata devam edeceğiz...
-Kasık ağrılarım arada bir şiddetlenerek devam ediyor... Aynı adet sancısı gibi...
-Dün gece uyurken ters bir hareket mi yaptım bilmiyorum ama karnıma kramp girdi, kıpırdayamadım, çok ağrıdı, yarım saat ovduktan sonra hareket edebildim, bebeğe birşey oldu diye çok korktum... Sonra kalktım biraz pekmez yedim sonra soluma yattım ve bebeğin hareketini dinledim, şükürler olsun ki bebeğim hareket etti ve çektiğim ağrıyı sızıyı bile unuttum sevinçten... Bugünde çok hareketliyiz teyzeleri...
Benden şimdilik bu kadar...
Ayy maşallah canımpek tatlısınız.. Bizde öyle olduk ayrıca popişimizde büyümesine devam ediyoo
Kızlar yine bi görünüp kaçmış gibi olmayayım . misafirlerim geliyo amcam, yengem ve kuzenlerimYengem aradı hiçbişey yapma sana sürpriz yemekler yaptım geliyorum dedi şimdice gelirler çay koy demişti çayı demleyeyim ben böyle olunca misafirlerin başım üstünde yeri var kızlar bidaha belki onlar gidene kadar giremem ayıp olur, şimdilik ben kaçıyorum hepinizi öpüyorum, ben gizli gizli cepten okurum yine de
canım nasıl oldun? umarım iyileşmişsindir biraz?
merhaba kızlarbakın internetten ne buldum, sizinle de paylaşayım dedim;
LOĞUSA ŞERBETİ
Malzemeler:
Yarım kilo lohusa şekeri
5 su bardağı toz şeker
20 su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet kuru karanfil
Yapılışı:
1. Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
2. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
3. Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
4. Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
5. Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
6. Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.
Eki Görüntüle 695720 Eki Görüntüle 695721
Canım şöyle söyliyim, bebişin duruşuna göre değişebilir... Bazen bebiş çok mu kıvrılıyor bilmiyorum ama benimde karnım bazı günler küçülüyor gibi, bazı günler daha büyüyor... Ama aşağıda olmasını bilemiyorum.. Ancak seni korkutmak da istemem canım ama karnın üst tarafı boşaldığı zaman yani göğüslerin hemen altı boşalırsa ve karın bayağı bir aşağıda olursa o zaman doğum yakın oluyor... Ben bekarken hamile birininkini öyle görmüştüm, üstü boş gibiydi, altından her an çıkacak gibi duruyordu, ona demiştim ki kız dedim bebek çıkcak gibi duruyor doğum mu olacak yoksa demiştim o da yok dur daha ne yapıyorsun demişti bana ama iki gün sonra doğum yapmıştı... Ancak belki tesadüftü bu... Doğum yakın olsa başka daha önemli belirtileri olur diye düşünüyorum yinede...
gecmisi daha okuyamadim. az once doktordan geldim. oglum 2 kilo 260 gram olmus. oysa ben 10 haftadir 1 gr bile almadim. doktorum biraz buyuk bir bebek olacak dedi ama sorun olarak gormedigini soyledi. 4 kilo yada uzeri dogabilir dedi sadece. diyet falan vermedi cunku zaten hem istahin yok hemde diyetin faydasi olmaz o kilo almaya devam eder sen enerjisiz kalirsin dedi. bu durumda hastane bavuluma bir boy buyuk hastane cikisida koycam ne olur ne olmaz yeni dogana sigmayabilir velet. bu arada basi asagidaydi dogum pozisyonunu almis cok sukur. gerci tahmin ediyordum cunku hickirik tuttugunda baya bir asagida hissediyorum. Allahtan hayirlisini diliyorum insallah zor bir dogum olmaz. onun disinda hersey normaldi cok sukur. esimin dudaklarina benzeyen kocaman dudaklari var. resimler cok net degildi malesef ama zaten cumartesi gunu 4 d de daha net gorucez oglumuzu insallah
bikaç gün öncesinde gün boyu kalça kemiğim ağrımıştı ve ertesi gün uyandığımda farkettim.önceden böyle göğsüm ve göbeğimin arasında rahatça kolumu koyabliyodum şimdi göbeğim aşağıda kalıyo acaba korkulacak bişey mi gerçekten doğum yaklaşınca mı olur tedirgin oldum şimdi:18: ağrım sancım olsa korkardım ama arada olan ufak sancılar dışında bişy yok uff çok merak ettim neden ola ki :26:
Aynı olayı görümcemde bana yaptı bebegin beşigini alalım dedi baktık almıyor aldık. Bebek arabasını biz alalaım dedi baktık onuda almadı arabayıda aldık.yürütecini ben alayım dedi e baktık yürütecide almadı
dedik bu bizle dalga geciyor.cocuk 1 yaşına geldi hediyesini hala almadı.dogum günü yaptık pazarda satılan 5 milyonluk pjemalar varya onlardan alıp gelmişti.
Bir kaç ay sonra oda ev aldı bende o gibi yaptım halını ben alayım dedim almadım.ev kuranı yaptı bende 5 milyonluk bi fincan takımı götürdüm...kötüye karşı kötü oldum
32 haftalik.Merhba bebeğiniz kaç haftalık bu kiloda acaba?
32 haftalik.
yani daha 8 hafta var. haftada ortalama 250 gr aliyolarmis
Canım korkma bence.. Senin doğum yapma bir durumun söz konusu değil bence, benim o bahsettiğim arkadaşın zaten son günleriydi... karnı burnunda 9 ayındaydı yani...Dediğim gibi bebişin duruş şeklindendir o... Yarına kadar değişir, karnın tekrar eski haline gelir.. Benimde oluyor çünkü... Hem doğum olacak olsa sancın olması gerekir... Çünkü bebek doğum kanalına girmesi gerekir, bu da çok sancı yapar... Mutlaka fark edersin yani...Öyle hafif sancılar değil daha sık olan sancılar olur.. Sen gönlünü ferah tut...
canım sen normal doğum yapmıştın galiba.dayanılmayacak gibi bir ağrı mı sancıları tarif etsene bir:18:
ben gayet rahattım da işte komşu hanım sağolsun içime kurt düşürdüsancım ağrım falan olmadığı için bebek doğum pozisyonu almıştır diye tesbitte bulunmuştum kendi kendime..belki de öyledir neyse bakalım ptesi kontrol var gidince soralım doktor amcaya neymiş bizim göbişin hali :44:
geri dönüşüm kutusu
geçende mısır çarşısına gittim kilosu mısır çarşısında 10 tl haberiniz olsun ben yarım kilo aldım ama nasıl yapılcanı bilmiodum tabi:)
öğrenmiş oldum tabi bana sanki biraz pahalı geldi ama :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?