benidde yazz ilk çocuğum yaş 24 oğlum olacak :)
Kızlar merhaba :)
Bebeğim 31 haftayı doldurduğumuzda, 2070 gr ve 43,5 cm uzunluktaydı. 18. haftadan itibaren 2 hafta önden gitti. Ben de merak ediyorum, acaba doğum tarihinde sapma olur mu? Hatta konu bile açtım :) Kendisi ya da yakını tecrübe eden varsa yazabilir mi acaba?
cok guseller gule gule kullan cnm darıs bıze hayırlısı leepark yatağımız ve arabamız geldi kızlar
ben ikisini de çok beğendim
23 nisan kampanyasından aldığım için park yatağın yatak , arabanın da anne çantası hediyesi vardı.
anne çantası biraz küçükmüş ama günlük dışarı çıkmalarda kullanmak için kullanılabilir.
eskıler dogumun yaklasıtıg ıcın bebek asagı ınmız tabırını kullanılar bunu sende anlarsın bacaklarına deger merdıven cıkarkene fılan rahatsz edr senı ama ınsl öle degıldrı esınınde dedıgı gıbı ıse kadının abartmasıdır cnm benımmkızlar biz geldik size bi sorumuz olcak soralım sonra da biraz geçmişe dönelim diyoruz
bugün benim alt komşu geldi ve karnımın aşağıda olduğunu,bununda doğuma yakın olduğunu söyledi.açıkçası çok anlayamadım kadının tükçesi çok iyi değil ama aklıma takıldı.gerçi bende farkındayım bikaç gün öncesinde sanki daha dik duruyodu.hatta dün eşime sordum karnım aşağı mı inmiş diye ama eşim her zaman kı gibi demişti.sizce bu bir sorun mu gerçekten doğuma yakın mı olur bi bilginiz var mıı :44:
maasallah sızee canım benım ınsl hayırlısı ıle kucagımız almak nasıp olur cok guzelmıs kg sı fılann evet ne olur ne olmaz koyy sen bavulunaa hehehgecmisi daha okuyamadim. az once doktordan geldim. oglum 2 kilo 260 gram olmus. oysa ben 10 haftadir 1 gr bile almadim. doktorum biraz buyuk bir bebek olacak dedi ama sorun olarak gormedigini soyledi. 4 kilo yada uzeri dogabilir dedi sadece. diyet falan vermedi cunku zaten hem istahin yok hemde diyetin faydasi olmaz o kilo almaya devam eder sen enerjisiz kalirsin dedi. bu durumda hastane bavuluma bir boy buyuk hastane cikisida koycam ne olur ne olmaz yeni dogana sigmayabilir velet. bu arada basi asagidaydi dogum pozisyonunu almis cok sukur. gerci tahmin ediyordum cunku hickirik tuttugunda baya bir asagida hissediyorum. Allahtan hayirlisini diliyorum insallah zor bir dogum olmaz. onun disinda hersey normaldi cok sukur. esimin dudaklarina benzeyen kocaman dudaklari var. resimler cok net degildi malesef ama zaten cumartesi gunu 4 d de daha net gorucez oglumuzu insallah
Kızlar bugün işyerinde yoğundumsizi de hep merak ettim arada okumaya çalıştım ama tam okuyup yorum yapıcam bi iş çıktı yada tel çaldı , zaten telden girdiğimden yorum yapamadım... yarın doktora gidicem çok mutluyum kızım bakalım bir haftada büyümüşmü buaralar haftada bir gitmiş oluyorum çok süper oldu, yarın 32+0 oluyorum çalışabilir raporumu almaya gidicem keşke izne ayrılabilsem ama doğum sonrasına da ozaman bişey kalmıyo o yüzden az daha sabretcem mayıs sonunda izne ayrılcam inşallah. bakalım yarınki muayeneden sonra birdaha kaç hafta sonraya çağırıcak doktor teyzemiz .
cnm ben de lazere gidiyodum şimdi bitti gibi ama genital bölgede yine çıktı oyüzden jilet yapıyorum haftada bir görmeden yapabildiğim kadar jiletle temızlıyorum hep ani durumlar için, banyodan çıkınca da bebe yağıyla yağlanınca jilet yaptığımyerlere de sürüyorum kaşıntı fazla olmuyo zaten artık nerdeyse hergün yağlanıyorum çatlak olmasın diye ama göbüş dışında her yerim haritaya dönmüşcnm senin doktora ben gitsem heralde şoka girer benim boy 170 ve bugün itibarıyla 92 oldum zaten hamile kalmadan önce de fazla kilo almıştım 78 kilo ile hamile kaldım 14 kilo aldım . bence senin kilon gayet iyi tabi kaç kiloyla hamile kaldığını bilmıyorum ama boya göre iyi bence...Benim doktorda geçen hafta kilo alma artık dedi ama esas kilo alınan aya geldik nasıl almayayım boğazıma dur diyemıyorum, sadece ekmeği azalttım ama arada aburcubur atıştıyorum buaralar çok karnım kazınıyo hep açım sanki veeee bir kilo aldım doktor yarın kızacak :18:
benidde yazz ilk çocuğum yaş 24 oğlum olacak :)
canım normal doğum düşünüyosan zaten 41. haftaya kadar yolu var
ama benim ki sezaryen ama doktorum önden gittiği tarihi baz almıyo
doğumu yine SAT a göre planlıyo bu yönünü de çok seviyorum aksi bir durum olup kızım
erken gelmeye kalkmazsa sat a göre gircem doğuma 39. haftamda
bebek anne karnında ne kadar kalırsa o kadar iyi çok yakınlarımda bu önden gittiği tarihi baz alıp bebeğin
gelişimi kilosu iyi diye doğuma alıp minnacık bebekler doğdu
böyle 3 tane tanıdığım var hatta 38. haftada sezaryenle doğan ama emmeyi bile beceremeyen bebek var
ama zaten 31. haftada bu kilo normal değil mi çok abartılı değil çünkü zaten sapmalar olabiliyor +- 250 gr kadar
ayy bu doğumunda öyle olur inşallah.allah bizede böyle kolay doğumlar versin inşallah.o zaman senin dikiş falanda olmamıştır.
acır elbette ama uzulme bebeıgnı dusunn gıden paralı olsun tabı hafıza kartındakılere ınsl baskasından ulasırsınnhat kapalı muhtemelen çaldırmışoda çok üzgün tabi. ben onu telefonda sağlık olsun baba üzülme diye teselli ettim ama kapatınca direk ağlamaya başladım... oda ben alıcam sana üzülme dedi ama içindekiler gitti yaa içim acııdıı
evet içindeki resim ve numaralar değerlidir tabi.neyse geçmiş olsun.arkadaşlarında dediği gibi cana geleceğine mala gelsin canım.hat kapalı muhtemelen çaldırmışoda çok üzgün tabi. ben onu telefonda sağlık olsun baba üzülme diye teselli ettim ama kapatınca direk ağlamaya başladım... oda ben alıcam sana üzülme dedi ama içindekiler gitti yaa içim acııdıı
canım malesef 4 dikişim vardı.artık dikişi olmayan yokki eskidenmiş o 2 gün sancı cekip pırt diye dikişssiz dogurmak.ama dikiş önemli degil ya kendiliginden atıyo ipligi sen sadece pedin üzerine ilaçlı bez koyuyordun
ilk kez normal dogum yapacaklar size tek tavsiyem sakın bagırıp çagırıp aglamayın.bagırmak yerine derin nefes alıp verin ve ıkının.
ben büüyük oglumda anca anneeeee diye bagırıp aglıyordum ebe bana kızdı sen napıosun bebegini öldüreceksin dedi.20 dakika dişlerini sıkıp ıkın bitcek dedi.derin derin nefes al verki bebegine oksijen gitsin dedi
bende dogru söylüyosun dedim dişerim kırılcak ggibi birbirine gecirip sıkıp dşimi ıkınyodum. zaten catalda dogurdugunuz için eelleriniz ve bacaklarınızı kilitliyorlar.
normal dogum gibi güzel bişey yok inanaın korkmayın sakın.bebeginizi çıkana kadar izliyorsunuz benim oglum dogdugunda ilk kafası gelmişti baktım 2 elinide agzına basmış emiyor oy dedim agladım sonra vücudu cıktı sonra ayaklar derken kordonu kesiverdi doktor.
o kadar ac dogmuştuki oglum doktor bir yandan dikerken bir yandanda ebe gögsüme dayayaıp emziriyordu.o an aglamayıda bırakıp gülüyordum.
desty ben deli olcam galiba. şu e bebek in sitesinden bir daha deneyeyim iki taneye indirim oluyor mu diye dedim. olmuyor. 1 taneden fazla kabul etmiyor
sagolasın bılgılerın ıcın cnm benımilk kez normal dogum yapacaklar size tek tavsiyem sakın bagırıp çagırıp aglamayın.bagırmak yerine derin nefes alıp verin ve ıkının.
ben büüyük oglumda anca anneeeee diye bagırıp aglıyordum ebe bana kızdı sen napıosun bebegini öldüreceksin dedi.20 dakika dişlerini sıkıp ıkın bitcek dedi.derin derin nefes al verki bebegine oksijen gitsin dedi
bende dogru söylüyosun dedim dişerim kırılcak ggibi birbirine gecirip sıkıp dşimi ıkınyodum. zaten catalda dogurdugunuz için eelleriniz ve bacaklarınızı kilitliyorlar.
normal dogum gibi güzel bişey yok inanaın korkmayın sakın.bebeginizi çıkana kadar izliyorsunuz benim oglum dogdugunda ilk kafası gelmişti baktım 2 elinide agzına basmış emiyor oy dedim agladım sonra vücudu cıktı sonra ayaklar derken kordonu kesiverdi doktor.
o kadar ac dogmuştuki oglum doktor bir yandan dikerken bir yandanda ebe gögsüme dayayaıp emziriyordu.o an aglamayıda bırakıp gülüyordum.
ayyy canım benım sımdı komsum anlatıyorduu aynı seyı basına gelmıs aylık dogurmus kızını aynı skeılde fotoyu gosterdım aynısıkızlar bakarmsınız bbek zarı ile dogmuş
yahu bunlar bizimle dalga mı geçiyor... bu ne böyle??? tam plan yapmışız tamam demişiz. hey allahımmm
evet içindeki resim ve numaralar değerlidir tabi.neyse geçmiş olsun.arkadaşlarında dediği gibi cana geleceğine mala gelsin canım.
oyyy sen anlatırken fena oluyorum.şu son haftalarda nedense bir doğum korkusu sardı ki beni çok fenabenim canım çok kıymetlidir.canım yanınca hemen tansiyonum düşer midem bulanır falan.bakalım nasıl katlanıcam o sıkıntıya.allah hepimizin yardımcısı olsun.
canım inşallah korkularından kurtulursun bol dua edip "SÜMME SEBİLE YESSERA" AYETİNİ EZBERLE BU KOLAY DOGUM AYETİDİR
BİRDE ŞUNLARI OKU
Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:
Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyetel-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur
İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)
Meali :
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah`tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O`nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A`arf suresi, 54)
ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?