- 8 Şubat 2013
- 2.117
- 4.174
- 133
- 36
morelim çok bozuk,
kayınpederim telimi akşam bana bırakmak için iş yerine götürmüş ve şu an bulamıyor kaybetmiş
oda çok üzülmüş isteyerek yapmamış tabi ama ben yinede ister istemez çok üzülüyorum
hat kapalı muhtemelen çaldırmışoda çok üzgün tabi. ben onu telefonda sağlık olsun baba üzülme diye teselli ettim ama kapatınca direk ağlamaya başladım... oda ben alıcam sana üzülme dedi ama içindekiler gitti yaa içim acııdıı
iyi aksamlar kızlar moralim çok bozuk
2gündür bebeğimin hareketlerini az hissediyorum bu aksam doktora gittk hersey normal ama bebeğim zayıfmış
1791 gram doktor zayıf dedi besleyemiyorum onu ne yemem gerekiyor nasıl beslenmeliyim bilmiyrum
eğer yarında kıpırdamasını az hissedersen gel dedi hastaneye yatırıp hareketleri takip etmem lazım dedi sizinde basınıza böyle bişey geldmi hareketleri azaldımı bebeğimin başıda ayaklarıda yukarıda önceden karnım sarsılırdı kıpırdarken ama şimdi tık diye atıp kalıyor cok üzülüyorum
burda bebeği 2-3 hafta geriden gelirken iyi bir beslenme sonrası gününü yakalayan bir çok arkadaş var canım.benim kızımda çok iri değil.biraz protein ağırlıklı beslenmeye çalış bu aralar.
gayet tiyi aslında okadarda zayıf değil doktor niye öyle demişki 31 in içinde gittim 1500 dü yani normaldedi kaç olmasını istiyroki acaba 34 ün içinde gidicem bakalım benimki nekadar oldu 2 olsa diyorum yaniiyi aksamlar kızlar moralim çok bozuk
2gündür bebeğimin hareketlerini az hissediyorum bu aksam doktora gittk hersey normal ama bebeğim zayıfmış
1791 gram doktor zayıf dedi besleyemiyorum onu ne yemem gerekiyor nasıl beslenmeliyim bilmiyrum
eğer yarında kıpırdamasını az hissedersen gel dedi hastaneye yatırıp hareketleri takip etmem lazım dedi sizinde basınıza böyle bişey geldmi hareketleri azaldımı bebeğimin başıda ayaklarıda yukarıda önceden karnım sarsılırdı kıpırdarken ama şimdi tık diye atıp kalıyor cok üzülüyorum
gayet tiyi aslında okadarda zayıf değil doktor niye öyle demişki 31 in içinde gittim 1500 dü yani normaldedi kaç olmasını istiyroki acaba 34 ün içinde gidicem bakalım benimki nekadar oldu 2 olsa diyorum yani
peki ya kıpırdaması neden yavasladı
34. haftadasın sanırım yeri daralmış olabilir mi?belki ondan daha az hareket ediyordur.bazı çocuk daha hareketli bazısı daha durgun olabiliyor.belki o yüzdendir.çikolata tarzı bişeyler yiyip sol tarafına yatsana sessiz bir odada.hatta internette karnınıza kulaklık dayayarak müzik dinletin falan diyor.eğer halen hareket etmezse yarın zaten doktora gidecekmişsin.ihmal etme.
yok canım 32+5deyim bugün
bazen etmiyor öyle bazende çok ediyor onlarda yoruluyor heralde iyiyse okadar takma kafana hele takınca sanki etmedikçe etmiyor inat ediyor2000gr olmasını beklerdim dedi kilodan cok hareketlerini takıyorum doğuncada kilo alır diye düşünüyorum hareket etsin karnım oynasın
süt içme canım ya, bakteri toplar, umarım toparlarsın artık, aklım sende kaldı çok çok geçmiş olsunbugün işe gittim. 5 gündür yatıodum. işe gitmek iyi geldi. açık hava aldım falan. ders anlattığım için boğazlarım zorlandı ama süt ıhlamur falan içtim durmadan. eve gelince gene kötü oldum sanki biraz. akşam üstü kötü oluyorum genelde. hava serinliyor onunla ilgili sanırım
o durur mu ki o kadar zaman, öyleyse ben de alacağım:44:geri dönüşüm kutusu
geçende mısır çarşısına gittim kilosu mısır çarşısında 10 tl haberiniz olsun ben yarım kilo aldım ama nasıl yapılcanı bilmiodum tabi:)
öğrenmiş oldum tabi bana sanki biraz pahalı geldi ama :)
çok güzel ikisi de güle güle kullanınpark yatağımız ve arabamız geldi kızlar
ben ikisini de çok beğendim
23 nisan kampanyasından aldığım için park yatağın yatak , arabanın da anne çantası hediyesi vardı.
anne çantası biraz küçükmüş ama günlük dışarı çıkmalarda kullanmak için kullanılabilir.
tatlım kusura bakma ama doktorun biraz saçmalamış, bebeğin biraz zayıfça ama normal kiloda, o kadar farklılık gayet normal. 2 kg olsa yine normal ama az biraz tosun bir bebek olurdu. Sonuçta bünye vs. de önemli. Sakın stres yapma, stresin zaten faydası yok zararı var. Aşırı omega,B12 tüketme, o da kiloyu aşağı çekiyor. Ben keçiboynuzundan çok faydalandım. Vitamine devam ediyorsundur zaten. Hareketlere gelince bebişler dönem dönem yapıyor öyle, yine de say hareket takibi yap, canını sıkarsa gidiver hastaneye sonuçta streslenmek daha kötü, için rahatlar ama bence sen o doktoru değiştir canım.iyi aksamlar kızlar moralim çok bozuk
bu arada 32'de benim bebiş de aynı kilodaydı ve doktor gayet normal demişti..üzme canım sen kendini, doktorun çok bilmişlik etmişyok canım 32+5deyim bugün
Canım bizde ıkeadan aldık beşiği fakat yatağını başka bir marka aldım ikinci kademeye değildegünaydın hanımlar
bambaşka bir gündem olacak ama ikea bebek beşiği alan arkadaşlara özellikle duyurmak istedim.
dün beşik içine aldığım yataş marka yatak geldi, üst kademede kurduğumuz beşiğe kurduk ve bence çok yüksek oldu
ikea bu beşiklere 10 cm. yataklar yapmış, onuda beğenmemiştim. Bu yatağında 17 cm. gibi yüksekliği.
Aynı durumda olanlar ne yapmayı düşünüyor acaba:18:
Hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun hastane çantanızmerhaba hanımlar sohbetinize yetişilmiyor valla ama iyki var bu topik yoksa evde sıkıntıdan patlıycak duruma geliyorum
sekerler annemle hastane cantaımızı hazırladık neler koyduğumuzu yazım hazırlamayanlara fikir olur
bebek için
1 tam takım hastane cıkısı
2 tane 5 lı takım
bebek çorapları
nohut battanye penye battanye
ağız mendilleri
pişik kremi,bebek bezi,bıberon,slikon kaşık,emzik,unıbaby yenıdoğan ıslak mendil
kendim için
2 tane lohusa pijama biri sabahlıklı
emzirme sütyeni,terlik,iç çamasırı,çorap,göğüs pedi,ped,
esime ve kendime diş fırcası,tarak,kasık ve catal ( annem hastanedekileri hijyenik bulmuyor ) :)
ince penye hırka, kucuk havlu,kağıt havlu,kolonya giderkende düzleştiricimle makyaj malzemelerimi alıp giderim artık :)
Ay o ne be şuna bak ne hakla bu kadar müdahale eder canıminanırmısın ben kaynanamın dırdırından cantamı bile hazırlayamadım kadın bana pjema bile aldırtmadı zaten kan oluyo evdekileri koy diye.evdeki pjemalarımı koydum artık.terligim yok diye 1 aydır söylüyorum gitmiş kendine terlik almış pazardan bana almamış ona kalırsa evde kullandıgın terliigi koy diyor inanın kafayı yiycem.büyük olup o bana kızım şunu koy bunu koy bu eksik bunu alalaım diyecegi yere böle yapması sinirlerimi bozuyor
ah anam garip anam anam gelse kendi parasıyla çıkar alır gelirdi ama kaynanam cıktı geldi işte inanıın dogumdan çok ben kaynanamın gidecegi günü hesap ediyorum
owww mayis anneleridemi dogurmaya baslamis masallahhhKızlar mayıs annelerinin doğum hikayelerini okudum çok ağladım yaaa darısı hayırlısı ile başımıza inşallah... Bizim hikaye topiğimiz ne zaman açılacak:))
canim cok gecmis olsun annene allah acil sifalar versin daha önce duymamistim nesi vardi anneNINCANIM SEN VE BI KAC ARKADASDA SORMUSSUNUZ COK SAGOLUN
ben takıptryım ama benım yerıme bı arkadas geldı ona ıs ogrettıgım ıcın yazamıorm pek
annem 29 nisan pazartası gunu kolonoskopı olcak
beklıorz sımdılık hele bı ıyı cıksın sonuclarrrr
hemen lokma doktrcrm 2 mayısda
bu arada salı gunu son ıs gunum benım
canim oturken migde kisminda bor bosluk bir rahatlama olustuysa bebek asagiya inmis demektir yani dogum pozisyonunna gemic demektir. ama bu seni endislendirmesin hemen yarin bugun dogum olcak diye birsey yok daha zamani var asagi inmis olsa bile hemen dogmaz :)))kızlar biz geldik size bi sorumuz olcak soralım sonra da biraz geçmişe dönelim diyoruz
bugün benim alt komşu geldi ve karnımın aşağıda olduğunu,bununda doğuma yakın olduğunu söyledi.açıkçası çok anlayamadım kadının tükçesi çok iyi değil ama aklıma takıldı.gerçi bende farkındayım bikaç gün öncesinde sanki daha dik duruyodu.hatta dün eşime sordum karnım aşağı mı inmiş diye ama eşim her zaman kı gibi demişti.sizce bu bir sorun mu gerçekten doğuma yakın mı olur bi bilginiz var mıı :44:
canim senin doktorun biraz abartmis bence bebeginin kilosu biraz az ama endiselenecek kadarda degil biraz besylenme dikkat et bazi arkadaslar keciboynuzu pekmezini tavsiye ediyor haftasini bile ileriye alabilyormus bebisin ben de seker oldgu icin yiyemiyorum malesefiyi aksamlar kızlar moralim çok bozuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?