herkese merhabalar canlarım :) çok özledim topiğimide sizleride 4 gündür felaket hastaydım bgn ayaklandım ve anneme geldim doktora tabii kide görüş günümüz vardı bgn.Bizim sıpa 1 nisanda 1 hafta öndeydi bu hafta uyumlu çıktı haftasıyla.1810 gr olmuş yavru 2000i göremedik anlıycağınızdoktora söyledim herşey normal doğumda normal görünüyor suyu iyi bebek çok hareketli buda iyi dedi.2 ay var dedi doğuma normal doğurtucam inş 40 haftaya sarkabilir dedi bebeğin kilosu 3300 3400 anca olurmuş doğuma rahat doğum yaptırırım sana dedi grip olmamda etkilemiş bebeği beslenemedim 4 gündür 1 bardak süt içemedim bile dedim 4 gün önemli bir dilim bebek beslense 1 hafta öne atardı toplarsın dedi durumu bu hafta.Beni öyle sizlerin dediği gibi 2 haftada 1 çağırmadı mayıs ayına çağırdı 20 25 gn snraya yani.Sıkıntılı bi durum yok sık gelmene de gerek yok kanaman suyun olmadığı taktirde gelme dedi.Suyu anlarsın dedi bacaklarına aşağı iner dedi idrar gibi gelir dedi.Artık önemli bi sürece girdiğimi bu andan itibaren bebeği midesi büyüdüğü için daha rahat beslenicekmiş bizden daha hızlı büyüycekmiş 64 kilo olmuşum bnde kilomu çok beğendi iyi dedi şuandA bi sıkıntımız yok yani teyzeler gelişimi geri olmasında normal olsun problem yok.Pazartesi kısmetse havuzluhandayım bende yengelerim ve annemle ciciler alıcaz oğluma 2 dosya kağıdı eksik çıkardım yandık yandık eksikler sıfırlanıcak ama allahtan.Sizler nasılsınız geçmişi okuyamıycam çnkü çok yorgunum daha tamda atamadım hastalığı herkes iyimi bebeklerin durumları nasıl ?
park yatağımız ve arabamız geldi kızlar
ben ikisini de çok beğendim
23 nisan kampanyasından aldığım için park yatağın yatak , arabanın da anne çantası hediyesi vardı.
anne çantası biraz küçükmüş ama günlük dışarı çıkmalarda kullanmak için kullanılabilir.
morelim çok bozuk,
kayınpederim telimi akşam bana bırakmak için iş yerine götürmüş ve şu an bulamıyor kaybetmiş
oda çok üzülmüş isteyerek yapmamış tabi ama ben yinede ister istemez çok üzülüyorum
ilk kez normal dogum yapacaklar size tek tavsiyem sakın bagırıp çagırıp aglamayın.bagırmak yerine derin nefes alıp verin ve ıkının.
ben büüyük oglumda anca anneeeee diye bagırıp aglıyordum ebe bana kızdı sen napıosun bebegini öldüreceksin dedi.20 dakika dişlerini sıkıp ıkın bitcek dedi.derin derin nefes al verki bebegine oksijen gitsin dedi
bende dogru söylüyosun dedim dişerim kırılcak ggibi birbirine gecirip sıkıp dşimi ıkınyodum. zaten catalda dogurdugunuz için eelleriniz ve bacaklarınızı kilitliyorlar.
normal dogum gibi güzel bişey yok inanaın korkmayın sakın.bebeginizi çıkana kadar izliyorsunuz benim oglum dogdugunda ilk kafası gelmişti baktım 2 elinide agzına basmış emiyor oy dedim agladım sonra vücudu cıktı sonra ayaklar derken kordonu kesiverdi doktor.
o kadar ac dogmuştuki oglum doktor bir yandan dikerken bir yandanda ebe gögsüme dayayaıp emziriyordu.o an aglamayıda bırakıp gülüyordum.
iyi aksamlar kızlar moralim çok bozuk
2gündür bebeğimin hareketlerini az hissediyorum bu aksam doktora gittk hersey normal ama bebeğim zayıfmış
1791 gram doktor zayıf dedi besleyemiyorum onu ne yemem gerekiyor nasıl beslenmeliyim bilmiyrum
eğer yarında kıpırdamasını az hissedersen gel dedi hastaneye yatırıp hareketleri takip etmem lazım dedi sizinde basınıza böyle bişey geldmi hareketleri azaldımı bebeğimin başıda ayaklarıda yukarıda önceden karnım sarsılırdı kıpırdarken ama şimdi tık diye atıp kalıyor cok üzülüyorum
Kızlar kuzenim hamile iken istanbulda gittiği bir profesör dimdik durup göbeğine doğru baktığında göbek deliğinin tam ortasını gördüğün gün doğurursun demiş:))) haydi herkes ayağa, göbekler foraaaaaaaaa, başlar aşağaaaa, ohhh görünmüyor daha var demekkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Sipariş verdiğin ablaya kızdım bende.Hamilesin sonuçta,hatun ya muayyen gününde yada menapoz teyze falanmış desene.Takma,önemseme dicem ama üzülmüşsündür yinede.İlişkini asgari tutmaya bak derim.Ben şahsen öyle yapıyorum.İş arkadaşlarımın çoğunla minimum ilişki ne kadar çok samimiyet o kadar eziyet.Unutmaya çalış lütfen atttt gitsin.
Günaydın kızlar cibinliği bende yıkamadım uyku setinide yıkamadım.Yıkayanlar uyku setlerini falan kaç derecede ykadı?Bebek programında falan mı yıkamalıyız.Yoksa kısa program yeterlimi dersiniz?Yastıklarını falanda atsam bozulur mu sizce?Herşeyi ama herşeyi dezenfekte etmek istiyorum
o ayaklanma ve doğum sonrasını rahat geçirme işi biraz şans benim anladığım, normal yapıp günlerce oturamayan ve sezeryan olup ertesi gün ayaklanan insanlar biliyorum. ;Şansımıza artık,bakalım nasıl olacak
sorma ya beni buldu adiler. ya sadece boğazım ağrısa razıyım. faranjit çok sık olurumda sanırım bu sefer alt solunum yollarımda sıkıntı var. öksürüp duruyorum. akşam üstü zor nefes alıyorum. dün korktum ilerlicek de ölcem diye :)
ben eşimi hediye alma vakitlerinde özellikle uyarıyorum pahalı alma diye. hiç ayarı yok çünkü. ona göre en pahalı şey her zaman en iyisidir. bi kere gitmiş bisiklet almış. hemde baya pahalısından. dağ bisikleti falan gibi bişi almış. ben bisiklet kullanmayı bilmiorum bile. sanki profesyonel biskletçiyim.
bütçemiz bir olmasa pahalı hediye alsın ama bizim bütçemizi etkilediği için ben hep alacaklarına korkuyla bakıorum. kendim söylesem de hediyenin kıymeti kalmıor. ucuz al diye bastırdığım zamanlarda da gidior 2 milyonluk bişi alıor. hiç ayar yok hiç. eşimden hediye almak benim için zulümle eşdeğer
alışınca iyi oluyor aslında. ben katmam mesela. önceden de katmazdım. çok eskiden bol tuzlu olmayan birşeyi yemekten zevk almazdım. sonra babam sağolsun , o dönem tv de izlediklerinden etkilenmiş. zararlı zararlı diye bize tuz yedirmezdi. öle öle alıştım. şimdi çoğu şeyi tuzsuz yiyorum. yemeklere az katıyorum. benim yediklerim eşime tuzsuz gelior. salataya bile yeri gelir tuz atmadan yerim. tuzsuz sebzenin tadını alıyorsun daha güzel aslında. alışınca iyi.
Herkese selam. Çok uzun zamandır topiğe giremedim. İşten ayrıldım evdeyim. Evde olmak daha zor ya hiç iş bitmiyor. Miniğimin eşyalarıyla, odasıyla uğraşıp duruyorum. Yıkama,ütüleme işim bitti gibi çok az kaldı. Geçen hafta cumartesi doktora gitmiştim kızım 2.5 kiloydu. doktor iyi dedi. Ama bana biraz kilo almam gerektiğini söyledi. Şuan 57 kiloyum. Mide sorunları yüzünden alamıyorum ki. Bir hap verdi mide yanmam tamamen geçti. Ama bulantılar bir türlü geçmek bilmiyor. Şimdilik normal doğum uygun görünüyor. Kısmetse normal doğum istiyorum.
Sizler nasılsınız, hepinizi çok merak ediyorum. Minikuss varmı bir gelişme oğlunla ilgili. Nisan ayı içerisinde kontrolün vardı sanırım.
Kızlar nasılsiniz ben hastanedeyim muayene oldum idrar tahlili sonucumu bekliyorum . Kizim iyi cok cok parmağını emiyodu çok tatliydi tombis yanaklarını opesim geldi. Kilosu ve boyu geçen haftaki ölçüm le ayni 1900 küsür boy 43cm . Bendeki ödeme normal dedi çok aşırı su içicem diye zorlama kendini o da ödem yapabilir dedi idrar tahlili istedi. Tansiyon umu ölçüldü 9 a 6 çıktı böyle düşük olması çok iyi dedi. Tek sıkıntı rahim ağzı uzunluğu 2.5 cme düşmüşkizim kafasiyla baski yapa yapa kisaltmis, muhtemelen 36 37.hafta da dogurursun sana bunun için ilaç vermiycem çünkü bu ilaçlar dogum haftasini 40haftadan fazlaya uzatiyo dedi ve 10 gün sonraya randevu verdi sık sık takip edicekmis beni. Bizden haberler böyle siz ne yapiyosunuz.
Kızlar nasılsiniz ben hastanedeyim muayene oldum idrar tahlili sonucumu bekliyorum . Kizim iyi cok cok parmağını emiyodu çok tatliydi tombis yanaklarını opesim geldi. Kilosu ve boyu geçen haftaki ölçüm le ayni 1900 küsür boy 43cm . Bendeki ödeme normal dedi çok aşırı su içicem diye zorlama kendini o da ödem yapabilir dedi idrar tahlili istedi. Tansiyon umu ölçüldü 9 a 6 çıktı böyle düşük olması çok iyi dedi. Tek sıkıntı rahim ağzı uzunluğu 2.5 cme düşmüşkizim kafasiyla baski yapa yapa kisaltmis, muhtemelen 36 37.hafta da dogurursun sana bunun için ilaç vermiycem çünkü bu ilaçlar dogum haftasini 40haftadan fazlaya uzatiyo dedi ve 10 gün sonraya randevu verdi sık sık takip edicekmis beni. Bizden haberler böyle siz ne yapiyosunuz.
hmm demek olemıss:44:bir sey daha ogrenmıs oldum hehesagolasın cnm bende yavasdan bahar temıslıgıne baslıcam camlar kapılarr mutfakk pöffffffffffffffffff
herkese merhabalar canlarım :) çok özledim topiğimide sizleride 4 gündür felaket hastaydım bgn ayaklandım ve anneme geldim doktora tabii kide görüş günümüz vardı bgn.Bizim sıpa 1 nisanda 1 hafta öndeydi bu hafta uyumlu çıktı haftasıyla.1810 gr olmuş yavru 2000i göremedik anlıycağınızdoktora söyledim herşey normal doğumda normal görünüyor suyu iyi bebek çok hareketli buda iyi dedi.2 ay var dedi doğuma normal doğurtucam inş 40 haftaya sarkabilir dedi bebeğin kilosu 3300 3400 anca olurmuş doğuma rahat doğum yaptırırım sana dedi grip olmamda etkilemiş bebeği beslenemedim 4 gündür 1 bardak süt içemedim bile dedim 4 gün önemli bir dilim bebek beslense 1 hafta öne atardı toplarsın dedi durumu bu hafta.Beni öyle sizlerin dediği gibi 2 haftada 1 çağırmadı mayıs ayına çağırdı 20 25 gn snraya yani.Sıkıntılı bi durum yok sık gelmene de gerek yok kanaman suyun olmadığı taktirde gelme dedi.Suyu anlarsın dedi bacaklarına aşağı iner dedi idrar gibi gelir dedi.Artık önemli bi sürece girdiğimi bu andan itibaren bebeği midesi büyüdüğü için daha rahat beslenicekmiş bizden daha hızlı büyüycekmiş 64 kilo olmuşum bnde kilomu çok beğendi iyi dedi şuandA bi sıkıntımız yok yani teyzeler gelişimi geri olmasında normal olsun problem yok.Pazartesi kısmetse havuzluhandayım bende yengelerim ve annemle ciciler alıcaz oğluma 2 dosya kağıdı eksik çıkardım yandık yandık eksikler sıfırlanıcak ama allahtan.Sizler nasılsınız geçmişi okuyamıycam çnkü çok yorgunum daha tamda atamadım hastalığı herkes iyimi bebeklerin durumları nasıl ?
Kızlar biz park yatak aldık ama kenar korumalık almadık ona cok gerek var mı sizce zaten bi kaç ay sonra alt kata inince kullanılmıyor kararsız kaldım
bence gerek yok canım dediğin gibi alt kata inince bi fonksiyonu kalmaz gibi.hazır park yatak alan birini bulmuşken soraym sana bende park yatak alcam ama gidip alıp görme şansım yok netten alcam içinin yatağının ölçüleri yatakla aynı mı olmalı biraz küçük mü? sen nasıl aldın? benim alacağım beşik 70 e 120 yatağın ölçüsü de bumu olcak?
minikus ben ufak bi hatırlatma yaptım eşime. önümüzdeki her ay önemli bişi var unutmuorsundur inş dedim. bir tek mayıs da ne olduğunu bulamadı :) mayısda da anneler günü var :) diğerlerini hatırlıo. doğum hediyesi alınması gerektiğini tam bilmiordu. hafif çıtlatmış oldum :)
Kızlar biz park yatak aldık ama kenar korumalık almadık ona cok gerek var mı sizce zaten bi kaç ay sonra alt kata inince kullanılmıyor kararsız kaldım
canım öncelikle çok geçmiş olsun inşallah sağlıkla sıhhatle kavuşursun sende bebeğine,3400 kilo bence gayet iyi rahat doğum olur inşallah doktorun dediği gibi,alışverişde tamamlanacak ohhh benim daha çook eksiğim var, kıyafetler tamam ama çocuğun biberonu emziği bakım malzemeleri,benim geceliğim pijamam falan henüz yok bir an önce başlamam lazımmherkese merhabalar canlarım :) çok özledim topiğimide sizleride 4 gündür felaket hastaydım bgn ayaklandım ve anneme geldim doktora tabii kide görüş günümüz vardı bgn.Bizim sıpa 1 nisanda 1 hafta öndeydi bu hafta uyumlu çıktı haftasıyla.1810 gr olmuş yavru 2000i göremedik anlıycağınızdoktora söyledim herşey normal doğumda normal görünüyor suyu iyi bebek çok hareketli buda iyi dedi.2 ay var dedi doğuma normal doğurtucam inş 40 haftaya sarkabilir dedi bebeğin kilosu 3300 3400 anca olurmuş doğuma rahat doğum yaptırırım sana dedi grip olmamda etkilemiş bebeği beslenemedim 4 gündür 1 bardak süt içemedim bile dedim 4 gün önemli bir dilim bebek beslense 1 hafta öne atardı toplarsın dedi durumu bu hafta.Beni öyle sizlerin dediği gibi 2 haftada 1 çağırmadı mayıs ayına çağırdı 20 25 gn snraya yani.Sıkıntılı bi durum yok sık gelmene de gerek yok kanaman suyun olmadığı taktirde gelme dedi.Suyu anlarsın dedi bacaklarına aşağı iner dedi idrar gibi gelir dedi.Artık önemli bi sürece girdiğimi bu andan itibaren bebeği midesi büyüdüğü için daha rahat beslenicekmiş bizden daha hızlı büyüycekmiş 64 kilo olmuşum bnde kilomu çok beğendi iyi dedi şuandA bi sıkıntımız yok yani teyzeler gelişimi geri olmasında normal olsun problem yok.Pazartesi kısmetse havuzluhandayım bende yengelerim ve annemle ciciler alıcaz oğluma 2 dosya kağıdı eksik çıkardım yandık yandık eksikler sıfırlanıcak ama allahtan.Sizler nasılsınız geçmişi okuyamıycam çnkü çok yorgunum daha tamda atamadım hastalığı herkes iyimi bebeklerin durumları nasıl ?
iyi aksamlar kızlar moralim çok bozuk
2gündür bebeğimin hareketlerini az hissediyorum bu aksam doktora gittk hersey normal ama bebeğim zayıfmış
1791 gram doktor zayıf dedi besleyemiyorum onu ne yemem gerekiyor nasıl beslenmeliyim bilmiyrum
eğer yarında kıpırdamasını az hissedersen gel dedi hastaneye yatırıp hareketleri takip etmem lazım dedi sizinde basınıza böyle bişey geldmi hareketleri azaldımı bebeğimin başıda ayaklarıda yukarıda önceden karnım sarsılırdı kıpırdarken ama şimdi tık diye atıp kalıyor cok üzülüyorum
bende aynı dertten mustaribim sadece su ile idare ediorum pazar kahvaltılarında 2 fincan çay içiorum sadece. şalgamıda çoook seviorum ama çok tuzlu die hamileliğimin başından beri içmiorum birde a vitamini var içinde. doğumdan sonra bol bol içeriz inş.kızlar ya canım birşeyler içmek istiyor, su çok içemiyorum midemi bulandırıyor. Süt ayran cinsi de sadece akşamları içebiliyorum, çay kahve hazır m.suları yasak. Şalgam almıştım çok iyi gelmişti, annemle eşim tutturdular o da zarar diye. Neler içiyorsunuz? Fikir olsun
ayyy parmağınımı emiodu ne tatlıdır o maşallahKızlar nasılsiniz ben hastanedeyim muayene oldum idrar tahlili sonucumu bekliyorum . Kizim iyi cok cok parmağını emiyodu çok tatliydi tombis yanaklarını opesim geldi. Kilosu ve boyu geçen haftaki ölçüm le ayni 1900 küsür boy 43cm . Bendeki ödeme normal dedi çok aşırı su içicem diye zorlama kendini o da ödem yapabilir dedi idrar tahlili istedi. Tansiyon umu ölçüldü 9 a 6 çıktı böyle düşük olması çok iyi dedi. Tek sıkıntı rahim ağzı uzunluğu 2.5 cme düşmüşkizim kafasiyla baski yapa yapa kisaltmis, muhtemelen 36 37.hafta da dogurursun sana bunun için ilaç vermiycem çünkü bu ilaçlar dogum haftasini 40haftadan fazlaya uzatiyo dedi ve 10 gün sonraya randevu verdi sık sık takip edicekmis beni. Bizden haberler böyle siz ne yapiyosunuz.
hayırlısı olsun canım artık doktorlara güvenmek gerekio bi yerden sonra . geçenlerde bi sitede doğum hikayeleri okudum hemen hemen hepsi 35+ da doğurmuşmerhaba kızlar :)
dün dr.daydık ve yine sancım çıktı ilaca rağmen. artık çok salamıyorum her geçen gün bize kar ama doğarsa da napalım geldik 35 e artık. dün nst de ki hemşireler baya bir korkuttu gözümüzü, yat dinlen yere düşeni alma, ayakta kalma vs vs yoksa erken doğurursun dedi. kendi dr.umda derya bir hafta daha dikkat sonra bıraktırcam hapları, gelirse de daha korkmayalım haftan güzel, dedi. suyum falan da çok zaten. haftaya çatı muayenesi var muayene sonrası da sancı durdurucu ilaçları kesicez sonrası Allah kerim... haftaya halıları vericem yıkatmaya, kadın gelir temizler kapıyı camı, tamam işte :)
çok da kasmayalım, 37 den sonra su azalıyor çocuk büyüyor çıkması daha zor, dedi dr. bana da bir rahatlık geldi hayırlısı bakalım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?