Ah bitanem ben nasıl sinir oluyorum anlatamam. Neler yaşatıyor . Neye tutunacağımı şaşırdım defalarca konuştum. Anlamıyor restini çekiyor. Bana düşkünlüğü yok hiç bir anlamda. Ne yapacağım bilmiyorum. Aslında çok güçlü bir insanımdır. Neler yaşadım neler. Ama bekliyorum sevgiyi tüketmesini bekliyorum Bekara karı boşamak kolaydır derler boşanmışa daha kolay ben bunu daha önce yaptım yine yaparım ama bir babasız çocuk daha büyütmek istemiyorum. Bbek doğunca değişir diyorlar umut dünyası işte((
Ben de aynı şeyi düşünüyorum bence sevmiyor diyorum. Seven insan böyle yapmaz çünkü. Bir de benim riskim olduğunu plsenta previadan dolayı biliyor ama hiiç umursamıyor. Dün sabah çıktı evden köye gittiler dün yola çıkarken aradı sadece peşinden 2 kez ben aradım vardınız mı dönecek misiniz diye. Şu saat oldu aramadı. İnsan merak etmez mi yok işte etmiyor önemsemiyor
offffffff diyecek bişey bulamıyorum, zaten diğer arkadaşlarda benim düşündüğüm herşeyi söylemişlercanım çok sıkıldı haline cnm yaaa Allah yardımcın olsun, bebek doğsun bi duruma bak ozaman bi değişme olmaz ise çocuğunu da umursamazsa artık o işkenceyi sürdürmenin bi anlamı kalmamıştır... Eger ekonomik gücün varsa dayanmazsın zaten ama öbür türlüyse offff çok zor bi durum yaa dışardan konuşmak çok kolay Cnm Allah yardımcın olsun da kaynanan isteklerine ulaşamasın....
Amin inşallah canım . Kocamı etkilemek mümkün değil adam 42 yaşında öyle bir kalıba oturtturmuş ki onu yapmaz bunu yapmaz falan filan. bizimki de o rollere göre oynuyor bıktım artık canımdan bezdim. Aramaz sormaz ilgilenmez bir güzel söz söylemez . Bbekten hiç bahsedemem aldıklarımı görmedi daha. Yıkadım ütüledim yerleştirdim . Arkadaşlarım gelince açıp gösteriyorum heyecanımı paylaşıyorum. Ama kocama gösteremedim daha.RABBİME SIĞINIYORUM HEP....Bir de sizlere......
Slm canlarım. Geçmişi oku oku ancak bitirdim. Doğum yapanları görünce heyecanlandım. Rüyamda ben de doğum için yatıyordum. Ayy çok heyecanlıydım. Gerçek gibi. Limonaağacı gözün aydın hayatım. Allah analı babalı uzun ömürlü versin inşallah. Geçmişten aklımda kalanlara kısaca cevap verip birazda dertleneceğim. Benim 2. hamileleiğim 1 ay öncede sütüm geldi. İlk hamileleiğimde de erken gelmişti. Göğüslerim sert değil bayağı bayağı yumuşak. Çünkü sütün tamamı gelmedi. Allahın izniyle doğumla birlikte öyle bir şişecek gibi memişler bunlar benim mi diyeceksiniz:))) Telaş yapmayın yani. Benim ilk hamileleiğimden çatlaklarım var hafif. Bında henüz oluşmadı. Banyodan banyoya ıslak tenime bebe yağı uyguluyorum yağlı güreşçiler gibi oluyorum sonra karın ve bel bölgeme bir sıkımlık Mustela Krem uyguluyorum. Candan can çıkıyor arkadaşlar çatlayıversin ne yapalım.:))
Gelelim derdime sıkıntıma. Kayınvalidem malum cadaolozun pisliğin ta kıendisi kıskançlıktan kalp krizi geçirecek nerdeyse. Gelmiyorum gitmiyorum diye daha da kuduruyor. Ben hamile kaldım diye tırnağımı geçirdim sanmamalıymışım doğumumu bekliyorlarmış büyük bir patlama yaşatacaklarmış bana. Eşim onun 1 lafına bakarmış beni baoşatacakmış çocuğumu da yurt dışına kaçıracaklarmış Ben 2 yıl önce 2. evliliğimi yaptım hatırlatma amaçlı söylüyorum kYın validem ilk kardeşinin kızını almış eşime öle bayıla. Sonra onu boşatmış. Sıra bana gelmiş hayatım. Eşim öküzü sesini şimdilik çıkarmıyor o da doğumumu bekliyormuş güya. Allah a havale ettim böyle hesap yamış ya Rabbim onlara ince ince hesap yapmayı gösterir inşallah. Anne yok ben de baba yok ilgilenen arayan soran yok. Eşim de zaten ilgi alaka yok. Hiç birşey paylaşamıyorum sanki başkasından yaptım ben bu çocuğu. Çook üzülüyorum. Üstünü başını herşeyini aldım zaten bir iğne alanda soranda yok. Beşiğği uyku seti filan kaldı onu da öküze söyledim bakarız dedi 2 hafta geçti ses soluk yok. 4 gündür kayınpederim başımda kaynanam attı başıma özellikle eziyet edecek ya... Kendisi geziyor aklınca ben arayıp sormuyorum diye beni cezalandırıyor. Kayınpederim 87 yaşında. İiydir hastır ama yaşlı işte. Ocağın üstinde ne bulursa tencereden yiyor yediği kaşığıda geri çekmeceye atıyor, yemek bıçağı ile ayak tırnaklarını kesiyor, banyodaki diş macun koyma kabını diş koyma kabı yapmış, delireceğim çıldıracağım Allah günah yazmasın midem ağzımda kahvaltıda burnunu siliyor elişni ağzına sokup dişlerini temizliyor( Daha neler neler ... Dün köye kadar gittiler geri gelecekler bugün inşallah eviğne geçer. Dün heryeri dezenfekte ettim öldüm kızlar canım çıktı yaaaa. Hamlamışım sağ kasığımda ağrı var. Kadın alıyorum normalde ama bunlar gidene kadar almak istemiyorum. Halıları yıkamaya gönderip kadın alacağım. Ne olur dua edin bana. Çok mutsuzum çooookkkk (( Hepinizi seviyorum sık sık yazamıyorum iş güç koşturmaca ilşte... Allah a emanet olun....
Amin inşallah canım . Kocamı etkilemek mümkün değil adam 42 yaşında öyle bir kalıba oturtturmuş ki onu yapmaz bunu yapmaz falan filan. bizimki de o rollere göre oynuyor bıktım artık canımdan bezdim. Aramaz sormaz ilgilenmez bir güzel söz söylemez . Bbekten hiç bahsedemem aldıklarımı görmedi daha. Yıkadım ütüledim yerleştirdim . Arkadaşlarım gelince açıp gösteriyorum heyecanımı paylaşıyorum. Ama kocama gösteremedim daha.RABBİME SIĞINIYORUM HEP....Bir de sizlere......
Ben de aynı şeyi düşünüyorum bence sevmiyor diyorum. Seven insan böyle yapmaz çünkü. Bir de benim riskim olduğunu plsenta previadan dolayı biliyor ama hiiç umursamıyor. Dün sabah çıktı evden köye gittiler dün yola çıkarken aradı sadece peşinden 2 kez ben aradım vardınız mı dönecek misiniz diye. Şu saat oldu aramadı. İnsan merak etmez mi yok işte etmiyor önemsemiyor
Kızlar 34. Haftamızda oğlum bize sürpriz yaptı bu sabah doğum yaptım epidural sezeryan oldum çok rahattı oğlum şimdi küvezde ama gitgide kilo alacak inş dualarınızı eksik etmeyin
Gece ve sabaha karşı pembe pembe su geldi doktorumu aradım hastaneye geldik apartopar aldılar 9 da doğdu 2250 doğdu maalesef sütüm çok yok sürekli gelsin diye sağıyorum biraz acı veriyo eğer hekiminiz iyiyse epidural sezeryanı tavsiye ederim arkadaşlar bu arada uyku tutmadı hastane odasından yazıyorum
canım ya, kıyamam, okurken delirdim ben de
hadi kayınvaldenden çekiyosun kocan niye böle davranıyor ya
neden o çirkef annesine uyuyoooooo
bi kere dili de yanmış aslında, durumun nasıl farkında değil?
senin yaptığn ne var da ben ona göstercem diyor ki onu anlamıyorum canım
eşin bebeği istemiyo muydu canım?
neden o da heyecanlı deil, ne olursa olsun onun da parçası ya, nasıl böle duyarsız
ilk evliliğinden var mı çocuğu eşinin?
senin kızına nasıl davranıyolar canım, sıkıntı yok değil mi?
canım annesinin yanında ya, annesi dolduruyodur onu, sen sıkıntı etme bugünler de gecicek, bebeğini kucağına alıcaksın hayrlısıyla, onların bu kadar sert tepkileri neden sana karşıııı
bişeyler mi yaşadınız kavga filan mı ettnz sözlü kayınvaldenle
Canım benim kalple ilgili sıkıntım var ve normal doğum yapmam beni riske atmak demek oluyor. Sezeryandan korkmuyorum ben enteresan şekilde. Arkadaşlarım ve iki eltim sezeryan sonrası 3. Gün fellik fellik geziyorlardı. Zorluğu biraz kişinin canının ne kadar tatlı olduğuyla alakalı.Yoksa bebeğim doğum pozisyonunda normal doğum için gayet uygun.
sessız sessız takıp edıorum sızı. cok yorgunum.
doğumdan sonra hemen karın iniyor mu. ben normal pijama almak ıstıorum yedeklerı. lohusa pijamasının bi artısını görmedm henüz
Kızlar 34. Haftamızda oğlum bize sürpriz yaptı bu sabah doğum yaptım epidural sezeryan oldum çok rahattı oğlum şimdi küvezde ama gitgide kilo alacak inş dualarınızı eksik etmeyin
ah yavrum bnm ya yine iyi kiloda doğmuş cnm bebeğin son 2 ayda kilo aldığını varsayarsak kilosu yine iyi üzülme sakın ufak die çnkü gerçekten değil sağlıklıysa sorun yok boza içmeni öneririm yengeme çok süt yapmıştıGece ve sabaha karşı pembe pembe su geldi doktorumu aradım hastaneye geldik apartopar aldılar 9 da doğdu 2250 doğdu maalesef sütüm çok yok sürekli gelsin diye sağıyorum biraz acı veriyo eğer hekiminiz iyiyse epidural sezeryanı tavsiye ederim arkadaşlar bu arada uyku tutmadı hastane odasından yazıyorum
ben daha pijamalarımı yıkamadım yaaaa
canım ya ilk anne sen oldun demek ki
Tebrikler
Darısı hayırlısıyla bize inşallah
Dualarımız seninle herşey yoluna girer, sütün için bol bol süt yapıcı çaylardan iç, stres de yapma gelmicek mi diye
ayyyy hemen pijamalarımı atıyım ya makinaya, en azından benm çantam hazır olsun, cuma da tortillamınkileri yıkarım napiimm çünkü yarın misafirim gelcek
Kızlar kendi pijamalarınızı hangi programa attınız, kısa programa atıyım diyorum ben ??
biberonu ve emziği sen bebeğe teklif edebiliyorsun, aslında seçimi o yapıyor.
bazen sen bir marka alıyorsun, bi bakıyorsun kabul etmiyor :)
biberon almayan bebek de çok zor. o yüzden biberonu kolay kabul edebileceği bir şey seç derim.
avent'in natural serisindeki biberonların başlığı aynı anne memesi gibi mesela.
ucu yumuşak ama içe hiç çökme yapmıyor. kolik için valfli bir sistemi var.
havayı bebeğin midesine değil biberona yolluyor, çok etkili. bebeğin eli kolayca karayabilir, öyle de bi şekli var.
bence avent ama sen bilirsin canım, iyice bak araştır.
Slm canlarım. Geçmişi oku oku ancak bitirdim. Doğum yapanları görünce heyecanlandım. Rüyamda ben de doğum için yatıyordum. Ayy çok heyecanlıydım. Gerçek gibi. Limonaağacı gözün aydın hayatım. Allah analı babalı uzun ömürlü versin inşallah. Geçmişten aklımda kalanlara kısaca cevap verip birazda dertleneceğim. Benim 2. hamileleiğim 1 ay öncede sütüm geldi. İlk hamileleiğimde de erken gelmişti. Göğüslerim sert değil bayağı bayağı yumuşak. Çünkü sütün tamamı gelmedi. Allahın izniyle doğumla birlikte öyle bir şişecek gibi memişler bunlar benim mi diyeceksiniz:))) Telaş yapmayın yani. Benim ilk hamileleiğimden çatlaklarım var hafif. Bında henüz oluşmadı. Banyodan banyoya ıslak tenime bebe yağı uyguluyorum yağlı güreşçiler gibi oluyorum sonra karın ve bel bölgeme bir sıkımlık Mustela Krem uyguluyorum. Candan can çıkıyor arkadaşlar çatlayıversin ne yapalım.:))
Gelelim derdime sıkıntıma. Kayınvalidem malum cadaolozun pisliğin ta kıendisi kıskançlıktan kalp krizi geçirecek nerdeyse. Gelmiyorum gitmiyorum diye daha da kuduruyor. Ben hamile kaldım diye tırnağımı geçirdim sanmamalıymışım doğumumu bekliyorlarmış büyük bir patlama yaşatacaklarmış bana. Eşim onun 1 lafına bakarmış beni baoşatacakmış çocuğumu da yurt dışına kaçıracaklarmış Ben 2 yıl önce 2. evliliğimi yaptım hatırlatma amaçlı söylüyorum kYın validem ilk kardeşinin kızını almış eşime öle bayıla. Sonra onu boşatmış. Sıra bana gelmiş hayatım. Eşim öküzü sesini şimdilik çıkarmıyor o da doğumumu bekliyormuş güya. Allah a havale ettim böyle hesap yamış ya Rabbim onlara ince ince hesap yapmayı gösterir inşallah. Anne yok ben de baba yok ilgilenen arayan soran yok. Eşim de zaten ilgi alaka yok. Hiç birşey paylaşamıyorum sanki başkasından yaptım ben bu çocuğu. Çook üzülüyorum. Üstünü başını herşeyini aldım zaten bir iğne alanda soranda yok. Beşiğği uyku seti filan kaldı onu da öküze söyledim bakarız dedi 2 hafta geçti ses soluk yok. 4 gündür kayınpederim başımda kaynanam attı başıma özellikle eziyet edecek ya... Kendisi geziyor aklınca ben arayıp sormuyorum diye beni cezalandırıyor. Kayınpederim 87 yaşında. İiydir hastır ama yaşlı işte. Ocağın üstinde ne bulursa tencereden yiyor yediği kaşığıda geri çekmeceye atıyor, yemek bıçağı ile ayak tırnaklarını kesiyor, banyodaki diş macun koyma kabını diş koyma kabı yapmış, delireceğim çıldıracağım Allah günah yazmasın midem ağzımda kahvaltıda burnunu siliyor elişni ağzına sokup dişlerini temizliyor( Daha neler neler ... Dün köye kadar gittiler geri gelecekler bugün inşallah eviğne geçer. Dün heryeri dezenfekte ettim öldüm kızlar canım çıktı yaaaa. Hamlamışım sağ kasığımda ağrı var. Kadın alıyorum normalde ama bunlar gidene kadar almak istemiyorum. Halıları yıkamaya gönderip kadın alacağım. Ne olur dua edin bana. Çok mutsuzum çooookkkk (( Hepinizi seviyorum sık sık yazamıyorum iş güç koşturmaca ilşte... Allah a emanet olun....
Onun da 1 oğlu var. Kızıma çok iyi davranıyor Allah var şimdi hakkını yiyemem. Bbeği de istedi benden daha çok istediğini söyledi. Benimsetilmiş roller yüzünden bu şekilde davrandığını düşünüyorum ben bir çıkmazdayım ki sorma....
tüm kk arkadaşlarıma iyi geceler,çok uzun zamandır yazmıyorum ama ara ara girip okuduğum oldu benim gebeliğim 5 haftadan itibaren sıkıntılı başladı 5.haftada küçükbir kanama geçirdim(hatırlatmak için yazdım sonradan katılan aarkadaşlar içinde küçük bilgi) rapor aldım 8. haftada ağar bir kanama geçirip hastanede yattım daha sonra rapor heyet raporu derken 32 haftayı doldurupdoğum iznine ayrıldım tabiii sadece istiraat etmedim altıma sürgü sürüldü yataktan kalkamazken 13. haftada dünyadaki en değerli varlığım aşkım sevgilim arkadaşım canım babamı kaybettim acıma acı katıldı haftalarca kendime gelemedim 27 haftamda canım dostum alt kat komşumu kaybettim çok gençti ikinci bir darbe birsüre ölüm korkusu yaşadım.Çok uzun oldu biliyorum ama içimi dökmek istedim sancılar beni hiç bırakmadı ilaç manyağıoldum her hafta takipteydim cuma günü dr 4 saat ara ile nidilat aldığım halde sancımın yüksesekolduğunu söyledi 3 saatte bir alıp ve hale pragestana devam günde iki kezde endol alacaksın dedi dün geceden beri rahatsızım bugün dr aradım gel dedi saat 4 gibi geldim yatışım yapıldı sancım çok fazla önceki doğumum sezaryan olduğu için dikişlerim atmasından korktu ve birazda açıklığım var şimdi geleli sadede yarın 8.30 bebeği dünyaya gelecek inşallah allhım hayırlısını versin dualarınızı bekliyorum bu arada şeker hastasıyım korkumuz büyük umarım kızıma kavuşurum...
Cnm çok sevindim öğretmen olmana gerçekten , yazarken ezan okunuyodu birdaha dua ettim herşeyin düzelmesi için cnm, kendini mutlu edecek bişeyler bul bukadar stres bebeğide üzer etkiler ....Ekonumik özgürlüğüm çok şükür var hayatım öğretmenim . Rabbim hamilenin duasını kabul eder derler bugün bir sürü dua aldım. Eminim Rabbim feraha çıkaracak beni inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?